Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų kambarys

QUOTE(mango @ 2011 03 31, 15:15)
Sveikos, reikia jūsų patarimo. Ar mažiems vaikams geriau gyventi didesniame kambaryje kartu, ar nuo mažens atskiruose mažesniuose? Šiuo metu statome namą ir nusprendžiau, kad gal vaikams, kol jie maži, būtų drąsiau gyventi viename kambaryje, be to daug daugiau erdves žaisti (~30 kv.m.), o jiems paaugus kambarį padalinti į du atskirus. Kokios jūsų nuomonės?

Mes sprendėme tokį pat klausimą prieš kelis metus. Projekte net nemąstydami vaikams išdalinome po kambarį. Bet vos pradėjus kilti 2a. sienoms mūsų pametinukai (tada gal 4 ir 3 metukų tebūdami) pareiškė, kad jie gyvens kartu.Toks jų pareiškimas privertė susimąstyti ir po ilgų svarstymų visgi palikome po kambarį dviems vaikams (t.y. du kambarius keturiems) su galimybe vėliau jį pertvarkyti į du atskirus. Tiesa, mūsų kambariai mažesni 21-22kv.m. Beje, dažną savaitgalį visi keturi susikrausto miegoti į vieną kambarį ar net į vieną lovą. biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(memelietė @ 2011 04 01, 12:27)
na nežinau, būtų įdomu pamatyt jums patinkančius variantus, tada būtų įdomiau padiskutuot  mirksiukas.gif

prasom smile.gif

QUOTE(pumpica @ 2011 03 28, 15:21)
Taiva, kas gavosi Vaiku kambarys.  ax.gif

dar toks su sirdutem kur balkono saskaita padidintas kambariukas man labai patiko, kazkas rode, nerandu "ant greicio".

Siaip, as kalbejau ne butent Jusu siulomus variantus, bet siaip apie vaiko kambario irengimo principus. Man rodos "grazu paziuret" ir "smagu gyvent"- skirtingi dalykai. Is visokiu zurnalu siulomu variantu (nebutinai vaiko kambario, siaip interjeru) man 99% atrodo reikalaujantis kasdien ateinancios tarnaites kaip minimum.

Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 01, 23:02)
prasom smile.gif
dar toks su sirdutem kur balkono saskaita padidintas kambariukas man labai patiko, kazkas rode, nerandu "ant greicio".

cia musu turbut ax.gif

imesiu dar karta ax.gif tiesa, anksciau truputi kitaip baldukai buvo sustatyti smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blond: 01 balandžio 2011 - 23:22
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 01, 22:02)
prasom smile.gif

Siaip, as kalbejau ne butent Jusu siulomus variantus, bet siaip apie vaiko kambario irengimo principus. Man rodos "grazu paziuret" ir "smagu gyvent"- skirtingi dalykai. Is visokiu zurnalu siulomu variantu (nebutinai vaiko kambario, siaip interjeru) man 99% atrodo reikalaujantis kasdien ateinancios tarnaites kaip minimum.

Taigi nebūtina įrengti kambarį tiksliai pagal interjero dizainerio parengtą projektuką-nuotrauką. Jie tik idėjas pameta. Vienas žiūrėdamas į tokį inerjerą pastebi lovą, kitas lentyną, o dar kitas žmogus iš vis kokią mažą smulkmeną. Vieniems patinka to pačio interjero baldų išdėstymas, kai tuo tarpu kitiems į akį krenta sienų dekoras. Ir paskui kiekvienas kuria visiškai skirtingus projektukus. Nežiūrėkit į visumą, jei nepatinka margumynas mirksiukas.gif Bet gal įdėtose nuotraukose pamatysit kokią smulkmenėlę, kurią norėsite pritaikyti ir savo vaiko kambaryje smile.gif

O dėl kambarių įrengimo, aš pritariu toms, kurios įsiklauso į vaikų norus smile.gif Gerai kažkuri pasakė - vaikystė tik viena wub.gif Kai prisimenu savo vaikystę, matau save saulėtame savo kambaryje wub.gif Nors ir buvo tarybiniai laikai, tėvai sugebėjo gauti vokiškus jaunuolio kambario baldelius wub.gif Visi vaikai su didžiausiu noru pas mane į namus eidavo, nes ten galėjo pasisupti ant sukamų fotelių, pašokinėti ant itin minkštos lovos lotuliukas.gif Tuo tarpu draugių kambariuose stovėdavo atlikę nereikalingi baldai...

