Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ir visokie naminiai gyvūnai

QUOTE(Haide @ 2008 10 01, 13:20)
Mano sunui jau 15. Šuniuka turim jau treti metai. Labai ji mylim, o aš dar jam ir dekinga. Išgyde mano vaika nuo depresijos. Jau nebežinojau ka daryt. Pradedavo verkt nei iš šio nei iš to, baisiai uždaras buvo, vienas namie nepasilikdavo. klausdavau kas yra, sako- mama nežinau, gal aš koks nenormalus.
  Šuns labai norėjo, tik aš ilgai nesiryžau, žinojau, kad vargo bus. Bet kai vaikas, kurio svajone nuo 5 metu buvo kompiuteris, i klausima ko labiau nori Kaledoms- šuniuko ar kompo, pasakė,kad šuns, tai abejones prapuolė. Ir nė kiek nesigailiu. Dabar aš sakau- čia mūsų antidepresantas. Nes atmosfera namie visai pasikeite, depresijos išgaravo, ir mano su vaiku santykiai pagerėjo. 
Taigi, abejojantiem sakau, šuo šeimoj yra gėris thumbup.gif

būtent drinks_cheers.gif labai teisingai, man irgi paauglystėje atsiradęs šuo labai padėjo įveikti vienatvę ir kai kuriuos nemalonumus šeimoje. gaila, kad anksčiau man neleido įsigyti šuns. dresuotojai sako, prieš įsigyjant šunį reikia du metus apie jį svajoti (nu aš nuo mažų dienų tik šunis ir matydavau), tad jei vaikas tikrai ilgai ir dažnai apie tai kalba, vadinas jis rimtai nori šuns.
dabar mano sūnus (1 metų) auga su šunimi (2 metų), nesenai pradėjo megztis tarp jų glaudesnis kontaktas, ir jau matau, kad artinasi laikas, kai reiks vaikui aiškinti, kad kiekvienas sutiktas lauke šuo dar nereiškia draugas. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristalinee @ 2008 09 30, 13:05)
as taip pat ,mes turejomm suniuka pries gimstant musu berniukui ,tai atidavem ,nes esu pries bet kokius lakymus gyvunu kol vaikiukas mazas  4u.gif

ne nu, tai kam tada ta suni laiket mad.gif ? as tik pritariu tiems, kurie, budami pries vaika ir suny vienuose namuose, jo aplamai neperka/priglaudzia ir pan. O jei jau turi tai nesamone atiduoti... schmoll.gif rimtai nu...cia gal rimtai is tingejimo priziuret, kaip kazkuri mamyte rase unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(triashne @ 2008 10 01, 14:46)
ne nu, tai kam tada ta suni laiket  mad.gif ? as tik pritariu tiems, kurie, budami pries vaika ir suny vienuose namuose, jo aplamai neperka/priglaudzia ir pan. O jei jau turi tai nesamone atiduoti...  schmoll.gif rimtai nu...cia gal rimtai is tingejimo priziuret, kaip kazkuri mamyte rase  unsure.gif

wat tikrai, taip gaila tu gyvuneliu, kuriuos tokie "seimininkai" laiko unsure.gif
Atsakyti
Na as irgi suprantu zmones kurie nepritaria waikas+suo= namuose bet jie tokiu atweju ju ir nelaiko.
O ne taip kad atidawineja paaugine. Tikrai manau tokie zmones neturi jokio atsakomybes jausmo jeigu wiena diena pasiimu aj kita atiduosiu. Juk jau seniai wisiems aisku kad waikus ne per 5 min gandrai atnesa ir ne kopustu lapuose randa doh.gif
Na bet is kitos puses jau geriau tokie zmones juos atiduotu, gal pas geresnius seimininkus augintinis pakliuna! g.gif
Atsakyti
Ar yra cia tokiu, kurie laiko ciau ciau vesles suni ir augina maza vaika? teko skaityti, kad sia sunys labai pavydus ir t.t.
Atsakyti
Jei tokia tema jau yra, būčiau dėkinga už nuorodą - bandžiau ieškot, neradau rolleyes.gif

Artėja sūnaus šeštas gimtadienis ir jis norėtų kokio nors gyvūnėlio. Berniukas pakankamai jautrus ir rūpestingas, tad manau, gyvūnėliui yra subrendęs. Be to, tikiuosi, kad gyvūnėlis būtų jam ir kaip savotiškas draugas, ne taip lūdna būtų vienam miegoti savo kambaryje ir pan. Gyvenam name ir turim pakankamai vietos, tik negalim apsispręsti, ką pirkti g.gif Kol kas svarstom jūros kiaulytės arba dekoratyvinio triušio variantus, kadangi jie mėgsta būti glostomi, imami ant rankų, neagresyvūs. Taip pat aktuali nesudėtinga, daug laiko nereikalaujanti priežiūra (spėju, kad pagrindinis rūpestis vis tiek teks man).

Kokius gyvūnus laikot jūs? Kaip su jais sutaria jūsų vaikai? Gal ką parekomenduotumėt iš savos patirties?

Aš pati vaikystėje ir vėliau turėjau žiurkėną, akvariumą, kanarėles, šunį, katę ir kėkštą bigsmile.gif ...Bet su triušiais ar jūrų kiaulytėm visiškai nesu susidūrusi....
Atsakyti
http://www.supermama...?...ic=708&st=0 4u.gif
Triušio nesiūlyčiau, visai nekomunikabilūs gyvūnai, braižosi ir vis taikosi kokį laidą nugraužt schmoll.gif Bent jau vieną teko savaitę prižiūrėt, tai toks įspūdis susidarė. Geriausia būtų šuo, ypač kai turit namą ir jis galės po pievą palakstyt (l.pravartu ryte, kai šuo nori savo reikalus daryt, o šeimininkai mėgsta pamiegot blush2.gif )
Atsakyti
Ačiū 4u.gif Tik ten, žiūriu, daugiausiai apie šunis ir kates...

