Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų kambarys

QUOTE(pavasarinė @ 2011 04 01, 10:12)
Ačiū 4u.gif  o kur tokių baldų galima įsigyt? pagal užsakymus gal daryt? g.gif

Medinių staliukų tai yra daugelyje baldų parduotuvių. Čia tik keletą nuorodų įdedu:

1. http://www.teide.lt/...b,255/cPage,0/;
2. http://www.daugpasau...=...as&page=169
3. http://www.idejosnam...ziesiems?page=1

Taip pat galite užsisakyti, kad vežėjai atvežtų iš Ikea.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xjurga: 01 balandžio 2011 - 11:23
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 01, 11:12)
O atviros erdves? Lentynos visokios? Gi negules visi tie zaisliukai pagal spalvas kaip nuotraukoje sudeliota, amzinos betvarkes vaizdas bus, kruvom bus sumesta arba eisi is proto kiekviena daikciuka deliodama ir dulkes valydama nuo visko. Ar man tik taip atrodo?

is tu nuotrauku man ketvirta tik beziurint akyse raibsta, antras tai isvis sunku isivaizduot, tas bantas ant sienos kokiu budu valomas  g.gif

na nežinau, būtų įdomu pamatyt jums patinkančius variantus, tada būtų įdomiau padiskutuot mirksiukas.gif

šiaip man tai ne problema tas dulkes nuo paviršių prabraukt, jeigu žiūrėt tik į praktiškumą tai sunku tikrai gražų ir jaukų kambarį mano nuomone sukurt smile.gif

o ir vaikas turi pratintis prie tvarkos. pvz. dabartiniam dukrytės kambary nedaug vietos ir baldų tai knygutės ir kai kurie žaisliukai ant aukštos rūbų komodos sudėti, kai kurie žaisliukai kaip dėlionės sudėti ant palangės, pati dar nepasiekia ir turi paprašyti, kad paduočiau, pažaidžia ar pavarto knygutes ir prašo, kad atgal padėčiau ir paduočiau ką nors kitką, nes ten to daikto vieta. smile.gif
minkšti žaislai sėdi ant ant žemės patiesto čiužinio, aišku juos reikia vis karts nuo karto tvarkingai sudėlioti, kieti dažniausiai žaidžiami žaislai gyvena žaislų krepšy ir irgi kai pažaidžia sudeda atgal viską, na tik žinoma kartais reikia iš kelių kartų paprašyti mirksiukas.gif

taigi manau nebus didelės problemos jeigu bus kelios atviros lentynos, daug ir negalėsim apsistatyti, nes kambariukai nedideli bus smile.gif
Atsakyti
jokio skirtumo ar rasomas, ar pastatomas ar dar koks kitoks tas staliukas, tai priklauso nuo jusu noru ir poreikiu, kur ji veliau deti, kada pirkt nauja ir pan. O vaikui bile pasidet popieriaus lapa ir ten krapstytis biggrin.gif Maniskiai tai virtuves dazniausiai stalu naudojasi biggrin.gif , nes jiems linksmiau- as ten sukiojuosi, o siaip tai ir ant grindu krapstinejasi ir ant staliuku- jiems jokio skirtumo 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano galva, vaiko kambarys turi but toks, kokio nori vaikas 4u.gif Kai irenginejom kambari vaikams, tikrai ne toki isivaizdavom biggrin.gif Sakiau jau rozinio, tikrai nedarysiu, bet dukra pamate tapetus su sirdelem, tai pasake, kad bus tik tokie ir ne jokie kitokie doh.gif Pagalvojau, kodel gi ne, juk jai grazu, tegu 4u.gif Paaugs, nores kitokiu, perklijuosim ir viskas. Tegu dabar pagyvena princesiu kambary, jei sirdziai miela wub.gif Ir visokiu smulkmenu prideliota, nematau problemos nuvalyt dulkes. Vaikyste viena, kada gi daugiau vaikas pagyvens spalvotam, margam, linksmam kambary 4u.gif
Atsakyti
As visada buvau uz ,,ramius'' kambarius, bet kai ziuriu i savo nenuorama suprantu kad jam tiesiog butinas ,,gyvas kambarys''. Dabar vyras uzsispire daryt temini kambari - kosminis erdvelaivis. Dalinsym i dvi zonas, pirma - kajute su lova spinta ir veliau rasomojo stalu, kita erdve zaidimu. Kaip ir apgalvojom jam visas detales, bet...toks kambarys patiktu 5 - 6 metu berniukui o vat ar patiks 3 ? Tai vat ir svarstau ar atkalbineti vyra ar sutikti kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(xjurga @ 2011 04 01, 13:22)
Medinių staliukų tai yra daugelyje baldų parduotuvių. Čia tik keletą nuorodų įdedu:

