QUOTE(Caridian @ 2014 11 20, 14:01)
Merginos, patarkit, jau senokai perku tik visu grudo daliu kvietinius makaronus, pagalvojau, gal geriau butu tie patys visadaliai, bet ne kvietiniai, o kokie kitokie, ar buna apskritai? Kiek isnarsiau, nieko nerandu...
Cia neblogas variantas is kukuruzu ir ryziu, jau kaip ir norejau uzsisakineti, bet sudvejojau:
http://www.tikraibe....tukai-bezgluten
Kita vertus, ar kukuruzai, grikiai, ryziai gali buti visadaliai arba ne?
Na, nes kvieciai gali, priklausomai nuo apdirbimo.
Mano sužadėtinis alergiškas kvietiniams miltams, o kadangi esu makaronų mėgėja (kaip ir jis
) dažnai darau makaronus pati. Šiaip labai lengva, ypač paprasta lazanijai kokiai. Tiesa receptas netinka veganams ir raw:
Reikia:
Norimų grudų miltų
Kiaušinio (klijai be gliuteno, be jų bus padrika)
Aliejaus
Druskos
viską reikia minkyti iki plastilino kietumo masės ir padaryti norimą formą. Su rupiais miltais kartais gali būti gana sudėtinga, tuomet jau įdedu porą šaukštų įprastų miltų. Šiaip patarimas nemaišyti skirtingų grūdinių kultūrų pvz. kviečių su ryžiais ir pan.