Na, mano mergyte jau isbande virto obuoliuko ir banano tyrele Jai labai patiko
Labai laukiu receptuku
QUOTE(monce.k @ 2006 05 25, 13:48)
Mums jau pusmetis ant nosies, o dar tik morališkai ruošiuosi primaitint. Ir iškart iškilo klausimas: duag kur rašo, kad reik į košytę įpilt mišinio ar savo MP. Man rankomis nusitraukt pienelį nelabai pavyksta, o juk specialiai nepirksiu pientraukio. O gal užtenka daržovienę atskiest vien tuo vandenėliu, kuriame verdi daržoves? O kaip su krupų košėm? Būsiu dėkinga už pasidalinimą....
Ir dar: darant vaisių tyreles namie irgi visus vaisius reikia virti? Ir kiek laiko?
Ir dar: darant vaisių tyreles namie irgi visus vaisius reikia virti? Ir kiek laiko?
Daržovienes skiedžiu vandeniu, kuriame virė, tik prieš virimą ilgokai nuskustas išmirkau. Pilu šaukštelį aliejaus. O kruopines košes darau ant vandens ir dedu vaisinių tyrelių pagardint. Po to geria MP. Vėliau į jas pradėjau dėti jogurto ar varškytės, nes nei karvės\ožkos pienas, nei sviestas, nei mišinukas netiko... raudonavo...
Pirmąsias vaisių tyreles pirkau, nes parduotuviniai vaisiai labai alergizavo, daug chemijos. Palauksim šviežių. Vėliau tiko kivi, bananas, naminė obuolienė su nedideliu kiekiu cukraus, šaldyti j.serbentai.
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 05 18, 15:16)
Kai turite laiko, siūlau atidžiau panagrinėti parduotuvinių stiklainiukų turinį. Nes skambus pavadimai a la 'Persikų tyrelė" ar 'Jautiena su bulvėm ir žied.kopūstais" dar nereiškia, kad tai ir gauna jūsų vaikas. Pvz.:
Hipp Persikai (paveikslėly - sultingi persikai)
Sudėtis: persikai - 45%. O kas 55%? Vanduo, obuolių sulčių koncentratas, ryžių manai, krakmolas.
Hipp Jautiena su bulvėm ir žiediniais kopūstais
Sudėtis: bulvės ir kopūstai 46%, (bulvės 40%, kopūstai 6%), jautiena 8,4%. Kas sudaro likusius 45%? Virti ryžiai, kukurūzų aliejus, ryžių krakmolas, druska.
Taigi pusę košių ir tyrelių sudaro tuščias balastas, tam, kad masės daug būtų.
Hipp Persikai (paveikslėly - sultingi persikai)
Sudėtis: persikai - 45%. O kas 55%? Vanduo, obuolių sulčių koncentratas, ryžių manai, krakmolas.
Hipp Jautiena su bulvėm ir žiediniais kopūstais
Sudėtis: bulvės ir kopūstai 46%, (bulvės 40%, kopūstai 6%), jautiena 8,4%. Kas sudaro likusius 45%? Virti ryžiai, kukurūzų aliejus, ryžių krakmolas, druska.
Taigi pusę košių ir tyrelių sudaro tuščias balastas, tam, kad masės daug būtų.
NA as paziurejau ir radau tyrele Mazas. Pvz kad ir obuoliu abrikosu tyrele su varske, tai sudetis tokia: 75% obuoliai, 20% abrikosai ir 5% varske. ir dar siek tiek priedu, cukrus vitaminas c.
Taip, kad 100% ir jokio vandens krakmolo ar panasiai
QUOTE(vaivora @ 2006 05 30, 23:43)
NA as paziurejau ir radau tyrele Mazas. Pvz kad ir obuoliu abrikosu tyrele su varske, tai sudetis tokia: 75% obuoliai, 20% abrikosai ir 5% varske. ir dar siek tiek priedu, cukrus vitaminas c.
Taip, kad 100% ir jokio vandens krakmolo ar panasiai
Taip, kad 100% ir jokio vandens krakmolo ar panasiai
išbandysim
Ar čia mitas ar tiesa, kad daržoves palaikius vandeny, sumažėja nitratų...
Ar laikot vandeny? Aš labai palaikau savų košelių gamybą, bet kai nėr šviežių daržoviųtenka visokių mantrybių griebtis
QUOTE(even @ 2006 05 30, 22:31)
Daržovienes skiedžiu vandeniu, kuriame virė, tik prieš virimą ilgokai nuskustas išmirkau. Pilu šaukštelį aliejaus. O kruopines košes darau ant vandens ir dedu vaisinių tyrelių pagardint. Po to geria MP. Vėliau į jas pradėjau dėti jogurto ar varškytės, nes nei karvės\ožkos pienas, nei sviestas, nei mišinukas netiko... raudonavo...
