Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminate tyreles namuose?

QUOTE(ingeborga @ 2006 04 13, 13:33)
Sveikos mamytės,
Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį.

Iš savo patirties galiu patarti tiek: pats geriausiai mikseris trinti košytėm yra kokteilinė. Pirmą vaiką su užauginau ir dabar naudoju. Super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nusipirkau aš ir blenderį, bet su kokteiline nėra ko lygina. Paprasta, labai greita ir kas svarbiausia vientisa tyrelė gaunasi. Nėr ko lygina su blenderiu (tuo labiau su sieteliu). Bandžiau ir aš trinti per sietelį doh.gif Bet kainos aš nežinau (manau daugiau negu 35 lt.) Mes pirkome visą virtuvinį kombainą, bet mačiau yra ir atskirai pirkti kokteilinų.
Papildyta:
QUOTE(tindiriuska @ 2006 04 12, 13:22)
cia viena mamyte jau klause, bet as dar pasikartosiu, nes neradau atsakymo - jus darzoves kokias duodate - saldytas ar is parduotuves bet "sviezias'? nes brokoliu, cukiniju, kalafioru toki ankstyva pavasari is darzo dar nera:(

Aš šaldytų neduodu, nes manau, kad ten daug nitratų ir jos paruoštos ne mažiems vaikučiams schmoll.gif O kitomis daržovėvmis mes papildome pirktinėmis tyrelėmis. Atsigriebsim kai savo šviežių turėsime bigsmile.gif
Atsakyti
o mes pradejom nuo savos gamybos bulviu kosytes,veliau dejom morkyte,dar vel kopusciuka ir dar veliau mesyte.
Atsakyti
Jau geriau duoti pirktines tyreles, nei savo gamybos daržoves vartoti kelias dienas.Daržovės praranda daug maistinių medžiagų. Kūdikiui reikia duoti šviežią maistą. Aš tik mėsytę virsiu dviems dienoms.
Aš ir pati nevalgau to paties maisto tris dienas, tuo labiau neduosiu kūdikėliui ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurma: 14 balandžio 2006 - 13:29
QUOTE(Jurma @ 2006 04 14, 14:25)
Jau geriau duoti pirktines tyreles, nei savo gamybos daržoves vartoti kelias dienas.Daržovės praranda daug maistinių medžiagų. Kūdikiui reikia duoti šviežią maistą. Aš tik mėsytę virsiu dviems dienoms.
Aš ir pati nevalgau to paties maisto tris dienas, tuo labiau neduosiu kūdikėliui  ax.gif .

Visada sukau galva-kokio velnio ten prideda i tas darzovines tyreles, kad stovedamos parduotuves lentynose, net ne saldytuve, galioja jos kelis metus???As virtas uogienes, kompotus(suaugusiam vartoti) ir tai laikau metus, o cia tyreles vaikams g.gif Jau geriau dvi dienas duosiu isvirta savo darzovine, bet laikoma saldytuve, aisku, i ja visa nereikia maisyti pieno produktu, nes jie rugimo, puvimo bakterijas pradeda gaminti.
Atsakyti
mano mazylei ryt 5 men. Maitinau iki 1 men pilnai, oiki 3 primaitinti teko, dabar valgo tik misinuka. Sesele sake duoti tik kruopu koses, nes alergiska truputi, bet as jau duodu ir darzoviu, bet pirktiniu, nors noreciau virti pati, dabar prisiskaiciau jusu patarimu tai bandysiu virti.mano mazyle pienui alergiska, nors perku 1 proc.riebumo, vistiek iskart zandukai parausta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ineta21 @ 2006 04 15, 14:14)
mano mazylei ryt 5 men. Maitinau iki 1 men pilnai, oiki 3 primaitinti teko, dabar valgo tik misinuka. Sesele sake duoti tik kruopu koses, nes alergiska truputi, bet as jau duodu ir darzoviu, bet pirktiniu, nors noreciau virti pati, dabar prisiskaiciau jusu patarimu tai bandysiu virti.mano mazyle pienui alergiska, nors perku 1 proc.riebumo, vistiek iskart zandukai parausta verysad.gif

