Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 07, 12:19)
Mane sudomino viskas apie rapsu alieju 4u.gif Jei Obeliai rapsu nespaudzia, tai kas Lietuvoj spaudzia?

Lietuvoj iš lietuviškų rapsų spaudžia "SV Obeliai". Aliejaus pavadinimas "Tyras". Prekiauja, rodos, "Norfa" ir "Iki". Bandžiau - patiko smile.gif

QUOTE(pamparam:) @ 2011 03 07, 13:31)
Bet tai kad buvo kalba kad rapsu vos ne nuodingas..

Nelabai gerai, jei jame yra daug eruko rūgšties.
Atsakyti
QUOTE(Ar_mani @ 2011 03 07, 18:51)
Taciau klausimas kur ju siais laikais nebeicuotu gaut???. Gal kuri domejosi?  ax.gif

Maistui jokios avižos nebeicuojamos, gal jūs maišote su šlifuotom (be lukštų) avižom? Ar su avižom, kurios naudojamos sėjai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 07, 20:02)
O kaip dėl Aniros alyvuogių išspaudų aliejaus? Rašo tinka kepti, 1l kainuoja 17,99 lt. Kas įdomiausia etiketė painiai skamba:" aliejus sudarytas tik iš aliejų, gautų gaminant alyvuogių išspaudų aliejų, ir aliejų, išgautų tiesiogiai iš alyvuogių." g.gif Kažkaip man pasirodė kad jis pagamintas iš atliekų, bet gal ne taip? doh.gif  4u.gif

Aš tai taip suprantu, kad jis išspaudų aliejaus ir alyvuogių aliejaus mišinys, kažkada Aniros pirkau išspaudų tai taip ir rašė išspaudų aliejaus 95% ir pirmo spaudimo 5%, Žinoma, kad išspaudų aliejus yra žemiausios vertės, nes išspaudos yra išspaudos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2011 03 07, 20:17)
Lietuvoj iš lietuviškų rapsų spaudžia "SV Obeliai". Aliejaus pavadinimas "Tyras". Prekiauja, rodos, "Norfa" ir "Iki". Bandžiau - patiko smile.gif
Nelabai gerai, jei jame yra daug eruko rūgšties.

Jau apžiūrėjau jų puslapiuką, na gal dabar ir spaudžia jį tikrai, bet anksčiau, aš asmeniškai pirkdavau Obelių su tom senom etiketėm ir būdavo saulėgrąžų aliejaus kilmė Ukraina, o rapsų Latvija ar tai Estija, o išpilstyta Tikro kelio smile.gif
Vis tiek tos eruko rūgšties pats nepatikrinsi, turi TIKĖT, kad jo nėra, aš asmeniškau bijau jį vartot blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2011 03 07, 20:37)
Jau apžiūrėjau jų puslapiuką, na gal dabar ir spaudžia jį tikrai, bet anksčiau, aš asmeniškai pirkdavau Obelių su tom senom etiketėm ir būdavo saulėgrąžų aliejaus kilmė Ukraina, o rapsų Latvija ar tai Estija, o išpilstyta Tikro kelio smile.gif

Taip, "Obelių aliejaus" prekių ženklas jau seniai parduotas ir su Obeliais nieko bendra neturi schmoll.gif
Papildyta:
Štai kaip atrodo naujasis prekių ženklas smile.gif
user posted image
Atsakyti
Rasma, dar jei sekunde turesi laiko, kodel ne ispaniski aliejai? 4u.gif
As pati parsivezu nerafinuoto, rafinuoto - naudoju ispaniskus is seimu ukiu, ieskau ne parduotuvese kad butu- kas su ta Ispanija ne taip? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 08 kovo 2011 - 12:08
Ispanų žemės ūkis yra labai labai chemizuotas, reikėtų labai vengti ir ispaniškų daržovių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2011 03 08, 12:07)
Rasma, dar jei sekunde turesi laiko, kodel ne ispaniski aliejai?  4u.gif  

Nesinori labai daug šnekėti, nes tai ką žinau yra mano galvoje ir viso to nepagrįsiu (tam reiktų vėl perknisti begalę inf-jos), bet prieš maždaug kokius 4-5 metus teko matyti ir skaityti tokias išvadas, kad Ispanijoje labai nemažas sergamumas vėžiu ir tai buvo susieta su tos kilmės šalies alyvuogių aliejaus vartojimu g.gif

Tikrai visko neatkartosiu, tiesiog praėjo per daug laiko, kad atpasakočiau su visom smulkmenom, o be to, kiek visa tai tiesa - nepatikrinsi, tad galbūt visi tie nuogąstavimai šakėmis ant vandens rašyti g.gif
Nereikia atmesti ir fakto, kad egzistuoja konkurencija (pan. kaip su lietuviška ir lenkiška kiauliena...kai lietuviai įrodinėja, kad už 5 km nuo Lietuvos-Lenkijos rubežiaus Lenkijos pusėje kiaulė jau kažkuo kitokia už 5 km gyvenančią nuo to paties rubežiaus tik LT pusėje biggrin.gif Nors tiek LT, tiek PL priklauso tai pačiai ES)

