Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

QUOTE(Vicious_L @ 2012 06 13, 15:45)
Ka manot apie Ustukiu maluno laukiniu kvieciu miltus?

Gerai manau apie juos, bet nusipirkti sudėtinga unsure.gif kur matėt pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Vicious_L @ 2012 06 13, 15:45)
Ka manot apie Ustukiu maluno laukiniu kvieciu miltus?

O as nusivyliau Ustukiu malunu, kelis kartus nusipirkau, kruopu ir visos su kirmelytem buvo, teko viska ismesti. Kita karta pirkau kitoje vietoje ir vel tas pats buvo schmoll.gif
Atsakyti
Mes Ustukių ryžių manų kruopas perkam, na, vasarą tai gan greit sukirmyja... reik greit suvartot smile.gif O kitom kruopom tai patenkinta.

Atsakyti
QUOTE(Fleitutė @ 2012 07 04, 02:52)
Mes Ustukių ryžių manų kruopas perkam, na, vasarą tai gan greit sukirmyja... reik greit suvartot smile.gif O kitom kruopom tai patenkinta.

koks skirtumas - vasara ne vasara, kirmėlių kruopose neturi būti!
Atsakyti
Visi tik iesko ir iesko ekologiskai uzaugintos mesytes,rodos ir klijenta is anksto turi,o kai gyvulys isauga nieks nenori pirkti uz sutarta kaina,neva yra ir kur pigiau parduoda ir vos neisvadina mus lupikais.Tegu patys miescionys pabando uzsiauginti ir pamatys ar baisiai didelis pelnas mums gaunasi,kai as parduodu givuliuka,man norisi net verkti,tokia vargana pinigu sumele paimi.
Kad butu aiskiau,broliai kurmiai paskaiciauokim kas gaunasi.

Nusiperki parseli, kaina svyruoja nuo 150-200 lt.Norint uzauginti iki 140 kg.turi auginti 9 menesius.Per diena suvalgo 3,5 miltu (ju kaina po lita,arba maziau)vadinasi per menesi suvalgo uz 105 lt,per tarkim 9 men-uz 945 litus.Be to vien miltais neuzauginsi, kol parseliai mazi, vos ne iki 3 men. parseliams reikia duoti pieno, su juo jie gauna gera starta augimui,o ir bulves reikia virti kasdiena,velgi kurenasi malkos,misini(zole) specialiai jiems reikia seti,visa tai irgi kainuoja,o jau darbo tai neskaiciuoji.....Padirbet fiziskai reikia,kibirus kaip reikiant tenka patampyti,o ir meslas ne pakalnutem kvepia -kas keleta dienu pastoviai turi valyti.
Dabar viska susumuojam...150+945 bus 1095 lt. kiaule sverianti 140 kg parduodam po 8 lt.gyvo svorio =1120 LT. jOKIO PELNO NELIEKA.O dar gi isisdirbineja zmones,kartais pasirodo zmogui, kad mesa per riebi,nors mes neauginam lasininiu kiauliu,bet jai gyvuliukas turejes gera apetita,tai ir mesyte bus su riebaliukais.Visiskai kuda mesyte buna tik tada,kai parsas needrus arba sirges.
geriau grudus isaugintus apsimoka parduot,negu auginti gyvuliuka.Neisivaizduoju,man netelpa galvon, kodel kiti vietiniai ukiai kiaules pardavineja po 6 litus g.gif Ar jie'' itelpa'' i kaina?Nebent vezasi miltus is kur pigiau,gal dar ir priedu deda augimui skatinti?
Nebenoriu auginti mesytes kitiems,na nebent pasiulytu geresne kaina,o siaip auginsiuos tik sau.