1. http://www.teide.lt/...b,255/cPage,0/;
2. http://www.daugpasau...=...as&page=169
3. http://www.idejosnam...ziesiems?page=1
Taip pat galite užsisakyti, kad vežėjai atvežtų iš Ikea.

Ačiū 4u.gif Bet esu tikrai pasimetusi, turejom su vaikiska kėdute staliuka, per žiemą taip ūgtelėjo, kad dabar sėdi susikuprinęs. Prie standartinio rašomojo stalo arba virtuves stalo kabo kojos ir sėdi susisukęs į viena pusę. Jau daug kas pastebi, kad sėdi sukumpęs bet kur (auklėtoja, mūsų draugai, seneliai). Dabar ypač intensyviai piešia, lipdo, konstruoja. Tai ir mąstau ar apsimoka pirkinėti po kelis šimtuos tokius staliukus, ar vis tik išeitis geresnė pirkti "augančius baldus" ir investuoti vieną kartą. Jei kas tokius pirkot savo vaikams, pasidalinkit atsiliepimais 4u.gif O gal dar yra kokių tokio tipo baldų variantų g.gif

QUOTE(1000inis @ 2011 04 01, 13:38)
jokio skirtumo ar rasomas, ar pastatomas ar dar koks kitoks tas staliukas, tai priklauso nuo jusu noru ir poreikiu, kur ji veliau deti, kada pirkt nauja ir pan. O vaikui bile pasidet popieriaus lapa ir ten krapstytis biggrin.gif  Maniskiai tai virtuves dazniausiai stalu naudojasi biggrin.gif , nes jiems linksmiau- as ten sukiojuosi, o siaip tai ir ant grindu krapstinejasi ir ant staliuku- jiems jokio skirtumo 4u.gif  biggrin.gif

Kol mažai piešė ir iš vis prie stalo neužsibūdavo tai gal ir neaktualu, nesureikšminama. Bet man labiau rūpi vaiko sveikata ir taisyklinga laikysena, kai vis daugiau laiko praleidžia sėdint prie stalo ax.gif Pati su stuburu turiu problemų vien todėl, kad vaikystėje sėdėjau prie nepritaikyto pagal ūgį stalo doh.gif .
Jau apie mokyklas tai nekalbu, bent mano laikais tai dar atsižvelgdavo į vaiko ūgį ir stalai būdavo sužymėti spalvotais rutuliukais smile.gif nors 12 klasėj jau tekdavo sėdėt ir pirmokų suoluose doh.gif Bet bent jau namuose norėtųsi užtikrinti, kad taisyklingai vystytųsi laikysena.
O ant grindų mano vaikas niekada nežaidė ir dabar nežaidžia.
Atsakyti
QUOTE(pavasarinė @ 2011 03 31, 22:11)
Kai ūgtelėjęs vaikas (3-5 m.) pradeda intensyviau piešti, rašyti ir pan. ar perkat rašomuosius stalus su kėdėm? Ką manot apie "augančius baldus" http://www.vadasiga....ugantys_baldai/ ? ar verta pirkti?  Kur aplamai jūsų vaikai piešia, lipdo ir t.t.?

