Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminate tyreles namuose?

Sveikos mamytės, 4u.gif
aš irgi namuose verdu daržovių košę. Tik, kd šiuo metu su daržovėm labai jau liūdnas vaizdas verysad.gif . Gerai, kad turim senelių užaugintų morkų ir bulvių. Dar kartais pavyksta nusipirkti lirtuviškų kopūstų iš ekologiškų produktų turgelio, o žirnius, kalafijorus ir brokolius dedu šaldytus. Norėjau paklausti, ar ir jūs perkate šaldytas daržoves, ar pavyzdžiui kur maximose is visokių Ispanijų ar pan. atvežtinės, bet nešaldytos daržovės?
Atsakyti
Aš kol kas namie gaminu tik kruopų košes. Kadangi neturiu malimo aparato, tai perku įvairių grūdų miltus"ekologiškas pradas".Į verdantį vandenį po truputį pilu miltus ir maišau kelias minutes, kol išbrinksta, paskui užpilu Mp arba pieno mišiniu ir įdedu Hipp vaisių tyrelės. Maišau įvairius miltus vienu metu ir kasdien dedu skirtingas tyreles. thumbup.gif Dabar, paskaičius Jūsų patarimų bandysiu gaminti ir kitokių tyrelių namie. biggrin.gif
Atsakyti
Norėčiau paklausti, ar mėsą verdate kartu su daržovėmis, ar atskirame puode?
Atsakyti
Sveikos, mamos,

ar zhinote, kad kad antra sheshtadieni (artimiausias - balanzdio 8 d) Vilniuje 27 vid m-kloje Konasrskin gatveje buna ekologini produktu turgus? Tatulos programa vadinama. Praeina karta nusipirkau bulviu, morku, brokoliu, cukinijos. kainos tikrai nesikandzhioja. Apsimoka pirkti ne tik vaikui, bet ir sau mirksiukas.gif

O del koshychiu laikymo... tai kiek zhinau vaikams ypach tokiame amzhiuje, o ir veliau yra pabrezhtinai svarbu shviezhias maistas. taip kad siulau nepatingeti ir pavirti shviezhias kosheles savo saulytems ir sauliukams smile.gif

Ir dar, kiek zhinau, vaikams iki metu labai patartina neduoti druskos, nes labai kenkia inkstams. Jie dar nepasiruoshe tam.

O beje, jeigu dar vaisiniu koshychiu receptu parashytumete, butu smagu. Labai patiko vienos mamos dzhiovintu vaisiu koshyte. Ash pirktines tyreles turiu kelias, jei kur isheiname. Ash perku Shvedu Semper produkcija. man ji atrodo patikimiausia. Taigi ten yra dzhiovintu slyvu koshe, kuri visai gerai man pasirode. Tik ash kvaisha doh.gif pamaniau, kad namie tai jau tokios nepasigaminsi... lotuliukas.gif

Atsakyti
as noreciau visu mamyciu paklausti nuo kokios koses pradejot duoti mus jau greit bus keturi menesiukai ir daktare liepe pradeti duoti koses nors man jau antras vaikelis bet neprisimenu labai buciau dekinga jei kas parasys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(astinija @ 2006 04 06, 21:15)
as noreciau visu mamyciu paklausti nuo kokios koses pradejot duoti mus jau greit bus keturi menesiukai ir daktare liepe pradeti duoti koses nors man jau antras vaikelis bet neprisimenu labai buciau dekinga jei kas parasys blush2.gif

