Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip gaminate tyreles namuose?

QUOTE(naca @ 2006 03 17, 22:02)
aš taip pat daržovių-mėsos košeles užšaldau kelioms dienoms. užsieninėj knygoj rekomendavo taip. manau kad tai geriau negu pirkitinės konservuotos.

Aš irgi šaldau drinks_cheers.gif

Mano dukrytė skaniausiai valgo mano virtas košytes ax.gif Verdu dažniausiai jautieną, išverdu bulves, morkas, cukinijos, brokolio, kopūsto,daržoves maišau įvairiai, įdedu sviestuko ir sutrinu su blenderiu ir tikrai labai skanu rolleyes.gif Kartais vietoj bulvių išverdų makaroniukų ir sumaišau su mėsyte, morkytėmis ir dar brokoliu su sviestuku, tikrai labai skanu ir valgo mano zuikis skaniai wub.gif o tos krautuvinės, man tai fe schmoll.gif kokios jos neskanios ir vaikas jų nenori schmoll.gif Aš prisiverdu daugiau, įvairių susipilstau į indelius (iš po krautuvinių tyrelių) ir užsišaldau kelioms dienoms, tik reikia nepatingėti ir vaikutis valgys skaniai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramaska: 19 kovo 2006 - 18:24
o mano vaikiui 6men.,bet jis nepripazysta mano virtos koses darzoviu,o as taip nenoriu duot tu pirktiniu,visaip bandziau maisyt,bet jis spjauna ir viskas,o dabar dar ir darzoviu svieziu pasirinkimas ne koks,tai net nezinau ka daryt.Mamytes,duokit patarimu kaip skaniai isvirt darzoviu kosyte,vaisiu tyrele,labai prasau.
Atsakyti
Virdama darzoviu kose, pradejau deti druska ir dar truputi krapu del skonio...Tai maniskis valgo su malonumu... thumbup.gif Manau, kad jau galima po truputi pratinti prie normalaus maisto skonio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2006 03 17, 11:15)
as prisisaldzius turiu, nes jau numacius buvau, kad pavasari reikes biggrin.gif kol kas dar neduodu, nes nuo bulviu isbere, nors bulves augintos pas mociute kaime blink.gif

Vadinasi tavo mažiukas alergiškas bulvių krakmolui. mes irgi turim šią bėda, tad bulves prieš virdami pamirkom vandenį, tada nebeberia.
Atsakyti
as irgi verdu darzoviene dviem dienom,dedu mesytes,bulviu,morku,kopusto ir truputi saldytu darzoviu misinio,nupilu sultini,mano maziukei labai patinka sultinys likes nuo darzoviu.valgem vistiena bet nuo jos berdavo tai dabar dedu jautiena,versiena ir kalakutiena
Atsakyti
Kartais mesyte galima pakeisti versiuko kepenelemis. ir skonis naujas ir sveika.
Atsakyti
as taip pat pati gaminu ir vaisiu tyreles, tik va , noriu paklaust, kaip jus gaminate tyreles. Kokius vaisius duodate ,kokius galima 6 men kudykiui? Mano tyreles paprastos , obuolys ir bananas. Isverdu obuoli,veliau idedu pavirti ir banana, sudedu i mixeri , ipilu vandenuko ,kuriame vire vaisiai ir sumalu. Vakar nupirkau sulciu kudykiams nuo 4 men. tai pagardinau jomis rytine vaisiu tyrele smile.gif Skaniai gavosi thumbup.gif

Mamytes, o kaip jus gaminat vaisiu tyreles?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gieruze: 28 kovo 2006 - 13:20
QUOTE(gieruze @ 2006 03 15, 02:05)
Sveikos mamos!

Man pagaminti gauasi 5-6 porcijas.Supilu i mazus vienos porcijos indelius ir atsaldytus sudedu i saldikli.Tagi labai patogu,kiekviena diena valgom vis kita kosyte smile.gif

o kiek laiko toki padaryta galima laikyti kameroje?

