Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ir visokie naminiai gyvūnai

QUOTE(*almera* @ 2008 09 05, 02:13)
Mes augino šunį. Su pavydu problemų lyg ir nebuvo, bet kai sūnus pradėjo šliaužioti ir šunį tampyti, išraudavo plaukus kuokštais ir visa tai anksčiau ar vėliau atsidurdavo burnoje  doh.gif  Vien tas vaizdas man padėjo apsispręsti ir šuo buvo padovanotas kitiems šeimininkams...

Nu zinot, as gal kategoriska situ klausimu, bet man tai cia yra nezmoniska schmoll.gif . O jus pagalvojot apie pati gyvuna? kaip jam, suaugusiam suniui reikia adaptuotis prie kitos seimos?mad.gif Aplamai, kam tada reikia isigyti gyvuneli, jei po to jo lengva ranka atsisakai, vietoj to, kad priziuretum ir suni ir vaika... tiesiog suo turi buti auklejamas, zinoti savo vieta, o kad plaukai kuokstais neitu, tai ir sukuoti reikia. O kai vaikas paaugs ir prie virykles prades landzioti ir (neduok dieve!) nusidegins rankyte tai virykle ismesit??? O dar jusu situacijoj suo net nekaltas.
Musu kleckelis dar tik vartaliojasi ant pilvo, tai mes jam ant grindu irengiam "manieza" su zaislais, dekiais ir t.t. ir visa ta teritorija atitveriam jeigu suo baisiai cekavas buna, nors siaip ji zino savo vieta, pasakai "negalima" ir nelenda...
fe, kaip net nuotaika dingo verysad.gif Jeigu myli sunely, tai tikrai sugalvosi kaip issisukt is sutuacijos, o ne lengviausios iseities griebtis...
Atsakyti
Mes turim jorksyro terjera ir pupa uoga kiek wyresne nei metukai. Na ir galiu tik pasidziaugti - mazosios pirmiejo zodeliai buwo au au - ir dabar wos nubudusi jau saukia mama ir po to au au biggrin.gif Leidziam siektiek lyztelti ar rankyte ar zanduka, bet jis nera didelis waiku gerbejas taigi perdaug ir nelenda. Pasidziaugia kai mazoji nubunda ar grizta is kiemo pasisweikina ir wiskas "sawais reikalais" uzsiima. Kadangi jis didelis plaukuotukas tai stengemes nuo mazens ismokinti glostyti ir nepesti. Aisku wisko pasitaiko. Na pasikeite tik tai, kad per diena grindis plaunu daugiau kartu ir auau dazniau sukuoju. Manau plauku problema - ne problema mirksiukas.gif Bet juk buna kad waikai ropoja tai irgi negali sakyt kad grindys steriliai swarios ir nieko waikas neprisirinks. Juolab kad nemazai bacilu parsinesam su batais i namus... na bet cia jau kita tema blush2.gif Tikrai nesuprantu kaip galima atiduoti gywuna del issprendziamu priezasciu, juk waikas amzinai nepes tu plauku ir pan. Wieninteliu atweju issizadeciau gywuno jeigu matyciau realu suns keliama pawoju, agresija ar pan. g.gif
Atsakyti
QUOTE(omny @ 2008 09 29, 21:33)
Mes turim jorksyro terjera ir pupa uoga kiek wyresne nei metukai. Na ir galiu tik pasidziaugti - mazosios pirmiejo zodeliai buwo au au - ir dabar wos nubudusi jau saukia mama ir po to au au  biggrin.gif  Leidziam siektiek lyztelti ar rankyte ar zanduka, bet jis nera didelis waiku gerbejas taigi perdaug ir nelenda. Pasidziaugia kai mazoji nubunda ar grizta is kiemo pasisweikina ir wiskas "sawais reikalais" uzsiima. Kadangi jis didelis plaukuotukas tai stengemes nuo mazens ismokinti glostyti ir nepesti. Aisku wisko pasitaiko. Na pasikeite tik tai, kad per diena grindis plaunu daugiau kartu ir auau dazniau sukuoju. Manau plauku problema - ne problema  mirksiukas.gif Bet juk buna kad waikai ropoja tai irgi negali sakyt kad grindys steriliai swarios ir nieko waikas neprisirinks. Juolab kad nemazai bacilu parsinesam su batais i namus... na bet cia jau kita tema  blush2.gif Tikrai nesuprantu kaip galima atiduoti gywuna del issprendziamu priezasciu, juk waikas amzinai nepes tu plauku ir pan. Wieninteliu atweju issizadeciau gywuno jeigu matyciau realu suns keliama pawoju, agresija ar pan.  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(joojoooj @ 2008 09 15, 11:52)
as esu kategoriskai pries bet koki gyvuneli namuose kol vaikas mazas, nebent zuvytes  g.gif