Ir savo vaikams noriu įrengti kambarį, kuriame ne tik jie patys norėtų būti, bet ir jų draugai mielu noru ateitų pažaisti smile.gif Jei mano berniukai būtų didesni, tikrai paisyčiau jų norų. Žinoma, gal aklai visų įgeidžių ir nepildyčiau... smile.gif

Dabar esu radusi vieną idėją (kuri trauktų ne tik mano vaikus, bet ir jų draugus pas mus į namus hihihi.gif ). Per vieną laidą girdėjau, kad yra kažkokie dažai, kuriais nudažius sieną, ją galima naudoti kaip lentą - piešti kreidelėmis, ją valyti... wub.gif Gal žinote kur jų rasti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Blond @ 2011 04 02, 00:04)
cia musu turbut ax.gif

imesiu dar karta ax.gif tiesa, anksciau truputi kitaip baldukai buvo sustatyti smile.gif

taip, nerealu wub.gif O kur tokiu tapetu gaut? bigsmile.gif

O gal isduosit paslapti kiek tie "balkono griovymo darbai" kainavo ir ar nesalta ten?

As toki varianta sumasciau, gal pasakytumet, patyrusios, ka manot: yra busimas vaiku kambarys, apie 17kv, bet noriu tokios lovos dviaukstes "kampu" kaip pas pumpica, tik ne spintas bet gal lenteneliu kokiu ar stalciu, komodu, ir is baldu viskas: TV ant sienos, dar vaikiskas staliukas su kedutem. O dar yra balkonas. Ta balkona apsiltint, bet nieko negriaut, palikt langa ir balkono duris, balkone elektrini radiautoriu pajungt, ir ten statyti rasomosius stalus. Kadangi dvi paneles tures dalintis kambariu iki 13/11 metu, abi bus mokines, tai kaip ir bus "2-in-1"- jei viena ruos pamokas kita gales ramiai TV ziuret ar muzikos klausyt, o kol jos mazos man tas balkonas kaip darbo kambarys butu. Ar kvailai sugalvojau? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Diax @ 2011 04 02, 00:24)
Taigi nebūtina įrengti kambarį tiksliai pagal interjero dizainerio parengtą projektuką-nuotrauką. Jie tik idėjas pameta. Vienas žiūrėdamas į tokį inerjerą pastebi lovą, kitas lentyną, o dar kitas žmogus iš vis kokią mažą smulkmeną. Vieniems patinka to pačio interjero baldų išdėstymas, kai tuo tarpu kitiems į akį krenta sienų dekoras. Ir paskui kiekvienas kuria visiškai skirtingus projektukus. Nežiūrėkit į visumą, jei nepatinka margumynas  mirksiukas.gif Bet gal įdėtose nuotraukose pamatysit kokią smulkmenėlę, kurią norėsite pritaikyti ir savo vaiko kambaryje smile.gif

na taip, suprantu, bet man daug mielesni tikri SM nariu vaiku kambariai, nes ta "dirbtine" betvarke, kai leliu kokios pagal baldo forma sudeliotos, arba zaislai pagal spalvos tinkamuma ant kilimo ismetyti, tokie jie man negyvi. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 02 balandžio 2011 - 00:04
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 02, 00:03)
taip, nerealu  wub.gif O kur tokiu tapetu gaut?  bigsmile.gif

O gal isduosit paslapti kiek tie "balkono griovymo darbai" kainavo ir ar nesalta ten?

