labas visoms!
turiu klausimą. Jeigu vandenį (iš čiaupo) pavirinsiu iš jo dings visi mikrobai, nešvarumai ir pan? Jeigu taip, tai kiek laiko reikėtų virinti? (gersiu jį atšaldytą).
AČIŪ
QUOTE(polita @ 2012 05 03, 10:49)
labas visoms!
turiu klausimą. Jeigu vandenį (iš čiaupo) pavirinsiu iš jo dings visi mikrobai, nešvarumai ir pan? Jeigu taip, tai kiek laiko reikėtų virinti? (gersiu jį atšaldytą).
AČIŪ
turiu klausimą. Jeigu vandenį (iš čiaupo) pavirinsiu iš jo dings visi mikrobai, nešvarumai ir pan? Jeigu taip, tai kiek laiko reikėtų virinti? (gersiu jį atšaldytą).
AČIŪ
mikrobai dings, jei ju yra O kitos medziagos, tai tikrai ne.
Namų salygom gali pasigaminti virsmo vandens. Paimi emaliuotą indą, pripili vandens ir įdedi į šaldiklį. Palaikai kol užsidės ledukas. Išimi indą iš šaldiklio, leduką išmeti lauk, o vandenį dedi atgal į šaldiklį. Kai užšąla maždaug du trečdaliai vandens, išimi iš šaldiklio, lede su peiliu praduri dvi skyles, ir ten esantį vandenį išpili lauk. O ledą atitirpini ir geri. Geriau tik laikyti šaldytuve.
Viršutiniam sluoksnyje, kuris užšąla į leduką, susikaupia lengvasis vanduo, o paskutiniam sluosknyje kurį išpili lauk - sunkusis vanduo, su visais sunkiaisiais metalais.
QUOTE(saulyte33 @ 2011 03 09, 22:37)
Ekologiškas fermentinis sūris kiek teko matyti iš lietuviškų yra 'Dobilas" Bet labai jau jis nepigus ar yra galimybė namų sąlygomis tokį sūrį pasigaminti? Gal kuri bandėte?
Brolienes drauge gavo dovanu aparaciuka nitratams nustatyti. Tai "Dobilo" jogurte - nitratu milziniskas kiekis Niekad nebuciau pagalvojus...tiek vaikai slamsto suvalgo, o paskui LNK gerumo akcija - surinkime pinigelius onkologinemis ligomis sergantiems vaikeliams
QUOTE(Otra @ 2012 05 03, 14:59)
Brolienes drauge gavo dovanu aparaciuka nitratams nustatyti. Tai "Dobilo" jogurte - nitratu milziniskas kiekis Niekad nebuciau pagalvojus...tiek vaikai slamsto suvalgo, o paskui LNK gerumo akcija - surinkime pinigelius onkologinemis ligomis sergantiems vaikeliams
Tikrai neįmanoma patikėt. Tokį jogurtą į atitinkamas institucijas O gal pagal jų sertifikatą nitratų kiekis neribojamas
taigi visur skalambyja, kad ekologiniame ukyje nitratu kiekiai nera reglamentuojami bet is kur jogurte nitratai, nuo uogu ???
ekologija su nitratais nelabai susije. ekologiskai augintose darzovese, gali nitratu buti net daugiau, nei neekologiskose.
Nitratai atsiranda, kai pertresiama dirva, nesvarbu ar cheminem priemonem, ar kokiu meslu.
Kad butu maziau nitratu turi buti subalansuotas dirvozemis.
Ekologija garantuoja, kad nebus pesticidu ir kitu chemikalu.
O nitratu pilna net vandentiekio vandenyje.
Papildyta:
Reikia giliau galvoti. Is ko jogurtas daromas- is pieno. O pienas atsiranda is karves. O ka karve eda? Gal zole pilna nitratu Dar atsigeria vandens su nitratais. Stai cia jums ir gaunasi jogurtas su nitratais.
Nitratai atsiranda, kai pertresiama dirva, nesvarbu ar cheminem priemonem, ar kokiu meslu.
Kad butu maziau nitratu turi buti subalansuotas dirvozemis.
Ekologija garantuoja, kad nebus pesticidu ir kitu chemikalu.
O nitratu pilna net vandentiekio vandenyje.
Papildyta:
QUOTE(MaGre @ 2012 05 03, 14:52)
taigi visur skalambyja, kad ekologiniame ukyje nitratu kiekiai nera reglamentuojami bet is kur jogurte nitratai, nuo uogu ???