as taip pat ,mes turejomm suniuka pries gimstant musu berniukui ,tai atidavem ,nes esu pries bet kokius lakymus gyvunu kol vaikiukas mazas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(omny @ 2008 09 29, 20:33)
Mes turim jorksyro terjera ir pupa uoga kiek wyresne nei metukai. Na ir galiu tik pasidziaugti - mazosios pirmiejo zodeliai buwo au au - ir dabar wos nubudusi jau saukia mama ir po to au au  biggrin.gif  Leidziam siektiek lyztelti ar rankyte ar zanduka, bet jis nera didelis waiku gerbejas taigi perdaug ir nelenda. Pasidziaugia kai mazoji nubunda ar grizta is kiemo pasisweikina ir wiskas "sawais reikalais" uzsiima. Kadangi jis didelis plaukuotukas tai stengemes nuo mazens ismokinti glostyti ir nepesti. Aisku wisko pasitaiko. Na pasikeite tik tai, kad per diena grindis plaunu daugiau kartu ir auau dazniau sukuoju. Manau plauku problema - ne problema  mirksiukas.gif Bet juk buna kad waikai ropoja tai irgi negali sakyt kad grindys steriliai swarios ir nieko waikas neprisirinks. Juolab kad nemazai bacilu parsinesam su batais i namus... na bet cia jau kita tema  blush2.gif Tikrai nesuprantu kaip galima atiduoti gywuna del issprendziamu priezasciu, juk waikas amzinai nepes tu plauku ir pan. Wieninteliu atweju issizadeciau gywuno jeigu matyciau realu suns keliama pawoju, agresija ar pan.  g.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif
suniukas yra tikrai superinis reikalas ir vaikui nesant, ir esant biggrin.gif ir su tais atidavimais, tai ka as zinau... unsure.gif tai juk zinai, kad kazkada vistiek susilauksi vaikuciu, tai kam tada isigyt isvis ta suniuka ar kita gyvuneli? g.gif juk sunys gyvena ilgai...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 09 13, 20:42)
o tai jūs netvarko savo šuns? neplaunat, neduodat vaistų nuo kirminų?
o močiutės šunys, jei netvarkomi, tai tiesiog saugokit, kad perdaug nesibučouotų ir tiek rolleyes.gif šiaip tai sveiko ir be kirminų šuns seilės netgi gydomos ir jų visiškai nereikia bijoti schmoll.gif

nu suo tvarkomas aisku
nevalkata
gi
tokio tai bute napalaikysi prasmirdusio
tiesiog siaip pamasciau
ir skiepijamas ir prausiamas ir vaistais pagirdomas tiek kiek priklauso lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutia` @ 2008 09 30, 15:02)
thumbup.gif  drinks_cheers.gif
suniukas yra tikrai superinis reikalas ir vaikui nesant, ir esant biggrin.gif ir su tais atidavimais, tai ka as zinau... unsure.gif tai juk zinai, kad kazkada vistiek susilauksi vaikuciu, tai kam tada isigyt isvis ta suniuka ar kita gyvuneli? g.gif juk sunys gyvena ilgai...