As toki varianta sumasciau, gal pasakytumet, patyrusios, ka manot: yra busimas vaiku kambarys, apie 17kv, bet noriu tokios lovos dviaukstes "kampu" kaip pas pumpica, tik ne spintas bet gal lenteneliu kokiu ar stalciu, komodu, ir is baldu viskas: TV ant sienos, dar vaikiskas staliukas su kedutem. O dar yra balkonas. Ta balkona apsiltint, bet nieko negriaut, palikt langa ir balkono duris, balkone elektrini radiautoriu pajungt, ir ten statyti rasomosius stalus. Kadangi dvi paneles tures dalintis kambariu iki 13/11 metu, abi bus mokines, tai kaip ir bus "2-in-1"- jei viena ruos pamokas kita gales ramiai TV ziuret ar muzikos klausyt, o kol jos mazos man tas balkonas kaip darbo kambarys butu. Ar kvailai sugalvojau?  g.gif
Papildyta:
na taip, suprantu, bet man daug mielesni tikri SM nariu vaiku kambariai, nes ta "dirbtine" betvarke, kai leliu kokios pagal baldo forma sudeliotos, arba zaislai pagal spalvos tinkamuma ant kilimo ismetyti, tokie jie man negyvi.  blush2.gif

Aš irgi mąsčiau rašomąjį staliuką balkone įrengti rolleyes.gif Tuo labiau, kad dieną natūrali šviesa tiesiai ant staliuko kristų thumbup.gif Mes planuojam balkoną jungti su kambariu. Šiaip tas balkonas jau kaip ir apšiltintas (dėjom vitrininį langą, nes balkoniukas labai siauras), langas į balkoną išimtas. Bet vis tiek iš balkono smelkias šaltis verysad.gif Žiemą vaikas ruošdamas pamokas tikrai gali sušalti, grindys vėsios. Tai dabar mąstau balkoną kaip žaidimų aikštelę išnaudoti smile.gif Ten mąstau ir vieną sieną tais dažais išdažyti, jei pavyks juos rasti ir "ale" lentą padaryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2011 04 02, 01:20)
Aš irgi mąsčiau rašomąjį staliuką balkone įrengti  rolleyes.gif Tuo labiau, kad dieną natūrali šviesa tiesiai ant staliuko kristų  thumbup.gif Mes planuojam balkoną jungti su kambariu. Šiaip tas balkonas jau kaip ir apšiltintas (dėjom vitrininį langą, nes balkoniukas labai siauras), langas į balkoną išimtas. Bet vis tiek iš balkono smelkias šaltis  verysad.gif Žiemą vaikas ruošdamas pamokas tikrai gali sušalti, grindys vėsios. Tai dabar mąstau balkoną kaip žaidimų aikštelę išnaudoti smile.gif Ten mąstau ir vieną sieną tais dažais išdažyti, jei pavyks juos rasti ir "ale" lentą padaryti smile.gif

g.gif o gal sildomas grindis ten kazkaip butu galima padaryt g.gif

O "vitrininis" reiskia iki grindu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 02 balandžio 2011 - 00:50

QUOTE(Diax @ 2011 04 01, 23:24)

O dėl kambarių įrengimo, aš pritariu toms, kurios įsiklauso į vaikų norus smile.gif Gerai kažkuri pasakė - vaikystė tik viena  wub.gif Kai prisimenu savo vaikystę, matau save saulėtame savo kambaryje  wub.gif Nors ir buvo tarybiniai laikai, tėvai sugebėjo gauti vokiškus jaunuolio kambario baldelius  wub.gif Visi vaikai su didžiausiu noru pas mane į namus eidavo, nes ten galėjo pasisupti ant sukamų fotelių, pašokinėti ant itin minkštos lovos  lotuliukas.gif Tuo tarpu draugių kambariuose stovėdavo atlikę nereikalingi baldai...

drinks_cheers.gif kaip pirstu i aky drinks_cheers.gif
as irgi irenginesiu vaiku kambarius ir leisiu jiems reikstis ir rinktis patiems, vaikyste tikrai tik viena ir noriu, kad jiems butu miela savo kambariuose. wub.gif