O bet tačiau, visada atsižvelgiu į tai ką sužinau gyvenime ir vardan ramybės renkuosi italų, graikų alyvuogių aliejus ir pačias alyvuoges.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 03 05, 12:00)
Palmių aliejaus, aš asmeniškai, išvis maistui nenaudočiau cool.gif Vienu metu buvo bumas 'gydytojai rekomenduoja' Lietuvoje smile.gif Buvo brangus, vėliau pradėjo kelt batonų kokybę juo dažydami tešlą, o galų gale ir neprigijo. Odai, muilui - valio, bet maistui yra daug vertingesnių nei palmių aliejus..
Iš tiesų jis pakelia labai aukštas t-ras, bet man jis tiesiog techninis aliejus ir savo šeimos mitybai aš jo nė už ačiū nenaudočiau. Buvau gavus dovanų gryno, tai išmečiau lauk (gaila.. dabar muilą išvirčiau rolleyes.gif ). Kažkaip aš šį aliejų pamirštu kalbėdama apie maistą blush2.gif
Tada jau geriau išvis atsisakyt kepto maisto, virti garuose, troškinti įpilant šlakelį puikių aliejų mirksiukas.gif

Žinau, kad margarinas yra blogai, bet visada galvojau, kad palmių aliejus yra gerai smile.gif Ar tai reiškia, kad palmių aliejus esantis pvz sausainiuose, "barankose" yra blogis?
Atsakyti
Aš skaičiau, kad ispaniško alyvuogių aliejaus parduotuvėse yra tiek, kad neužtektų apsodint visą Ispanijos plotą alyvmedžiais. Neva alyvuogių aliejus yra maišomas su pigesniais ir taip gaunami didžiuliai kiekiai "alyvuogių" aliejaus ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

noriu pradėti pirkti ekologišką mėsą, gal žinote, kur jos galima įsigyti Vilniuje? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 03 09, 01:13)
Nesinori labai daug šnekėti, nes tai ką žinau yra mano galvoje ir viso to nepagrįsiu (tam reiktų vėl perknisti begalę inf-jos), bet prieš maždaug kokius 4-5 metus teko matyti ir skaityti tokias išvadas, kad Ispanijoje labai nemažas sergamumas vėžiu ir tai buvo susieta su tos kilmės šalies alyvuogių aliejaus vartojimu g.gif

Tikrai visko neatkartosiu, tiesiog praėjo per daug laiko, kad atpasakočiau su visom smulkmenom, o be to, kiek visa tai tiesa - nepatikrinsi, tad galbūt visi tie nuogąstavimai šakėmis ant vandens rašyti g.gif
Nereikia atmesti ir fakto, kad egzistuoja konkurencija (pan. kaip su lietuviška ir lenkiška kiauliena...kai lietuviai įrodinėja, kad už 5 km nuo Lietuvos-Lenkijos rubežiaus Lenkijos pusėje kiaulė jau kažkuo kitokia už 5 km gyvenančią nuo to paties rubežiaus tik LT pusėje biggrin.gif  Nors tiek LT, tiek PL priklauso tai pačiai ES)

O bet tačiau, visada atsižvelgiu į tai ką sužinau gyvenime ir vardan ramybės renkuosi italų, graikų alyvuogių aliejus ir pačias alyvuoges.

Supratau 4u.gif Ir as daznai zinau ir jau manes neperkalbesi biggrin.gif - isitikinu ir man ramiau gyventi. Gali buti ir taip, bet kai ten vietoje buni kazkaip nesijaucia viso sito baisumo blink.gif , yra kalnuose koks namas, slaitas alyvuogiu ir spaudzia sau - nu aisku, gal ten ir pila chemijos kibirais, gal is kitur atsiveza tu alyvuogiu, kas gi cia suziures... Ivaizdis dar ne viskas... smile.gif
Nu eina sau, net neramu darosi unsure.gif , turiu visokio labai atseit naminio unsure.gif
O kaip eko? Gal eko kas patikrina sakau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 09 kovo 2011 - 14:05
QUOTE(Kamėja_Mėja @ 2011 03 09, 11:37)
Sveikos  4u.gif

noriu pradėti pirkti ekologišką mėsą, gal žinote, kur jos galima įsigyti Vilniuje?  4u.gif

Jautieną perku Ukmergės g. ūkininkų turgelyje, ten jinai ekologiška mirksiukas.gif
Atsakyti