Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(svajone* @ 2011 03 21, 01:46)
Gal bandet,kokia nuomone? kas gamina ir kur parduoda?
Uzsipuoliau klausimais,bet megstu morkas,burokelius ar zirnelius su situo marmalu makaluot  biggrin.gif

Kikile 4u.gif jau atsakė, o dėl skonio tai reik pačiai bandyt, nes žinot kaip skirtingai gali būt, man asmeniškai nelabai kaip, bet valgomas smile.gif skanesnis buvo Kėdainių "Be konservantų"

Žirneliams gal nelabai, bet morkoms, burokams, kopūstams man skanu užpilas iš vienos dalies citrinos sulčių ir trijų dalių alyvuogių aliejaus, dar dedu, cukraus, druskos, pipirų, žolelių, dažnai darau būtent šių trijų daržovių salotas

Aš tai kažkaip nelaikau majonezo kažkokiu pabaisa, žinoma jei jis ekologiškas ar bent Be konservantų ir nevalgomas kibirais, nu taip riebalas, bet kartais norisi, šiaip mažai mes jo valgom, dažniausiai tik ant kiaušinio, bet per šventes kaip eina blush2.gif ant mišrainių. O jei savo kas pasidaro iš gero aliejaus, tai išvis liux, aš bandžiau, bet man nepavyko...
Atsakyti
Gal zinot kur galima Kaune nusipirkti svarios versienos,kalakutienos,triusienos?nejaugi niekur nera ax.gif mano mazylei jau laikas butu mesyte ragauti,bet pati noriu tyreles daryti,o ne pirkti gatavas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FEITH @ 2011 03 23, 11:27)
Gal zinot kur galima Kaune nusipirkti svarios versienos,kalakutienos,triusienos?nejaugi niekur nera  ax.gif mano mazylei jau laikas butu mesyte ragauti,bet pati noriu tyreles daryti,o ne pirkti gatavas  smile.gif

Uzeikite i Via Naturali. Pasiklausit- buna, kad atveza, bent kalakutienos, strutienos, triusienos tai tikrai. Jei tuo metu nebus, galite pasitarti kada atveza ir t.t. Saldytos tai tikrai buna, del sviezios tik reiketu pasikalbeti..
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 03 06, 14:23)
Šiuo metu naudoju 5 nerafinuotus aliejus (avokadų, sezamų, alyvuogių, nakvišų, linų sėmenų) ir turiu 1  vynuogių kauliukų/ 1 rapsų aliejaus (jeigu staiga užsinorėtume kokių varškės spurgų ar pan., tai kad nebūtų gaila iškept kelias spurgas ir visą aliejų išpilt lauk).


Paskutiniu metu domiuosi aliejais ir galva, turiu pasakyt, visai susisuko.

Apie vynuogių kauliukų aliejų čia rašo priešingai:
http://www.sveikipro...olmuhle-solling

o palmių ir kokosų aliejus labiausiai tinkami kepimui:

http://www.sveikipro...olmuhle-solling
ir
http://www.sveikipro...olmuhle-solling

Atsakyti
QUOTE(zalizaislai @ 2011 03 03, 18:04)
Koks grazus vaizdelis  smile.gif
Sakykit, kur perkate ekologiska semenu alieju? (labiau aktualu internetines parduotuves)


Pirkau tikromaistas.lt ūkininko Vožterio linų sėmenų aliejaus , tik nežinau, ar ekologiškas.
Atsakyti
QUOTE(Reina @ 2011 03 23, 14:51)
Paskutiniu metu domiuosi aliejais ir galva, turiu pasakyt, visai susisuko.

Apie vynuogių kauliukų aliejų čia rašo priešingai:

Todėl, kad kalba apie nerafinuotą aliejų. Dėl tam tikrų priežasčių nerafinuoto vynuogių kauliukų, aš asmeniškai, nenaudoju.

Ir dar kartą, paryškintai pasikartosiu - nesukite tos galvos, kai kalbame apie aliejus - visuomet reikia labai atidžiai reikia skaityti gamintojo rekomendacijas. 4u.gif Nes aliejaus galėjimas kaitinti priklauso nuo tam tikrų rodiklių (riebiųjų rūgščių santykio, sočiųjų rūgščių kiekio, rūgštingumo) ir juos geriausiai žino (nes tiria) - gamintojas.
Atsakyti
laba,


Gerai, kad turiu galimybe zinoti ka valgau, nes daug produktu atsivezam is kaimo. Ta pacia triusiena, darzoves, vaisius. I parduotuvinius pvz. obuolius net nesinori ziuret.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 25 kovo 2011 - 16:42
Žinoma, jei jie teisingai auginami smile.gif Neverta parduotuvėse-tokio gėrio pirkt mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas žinote, kur Vilniuje dar galima gauti kviečių ar rugių grūdų ir maistinių sėlenų? Nebežinau kur beieškoti... unsure.gif Būdavo eilinėse maisto parduotuvėse prie sveiko maisto ar šiaip, o paskutiniu metu kaip iššluota doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Iskilo man toks klausimas, gal kas zino atsakyma:

- ar sveika ekologiski kukuruzu dribsniai? kazkur lyg skaicius ar girdejus buvau, kad pats gaminimo budas nesveikas, tai net nesvarbu ekologiski jie ar ne, nesveiki vien del ju gamybos principo.. ar as kazka nusisneku?
Labai kazkaip idomu man pasidare g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 03 23, 19:19)
Todėl, kad kalba apie nerafinuotą aliejų. Dėl tam tikrų priežasčių nerafinuoto vynuogių kauliukų, aš asmeniškai, nenaudoju.

Ir dar kartą, paryškintai pasikartosiu - nesukite tos galvos, kai kalbame apie aliejus - visuomet reikia labai atidžiai reikia skaityti gamintojo rekomendacijas. 4u.gif Nes aliejaus galėjimas kaitinti priklauso nuo tam tikrų rodiklių (riebiųjų rūgščių santykio, sočiųjų rūgščių kiekio, rūgštingumo) ir juos geriausiai žino (nes tiria) - gamintojas.


Deja, ne visi nurodo ... Bandžiau žiūrėti. Tiesa, ar gali būti teisybė, kad extra virgin aliejus, parašyta selected for cooking?
Atsakyti
QUOTE(letuciux @ 2011 03 29, 11:41)
Deja, ne visi nurodo ... Bandžiau žiūrėti. Tiesa, ar gali būti teisybė, kad extra virgin aliejus, parašyta selected for cooking?

Tikrai ne visi nurodo, būna ant alyvuogių extra virgin salotoms, troškiniams ir yra extra virgin alyvuogių aliejus bet rašo tinka kepimui, bandžiau, šiek tiek rūksta, kaip ir saulėgrąžų Bio Vilage nerafinuotas, gal čia dėl mano špižiaus? Jis stipriai įkaista... Priėjau tą patį tašką, nuo ko pradėjau, tai ant ko kept biggrin.gif

Maisto pašildymui gerai ghee sviestas, nuostabu tiesiog wub.gif bet kept mėsą man noris aliejaus ax.gif nžn kodėl...

Pirkau vynuogių kauliukų aliejų Salvador, nerašo kam skirtas, bet kepiau, kaip ir kiti aliejai man vos vos parūko, bet labai skalsiai naudojos.

Rasma, jei nesunku, bent pasakyk ant kokio nerafinuoto aliejaus kept ir sau nepakenkt, nu kaip sakei, kad gali susidaryt nuodingos medžiagos kaitinant nerafinuotą aliejų, konkrečiai ant kokio 4u.gif būsim visos dėkingos wub.gif
Atsakyti