Įkraunama...
Įkraunama...

Taurage2

QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 09 07, 09:00)
Ketinau ignoruoti, na bet negaliu - kaip čia gaunasi: gydytojos sprendimais ne tik kad abejojat, bet ir kritikuojat. O va sanitarės sprendimus priimat be ginčo ir  pagrindžiat juos "profesiniu žinojimu". Kažkaip man čia galai nesueina - vieną sakot, kita darot, paskui persigalvojat ir vėl viską kitaip "išstatot"  rolleyes.gif
drinks_cheers.gif kas dėl vežimėlio - sutinku visais dviem šimtais procentų: geriau jau savo kojomis, kai esi susiųta, nei bandytų įsodinti. Niekai neįsivaizduoju, kaip nepasileido siūlės  unsure.gif

Į šį klausimą pakol kas nei vienai klaususiai atsakymo nebuvo  rolleyes.gif

na zinokit ne taip baisu kai i ta vezimuka sodina, ir buvau susiuta ir nieko biggrin.gif savom kojom kazin ar buciau paejus, buvau soke ir pavargus, nes gimdziau anksciau laiko ir tai buvo labai netiketa. o ten gan graziai man padejo isesti, daugiau sonu ir pusiau gulom biggrin.gif tikrai nei siulai pasileido nei ka, sedet pradejau po truputi po 10 dienu, viskas graziai sugijo ax.gif o savom kojom nebuciau nuejus, nes gimdziau antram aukste, o palatos buvo treciam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2012 09 07, 09:33)
nu salyginai galima gerai jaustis wink.gif bet tai nesuprantu, jei vos paeini, kaip dar gali eit  doh.gif nu jus drasus su vyru, vis dar stebiuosi unsure.gif  blink.gif
Tai dar 2 val. gimdykloj prabut reik po gimdymo unsure.gif kodel? O kam tai mamai tas pampersas g.gif matau jau, kad drasus zuikis esat uz stiklo tik smile.gif bet reik moket uz save pastovet gyvenimiskose aplinkybese, o ne virtualioj erdvej. Apie zinojima, susidare ispudis, kad daug zinot... Realiai, judant gimda geriau valosi, bet jei vos pasivelki ir tave ten leisgyve velka uz pazastu i palata... ka zinau. Nors VGN as i wc  slaiuziau visas 30min nors atstumas irgi kazkur toks, gal toleliau kiek nei 30 m.. paramstydama sienas, buvau ir siuta ir kirpta ir plysus.. Vadinasi, buvot ivertinta gerai, jei leido eit. Aisku daug geriau nei i vezimeli butu sodine, kaip Klaipedoj  wacko.gif  fear.gif

Ir kokia ten vaikutis infekcija pasigavo GN, nerandu niekur atsakymo unsure.gif ? Ir nuo ko ta infekcija?

