Ekologiškas fermentinis sūris kiek teko matyti iš lietuviškų yra 'Dobilas" Bet labai jau jis nepigus ar yra galimybė namų sąlygomis tokį sūrį pasigaminti? Gal kuri bandėte?
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 09, 22:37)
Ekologiškas fermentinis sūris kiek teko matyti iš lietuviškų yra 'Dobilas" Bet labai jau jis nepigus ar yra galimybė namų sąlygomis tokį sūrį pasigaminti? Gal kuri bandėte?
http://www.supermama...howtopic=217818
Sveikutės,
dėl kepimo / gaminimo be riebalų pasižiūrėkit čia: World's Healthiest Foods. Dar nepribrendau, bet turbūt reikės
Ta prasme, puslapio autorius siūlo kepti be riebalų, o su sultiniu - na, ne kepti, o sautė ar kaip ten vadinasi. Dar man nelimpa... O mano ir keptuvė špižinė, kaži ar atlaikytų "kepimą" vandenyje... pradėtų kibti turbūt.. Bet jei kas išbandysit, parašykit.
dėl kepimo / gaminimo be riebalų pasižiūrėkit čia: World's Healthiest Foods. Dar nepribrendau, bet turbūt reikės
Ta prasme, puslapio autorius siūlo kepti be riebalų, o su sultiniu - na, ne kepti, o sautė ar kaip ten vadinasi. Dar man nelimpa... O mano ir keptuvė špižinė, kaži ar atlaikytų "kepimą" vandenyje... pradėtų kibti turbūt.. Bet jei kas išbandysit, parašykit.
QUOTE(Vitulka @ 2011 03 10, 18:58)
Labai ačiū už info
QUOTE(Diva:) @ 2011 03 09, 14:03)
Supratau Ir as daznai zinau ir jau manes neperkalbesi - isitikinu ir man ramiau gyventi. Gali buti ir taip, bet kai ten vietoje buni kazkaip nesijaucia viso sito baisumo , yra kalnuose koks namas, slaitas alyvuogiu ir spaudzia sau - nu aisku, gal ten ir pila chemijos kibirais, gal is kitur atsiveza tu alyvuogiu, kas gi cia suziures... Ivaizdis dar ne viskas...
Nu eina sau, net neramu darosi , turiu visokio labai atseit naminio
O kaip eko? Gal eko kas patikrina sakau
Nu eina sau, net neramu darosi , turiu visokio labai atseit naminio
O kaip eko? Gal eko kas patikrina sakau
Pirmiausia reikia prasiplaut akis ir visą tą eko šmeko vertint kritiškai, nepamiršti, kad tai taip pat yra verslas, didelis verslas, kuriam galioja visi verslo dėsniai - anaiptol ne viskas čia yra auksas, kas auksu tviska
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2011 03 09, 11:37)
Sveikos
noriu pradėti pirkti ekologišką mėsą, gal žinote, kur jos galima įsigyti Vilniuje?
noriu pradėti pirkti ekologišką mėsą, gal žinote, kur jos galima įsigyti Vilniuje?
Vilniuje nežianau, bet gal kam įdomu, KAune ekologiška sertifikuota jautiena prekiauja parduotuvė Dumedu. Mes ten visada perkame.
QUOTE(GinMintė @ 2011 03 09, 21:29)
Jautieną perku Ukmergės g. ūkininkų turgelyje, ten jinai ekologiška
Ačiū už atsakymus. Jau radau, kur Vilniuje prekiauja ekologiška mėsa. T
QUOTE(Vitulka @ 2011 03 07, 20:49)
Na, zinokit, neradau niekur apie avizas Apskritai, tai as niekur nemaciau grynu avizu grudu, todel ir idomu, kur ju gauti, nes man atrodo, kad kur gyvuliams serti skirtos avizos gali buti netinkamos vartoti, neekologiskos? Todel idomu, kur jus perkat, jei perkat
QUOTE(Ar_mani @ 2011 03 13, 21:24)
Na, zinokit, neradau niekur apie avizas Apskritai, tai as niekur nemaciau grynu avizu grudu, todel ir idomu, kur ju gauti, nes man atrodo, kad kur gyvuliams serti skirtos avizos gali buti netinkamos vartoti, neekologiskos? Todel idomu, kur jus perkat, jei perkat
Maximos ekologiškų prekių skyriuje paieškokite. Esu ne kartą pirkusi.
QUOTE(Ar_mani @ 2011 03 13, 20:24)
man atrodo, kad kur gyvuliams serti skirtos avizos gali buti netinkamos vartoti, neekologiskos?
Gal ir neekologiškos, bet nebeicuotos. Gyvuliams irgi negalima beicuotų grūdų duoti.
Ir išvis beicuojami grūdai/sėklos tik skirtos sėjai
Net ir gyvuliams skirtas avižas valgant nieko nenutiks, bet aišku jų kokybė nebus tokia kaip parduodamų žmonių maistui.
QUOTE(Tautvydas @ 2011 03 12, 23:01)
Vilniuje nežianau, bet gal kam įdomu, KAune ekologiška sertifikuota jautiena prekiauja parduotuvė Dumedu. Mes ten visada perkame.
Ne tik rūkyta mėsa? Internete tik rūkytos nurodyta. Kokios kainos?
Yra ir žalios, o kainos nepamenu, nes kelias prekes pirkom, tai neužsifiksavo.
QUOTE(letuciux @ 2011 03 15, 01:31)
Ne tik rūkyta mėsa? Internete tik rūkytos nurodyta. Kokios kainos?