o kodel liepe? Ar pati maitini krutimi, ar mishiniu? Shiaip jau rekomenduojama nuo 6 primaitinti koshemis, ypach maitinant krutimi. Mes mishriai valgeme: kruti su mishiniu, nes pieno nepakako nuo pat gimimo, kad ir ka bedariau sad.gif Tachiau primaitinima pradejome nuo 6 men. Tada, sako, alergiju mazhiau buna, zharnynas normaliai susitvarkes buna, paskui mazhiau virshkinimo problemu kutuose vystymosi etapuose.
A, tiesa, nuo 5 menesiu duodavau paskusto obuoliuko (naminio), bet nzn, ar dabar verta butu... tokiu metu tie obuoliai arba sintetiniai, arba beverchiai sad.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(curry @ 2006 04 06, 22:25)
o kodel liepe? Ar pati maitini krutimi, ar mishiniu? Shiaip jau rekomenduojama nuo 6 primaitinti koshemis, ypach maitinant krutimi. Mes mishriai valgeme: kruti su mishiniu, nes pieno nepakako nuo pat gimimo, kad ir ka bedariau sad.gif Tachiau primaitinima pradejome nuo 6 men. Tada, sako, alergiju mazhiau buna, zharnynas normaliai susitvarkes buna, paskui mazhiau virshkinimo problemu kutuose vystymosi etapuose.
A, tiesa, nuo 5 menesiu duodavau paskusto obuoliuko (naminio), bet nzn, ar dabar verta butu... tokiu metu tie obuoliai arba sintetiniai, arba beverchiai sad.gif

4u.gif

jo mano vaikinas valgo misinuka savo pieno neturiu ir dar po truputi atpilineja nesuvirskinto maistelio tai ir liepe pradeti duoti koses tipo maziau atpilines ir yra nesmulkus
Atsakyti
Aš maitinu pati. Daržovinę košę pradėjome valgyti 5 mėn. Toks ten valgymas blink.gif Po lašelį, po to po šaukštelį. Vis didinau po truputi, po truputi. Kol normaliai įsivalgė ir mėnesis praėjo. Gydytoja sakė, kad nuo 6 mėnesių pasibaigia geležies rezarvai, tai papildomo maisto būtinai reikia. O dėl alergijų rolleyes.gif po vieną naują produktą į savaitę ir iškarto pamatysi kas netinka. Mums kolkas viskas gerai. Nėra jokių alergijų bigsmile.gif
Atsakyti
cia viena mamyte jau klause, bet as dar pasikartosiu, nes neradau atsakymo - jus darzoves kokias duodate - saldytas ar is parduotuves bet "sviezias'? nes brokoliu, cukiniju, kalafioru toki ankstyva pavasari is darzo dar nera:(
Atsakyti
Sveikos mamytės,
Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį.
Daržovių košytę verdu kiekvieną mielą dieną šviežią(dedu bulvytę,morkytę,kopūstuko,jautienos arba kalakutienos).Daržoves naudoju tik šviežias.Išvirusias daržoves sutrinu per sietelį,įpilu alyvuogių aliejaus ir su pasigardžiavimu mažylis suvalgo visą bliūduką.O sultinuką nuo daržovių kartais duodu išgeriti(nevisada geria).
Ir kruopų košytę verdu kiekvieną mielą dieną šviežią.Naudoju ryžių,grikių,miežių,avižų,rugių,kviečių kruopas.Perku ekologišką produkciją ''Ekologiškas pradas''.Ši linija turi specialių ''Pūkio''košyčių vaikams nuo 6 mėn.Aš jas ir naudoju.Arba nusiperku iš šios linijos kruopų,jas sumalu kavamale ir naudoju.Šias košes lengva paruošti,o kad butų skaniau į košes įdedu tarkuoto obuolio,banano arba tyrelės ''Mažas''.
Atsakyti
QUOTE(astinija @ 2006 04 06, 21:15)

mes pradejome nuo ryziu koses. pirkau Milupos ir man patiko ax.gif

O del blenderio, pirkau pati pigiausia Maximoje ir nesigailiu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ingeborga @ 2006 04 13, 13:33)
Sveikos mamytės,
Ar galėtumėte patarti,kokios firmos blenderį geriau nusipirkti?Kad butų iki kokių 35lt.Ir koks geriau:plastmasiniu galu ar metaliniu?Nes jau atsibodo virtas daržoves trinti per sietelį.

aš tiek daržovienę, tiek košę verdu irgi tik vienam kkartui, kad kiekvieną kartą būtų šviežia.
o dėl blenderio... taip, labai geras daiktas, bet mano vyrukas su blenderiu smulkintos košės nevalgo. tad sutrinu paprastai...
Atsakyti