Na, tada sakykim, kad gerai jauciausi, turbut..., na, bent jau geriau nei po pirmo gimdymo. Prie ko tas zuikis... O ka man reikejo daryti? blink.gif Jei ji mane kelia ir veda? Krist ant zemes ir rekti, kad neisiu, ar ka? Juk vyras neatves tos lovos doh.gif O vyras apskritai medikais linkes tiketi (jo mama medike). O zinau tiek, kiek man reikia to zinojimo. Priesingai nei kiti, as netaikau/nepersu savo ziniu kitiems, nesakau, kad as viena protinga, o kiti kvailiai (gal ir netiesiogiai, bet puikiai duoda taip suprasti). 4u.gif Aisku, turiu problema, vis dar esu naiviai linkusi tiketi, kad zmones geri, supratingi, kompetengingi ir pan., ko pasekoje, skaudziai nukenciu pati doh.gif
Kai pagimdai, 2 val dar buni gimdykloj, maitini kudiki, ilsiesi po "tokio darbo" smile.gif
Del pamperso, as ir nustebau (nes per pirma gimdyma nedejo), gal del to ejimo ir dejo, kad grindu nepritaskyciau lotuliukas.gif
Del infekcijos, atsakiau i az, cia nerasau, nes mane tarsykit kiek norit, bet apie vaika diskusiju nenoriu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzinyte @ 2012 09 07, 11:07)
Na, tada sakykim, kad gerai jauciausi, turbut..., na, bent jau geriau nei po pirmo gimdymo. Prie ko tas zuikis... O ka man reikejo daryti?  blink.gif  Jei ji mane kelia ir veda? Krist ant zemes ir rekti, kad neisiu, ar ka? Juk vyras neatves tos lovos  doh.gif O vyras apskritai medikais linkes tiketi (jo mama medike). O zinau tiek, kiek man reikia to zinojimo. Priesingai nei kiti, as netaikau/nepersu savo ziniu kitiems, nesakau, kad as viena protinga, o kiti kvailiai (gal ir netiesiogiai, bet puikiai duoda taip suprasti).  4u.gif Aisku, turiu problema, vis dar esu naiviai linkusi tiketi, kad zmones geri, supratingi, kompetengingi ir pan., ko pasekoje, skaudziai nukenciu pati  doh.gif
Kai pagimdai, 2 val dar buni gimdykloj, maitini kudiki, ilsiesi po "tokio darbo"  smile.gif
Del pamperso, as ir nustebau (nes per pirma gimdyma nedejo), gal del to ejimo ir dejo, kad grindu nepritaskyciau  lotuliukas.gif
Del infekcijos, atsakiau i az, cia nerasau, nes mane tarsykit kiek norit, bet apie vaika diskusiju nenoriu.  mirksiukas.gif

As tai buciau prasius, kad gydytoja ateitu ir pasakytu, ar tikrai galiu eit. Idomiai g.gif Visi SM forume nori tikslumo, o kai rasoma miglotai, tai ir gaunasi nesusikalbejimas ir visi pikti smile.gif Aklai niekuo nereik pasitiket. O apie savo teises, pareigas, sveikata nors kiek turi siais laikais ismanyt ir dometis, kitaip prazusi.
Kaip keistai, nes as kiek pamenu, sutvarko po gimdymo ten tave, susiuvineja smile.gif ir max. pusvalandukas ir i palata, nebent kokiu nors ten nesklandumu, komplikaciju butu... Del pamperso tai jo lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Reikejo tada neuzsimint viesai apie tai, nes visiems idomu, gi zadama ten gimdyt, tai norisi viska zinot. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2012 09 07, 11:37)
As tai buciau prasius, kad gydytoja ateitu ir pasakytu, ar tikrai galiu eit. Idomiai g.gif Visi SM forume nori tikslumo, o kai rasoma miglotai, tai ir gaunasi nesusikalbejimas ir visi pikti smile.gif Aklai niekuo nereik pasitiket. O apie savo teises, pareigas, sveikata nors kiek turi siais laikais ismanyt ir dometis, kitaip prazusi.
Kaip keistai, nes as kiek pamenu, sutvarko po gimdymo ten tave, susiuvineja smile.gif ir max. pusvalandukas ir i palata, nebent kokiu nors ten nesklandumu, komplikaciju butu... Del pamperso tai jo lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Reikejo tada neuzsimint viesai apie tai, nes visiems idomu, gi zadama ten gimdyt, tai norisi viska zinot. cool.gif