Patarčiau virti pačiai. Juk visai nesudėtinga išsivirti daržoves ir sutrinti(suplakti bus be gumuliukų..). Ir pačiam vaikučiui sveikiau. Juk tokios skanios košytės kai verdi su meile savo vaikui. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ingeborga @ 2006 04 14, 11:04)
o mes pradejom nuo savos gamybos bulviu kosytes,veliau dejom morkyte,dar vel kopusciuka ir  dar veliau mesyte.

ir aš taip dariau, ale viską išbrokyja mano mažasis. du šauktelius suvalgo ir viskas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2006 04 15, 17:52)
ir aš taip dariau, ale viską išbrokyja mano mažasis. du šauktelius suvalgo ir viskas...  doh.gif

pas mus ta pati problema - nevalgo jis mano virtų...tai pagudrauju - į savo virtą įdedu pirktinės, tada šiek tiek skaniau jam būna...
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 04 14, 15:07)
Visada sukau galva-kokio velnio ten prideda i tas darzovines tyreles, kad stovedamos parduotuves lentynose, net ne saldytuve, galioja jos kelis metus???As virtas uogienes, kompotus(suaugusiam vartoti) ir tai laikau metus, o cia tyreles vaikams g.gif Jau geriau dvi dienas duosiu isvirta savo darzovine, bet laikoma saldytuve, aisku, i ja visa nereikia maisyti pieno produktu, nes jie rugimo, puvimo bakterijas pradeda gaminti.

Sutinku su šia nuomone thumbup.gif Mums 8,5 mėn prieš dvi dienas pradėjau duoti tai ką patys valgom nes pritrūkau iš savo daržo daržovių. O verdu visai šeimai benrą sriubą. Tarkim ryžių. Įdėjau į puodą morkytę paviriau, tada ryžių ir ant galo bulvių. Kai daugmaž bulvės išvirė įdedu petražolių ir krapų (savo užšaldytų). Kai išverda, tirštimo pridedu maždaug dviem dienom (nes sriubos mažais kiekiais virt nemoku) taip pat atskirai virtos mėsytės, alyvuogių aliejaus ar sviestuko. Ir viskas. Atskirai dukrytei pietų neberuošiu biggrin.gif
Atsakyti
O manoji visai nevalgo daržovienės, nei pirktinės, nei mano pagamintos. Tik bulvę su obuoliu dar valgo. O va vaisių tyrelės kapoja, tik spėk duot
Atsakyti
[I] Mano suneliui 10 menesiu, bet iki siol negalim "susitarti" del namuose gamintu koseliu... Valgo tik pirktines... Buvau praradusi visas viltis ir tiesiog net nebebandziau gaminti.... Taciau cia radau kai kuriu patarimu, kuriu dar nenaudojau... Tikiuosi, kad pasiseks smile.gif Aciu biggrin.gif
Atsakyti
o as nebrokiju pirktiniu kosiu - nors dar neprimaitinu, taciau jau planuoju po poros savaiciu. kalbejau apie tai su gydytoja - kadangi savu naminiu darzoviu neturiu, o pirktines, anot jos, siuo metu laiku visos su chemija, o tuo as net neabejoju. Is turgaus tai is vis nepriksiu - neaisku ar pas "bobutes" jos geresnes, nes nezinia ant kokio "su..o" uzaugina.

Gydytoja sake duoti tik gatavas, nes jos auginamos ekologiskai. o del laikymo metus ir ilgiau - nu nebukit juokingos mamos:) jusu konservuoti agurkai ir kompotai kiek laiko stovi? ir be chemijos ir ne saldytuve. tevu koservuotus produktus laikau spinteleje, kai kurie su 2004 metu data.
atsiras sviezios darzoves tevu sode - tada ir virsiu, nei dabar vaika ant buviu ir pernyksciu obuoliu laikyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tindiriuska: 21 balandžio 2006 - 12:19