Dabar jie gyvena vienam kambary skirtumas tarp vaiku 4.5 metu berniukas ir mergaite, sutaria tai kaip cia pasakius buna ir mustyniu ir dideles meiles, bet miegot viens be kito neina schmoll.gif visada eina kartu, nes sako taip jaukiau jimes.Nzn kaip jie pripras miegoti atskiruose kambariuose, laikas parodys, bet jei naktimis kelsis ir ko nors bijos, tai mastysim ir jieskosim kokio sprendimo.
Tai mano nuomone jei vaikai dar nedideli ir tarp ju nedidelis skirtumas as daryciau pradzioje bendra kambary mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 02, 00:48)
g.gif o gal sildomas grindis ten kazkaip butu galima padaryt  g.gif

mes butent dabar toki balkono jungima su kambariu igyvendiname.langai durys i balkona isimti, balkone langa medini dejome,apsiltinome balkona,isdazeme.tiesa palikome maza sienele su radiatorium, ir ant tos ale mazos palanges desim stalvirsiuka-kol kas ale bariukas-lentyna bus pasideti nuotraukoms ar siaip kokiems daikciukams. ateity planuosime ten rasomaji stala kazkaip sumontuoti. Siomis dienomis desime laminata nauja,irgi dar klaustukas del sildomu grindu..ar apsiltinti tik balkone esancias grindis ar ten+ dali kambario ar niekur nedeti.Nebezinau,biski kaina gasdina,bet baisu ir kad paskui nesigailetume kad neidejome jei bus salta kambaryje g.gif Galkas turit patirties su sildomomis grindimis butuose?gal kokiu patarimu turite?busiu dekinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zirzekle @ 2011 04 02, 12:48)

Nebezinau,biski kaina gasdina,bet baisu ir kad paskui nesigailetume kad neidejome jei bus salta kambaryje g.gif Galkas turit patirties su sildomomis grindimis butuose?gal kokiu patarimu turite?busiu dekinga 4u.gif

Pigiausiai tai elektrines galima sudeti, bet ju nerekomenduoja miegamosiose.Bet gal ir nelabai baisu nes plotelis balkono nedidukas g.gif As namie turejau vandens tai bedu neturejau, jei neskaityt to kad tokio sildymo butose neimanoma iteisint. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 02, 00:48)

Taip, iki grindų.

QUOTE(zirzekle @ 2011 04 02, 10:48)
Sveikos,

mes butent dabar toki balkono jungima su kambariu igyvendiname.langai durys i balkona isimti, balkone langa medini dejome,apsiltinome balkona,isdazeme.tiesa palikome maza sienele su radiatorium, ir ant tos ale mazos palanges desim stalvirsiuka-kol kas ale bariukas-lentyna bus pasideti nuotraukoms ar siaip kokiems daikciukams. ateity planuosime ten rasomaji stala kazkaip sumontuoti. Siomis dienomis desime laminata nauja,irgi dar klaustukas del sildomu grindu..ar apsiltinti tik balkone esancias grindis ar ten+ dali kambario ar niekur nedeti.Nebezinau,biski kaina gasdina,bet baisu ir kad paskui nesigailetume kad neidejome jei bus salta kambaryje g.gif Galkas turit patirties su sildomomis grindimis butuose?gal kokiu patarimu turite?busiu dekinga 4u.gif

Pas mus balkonas irgi apšiltintas ir nemažu termoizoliaciniu sluoksniu, bet vis tiek šioks toks šaltis iš jo smelkiasi. Kai šnekėjom apie sėdėjimą prie rašomojo stalo, tai taip iš tiesų nebūtų įmanoma, nes žiemą vaikas ten sėdėdamas tikrai sužvarbtų.
Jei tik dabar įrenginėjat tokį balkoną, bent balkono dalyje šildomas grindis tikrai dėkite 4u.gif Juk tokio balkono ir grindys, ir lubos menkiausiai sulaiko šilumą, nes pas kaimynus paprastai balkonai neapšildinti ir prie kambario erdvių jie neprijungti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 04 02, 12:49)
Pigiausiai tai elektrines galima sudeti, bet ju nerekomenduoja miegamosiose.Bet gal ir nelabai baisu nes plotelis balkono nedidukas  g.gif  As namie turejau vandens tai bedu neturejau, jei neskaityt to kad tokio sildymo butose neimanoma iteisint. blush2.gif

g.gif aš tik apie elektrines ir esu girdejusi g.gif O kodel nerekomenduojama miegamuosiuose? g.gif Tuo klausimu visai ,,žalia" esu blush2.gif O kaip dėl elektriniu grindu,jas ka,irgi iteisint reiketu? g.gif
Atsakyti