dvi valandas po gimdymo laike ir mane gimdymo palatoj, man sake, kad stebejimui, ar neprasides dar didesnis kraujavimas ir pan. ir tauragej ta pati pasakojo Urbanavicius per paskaitele apie gimdyma.
o kas del tu pampersu , tai sakykit ka norit, bet jie patogus pirmom dienom blush2.gif biggrin.gif nes neisteplioja nei patalyne nei ka, nes ligoninej kol gulesi tau patalynes tikrai nekeis jei issitepsi. o kruvinoj guleti irgi nesmagu ax.gif as pirkausi specialiai sau, apsimauni kaip kelnaites ir viskas, po kiek laiko pasikeiti i svares,o anas i siuksline ir tvarka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Lapute* @ 2012 09 07, 12:00)
dvi valandas po gimdymo laike ir mane gimdymo palatoj, man sake, kad stebejimui, ar neprasides dar didesnis kraujavimas ir pan. ir tauragej ta pati pasakojo Urbanavicius per paskaitele apie gimdyma.
o kas del tu pampersu , tai sakykit ka norit, bet jie patogus pirmom dienom  blush2.gif  biggrin.gif nes neisteplioja nei patalyne nei ka, nes ligoninej kol gulesi tau patalynes tikrai nekeis jei issitepsi. o kruvinoj guleti irgi nesmagu  ax.gif as pirkausi specialiai sau, apsimauni kaip kelnaites ir viskas, po kiek laiko pasikeiti i svares,o anas i siuksline ir tvarka  biggrin.gif

Na, tavo atveju, tai suprantu kodel tave laike.

O kaip jie atrodo? Gal rimtai neblogas dalykas g.gif Ka zinau, man keite ta patalyne, o ir pasitiesti tas palutes nepeslampamas galima. Neisivaizduoju saves dabar su pampersu hihihi.gif Bus uzpakalis, kaip pas Lopez biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Lapute* @ 2012 09 07, 10:08)
na zinokit ne taip baisu kai i ta vezimuka sodina, ir buvau susiuta ir nieko  biggrin.gif savom kojom kazin ar buciau paejus, buvau soke ir pavargus, nes gimdziau anksciau laiko ir tai buvo labai netiketa. o ten gan graziai man padejo isesti, daugiau sonu ir pusiau gulom  biggrin.gif tikrai nei siulai pasileido nei ka, sedet pradejau po truputi po 10 dienu, viskas graziai sugijo  ax.gif o savom kojom nebuciau nuejus, nes gimdziau antram aukste, o palatos buvo treciam  ax.gif

Na nebent pusiaugulom, kažkaip labai atsargiai įtaiso - tai gal ir taip drinks_cheers.gif Be to kai skirtingi aukštai, suprantama, kad savo kojomis atstumas gali būti ir neįveikiamas ax.gif

Diskusija apie infekciją nėra tolygu diskusijai apie konkretų vaiką cool.gif Bet ... irnesakyk.gif

Turbūt "priešingai nei kiti" aš tokius dalykus atskiriu, kaip ir abstrakčią diskusiją apie kokį tai dalyką/reiškinį nuo "savo žinių piršimo" cool.gif Juolab, kad "priešingai nei kai kurie" aš savo tiesų nebandau dėstyti per AŽ, tam man pilnai pakanka viešo forumo - kur mano "nusišnekėjimus bei fantazijas " bet kada gali pataisyti labiau šią sritį išmanantis dalyvis cool.gif Aš bent jau stengiuosi pasimokyti iš savo klaidų, jei/kai tokias darau cool.gif

Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 09 07, 12:16)
Na nebent pusiaugulom, kažkaip labai atsargiai įtaiso - tai gal ir taip  drinks_cheers.gif Be to kai skirtingi aukštai, suprantama, kad savo kojomis atstumas gali būti ir neįveikiamas  ax.gif

Diskusija apie infekciją nėra tolygu diskusijai apie konkretų vaiką  cool.gif Bet ... irnesakyk.gif

Turbūt "priešingai nei kiti" aš tokius dalykus atskiriu, kaip ir abstrakčią diskusiją apie kokį tai dalyką/reiškinį nuo "savo žinių piršimo"  cool.gif Juolab, kad "priešingai nei kai kurie" aš savo tiesų nebandau dėstyti per AŽ, tam man pilnai pakanka viešo forumo - kur mano "nusišnekėjimus bei fantazijas " bet kada gali pataisyti labiau šią sritį išmanantis dalyvis  cool.gif Aš bent jau stengiuosi pasimokyti iš savo klaidų, jei/kai tokias darau  cool.gif