patylėsiu ką manau apie tokius žmones dry.gif neverti jie šuns.
šuniuką mums su vyru padovanojo vestuvių proga. nė minties nebuvo jo atsikratyti. sūnui jis pats geriausias draugas, tikiu kad juo taps ir antram vaikui.
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 09 30, 16:27)
patylėsiu ką manau apie tokius žmones dry.gif neverti jie šuns.
šuniuką mums su vyru padovanojo vestuvių proga. nė minties nebuvo jo atsikratyti. sūnui jis pats geriausias draugas, tikiu kad juo taps ir antram vaikui.

ta prasme ka as blogo pasakiau? tik pritariau mamytei, kuri parase, jog suniuko negalima atsisakyti. nesupratau, ka jus cia apie mane norite nutyleti. kaip supratau, musu nuomones tokios pat, tad nesuprantu, ka as blogo cia pasakiau..tikrai...as tik parasiau, kad nesuprantu zmoniu, kurie yra pries sunis kartu su vaiku ir tiek.... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutia` @ 2008 09 30, 18:00)
ta prasme ka as blogo pasakiau? tik pritariau mamytei, kuri parase, jog suniuko negalima atsisakyti. nesupratau, ka jus cia apie mane norite nutyleti. kaip supratau, musu nuomones tokios pat, tad nesuprantu, ka as blogo cia pasakiau..tikrai...as tik parasiau, kad nesuprantu zmoniu, kurie yra pries sunis kartu su vaiku ir tiek.... schmoll.gif

oi blush2.gif rašiau apie tuos, kas išmeta šunį, o ne tuos, kurie laiko
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2008 10 01, 04:14)
oi  blush2.gif rašiau apie tuos, kas išmeta šunį, o ne tuos, kurie laiko

cool.gif
Atsakyti
Mano maziukei 7men ir laikau du suniukus namie - pudeli ir sicu. Jokiu bedu nuo pat gimimo nebuvo, nors iki tol mano sunys miegojo su manim lovoj ir dar po kaldra blush2.gif tik gimus vaikui sunys isskrausciau is lovos be dideliu pastangu ir dabar jie prie jos nelenda, nes iprate, kad negalima. O maziuke labai domis suniukais, vis bando paglostyt, bet jie jos bijo - iskart bega salin biggrin.gif

atleiskit, bet as nesuvokiu,kaip galima atiduot suni, Juk jis seimos narys, pateisinu tik tokiu atveju, jei suo agresyvus arba vaikas alergiskas. Bet taip buna retai,dazniausiai atiduodama siaip, nes tyngima terliotis ir su vaiku ir su suniu doh.gif nu bet neissilavinimo ir nesuvokimo gyvunu laikymo prasme musu visuomeneje dar apstu.
Atsakyti
Mano sunui jau 15. Šuniuka turim jau treti metai. Labai ji mylim, o aš dar jam ir dekinga. Išgyde mano vaika nuo depresijos. Jau nebežinojau ka daryt. Pradedavo verkt nei iš šio nei iš to, baisiai uždaras buvo, vienas namie nepasilikdavo. klausdavau kas yra, sako- mama nežinau, gal aš koks nenormalus.
Šuns labai norėjo, tik aš ilgai nesiryžau, žinojau, kad vargo bus. Bet kai vaikas, kurio svajone nuo 5 metu buvo kompiuteris, i klausima ko labiau nori Kaledoms- šuniuko ar kompo, pasakė,kad šuns, tai abejones prapuolė. Ir nė kiek nesigailiu. Dabar aš sakau- čia mūsų antidepresantas. Nes atmosfera namie visai pasikeite, depresijos išgaravo, ir mano su vaiku santykiai pagerėjo.
Taigi, abejojantiem sakau, šuo šeimoj yra gėris thumbup.gif
Atsakyti