Mano vaikas turi tokią kėdę, stalo nepirkom, labai jau brangu, turim medinį "iš vokiečių" parvežtą. Kėdė tvirta, patogi, aš mėgstu pasinaudot, o vaikui net nežinau, kol kas mažai naudoja, nes prie stalo dažniausiai Lego dėlioja, tai nemėgsta sėdėt, atkreipiau dėmesį, kad tiesiog priklaupia viena koja ant kėdės ir stačias žaidžia, pati kėdė nemažai erdvės "suvalgo", nes vistiek tokia masyvesnė. Trijų metų vaikui tokios nepirkčiau, tikrai nereikia, didesniems aktualiau, kai jau daugiau būna savo kambaryje, nes maniškis daug piešia, rankdarbiauja, bet nori dirbti ten, kur aš esu.

QUOTE(Mergiona @ 2011 04 01, 10:12)
O atviros erdves? Lentynos visokios? Gi negules visi tie zaisliukai pagal spalvas kaip nuotraukoje sudeliota, amzinos betvarkes vaizdas bus, kruvom bus sumesta arba eisi is proto kiekviena daikciuka deliodama ir dulkes valydama nuo visko. Ar man tik taip atrodo?

Visokių variantų turėjom ir nutariau, kad dabar tinka atviros lentynos ir kokie nors atviri krepšiai, "stalčiai" stelažuose, man netrukdo, kad ten visaip būna: daikčiukai sudėlioti ar suversti, savaitgaliais apsirenka, susidėlioja, kasdien tikrai nereikalauju išlygiuot, išdėliot pagal spalvas ar pan. Vieną lentyną siaurą per visą sieną pritvirtinom, kad galėtų "parodėles" rengt, pvz. lego, piešinius smile.gif sudėliot, o ir nuo mažiuko ten saugu, nepasiekia, dvi lentynas knygoms pritvirtinom, kartu ir akį nuo radiatoriaus "patraukia", nes virš jo yra, o kuo knygos atviriau ir patogiau sudėtos, tuo dažniau jas ir paskaito. Kai daugiau žaislų buvo stalčiukuos, pastebėjau, kad jie ten tik dulka, ištraukia retai, tai dalį žaislų sukišau į spintą koridoriuje "pertraukai", o dalis kambaryje daugmaž atvirai laikomi. Mažiaus žaislai dideliam atverčiamam lagamine, labai patogu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Jei kas ieskot nuotaikingu ir spalvingu vaikisku baldu,paziurekit cia.
http://www.timoore.e...mple_collection
Gal jau buvo apie tai rasyta, nemaciau. Pati labai ilgai ieskojau vaiksku baldu, pasirinkimas parduotuvese skurdus ir visai netycia radau si gamintoja thumbup.gif .Savo vaikui pirkau komoda, lova, spinta, kambariukas musu nedidukas, bet zaismingas.
Atsakyti
Dėl spalvų dar manau, kad įmanoma vaiką pakreipt mums norima linkme ir nepaverst kambario į "rūžava, net akis skauda", aišku, ne apie trimetinukus kalbu, apie vyresnius, penkių ir pan. Juk tam ir esam mamos, kad ugdytumėm skonį ir supratimą smile.gif. Maniškis, prisižiūrėjęs per TV laidų apie interjerą, kai aš žiūrėdavau, taip pat pageidavo dviejų sienų raudonų, dviejų rožinių (berniukas) ir dar visko margo pageidautina, bet pakalbėjau, kaip stilinga, neįprasta, erdvu, šviesu ir visaip kitaip šaunu būtų baltos sienos, baltos grindys, šviesi lova, baltos lentynos, kaip jo žaislai ten derėtų, o kur dar galimybė ant sienos užklijuot lipduką, medį pvz., kurį ir keist galima pabodus ir taip dabar yra, spalvų visiškai pakanka nuo žaislų, tekstilės, o šiandien ir lipdukas atkeliavo, vaikas labai dažnai sako, kad pas jį jauku ir nemainytų į kitokį kambarį, o ir aš lengvai ir be didelių išlaidų galėčiau paverst į teminį kambarį su aksesuarų pagalba, nes "bazė" neutrali smile.gif
Atsakyti