OMG, dar ir tu pradejai aukstom materijom kalbet apie visuma, arba apie nieka bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2012 09 06, 14:20)
Ne i tema, bet zinokit Dzinyte, jus gal pailsekit, isgerkit kokiu medetku arbatos unsure.gif As labai draugiskai 4u.gif  nes toks vaizdas, kad pati musat, pati rekiat...  unsure.gif
Norejau dar paklaust, bet irnesakyk.gif matau kad sunku jums apie buvusius gimdymus kalbet ramiai. Tik idomu, po kokio gimdymo jums teko i palata savo kojom eit unsure.gif

Ir kaip dabar padetis GN, imanoma gaut vienviete palata? Nes kai atsimenu savo pirma gimdyma, kai turejau "kaimyne", kuri po gimdymo jautesi puikiai ir net negirdejo savo vaiko 3 val. verkiancio ir dar tie lankytojai, netik pas tave bet ir pas kaimyne... kazkaip nesinori pogimdyvinej palatoj turet kaimynes schmoll.gif tiesa, gimdziau pries tai Vilniaus GN.
O gimdykloj, duoda ta kamuoli? Nes man su antru, labai padejo tas kamuolys per saremius thumbup.gif

Gimdykloje kamuoli duoda, beje jis labai man padejo gimdymo metu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzinyte @ 2012 09 06, 17:23)
Kai man pasake, kad reikes eiti, pagalvojau, kad juokauja, gal 2 ar 3 kartus perklausiau, ar tikrai  doh.gif  Tai galvojau, kad gal tokia nauja mada atejo, todel ir klausiu...  ax.gif

Kiek girdejau, tai Vilniuje, o ypac Kaune visai daznas reiskinys paciai i palata pareiti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chevy_girl @ 2012 09 07, 14:08)
Gimdykloje kamuoli duoda, beje jis labai man padejo gimdymo metu smile.gif
Papildyta:
Kiek girdejau, tai Vilniuje, o ypac Kaune visai daznas reiskinys paciai i palata pareiti  mirksiukas.gif

na mano drauge gimde vln, ir be jokiu kirpimu, plysimu, praktiskai idealiai, bet pati i palata nejo. matomai kaip kam nuotaikos ir pas ka papuoli gimdyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 09 06, 18:31)
Na, aš tai tikrai žinau mirksiukas.gif

Aš su Jumis nieko nesiaiškinau, pratęsėt diskusiją per AŽ - tai ir bendravau, nemandagu gi žmogui (t,y. šiuo atveju Jums ) neatsakyti/ignoruoti  tongue.gif Ir kad ir kiek kartoju, kad tiesiog diskutuoju - Jūs vistiek matot kabinėjimąsi. Tai ir nesiginčyju - Jums geriau žinot, ką jūs jaučiate ar matote visame tame rolleyes.gif O aš nebesikartosiu, bandydama paaiškinti - nes trūkt už vadžių ir Jūs vėl iš pradžių 000189.gif
Kalbant apie palatas, tai aš rašiau apie tas, kurios dabar randasi IIa ir viso yra berods tik 7 palatos. Kiek jų mokamos - tiksliai nežinau, bet kad viena tikrai tokia yra - tą žinau smile.gif

Dėl maitinimo krūtimi - tai man Tauragės GN su mažuoju labai šiuo klausimu padėjo sesutės  rolleyes.gif , juolab kad mažylis ilgokai prabuvo atskirtas reanimacijoje, tai pirmieji maitinimai buvo net ir man ( nepirmakartei žindyvei) sunkūs.

