Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologiški maisto produktai

labas visoms! smile.gif
turiu klausimą. Jeigu vandenį (iš čiaupo) pavirinsiu iš jo dings visi mikrobai, nešvarumai ir pan? Jeigu taip, tai kiek laiko reikėtų virinti? (gersiu jį atšaldytą).
AČIŪ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(polita @ 2012 05 03, 10:49)
labas visoms! smile.gif
turiu klausimą.  Jeigu vandenį (iš čiaupo) pavirinsiu iš jo dings visi mikrobai, nešvarumai ir pan? Jeigu taip, tai kiek laiko reikėtų virinti?  (gersiu jį atšaldytą).
AČIŪ smile.gif


mikrobai dings, jei ju yra g.gif O kitos medziagos, tai tikrai ne.

Namų salygom gali pasigaminti virsmo vandens. Paimi emaliuotą indą, pripili vandens ir įdedi į šaldiklį. Palaikai kol užsidės ledukas. Išimi indą iš šaldiklio, leduką išmeti lauk, o vandenį dedi atgal į šaldiklį. Kai užšąla maždaug du trečdaliai vandens, išimi iš šaldiklio, lede su peiliu praduri dvi skyles, ir ten esantį vandenį išpili lauk. O ledą atitirpini ir geri. Geriau tik laikyti šaldytuve.

Viršutiniam sluoksnyje, kuris užšąla į leduką, susikaupia lengvasis vanduo, o paskutiniam sluosknyje kurį išpili lauk - sunkusis vanduo, su visais sunkiaisiais metalais.
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 09, 22:37)
Ekologiškas fermentinis sūris kiek teko matyti iš lietuviškų yra 'Dobilas" 4u.gif Bet labai jau jis nepigus blink.gif ar yra galimybė namų sąlygomis tokį sūrį pasigaminti? g.gif Gal kuri bandėte? 4u.gif


Brolienes drauge gavo dovanu aparaciuka nitratams nustatyti. Tai "Dobilo" jogurte - nitratu milziniskas kiekis blink.gif Niekad nebuciau pagalvojus...tiek vaikai slamsto suvalgo, o paskui LNK gerumo akcija - surinkime pinigelius onkologinemis ligomis sergantiems vaikeliams verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Otra: 03 gegužės 2012 - 12:59
QUOTE(Otra @ 2012 05 03, 14:59)
Brolienes drauge gavo dovanu aparaciuka nitratams nustatyti. Tai "Dobilo" jogurte - nitratu milziniskas kiekis  blink.gif  Niekad nebuciau pagalvojus...tiek vaikai slamsto suvalgo, o paskui LNK gerumo akcija - surinkime pinigelius onkologinemis ligomis sergantiems vaikeliams  verysad.gif

Tikrai neįmanoma patikėt. Tokį jogurtą į atitinkamas institucijas schmoll.gif O gal pagal jų sertifikatą nitratų kiekis neribojamas g.gif
Atsakyti
taigi visur skalambyja, kad ekologiniame ukyje nitratu kiekiai nera reglamentuojami doh.gif bet is kur jogurte nitratai, nuo uogu ???
Atsakyti
ekologija su nitratais nelabai susije. ekologiskai augintose darzovese, gali nitratu buti net daugiau, nei neekologiskose.
Nitratai atsiranda, kai pertresiama dirva, nesvarbu ar cheminem priemonem, ar kokiu meslu.
Kad butu maziau nitratu turi buti subalansuotas dirvozemis.
Ekologija garantuoja, kad nebus pesticidu ir kitu chemikalu.
O nitratu pilna net vandentiekio vandenyje. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(MaGre @ 2012 05 03, 14:52)
taigi visur skalambyja, kad ekologiniame ukyje nitratu kiekiai nera reglamentuojami  doh.gif  bet is kur jogurte nitratai, nuo uogu ???


Reikia giliau galvoti. Is ko jogurtas daromas- is pieno. O pienas atsiranda is karves. O ka karve eda? Gal zole pilna nitratu smile.gif Dar atsigeria vandens su nitratais. Stai cia jums ir gaunasi jogurtas su nitratais.
Atsakyti
tai ar verta bijoti tu nitratu, nes cia po Grineviciutes laidos visi supanikave buvo, o zurnalistai kaip zinia moka ispusti burbula, mes net patys is RU parsivezem nitratu matuokli doh.gif
Atsakyti
Visiskai tų nitratų neišvegsim, kad ir kaip norėtumėm. Bet jei galima pasirinkti produktą su mažiau nitratų, ar su daugiau; tai aišku, kad geriau rinktis mažiau nitratų turintį produktą.


Daržoves ir vaisius galima 1-2 val pamirkyti sodos ir vandens tirpale. Nitratų kiekis sumažėja 30proc.
O daugiau žinoti kurioj dalyje linkę kauptis nitratai, tai tą dalį be gailesčio nupjauti.
Tarkim kopūstuose, nitratų daugiausia prisikaupia kotuose, morkose - viršutinėje šerdies dalyje, svogunuose ir česnakuose šerdyje ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Minėja @ 2012 05 03, 11:45)
mikrobai dings, jei ju yra g.gif  O kitos medziagos, tai tikrai ne.

Namų salygom gali pasigaminti virsmo vandens. Paimi emaliuotą indą, pripili vandens ir įdedi į šaldiklį. Palaikai kol užsidės ledukas. Išimi indą iš šaldiklio, leduką išmeti lauk, o vandenį dedi atgal į šaldiklį. Kai užšąla maždaug du trečdaliai vandens, išimi iš šaldiklio, lede su peiliu praduri dvi skyles, ir ten esantį vandenį išpili lauk. O ledą atitirpini ir geri. Geriau tik laikyti šaldytuve.

Viršutiniam sluoksnyje, kuris užšąla į leduką, susikaupia lengvasis vanduo, o paskutiniam sluosknyje kurį išpili lauk - sunkusis vanduo, su visais sunkiaisiais metalais.


Hmmm...ar tikrai? g.gif Yra moksliškai tai įrodyta (jei taip, prašau, norėčiau nuorodų)? g.gif Ar čia tik tokiame lygyje "kažkur skaičiau, kažkur girdėjau"
Atsakyti
Radau prieskoniu parduotuveje jurzoliu. Skonis patiko. Bet jos kepintos, su aliejumi . Kai nezinai kaip jos turi atrodyti ( skoniu), kaip susigaudyti. Gamintojas raso ieroglifais, Korejos gamybos. Vertimas, kaip ir visada, keli zodziai ir jokios info.
Ar esat kas ragave ju naturaliu? Nes tos tokios, kad paragaves negali sustot doh.gif Aciu.
Atsakyti
Ka manot apie Ustukiu maluno laukiniu kvieciu miltus?
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 05 09, 23:03)
Hmmm...ar tikrai?  g.gif Yra moksliškai tai įrodyta (jei taip, prašau, norėčiau nuorodų)?  g.gif Ar čia tik tokiame lygyje "kažkur skaičiau, kažkur girdėjau"

esu apie tai skaičius gyd. Filomenos Taunytės knygoje, deja, tik pavadinimo neatsimenu.
Atsakyti