man irgi atviros erdvės nepatinka, bet vaikų kambaryje, manau, tai visai praktiška- vienose lentynose galima laikyti knygas, kitose stalo žaidimus. Žaislus su smulkiomis detalėmis galima pilti į dėžes/krepšus ir statyti į tas lentynėles, didesnius žaislus tiesiog statyti. Kadangi su jais vistiek žaidžiama, tai tas valymas ne toks baisus kaip atrodo biggrin.gif
Atsakyti

jetau kokias smulkmenas imat i galva, gi ne pasauline problema tos dulkes yra ju visur ir ne tik vaiko kambary ax.gif

QUOTE(Blond @ 2011 04 01, 12:50)
Mano galva, vaiko kambarys turi but toks, kokio nori vaikas 4u.gif Kai irenginejom kambari vaikams, tikrai ne toki isivaizdavom biggrin.gif Sakiau jau rozinio, tikrai nedarysiu, bet dukra pamate tapetus su sirdelem, tai pasake, kad bus tik tokie ir ne jokie kitokie doh.gif Pagalvojau, kodel gi ne, juk jai grazu, tegu 4u.gif Paaugs, nores kitokiu, perklijuosim ir viskas. Tegu dabar pagyvena princesiu kambary, jei sirdziai miela wub.gif Ir visokiu smulkmenu prideliota, nematau problemos nuvalyt dulkes. Vaikyste viena, kada gi daugiau vaikas pagyvens spalvotam, margam, linksmam kambary 4u.gif

butent tapetus lengviausia manau yra pkeisti, kartais ir pigiausia. bent jau cia vaikai gali reiksti savo nuomone. siuo metu didckes kambary yra geltona , melyna ir zalia sienos o dar kilimas su meskiukais, butent margas kilimas man nepatinka nes atrodo kambary amzinas bardakas, bet tai yra kol kas jos kambarys tai tegul.... o man - bele zaislai nekeliauja per visa buta ir tiek, kraustysis neuzilgo i kambary mazoji manau ir norai jau bus kitokie...
Atsakyti
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 04 01, 13:17)
As visada buvau uz ,,ramius'' kambarius, bet kai ziuriu i savo nenuorama suprantu kad jam tiesiog butinas ,,gyvas kambarys''. Dabar vyras uzsispire daryt temini kambari - kosminis erdvelaivis. Dalinsym i dvi zonas, pirma - kajute su lova spinta ir veliau rasomojo stalu, kita erdve zaidimu. Kaip ir apgalvojom jam visas detales, bet...toks kambarys patiktu 5 - 6 metu berniukui o vat ar patiks 3 ? Tai vat ir svarstau ar atkalbineti vyra ar sutikti kaip manot?

Aš tai temą kaip nors vystyčiau aksesuarų pagalba, kuriuos paskui lengviau būtų galima pakeisti, jei tarkim tas kosminis erdvelaivis pabostų ax.gif Nes ir pats tas didensis vaikutis greitai auga, gal jam jau po pusės metų užeis kitokia manija - tai būtų sunku vėl lovas ir pan perdaryti pagal pageidavimą. Geriau jau tą kosminį ervėlaivį išpiešti ant sienos ar kažkas panšaus (jei prie meno esat biggrin.gif ), ar lipdukais dekoruoti. na reikai tik pamąstyti, dar pagooglinti, ir manau variantų ir kitokių atsirastų ax.gif

Kitą savaitę įkelsiu ir aš savo mergaičių (teisa, jame miega kol kas tik viena smile.gif ) kambarį. Dar ne iki galo pabaigtas, bet jau noriai ten žaidžia. Kadangi jų kambarys antram aukšte, bijojau, kad neis, nes manęs ten nebus - bet bent kol kas problemos tame nėra - šian ir lipdė, ir "kepė" ir šiaip belen ką veikė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braita: 01 balandžio 2011 - 20:48