Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminate tyreles namuose?

o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data.
atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt.
[/quote]
drinks_cheers.gif Ir pas mus uogienių ir kompotų jau beveik dešimties metų sandėliuke yra, ir visi dar geri, tik nieks nebenori. Tad visai nebūtina į tyreles dėti konservantų....
Atsakyti
Na nereikia manyti, kad jau nieks tų maistelių gamintojų nekontroliuoja ir jie gali krauti į tas košes ką nori. Ir griežtai kontroliuoja, ir konservavimo būdai gerokai pažengę į priekį, nesulyginami su naminiu konservavimu.
Va tik kokia to maistelio stiklainiuose nauda ir vertė organizmui, čia tai klausimas...
Atsakyti
as irgi girdejau, kad jei pvz, uogiene ilgai verdama, tai joje nelieka jokiu naudingu medziagu..
Atsakyti
Niekas nesigincija, kad namines koses geriau. bet, kol nera sveiziu darzoviu - perku. Tik bulviene viriau. Plius - kazkaip vakuumas leidzia ilgai islikti maistui - ne veltui raso kad turi spragteleti dangtelis.
Atsakyti
Kai turite laiko, siūlau atidžiau panagrinėti parduotuvinių stiklainiukų turinį. Nes skambus pavadimai a la 'Persikų tyrelė" ar 'Jautiena su bulvėm ir žied.kopūstais" dar nereiškia, kad tai ir gauna jūsų vaikas. Pvz.:

Hipp Persikai (paveikslėly - sultingi persikai)
Sudėtis: persikai - 45%. O kas 55%? Vanduo, obuolių sulčių koncentratas, ryžių manai, krakmolas.

Hipp Jautiena su bulvėm ir žiediniais kopūstais
Sudėtis: bulvės ir kopūstai 46%, (bulvės 40%, kopūstai 6%), jautiena 8,4%. Kas sudaro likusius 45%? Virti ryžiai, kukurūzų aliejus, ryžių krakmolas, druska.

Taigi pusę košių ir tyrelių sudaro tuščias balastas, tam, kad masės daug būtų.
Atsakyti
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 05 18, 15:16)
Kai turite laiko, siūlau atidžiau panagrinėti parduotuvinių stiklainiukų turinį. Nes skambus pavadimai a la  'Persikų tyrelė" ar 'Jautiena su bulvėm ir žied.kopūstais" dar nereiškia, kad tai ir gauna jūsų vaikas. Pvz.:

Hipp Persikai (paveikslėly - sultingi persikai)
Sudėtis: persikai - 45%. O kas 55%? Vanduo, obuolių sulčių koncentratas, ryžių manai, krakmolas.

Hipp Jautiena su bulvėm ir žiediniais kopūstais
Sudėtis: bulvės ir kopūstai 46%, (bulvės 40%, kopūstai 6%), jautiena 8,4%. Kas sudaro likusius 45%? Virti ryžiai, kukurūzų aliejus, ryžių krakmolas, druska.

Taigi pusę košių ir tyrelių sudaro tuščias balastas, tam, kad masės daug būtų.


tikra tiesa, anksčiau pirkdavau dukrytei obuolių tyrelę, nes tyrelę mėgo o žalio obuoliuko ne, bet kai gerai perskaičiau kas ta tikroji obuolių, persikų ar kokia kita, tai net pakraupau doh.gif , tai dabar tikrai nepatingiu pati išvirti obuolių pvz. su moliūgu - tikrai super, jokio krakmolo jokių kt priedų "ale obuoliai" lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas,na daržoviu tyreles darau pati ir neperku.Parduotuvei perku tik vaisiu kuriu tikrai negalima arba sunku manie padaryti.Mano spugrai labiausiai patinka kai duodu tyrele iš bulviu morku ir žiediniu kopustu.Daržoves verdu kartu ir sumaliu smulkintuvu.Dar jinai labai megsta obuoliuką su moliugom valgitu ir valgitu smile.gif
Atsakyti
kaip pagaminti maisteli namuose 3 menesiu kdikiui? nes nuo misinuku labai atpilineja
Atsakyti
QUOTE(ingeborga @ 2006 04 13, 12:33)
Sveikos mamytės,
Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį.

Puikus daiktas blenderis, ir su jokia kokteiline (kuria vien plauti kiek) nepalyginsi - bet kokiame inde, bet koki kieki galima juo sutrinti. As pirkau Braun firmos, jo apacia tokia banguota - trinant visiskai nesitasko. Bet kainuoja tai 89 lt verysad.gif
Atsakyti
Mums jau pusmetis ant nosies, o dar tik morališkai ruošiuosi primaitint. Ir iškart iškilo klausimas: duag kur rašo, kad reik į košytę įpilt mišinio ar savo MP. Man rankomis nusitraukt pienelį nelabai pavyksta, o juk specialiai nepirksiu pientraukio. O gal užtenka daržovienę atskiest vien tuo vandenėliu, kuriame verdi daržoves? O kaip su krupų košėm? Būsiu dėkinga už pasidalinimą....
Ir dar: darant vaisių tyreles namie irgi visus vaisius reikia virti? Ir kiek laiko?
Atsakyti
Man irgi laaabai rupi, kaip pasigaminti vaisine tyrele. Skaiciau pora receptu: verda obuoliuka ir banana; ir verda dziovintus vaisius.

Mano dukra dabar suvalgo siek tiek pertrinto zalio banano, noreciau bandyti dar kazko 4u.gif

ACIU IS ANKSTO
Atsakyti
Aš nenusitraukinėju pieno schmoll.gif vienąkart pabandžiau - nekas gavosi smile.gif daržovienę gardinu aliejumi (linų sėmenų, alyvuogiųir dar nepamenu kokiu), sviestuku.
Obuolį verdu ant garų kol išsileidžia, nors duodu ir žalią, kartais prie obuolio įmaišydavau šaldytų mėlynių ar žemuogių. Banano niekad neviriau.
Dabar mes jau valgom daug ką, košę gardinam karvės pienu ir kartais nuo tėvelių stalo kokį kąsnį paimam smile.gif
Tiesa, pradėjau primaitinti nuo tarkuoto obuolio, po poros savaičių viriau bulvę, po to kitas daržoves ir dar po mėnesio - kruopas smile.gif
Atsakyti