Atsakyti
Sutinku, tikrai nera taip greitai ir paprasta. Manes klausia, kodel tikrai svariai uzaugintu vistu kiausiniu pertekliu atiduodu sunims. Ogi todel, kad kiausini parduot uz 30 centu man tikrai gaila. Niekas ant paprastos pievos neauga .
Vienas dalykas, kad gali kiaule uzaugint pigiau, tai savu grudu turejimas. Bent jau uzpirkimas rudeni.
Atsakyti
QUOTE(Lora11 @ 2012 07 09, 09:59)
Sutinku, tikrai nera taip greitai ir paprasta. Manes klausia, kodel tikrai svariai uzaugintu vistu kiausiniu pertekliu atiduodu sunims. Ogi todel, kad kiausini parduot uz 30 centu man tikrai gaila. Niekas ant paprastos pievos neauga .
  Vienas dalykas, kad gali kiaule uzaugint pigiau, tai savu grudu turejimas. Bent jau uzpirkimas rudeni.

Turi verstis ūkiškai. Auginti ne tik grūdus, bet bulves burokus ir pan. Jei vertiesi ūkiškai, tai šert kiaulę hormonais ar apsimoka, turbūt jie nepigūs g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 09 liepos 2012 - 10:25

Taip, tas neva pigiau jei is savo grudu,bet jei nuodugniai paskaiciuotum kazi kokie rodikliai butu.Viskas kainuoja,tiek kuras,tiek ivairios detales traktoriams,ir trasos brangios po pora tukst.kasmet isleidziam vien joms.Nenustebkit mielosios,bet jei nenaudojant trasu -geriau tada isviso neseti,nes nueisi i minusa.O tresiant imam vidutine trasu norma.Tai mes tik tresiam,o kiti ukininkai , kad nesisetu piktzoles kazkokia chemija varo,tada vel kazkokiu biesu purskia kad tas grudas krumytusi, veliau kad stabdytusi zalios mases augimas o greiciau varpa brestu.Mes su vyru kaip pasiskaitem ukininku forumuose, jiems gaunasi 5 purskimai ivairia chemija doh.gif baisu.....
O as savo vistu kiausinius po 5 litus parduodu,ir as masciau jei jau liktu perteklius,pigiau neatidavineciau,geriau tegu parseliai sueda tongue.gif
Atsakyti
Laba diena ekologiško maisto mėgėjos smile.gif Aš irgi iš tų pačių kuriai svarbu ką valgau aš ir mano šeimyna.Todėl ieškau kas tikrai sąžiningai augina višteles-broilerius. Sutinku mokėti ir daugiau,kad tik butu tikra kaimiška vištiena. Gal kuri žinote kur Kaune,ar Kauno rajone parduoda tokia mėsytę? Brukštelkite man į až. Busiu dekinga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmux x @ 2012 07 09, 20:25)
Laba diena ekologiško maisto mėgėjos smile.gif Aš irgi iš tų pačių kuriai svarbu ką valgau aš ir mano šeimyna.Todėl ieškau kas tikrai sąžiningai augina višteles-broilerius. Sutinku mokėti ir daugiau,kad tik butu tikra kaimiška vištiena. Gal kuri žinote kur Kaune,ar Kauno rajone parduoda tokia mėsytę? Brukštelkite man į až. Busiu dekinga wink.gif

sveikos ir man brukštelkit i až blush2.gif aciukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2012 06 15, 18:23)
Gerai manau apie juos, bet nusipirkti sudėtinga  unsure.gif  kur matėt pirkti?

As perku Iki parduotuvese, dar zinau kaune Urmo bazej kazkur pigiau yra. uzvakar nusipirkau du pakus miltu. Tikiuosi nebus sukirmije doh.gif , juolab kad pataupau tuos spelta miltus, su paprastais pamaisau, tai ne taip ir trumpai naudoju.

Ka manot apie fruktoze. Visa laik maniau , kad geriau nei cukrus, bet dabar labai priestaringu straipsniu prisiskaiciau, tai pasimeciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 19 liepos 2012 - 08:01
QUOTE(Vicious_L @ 2012 07 19, 09:00)
As perku Iki parduotuvese, dar zinau kaune Urmo bazej kazkur pigiau yra. uzvakar nusipirkau du pakus miltu. Tikiuosi nebus sukirmije  doh.gif , juolab kad pataupau tuos spelta miltus, su paprastais pamaisau, tai ne taip ir trumpai naudoju.

Sunkiai randu tų miltų unsure.gif Urme nebėra tos parduotuvės jau seniai, jeigu kalbame apie ,,Du medu" Gal žinote kur kitoje vietoje?
Atsakyti