Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai ir visokie naminiai gyvūnai

QUOTE(ERUGĖ @ 2007 07 23, 09:40)
Iki 5m.galima laikyti žiurkėnukus,tada vaikas įpranta jais rūpintis,kartais išvalyti narvelį...

aha tam tai pritariu thumbup.gif mes 2 smitpeles nupirkom tai musu 3 metu berniukas su tokiu uzsidegimu jomis rupinasi tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
As- tik uz gyvunus.

Sunus gan ilgai prase "ko nors", kai jam buvo 6 m., padovanojom sinsila. Meile jo tam padarui neispasakyta. Aisku, ir pakankina, bet ir rupinasi. Ir pats sako, kad labiausiai myli seneli ir sinsila. Kai buvo Kanadoje, skambindavo ir prasydavo "su Ringo pakalbeti".

Sunys sunui- begaline meile, ir ne vienas suo dar i ji dantu nera siepes. Jis kartais net nelenda, bet stovi ir laukia, kol suo pats prieis ir apuostys, o tada prasideda draugyste smile.gif Nesigasdina net paciu didziuju, kurie ji pora kartu net nuverte yra smile.gif

Gyvunai ugdo atsakomybe ir rupestinguma. Dabar sunus be galo troksta suniuko, bet kadangi ziema turesim dar viena vaikuti, o gyvename bute, tai nezinau, ar tam pats tinkamiausias laikas?

Kaip tik perkam sodyba, gal ten koki gyvuneli laikyti? Bet koki, mes ten busime tik savaitgaliais?
Atsakyti
Jei gyvūnėlį jau turit prieš gimstant vaikučiui,tai jau čia kitas reikalas.
Atsakyti
Niekas negali apibrezti konkretaus laiko, kada jau metas pirkti mazajam augintini. Juk tai nuo daug priklauso - ir nuo vaiko charakterio, ir nuo gyvenimo salygu, ir nuo tevu meiles ( ar nemeiles ) gyvunams... Bet as irgi tik uz tai, kad vaikai turetu augintini !!! thumbup.gif
Atsakyti
maniškis užsimanė katino - pirmiausia norėjo šuns, bet pamanėm, kad rūpesčių per daug - nebus kam vedžioti. Tai dabar zyzia katino.
Jau nusprendėm pirkti, bet vyras nori kilmingo - jei turėti tai kilmingą. Jei pasiseks pigiau nupirkti, tai pirksim pirmai progai pasitaikius.
Atsakyti
unsure.gif Vai nesitikejau rasti tokios temos,bet kaip gerai,kad ja radau.Na ir man prasidejo ,ne katino dienos,del suniuko zyzimo. doh.gif Taip ir bijau,kad nepamatytu kokio vaiko su suniuku unsure.gif Neisivaizduoju,net ka daryti.Siaip greitai 5 metukai,mergaitei,manau i lauka isvesti tikrai gales,bet vistiek,neisisvaizduoju.Kas be ko,rytais teks man vesti verysad.gif ,o jau siaip lauke du sunys. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaite777 @ 2007 09 25, 22:35)
unsure.gif Vai nesitikejau rasti tokios temos,bet kaip gerai,kad ja radau.Na ir man prasidejo ,ne katino dienos,del suniuko zyzimo. doh.gif Taip ir bijau,kad nepamatytu kokio vaiko su suniuku unsure.gif Neisivaizduoju,net ka daryti.Siaip greitai 5 metukai,mergaitei,manau i lauka isvesti tikrai gales,bet vistiek,neisisvaizduoju.Kas be ko,rytais teks man vesti  verysad.gif ,o jau siaip lauke du sunys. doh.gif

