as tai negaliu atsidziaugt kad mes isigijom suni, tada vaikui buvo 1 metukas, kazkaip pradzioj, pirma savaite baisoka buvo- maniau ar nenusuks sprando vaikas tam suniukui, bet dabar jie toookiiee draugai kartu zaidzia, laksto, duksta, o juoko kiek vaiku buna kaip suo i klesnes isikimba siaip bande kelis kartus vaikas suduot suniuj, bet as sudrausminau parodziau kad tik glostyt suniukus galima ir praejo jam kazkaip noras skriaust suniuka o ir suniukas nors maziukas, bet ne pescias pas mus moka apsigint nuo vaiko
o pas mus bijau bus problema
mano labradoras, jai 5metai buvo kai dukra atvyko ibuta:)
ir suo 6 menesis isvis neprieidavo o dabar taip nervingai reaguoja... bijau kad neikastu, ypac kai vaikas jau visur lenda..
ir suo 6 menesis isvis neprieidavo o dabar taip nervingai reaguoja... bijau kad neikastu, ypac kai vaikas jau visur lenda..
QUOTE(pionas @ 2008 09 09, 21:03)
o pas mus bijau bus problema
jei nervingai reaguoja tai tikrai jaudinciaus
maniskis ir auga tarp sunu kaciu sunys jo draugai, namie turim rotveilere kalyte (didele)
pas mociute dar pora sunu
vis mane persekioja mintis kad gali kokia bacila uzsikresti
ar mamytes tikrinat pastoviai savo vaikucius
QUOTE(vyšniux @ 2008 09 04, 11:40)
Mes ir auginam katina.Deja,pas mus situacija,tokia,kad tiek dukra ,tiek katinas koviniai abu .Jei draugauja tai draugauja,kai pesas tai namai dunda.Taciau yra faktas kaip blynas,kad jie vienas be kito gyventi negali,nes yra geriausi draugai
Labai panasi situacija ir pas mane Tik kad geriausi draugai nepasakyciau, katinas tiesiog nors ir nenoriai leido jai (dukrai) gyventi savo bute. O pora men atgal mano katinas dar drauge apturejo, (isvaziavo pazystama i uzsieny ir nusprende ten pasilikti, na ir paprase kad priglausciau jos katyte) Tai visi labai linksmai gyvenom
mūsų kalytė (metais vyresnė už vaiką, cvergas) kol kas puikiai sutaria su vaiku, (nors pastebėjau, kad svetimų mažių paniškai bijo.) dabar kai vaikas jau šliaužioja visur, ji pažino jo tempus, jo elgesį ir žino, kada prieit, kada pasitraukti. pvz, kai vaikas valgo džiuvėsi tada ji aišku šalia o kai vaikas paima pagaliuka (samti, ar pan.) ir daro bac bac (daužo juo) tada šuo mikliai pasišalina, kad ir jam nekliūtų netyčia. o kartais šuo atsisėda priešais vaiką itin arti, žiūri į akis, uosto veidą ir provokuoja žaidimams (tipo nu padaryk man ką nors, kad aš galėčiau tau krimstelėti) . vaikas kalytės neskriaudžia, net nelenda, tik kartais, kai šuo jam ant tako, tai stengiasi patraukt betkaip, pvz už antakio suėmęs todėl šuniukas greit išmoko trauktis iš kelio pats. dar vaikas labai juokiasi, kai šuo daro kažką neįprastą (keistai kasosi, ar bando iščepsėti prie gomurio prilipusį duonos kąsnį ) o šiaip šuo puikiai jaučia, kad neleisiu nei vaikui skriausti šuns, nei šuniui skriausti vaiko, todėl namuose tvarka bo šuns negalėčiau atsisakyti niekaip.. už tat lauke vaikui visi šunys kaip savi - pamato ir spokso, džiaugiasi. matyt vėliau teks kovoti su tuo kad nepultų glamonėti svetimų šunų.
mes auginam neapolio mastina (kalyte) jai jau 7 metai, o mazylei dukrytei jau 10 menesiu. negaliu sakyti kad augintine su dukryte bendrauja, taciau kolkas jokiu problemu nera. suo turi savo kampa, turi savo indus, ir zino namu tvarka.
zinoma visada stebiu, akies krasteliu, kad nieko nenutiktu.
dresuota kalyte, taciau kai dukryte turi ka nors valgomo tada augintine tampa jai drauge, nes valgo viska musu suo. ir laukia kol mazyle numes ant zemes. o siaip nelenda vaikui i akis, o ir mazyle smalsi taciau siektiek prisibijo , nes suo didelis.
zinoma visada stebiu, akies krasteliu, kad nieko nenutiktu.
dresuota kalyte, taciau kai dukryte turi ka nors valgomo tada augintine tampa jai drauge, nes valgo viska musu suo. ir laukia kol mazyle numes ant zemes. o siaip nelenda vaikui i akis, o ir mazyle smalsi taciau siektiek prisibijo , nes suo didelis.
QUOTE(mama_gulbe @ 2008 09 10, 14:23)
jei nervingai reaguoja tai tikrai jaudinciaus
maniskis ir auga tarp sunu kaciu sunys jo draugai, namie turim rotveilere kalyte (didele)
pas mociute dar pora sunu
vis mane persekioja mintis kad gali kokia bacila uzsikresti
ar mamytes tikrinat pastoviai savo vaikucius
o tai jūs netvarko savo šuns? neplaunat, neduodat vaistų nuo kirminų?
o močiutės šunys, jei netvarkomi, tai tiesiog saugokit, kad perdaug nesibučouotų ir tiek šiaip tai sveiko ir be kirminų šuns seilės netgi gydomos ir jų visiškai nereikia bijoti
QUOTE(Vicious Vici @ 2008 09 13, 20:42)
o tai jūs netvarko savo šuns? neplaunat, neduodat vaistų nuo kirminų?
o močiutės šunys, jei netvarkomi, tai tiesiog saugokit, kad perdaug nesibučouotų ir tiek šiaip tai sveiko ir be kirminų šuns seilės netgi gydomos ir jų visiškai nereikia bijoti
dėl bacilų, tai vaikų darželyje baisesnių galima pasigaut. ir nė jokio šuns nereikia -- vaikai gi maži mėgsta viską ką randa į burną kišt, netgi žemių paragaut. nebent reiktų pasigaut kokį benamį, niežuotą ir blusuotą šunį, ir jį pasiguldyt į lovą.
mes auginam namie kate,tai ji su vaikais neisskiriami draugai.miega su dicke ant vienos pagalves,jei mazius paleidzia dudas,ateina pagaileti,pasiglaustyti.kai lialius ciumpa uz uodegos pagasdina,bet nedrasko.taciau dar bijau leisti miegot su sunum vienam kambary,kad jo netycia neprispaustu,nes ji megsta buti prisiglaudus
Mes leidziam dukrytei zaisti su kate, o su suniu kuris gyvena lauke neleidziu nei zaisti nei glostyti , manau su svariais ir priziuretais gyvunais tikrai galima leisti vaikui zaisti