Pirmąsias vaisių tyreles pirkau, nes parduotuviniai vaisiai labai alergizavo, daug chemijos. Palauksim šviežių. Vėliau tiko kivi, bananas, naminė obuolienė su nedideliu kiekiu cukraus, šaldyti j.serbentai.
Pirmąsias vaisių tyreles pirkau, nes parduotuviniai vaisiai labai alergizavo, daug chemijos. Palauksim šviežių. Vėliau tiko kivi, bananas, naminė obuolienė su nedideliu kiekiu cukraus, šaldyti j.serbentai.
QUOTE(Razalija @ 2006 05 31, 10:21)
Ar čia mitas ar tiesa, kad daržoves palaikius vandeny, sumažėja nitratų...
Ar laikot vandeny? Aš labai palaikau savų košelių gamybą, bet kai nėr šviežių daržoviųtenka visokių mantrybių griebtis
Ar laikot vandeny? Aš labai palaikau savų košelių gamybą, bet kai nėr šviežių daržoviųtenka visokių mantrybių griebtis
Daržoves laikant vandeny sumažėja ne tik kenksmingų medžiagų, bet ir vitaminų kiekis Namuose ekologiškai užaugintų daržovių nepatariama laikyt vandeny prieš verdant, o pirktines manau reiktų Mes valgom savas daržoves, tai ir nemirkom
QUOTE(mucka @ 2006 05 31, 11:30)
Mes valgom savas daržoves, tai ir nemirkom
O iš kur pas jus dabar savos daržovės? Aš laukiu nesulaukiu kada pas mamą išaugs pirmosios daržovės...
QUOTE(Razalija @ 2006 05 31, 10:35)
O iš kur pas jus dabar savos daržovės? Aš laukiu nesulaukiu kada pas mamą išaugs pirmosios daržovės...
morkų, salotų ir burokėlių jau šiltnamyje yra, o bulves dar senas valgom, dar turim porų. kopūstus, agurkus perkam.
QUOTE(tindiriuska @ 2006 04 21, 14:13)
o as nebrokiju pirktiniu kosiu - nors dar neprimaitinu, taciau jau planuoju po poros savaiciu. kalbejau apie tai su gydytoja - kadangi savu naminiu darzoviu neturiu, o pirktines, anot jos, siuo metu laiku visos su chemija, o tuo as net neabejoju. Is turgaus tai is vis nepriksiu - neaisku ar pas "bobutes" jos geresnes, nes nezinia ant kokio "su..o" uzaugina.
Gydytoja sake duoti tik gatavas, nes jos auginamos ekologiskai. o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data.
atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt.
Gydytoja sake duoti tik gatavas, nes jos auginamos ekologiskai. o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data.
atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt.
niu skaiciau skaiciau as cia tuos patarimus. verdu ir as, ivairiauses darzovines namuose, bet pirktines taip pat patinka. O kas del stovejimo lentynoje, na juk yra toks zodelis vakumas, kurem esant nepatenka bakterijos ir maistas nesigadina, na juk konservuojames ir mes agurkus, pomidorus, verdam uogienes ir kuo puikiausiai stovi ne t na metus kartais. o juo labiau kad gamintojai ne tik vaikisku produktu yra labai grieztai priziurimi, irn tikrai tikiu kad su feiriu neperplauna, kaip ne kaikuriose didziosiose prekybos centruose. Niu mano nuomone namuose virta kosyte gerai, bet pirktine irgi nebloga, o juo labiau labai patogu.
o kas del savu darzoviu tai ne visi gi turi galimybiu jas uzauginti, tai tokiu atveju nieko nepadarysi tenka pirkti pas bobutes ar parduotuveje.
Sveikos,
daug kas raso kad verdat darzoves ir mesa 30-40 min! Tai kas ten lieka is tu darzoviu?
as turiu knygute su valgiais vaikaims tai ten pataria supjaustyti bulves ir morkas mazais griezineliais uzpilti verdanciu vandeniu ir pavirti kokias 5min. Saldytuve turiu uzsisaldziusi mazais gumuleliais farsho, bei zuvies, tai imetu mesos gumuliuka i ta pati vandeni kur apvire darzoves ir viska dar 5min paverdu kartu. Opaskui sumalu su ta Braun koja vaiko bliuduke tiesiogiai, man kazkaip neisitasko igudau ir dar pieno bei nuoviro ipilu. Paskaninu sviestu, viskas trunka 10min.