Na neseniai gimdziau Taurageje, tai akuserinis skyrius yra 2 aukste. Yra is viso 7 palatos, is ju 2 mokamos vienvietes, kaina parai 35 lt. Rezervuotis negalima, bet jei atvaziuoji gimdyti ir jos laisvos buna, tai butinai jas pasiulys. Tose palatose yra vystymo stalas, spinta, saldytuvas, kriaukle, tv, ir islankstomas fotelis tetukui miegot smile.gif

Del maitinimo krutimi, tai man sesutes taip pat labai padejo, bent jau stengesi smile.gif nors pienuko po savaites jau nebeturejau sad.gif
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2012 09 06, 20:14)
su sedimu vezimu ohmy.gif tu cia rimtai? apie ejima tai taip, kalbos gali nebut, bet apie sedima tai irgi g.gif  unsure.gif  blink.gif o tu buvai siuta, lengvai gimdei?  unsure.gif  va tai ir Klaipeda...

Taurageje veza ne su vezimeliu, bet su "lova" su ratukais, paciai teko vaziuot lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Dzinyte @ 2012 09 07, 11:07)
Na, tada sakykim, kad gerai jauciausi, turbut..., na, bent jau geriau nei po pirmo gimdymo. Prie ko tas zuikis... O ka man reikejo daryti?  blink.gif  Jei ji mane kelia ir veda? Krist ant zemes ir rekti, kad neisiu, ar ka? Juk vyras neatves tos lovos  doh.gif O vyras apskritai medikais linkes tiketi (jo mama medike). O zinau tiek, kiek man reikia to zinojimo. Priesingai nei kiti, as netaikau/nepersu savo ziniu kitiems, nesakau, kad as viena protinga, o kiti kvailiai (gal ir netiesiogiai, bet puikiai duoda taip suprasti).  4u.gif Aisku, turiu problema, vis dar esu naiviai linkusi tiketi, kad zmones geri, supratingi, kompetengingi ir pan., ko pasekoje, skaudziai nukenciu pati  doh.gif
Kai pagimdai, 2 val dar buni gimdykloj, maitini kudiki, ilsiesi po "tokio darbo"  smile.gif
Del pamperso, as ir nustebau (nes per pirma gimdyma nedejo), gal del to ejimo ir dejo, kad grindu nepritaskyciau  lotuliukas.gif
Del infekcijos, atsakiau i az, cia nerasau, nes mane tarsykit kiek norit, bet apie vaika diskusiju nenoriu.  mirksiukas.gif

Lovos su ratukais manau visada galima paprasyti, juolab jei nekaip jautetes, juk kalbos dovana turite. smile.gif
Kai pagimdai 2 val. Laiko gimdykloje, kad galetu pasekti tiek mamyte, tiek kudiki, ar viskas gerai. Kaip jie abu jauciasi gydytojai stebi, duoda mamytei maitinti kudiki, ziuri ar nekraujuoja ir pan.
O pampersa uzdeda kiek zinau visada, man tai uzdejo
Atsakyti
QUOTE(chevy_girl @ 2012 09 07, 14:32)
O pampersa uzdeda kiek zinau visada, man tai uzdejo

biggrin.gif ne visada taip būdavo, bet turbūt jau kuris laikas praktikuojamas pampersas ir mamai. O jei, kaip tą patyrusios atsiliepiat, tai yra patogu - tai tuo geriau būsimoms gimdyvėms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2012 09 07, 14:36)
biggrin.gif ne visada taip būdavo, bet turbūt jau kuris laikas praktikuojamas pampersas ir mamai. O jei, kaip tą patyrusios atsiliepiat, tai yra patogu - tai tuo geriau būsimoms gimdyvėms  4u.gif

Man iš po CP paklojo tarp kojų medžiagą, tai taip nepatogu buvo doh.gif Jau kai galėjau atsikelti,tai tuoj iš lagamino išsitraukiau pampersus ir užsidėjau. Tai pasijaučiau visai kitu žmogumi thumbup.gif
Atsakyti