Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminate tyreles namuose?

QUOTE(tindiriuska @ 2006 04 21, 13:13)

o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje,  kai kurie su 2004 metu data.
atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt.

Taigi, i kompotus, agurkus, kad jie nerugtu dedame cukraus, druskos, cit.rugsties arba acto, zodziu, marinuojame.Marinuotos, vekuotos jos isstovi po kelis metus. Pabandykit isvirti darzovienes be druskos, be cit rugsties ir palaikykit kambario temperaturoj uzvekuotas doh.gif Mes bijom duoti poros dienu isvirta tyrele, o cia keli metai...kambario temperatura... doh.gif O pirktinese vaikiskose darzovinese nera druskos, cit.rugsties-bent jau skelbiasi, kad nera g.gif Tai ir galvoju, vis tik kazkoks E turetu buti, kuris stabdo rugima, puvima? g.gif Beje, pabandykit palaikyti ta pirktine tyrele jau atvira kambario temperaturoje-syki pamirsau ir palikau, po keliu dienu grizau, ja ant stalo radau, galvojau, kad net apsamanojusi bus lotuliukas.gif kur tau, be jokio kvapo, be jokio sugedimo pozymio lotuliukas.gif Stai tau ir ekologija thumbup.gif
Beje, apie ekologija-jei ant etiketes pazymeta, kad produktas ekologiskas, nepulciau tiketi, nes pati dirbu su ekologiskais produktais, tai zinau, kokios turi buti zymos ant etiketes lotuliukas.gif Net uzsienietisku produktu 4u.gif
Atsakyti
Nu nižinau mamytės, aš tai savo mergičkai verdu tiriales dviem dienom, o jei ką ir tris dienas niamnioja. Svarbu antrą dieną maistiaką užvirinti (taip mano teta pediatrė patarė ax.gif ) O šiaip mes jau kokletus ryjam su bulvių koše ir viskas thumbup.gif Na bet mums jau 10 mėnesių biggrin.gif
Atsakyti
Joooooooo, čia su tom tyrelėm gerai...Reisk pabandyti, ant bajerio, kada gi pradės gesti?
O mano pana tai šeip ne taip tas pirktines valgyti pradėjo. Mano virtų nenori. Tai dabar gudrauju: išverdu savo, ir įdedu kelis šaukščiukus pirktinė dėl kvapo. Tai nieko, sekasi apgaudinėti. O dėl ekologiškumo, tai ir aš linkusi abėjoti g.gif
Va prisišaldžiau ( prisiblanširavau kalafiorų, šparagų, cukinijų) dar iš praito derliaus, tai ir verdu dabar laiminga.
Atsakyti
Man tai gražu klausyt kaip mamos sako"lapnoja net ausys linksta". Saviškiui ko tik nebandžiau duot, visokių košių viriau ir parduotuvinių bandžiau, bet jis suvalgo kelis šaukštelius ir schmoll.gif net nebandyk pražiodint. Pripažįsta tik MP, na dar kartais varškytę jogurtą ar vaisines tyreles doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dianadov @ 2006 04 23, 15:34)
Man tai gražu klausyt kaip mamos sako"lapnoja net ausys linksta". Saviškiui ko tik nebandžiau duot, visokių košių viriau ir parduotuvinių bandžiau, bet jis suvalgo kelis šaukštelius ir schmoll.gif net nebandyk pražiodint. Pripažįsta tik MP, na dar kartais varškytę jogurtą ar vaisines tyreles doh.gif

nu mano irgi panašiai. Nevalgi. Bet radau vieną būdą kaip jai įtikti. Košes darau skystas ( tiršto kisieliaus konsistencijos) ir girdau iš puodelio. Tai visai nieko, po 50-60 ml išgeria. O šaukštelio nė į burną schmoll.gif Geriausia MP.
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2006 04 19, 13:21)
O manoji visai nevalgo daržovienės, nei pirktinės, nei mano pagamintos. Tik bulvę su obuoliu dar valgo. O va vaisių tyrelės kapoja, tik spėk duot

Pamegink isvirti morkos ir obuoliuko kose- bent jau manasis mego. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ineta21 @ 2006 04 15, 14:14)
mano mazylei ryt 5 men. Maitinau iki 1 men pilnai, oiki 3 primaitinti teko, dabar valgo tik misinuka. Sesele sake duoti tik kruopu koses, nes alergiska truputi, bet as jau duodu ir darzoviu, bet pirktiniu, nors noreciau virti pati, dabar prisiskaiciau jusu patarimu tai bandysiu virti.mano mazyle pienui alergiska, nors perku 1 proc.riebumo, vistiek iskart zandukai parausta verysad.gif