Reikia giliau galvoti. Is ko jogurtas daromas- is pieno. O pienas atsiranda is karves. O ka karve eda? Gal zole pilna nitratu Dar atsigeria vandens su nitratais. Stai cia jums ir gaunasi jogurtas su nitratais.
tai ar verta bijoti tu nitratu, nes cia po Grineviciutes laidos visi supanikave buvo, o zurnalistai kaip zinia moka ispusti burbula, mes net patys is RU parsivezem nitratu matuokli
Visiskai tų nitratų neišvegsim, kad ir kaip norėtumėm. Bet jei galima pasirinkti produktą su mažiau nitratų, ar su daugiau; tai aišku, kad geriau rinktis mažiau nitratų turintį produktą.
Daržoves ir vaisius galima 1-2 val pamirkyti sodos ir vandens tirpale. Nitratų kiekis sumažėja 30proc.
O daugiau žinoti kurioj dalyje linkę kauptis nitratai, tai tą dalį be gailesčio nupjauti.
Tarkim kopūstuose, nitratų daugiausia prisikaupia kotuose, morkose - viršutinėje šerdies dalyje, svogunuose ir česnakuose šerdyje ir pan.
Daržoves ir vaisius galima 1-2 val pamirkyti sodos ir vandens tirpale. Nitratų kiekis sumažėja 30proc.
O daugiau žinoti kurioj dalyje linkę kauptis nitratai, tai tą dalį be gailesčio nupjauti.
Tarkim kopūstuose, nitratų daugiausia prisikaupia kotuose, morkose - viršutinėje šerdies dalyje, svogunuose ir česnakuose šerdyje ir pan.
QUOTE(Minėja @ 2012 05 03, 11:45)
mikrobai dings, jei ju yra O kitos medziagos, tai tikrai ne.
Namų salygom gali pasigaminti virsmo vandens. Paimi emaliuotą indą, pripili vandens ir įdedi į šaldiklį. Palaikai kol užsidės ledukas. Išimi indą iš šaldiklio, leduką išmeti lauk, o vandenį dedi atgal į šaldiklį. Kai užšąla maždaug du trečdaliai vandens, išimi iš šaldiklio, lede su peiliu praduri dvi skyles, ir ten esantį vandenį išpili lauk. O ledą atitirpini ir geri. Geriau tik laikyti šaldytuve.
Viršutiniam sluoksnyje, kuris užšąla į leduką, susikaupia lengvasis vanduo, o paskutiniam sluosknyje kurį išpili lauk - sunkusis vanduo, su visais sunkiaisiais metalais.
Namų salygom gali pasigaminti virsmo vandens. Paimi emaliuotą indą, pripili vandens ir įdedi į šaldiklį. Palaikai kol užsidės ledukas. Išimi indą iš šaldiklio, leduką išmeti lauk, o vandenį dedi atgal į šaldiklį. Kai užšąla maždaug du trečdaliai vandens, išimi iš šaldiklio, lede su peiliu praduri dvi skyles, ir ten esantį vandenį išpili lauk. O ledą atitirpini ir geri. Geriau tik laikyti šaldytuve.
Viršutiniam sluoksnyje, kuris užšąla į leduką, susikaupia lengvasis vanduo, o paskutiniam sluosknyje kurį išpili lauk - sunkusis vanduo, su visais sunkiaisiais metalais.
Hmmm...ar tikrai? Yra moksliškai tai įrodyta (jei taip, prašau, norėčiau nuorodų)? Ar čia tik tokiame lygyje "kažkur skaičiau, kažkur girdėjau"
Radau prieskoniu parduotuveje jurzoliu. Skonis patiko. Bet jos kepintos, su aliejumi . Kai nezinai kaip jos turi atrodyti ( skoniu), kaip susigaudyti. Gamintojas raso ieroglifais, Korejos gamybos. Vertimas, kaip ir visada, keli zodziai ir jokios info.
Ar esat kas ragave ju naturaliu? Nes tos tokios, kad paragaves negali sustot Aciu.
Ar esat kas ragave ju naturaliu? Nes tos tokios, kad paragaves negali sustot Aciu.
Ka manot apie Ustukiu maluno laukiniu kvieciu miltus?
QUOTE(Ice @ 2012 05 09, 23:03)
Hmmm...ar tikrai? Yra moksliškai tai įrodyta (jei taip, prašau, norėčiau nuorodų)? Ar čia tik tokiame lygyje "kažkur skaičiau, kažkur girdėjau"
esu apie tai skaičius gyd. Filomenos Taunytės knygoje, deja, tik pavadinimo neatsimenu.