bet jug tai malonumas koks thumbup.gif aš tik už tai kad mažylis turėtų augintinį smile.gif visvien, jie dar per maži kad pilnai rūpintūsi jais, mes turime padėti mirksiukas.gif
mes kate turime, bet kad maniškis nelabai su ja draugauja blush2.gif kaip užplaukia jam. o šiaip jis šuniuko nori, va dar paaugs biški ir isigysime šuniuką mažą.... (po netekites buvusio suniuko, mes dar negalime atsigauti tiesiog )
Atsakyti
Manau 3 metų yra labai per anksti, pats tas metas, tai 12-14 metų, kai trūksta daugų ir dėmesio.
Atsakyti
O as kazkaip pries augintinius butuose,nes pati kai jauna buvau atsinesiau suniuka mylejau bet ji vesti i lauka - tingejau,o nuosavuose namuose liuks laikyk ir dziaukis,As gyvunelius myliu bet nelaikysiu namie.
Atsakyti
O mes nusipirkom amerikieciu koker spanieli, kai dukrytei buvo 10menesiu. As pati kai augau turejau suni, mano vyras taip, todel nuprendeme, kad vaikui augti kartu su augintiniu tiesiog butina, nesutinku kad reikalingas vaikus gyvunelis kada jam 12-14metu, juk pradideda brendimai, maistavimai, pirmosios meiles, vaikui tikri ne gyvunai galvoj, o dar vedziot reiketu, nemanau, kad jis to noretu. O kai uzaugi su gyvuliuku, poto savaime suprantama gaunasi. Vyresnis vaikas jau nesauks, kai mazas sunkiukas apgraus jo naujus batus, ar prisisios kambary.
Na, cia mano asmenine nuomone, neturite jai pritarti biggrin.gif
Atsakyti
kai mūsų kalytė turėjo šuniukų, tai visus tris padovanojom šeimoms su mažais vaikučiais (darželinio amžiaus).
aišku, nei mažesnis vaikas, nei didesnis nesugebės pasirūpint šunimi pilnai. nes šuo kainuoja. todėl nusiteikti ir norėti turi visa šeima.
labai dar nuo šuns priklauso. būna tokie, kur labai myli vaikus, jiems reikia nuolat žaisti, ir jie liūdi, jei jų šeimininkai nuolat užsiėmę rimtuoliai.
Atsakyti
QUOTE(Gyvybe @ 2007 02 17, 21:01)
Norejau paklaust ar yra teveliu nupirkusiu 3metu vaikuciui gyvuneli.
Mano mazoji dievina kates. Kazkaip del kates pirkimo labai abejoju, tad galvojam apie maza suniuka. Suprantama , kad juo teks rupintis mamai, bet galbut jis jai bus geras draugas.
Prasau pasidalinkite savo patirtim smile.gif

Maniškė būdama 3m irgi dievino kates,tai gerasis tėtis atvežė kartą mažą kačiuką(nors jau laikėm šunį).Didysis džiaugsmas teko man.Kenčiau pusę metų,kol išnaikino visas mano gėles,nudraskė tapetus,bet kai pradėjo keršydamas šlapintis ant vaiko rūbų(nors ir buvo iškastruotas),nes jinai nešiodavo pačiupus už kaklo,paskelbiau ultimatumą,ir katinas iškeliavo pas močiutę gyvent.Manau kad tokio amžiaus vaikas per mažas rūpintis gyvūnu,kad gyvūnas-tai nėra žaisliukas,ir kad galu gale kažkam iš suaugusių teks vedžiot į lauką(ir lyjant,ir per šalčius),praust kojas,valyt plaukus ,skiepyt,rūpintis sergančiu,ieškot kur palikt per atostogas,ir jei jūs pirksit gyvūną tik dėl to,kad nori 3-metis,tai man labai gaila gyvūno,nes daug tokių atsiranda vėliau prieglaudose.O kas liečia vaiko ir šuns draugystę,tai aš visada už(tik išsiaiškinkit ar vaikas nealergiškas),maniškiai abu užaugę su šunim ir labai draugauja,o prižiūriu aš.
Atsakyti