Bet juk karves pieno tokiam mazam zmoguciui is viso negalima blink.gif . Reiketu vandenyje virta kosyte su pieno misiniu atskiesti arba pirktines kosytes miltukus uzpilti su misinuku. O jau paaugusiam vaikui siuloma pirkti tik pati riebiausia, 3.2 %, piena, bet tik tuo atveju, jei nealergizuoja. O jeigu tai, tai bent iki metu, o dar geriau iki 3 visai pieno nevartoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daringa: 23 balandžio 2006 - 18:05
QUOTE(Sandrag @ 2006 04 21, 14:20)
Taigi, i kompotus, agurkus, kad jie nerugtu dedame cukraus, druskos, cit.rugsties arba acto, zodziu, marinuojame.Marinuotos, vekuotos jos isstovi po kelis metus. Pabandykit isvirti darzovienes be druskos, be cit rugsties ir palaikykit kambario temperaturoj uzvekuotas doh.gif Mes bijom duoti poros dienu isvirta tyrele, o cia keli metai...kambario temperatura... doh.gif  O pirktinese vaikiskose darzovinese nera druskos, cit.rugsties-bent jau skelbiasi, kad nera g.gif Tai ir galvoju, vis tik kazkoks E turetu buti, kuris stabdo rugima, puvima?

Užtat jose yra vitamino C. Bet ne dėl vaikučių labo, o todėl, kad jis irgi yra savotiškas konservantas.
Atsakyti
skaiciau skaiciau bet taip ir nesupratau tai kokia kosyte pati pirmoji????
Valgom misinuka ir tuoj keturi menesiai tai teks primaitinti... mastau ar pradet nuo kosyciu kur parasyta nuo 4 men. ar bandyt tyrele yra maciau hipp bulvyte ar morkyte...
tai kaip jus daret mamytes parasykit...
Atsakyti
rimvyda1, gali pradeti nuo:
1. darzoviu - pvz. vien tik nuo bulves arba tik morkos, po keleto dienu idedi kita darzove - kose jau is dvieu elementu, dar po keleto dienu papildai pvz cukinija, ir taip po truputi pridedi kita darzove, kad priprastu prie skonio, o svarbiausia, kad jei isbertu,zinotum nuo kokios darzoves. ARBA
2. pradedi nuo kruopu koses. kiek pamenu, pries 4 metus rekomendavo nuo ryziu.
ARBA
3. kiek reciau siulo pradeti nuo vaisiu tyreliu.

tai tiek. asmeniskai as pirmaji sunu pradejau primaitinti nuo bulves, po to morka ir t.t. veliau, jau po kokiu 3 savaiciu ivedziau kruopines koses. siaip dabar nera grieztu rekomendaciju nuo kokiu butent kosiu pradeti. jei svorio pakanka - pradek nuo darzoviu, jos maziau kaloringos. jei svorio mazoka - pradek nuo kruopu.
sekmes drinks_cheers.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tindiriuska: 24 balandžio 2006 - 12:16
Mes ir pradėjome nuo daržovių tyrelių. nu ji man nelabai valgė, nes prieš tai jau buvo ragavus banano, kuris jai aišku labiausiai patyinka. tai daržovių košę paskaninau vos cukrum blush2.gif , tai tikrai daug mieliau valgo rolleyes.gif o vat kruopu košeles tai labai mėgsta.
be to aš pati verdu košeles nes nuo pirktinių pradėt, tai manau paskui paprasto maistelio nemėgs rolleyes.gif tai kad tegu pirma papranta prie naturaliu košyčių rolleyes.gif
be to visas košes išcvirus pertrinu su mikseriu BRAUN ir jokio vargo neturiu gaunas tiesiog nuostabio tyres thumbup.gif
Atsakyti
Aš daržovienę gaminu taip: morką sutarkuoju, kitas daržovytes smulkiai supjaustau, atšildau su svogūnu sumaltą ir užšaldytą žalią mėsytę. Sudedu viską į puodą, įpilu šaukštelį aliejaus, o vandens - tik tiek, kad apsemtų, ir troškinu maždaug pusvalandį ant labai mažos ugnelės. Paskui skystimėlį nukošiu tiesiai į lėkštutę, visa kita pertrinu, supilu ten pat ir išmaišau. Tirštumas gaunasi kaip tik toks, kokio reikia, netenka nei nupilti vandens, nei skiesti.
Atsakyti
Pirktinės košės - tuščias balastas skrandžiui. Apie kokius vitaminus gali būti kalba konservuotame ir šildomame maiste??
Jeigu baidotės eilinių parduotuvinių daržovių, pirkite iš ekologinio skyriaus. Joks konservuotas ar šildytas maistas neatstos ką tik pagaminto. Kiek to laiko reikia paruošti šviežią košę? - sumetei i puodą mėsą, paskui daržoves, išvirė, sutrynei ir skanaus.
O jei dar SKANIĄ košę išvirsit, vaikas lapnos su malonumu smile.gif

Atsakyti