Šuns (dar) nenorim dėl šių priežasčių: tektų vedžioti, t.y. keltis labai anksti, grįžt per pietus, išvesti vakare. Savo kieme šunys neteršia, o ir aš nenorėčiau, kad ant mūsų žolytės puikuotųsi "pyragėliai" doh.gif Dar su šuniu sudėtinga išvažiuoti, pvz., išskristi į kokį Egiptą ir pan. Palikti svetimiems būtų gaila. Laikyti voljere kieme irgi gaila...Su graužikais viskas atrodo paprasčiau ax.gif

Atsakyti
QUOTE(flight @ 2008 10 04, 16:06)
Ačiū 4u.gif  Tik ten, žiūriu, daugiausiai apie šunis ir kates...

Šuns (dar) nenorim dėl šių priežasčių: tektų vedžioti, t.y. keltis labai anksti, grįžt per pietus, išvesti vakare. Savo kieme šunys neteršia, o ir aš  nenorėčiau, kad ant mūsų žolytės puikuotųsi "pyragėliai"  doh.gif  Dar su šuniu sudėtinga išvažiuoti, pvz., išskristi į kokį Egiptą ir pan. Palikti svetimiems būtų gaila. Laikyti voljere kieme irgi gaila...Su graužikais viskas atrodo paprasčiau  ax.gif

Žiūrint koks šuo. Pas mus pinčeriukas (šlykšti veislė ir dar vaikų nemėgsta doh.gif ).Gyvenam daugiabutyje, bet turim miniatiūrinį darželį, kur jis ryte išeina pasiganyti arba nakti jei sisiot užsimano. Tai nereikia daryti rytinių vedžiojimų, kas visai šeimai l.sunku būtų. Aišku, pyragėlių būna, bet surenkam. blush2.gif
O jei veislė stambi (vokiečių aviganis ir pan.) tai voljere tikrai nebūtų gaila laikyti, nes jiem didesnę depresiją įvaro buvimas namie.
O vaikas prašo ko nors konkretaus? Kiaulytė draugiškesnis variantas nei triušis būtų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2008 10 04, 16:33)
O jei veislė stambi (vokiečių aviganis ir pan.) tai voljere tikrai nebūtų gaila laikyti, nes jiem didesnę depresiją įvaro buvimas namie.

nu ne schmoll.gif mūsų lepūnėlis rotveileris užsikauktų, jei iš jaukių namų būtų išprašytas į gardą. jo vieta -- ant kilimuko šalia lovos. vienintelis keblumas, kai toks didelis šuo -- jis bezda kaip už tėvynę.

o jei šuns nenorite kategoriškai -- antras geriausias variantas yra katinas. graužikų/roplių/paukščių nesiūlyčiau, nebent vaikas būtent tokių nori.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 04, 19:19)
vienintelis keblumas, kai toks didelis šuo -- jis bezda kaip už tėvynę.

lotuliukas.gif Taip, čia tai faktas, pamenu, mūsų erdelterjeras taip pavarydavo, kad doh.gif

QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 04, 19:19)
graužikų/roplių/paukščių nesiūlyčiau.

Kodėl?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 04 spalio 2008 - 19:26
Triusio nerekomenduoju- bandem, nieko gero. Triusis yra kvailas gyvis, kurio atmintis turbut panasi i karpio. Vaikas iseina dienai, grizta, triusis vel jo baidosi...Pirkom nykstukini nulepusi, o isaugo mesinis nulepausis. biggrin.gif

Aisku, suniuko ar kaciuko nepakeis niekas. Tik vaikai nesuvokia, kad su to groziu i namus atkeliauja daug papildomu rupesciu. Suniuka ar kaciuka reikia poruoti (ar kastruoti, nors tai skamba nelabai kaip...), valyti ausis-dantis, priziureti nagus, kaili, mauyti ir pan. O dar vedziojimai i lauka su semtuveliu ir maisiuku. Arba prikakotos dezutes kasdienis keitimas...

Mano vaikai irgi uzsikepe suniuko arba kaciuko. Kol kas suradom tokia iseiti: netoli musu yra beglobiu gyvunu prieglauda "Lese". Vyresnioji dukra ten jau visa savaite vaiksto ir padeda priziureti sergancius ir sveikus gyvunelius- kelis kaciukus ir viena suniuka. Maitina, zaidzia, tvarko ju namucius. Sunus irgi eis artimiausiu metu. Tai vat, paziuresim, kiek vaikams uzteks azarto ne tik gyvunelius glostyti ar su jais nuotraukose pozuoti, bet ir jiems uodegas valyti. biggrin.gif . Labai rekomenduoju tokius "viesuosius darbus". smile.gif (tiesa, truputi nuogastauju, kad kokios zarazos namo neatnestu, nes namuose kudikis, bet prigrasinau plauti rankas, o be to- ten vaikai dirba visus darbelius su pirstinemis.)

Jei vaikai irodys, kad sugeba nuosekliai rupintis kaciukais ir suniukais, tai kur bedingsi- teks isigyti. g.gif

Na, o apie ziurkenus-zuvytes- kita kalba. Tokie tai buve-nebuve. Veik kaip kambario dekoracija. Aisku, vaznios priduoda, bet, palyginus, nedaug. Turejom Dziungarijos ziurkeniuka- BEKVAPIS peliukas be uodegos thumbup.gif . Toki galima pirkti drasiai- kokia zole jam paduoti vaikas gali, ant raku palaikyti. Jei to pakaks, tai ir gerai. smile.gif
Atsakyti