tiesa gal kam pravers mano mesos ipokavimo budas saldymui. as nusiperku maisiuku saldymui, turbut 4l talpos maziausius buvau radus, atgnybiu gumula farso imetu i maisiuka ir uzrisu mazgu kuo labiau suspaudziant mesa. Puse maiso lieka tuscio tai i ta pati dar dedu viena gumuliuka ir vel uzmazginu. gaunas du gumuliukai 1am maise salia vienas kito betr atskirai. Zodziu kai reikia tai atkerpu viena mazgeli o kita atgal i saldytuva imetu.
tikiuos suprantamai parasiau
oi ir dar prisiminiau! gavau patarima kad virtu vaisiu tyreles namu gamybos galima uzsaldyti, as turiu prikaupus kelis stiklinius indelius nuo pirktiniu tyreliu, tai virsiu obuolius, kriauses, ir dar ka nors ir saldysiu koses tuose stiklainiukuose.
p.s. maniske jau valgo ta pati maista kaip ir mes, bet like dar daug tu prisaldytu "maisiuku" tai as vis dar darau kosytes karts nuo karto.
dar papildau kad saldytose darzovese islieka zymiai daugiau vitaminu nei tose kur voliojasi saldytuve ar seip kur po kriaukle
daug kas raso kad verdat darzoves ir mesa 30-40 min! Tai kas ten lieka is tu darzoviu?
as turiu knygute su valgiais vaikaims tai ten pataria supjaustyti bulves ir morkas mazais griezineliais uzpilti verdanciu vandeniu ir pavirti kokias 5min. Saldytuve turiu uzsisaldziusi mazais gumuleliais farsho, bei zuvies, tai imetu mesos gumuliuka i ta pati vandeni kur apvire darzoves ir viska dar 5min paverdu kartu. Opaskui sumalu su ta Braun koja vaiko bliuduke tiesiogiai, man kazkaip neisitasko igudau ir dar pieno bei nuoviro ipilu. Paskaninu sviestu, viskas trunka 10min.
tiesa gal kam pravers mano mesos ipokavimo budas saldymui. as nusiperku maisiuku saldymui, turbut 4l talpos maziausius buvau radus, atgnybiu gumula farso imetu i maisiuka ir uzrisu mazgu kuo labiau suspaudziant mesa. Puse maiso lieka tuscio tai i ta pati dar dedu viena gumuliuka ir vel uzmazginu. gaunas du gumuliukai 1am maise salia vienas kito betr atskirai. Zodziu kai reikia tai atkerpu viena mazgeli o kita atgal i saldytuva imetu.
tikiuos suprantamai parasiau
oi ir dar prisiminiau! gavau patarima kad virtu vaisiu tyreles namu gamybos galima uzsaldyti, as turiu prikaupus kelis stiklinius indelius nuo pirktiniu tyreliu, tai virsiu obuolius, kriauses, ir dar ka nors ir saldysiu koses tuose stiklainiukuose.
p.s. maniske jau valgo ta pati maista kaip ir mes, bet like dar daug tu prisaldytu "maisiuku" tai as vis dar darau kosytes karts nuo karto.
dar papildau kad saldytose darzovese islieka zymiai daugiau vitaminu nei tose kur voliojasi saldytuve ar seip kur po kriaukle
Mano merginai ryžiai nepatinka ir šiaip jos viduriukai linkę kietėti, o dar jei ryžių užvalgo tai kankinasi, tai jų ir nebeduodu, gal patarti galit kokį derinį pasiūlyti mano panelytei su ryžiais
ir kas dėl moliūgo- o galima jį virtą užšaldyti, ir kaip geriau ar gabaliukais ar sutrintą jau į košę?
ir kas dėl moliūgo- o galima jį virtą užšaldyti, ir kaip geriau ar gabaliukais ar sutrintą jau į košę?
QUOTE(Alara @ 2007 04 04, 11:05)
o man gydytoja pasake toki recepta koses (pati dar nebandziau)
ryziai, gerai suvirtos razinos, cukinija - viska isverdame ir sutriname blenderiu. Gydytoja sake skanu
ryziai, gerai suvirtos razinos, cukinija - viska isverdame ir sutriname blenderiu. Gydytoja sake skanu
išbandžiau šį receptuką. labai patiko ne tik panelytei bet ir man
tik aš paviriau razinas, įdėjau pjaustytos kubeliais cukinijos (nemazai, nes merginai irgi viduriukai linke kietėti - įdomu, kaip reaguos), paviriau ir dar įdėjau šaukštą ryžių miltų.
visą masę pertriniau smulkintuvu.
niam niam kaip skanu
ačiū Alara