QUOTE(Gitatuka @ 2006 03 18, 13:09)
Verdu viska pati ax.gif ..net ir vaisines tyreles pasigaminu...man kazkoks absurdas atrodo pirktines duot... KIek ten turetu but prikrauta koncervantu, kad parduotuvej lentynose pusmeciais isstovetu g.gif ....nu man kazkaip nelimpa blink.gif

na visai ne apsurdas pirktines. As tai manau, kad kol nera svieziu vaisiu ar darzoviu, ar saldytu savu is sodo, tai geriau pirktines tyreles. Juk toms firmoms, kurios gamina vaikams maisteli yra ziauriai griezta kontrole.
Atsakyti
sveikos as taipt maita vaikuciui gaminu namie darzoviu koses.bulve, morka, kopusras salditi naminiai zirneliai ir mesyte arba bulve, morka,brokoliai mesyte arba bulve morkakopusras raudonasis burokelis ir taip toliau vaisiu tireles bananas kivis. obuolys bananas, kriause obuolis. arba darau triju vaisiu persiku neduodu nes bere.
O kaip ten tas grikiu arba ryziu koses geriau paruosti namuose.
Kaip daryti sumalus su kavamale virti juk nebeiseina.
Atsakyti
Mes darzovienes verdam namuose. Verdu kazkur karta per savaite, kai ivedu nauja darzove. Kol kas dar viriau tik saldzias bulves, morkas, ziedinius kopustus ir cukinijas. Verdu vienos rusies darzove, tada sutrinu blenderiu su trupuciu to vandens, kuriame vire, sudedu i padeklus ledukams, sandariai uzdengiu folija ir i saldikli. Susala per kazkur 8-12 val.As dazniausiai palieku iki kitos dienos ryto. Tada is leduku padeklu darzoviu kubelius sudedu i maiselius saldikliui. O po to kada reikia tik isimu pora skirtingu darzoviu kubeliu, atsildau mikrobangej arba ant virykles ir kose paruosta. thumbup.gif Labai patogu. Galima daryti vis skirtingas darzoviu kombinacijas kiekviena diena be jokio vargo... biggrin.gif Vienas kubelis yra kazkur du arbatiniai sauksteliai, taigi jei mazulis daug nevalgo galima saldyti tik po puse kubelio mirksiukas.gif Be to galima saldyti ir jau sumaisytas darzoves.

Knygoje kur sitas metodas aprasytas sako kad taip uzsaldytas darzoves galima laikyti iki dvieju menesiu. Bet man atrodo kad tikrai greiciau susinaudoja...
Knygoje sako kad taip pat galima saldyti ir vaisiu tyreles, isskyrus bananus. Dar nebandem tai negaliu pasakyt kaip gaunasi...

Beje, darzoves perku tik augintas be jokiu pesticidu ir kitu "vitaminu"...
Atsakyti
pradžioj tyreles daržovines pirkdavau, vėliau pradėjau pati gaminti, o gaminu aš taip:verdu nedidelį gabalėlį jautienos ar veršienos,kai truputį paverda dedu morką , bulves kelias, svogūno truputį nes duoda saldumo, prieš virimo pabaigą įpilu alyvuogių aliejaus ir truputį druskos,viską sumalu smulkintuvu gaunasi tyrelė kurią sudedu į mažus stiklinius indelius pvz, nuo tyrelių tinka indeliai ir į šaldytuvą .
Atsakyti
QUOTE(Oksis @ 2006 02 23, 18:46)
Mes kietą maista pradėjome valgyti nuo 4mėn. daržoves taip pat verdu pati, turime kaimą, o kruopines perkame, taip patarė gyd., sakė, kad iš pirktinių ryžių košių būna pašalintas kažkoks elementas, kuris kietina viduriukus. Pastebėjau, kad labiau valgome ne tų populiarių firmų Hipp,milupos, o bebe košes, tarp kitko bandžiau pienišką bebe ryžių su bananais, tai nepatiko, vis į gumuliukus sukrenta.

Mes vakar irgi pabandėme BEBE ryžių košę su bananais, tai žinot, nieko prikišt negaliu thumbup.gif 10 balų thumbup.gif , patiko ir man ir mažyliui, valgė su pasigardžiavimu. Ir į jokius gumuliukus nesukrito.
Gal tu Oksi, neatsižvelgei, kad reikia ne verdančiu vandeniu košelę užpilti g.gif , o atvėsintu irki 50 laipsnių, tai manau turėjo įtakos jos gumuliukų susidarymui.
Dabar pabandysim ir kokias kitas košeles, jeigu jau taip mažiui patiko, tik kitos mamos sako, kad pabandę tokių košelių su dirbtiniu pienu, mažiai atsisako MP, nesinorėtų dar kad taip būtų...
Atsakyti