Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinė, mokesčiai

http://www.lgitic.is....html?904468759

trecias punktas nuo virsaus,abejoniu issklaidymui.Kaip gaila,kad musuose dirba tokios neispruse pasto darbuotojos.
Atsakyti
Sveikos drinks_cheers.gif ar galit man kas pasakyt.. drauge siunte is USA siuntini seimos nariui. Muitinei sulaike, liepe moket dideli muita.. drauge atsisake moket ir paprase, kad atsiustu atgal.. nieks ten su ja nesiteikai bendraut.. pasake, kad issiunte, bet nei kada nei kaip tylu ramu.. jau 1.5men tas siuntinys klaidzioja kazkur.. ka tokiu atveju daryt, jei nieks nebendrauja su jom ir nesiteikia paaiskint apie susidariuse situacija?!
Atsakyti
sveikutes,gal kas susiduret su tokia problemele,ilgai is kinijos laukiau baciuku,jie nei brangus nei svoris didelis berods 700gr,ziuriu yra lietuvoj bet ju nesulaukiu,o atejo laiskas kad grazins muitinei ir man reik pateikt ivairiu dokumentu kad atgauciau juos,o nesusigaudau visai tai uz ka jie grazino muitinei tuos batus?siaip daug ka siunciaus ir viskas buvo tvarkoje ir dar turi ateit man keleta daiktu is ten,kazin ar praeis tie kiti daiktai pro muitine jei tas vienas bus uzstriges?ir kiek man tu mokesciu dabar priskaitys jie?aciu
Atsakyti
Man buvo panaši situacija. Vakar gavau iš pašto laišką, kad reikia pateikti jiems invoice. Aišku, susinervinau, kad užstrigo siuntinys, nes dar vienas turėjo ateiti, kurį labai reikėjo gauti per šią savaitę. Pateikiau visus dokumentus, o šiandien pašto dėžutėje radau pranešimą, kad pašte atsiimčiau kitą siuntinuką. Vadinasi, sekantis neužstrigo. Taip apsidžiaugiau, kad viskas gerai praėjo. Tik įdomu, kaip su tuo pirmuoju pasibaigs.
O mokesčius turėsi mokėti tik tuomet, jei tavo pirkinys viršija 65lt. Tada PVM 21% nuo visos sumos (ta prasme, ir siuntinio, ir siuntimo) + fiksuotas mokestis už muitinės darbą. Jie pasirinktinai patikrina siuntinius ir paprašo pateikti dokumentus. Pavyzdžiui, man gal iš kokių 15 siuntinių pirmą kartą paprašė pateikti dokumentus. Aišku, dar tikriausiai siuntinio dydis ar svoris įtakoja, ar sugalvos 'pračekinti'.
Atsakyti
QUOTE(BouncY @ 2011 05 18, 15:36)
jei tavo pirkinys viršija 65lt.

75lt wink.gif
Atsakyti
o ka daryt jei pvz drauge man dovana siunte, kosmetika.. ten mano asmeniniai daiktai ir as ju nepirkau, bet sulaike muitinei.. raso, kad sulaikyta 1d doh.gif jopsikmat kaip sunervino.. kokiu ten nr reik skambint del info doh.gif ka daaaaaaarytttttttttttttt?????
Atsakyti
Na, o as susiduriau su dar greiciausiai cia neaprasytu atveju unsure.gif Siunciausi is kinu vaistinius preparatus, na bet tikrai ne simtais g.gif Tai muitine atsiunte laiska pasirasyti sutikima del produktu utilizavimo ir visu su tuo susijusiu islaidu apmokejimu verysad.gif Net neisivaizduoju kiek tai gali kainuoti ir kas bus jei as i toki laiska nieko neatsakysiu(laiskas buvo registruotas).
Atsakyti
QUOTE(racke @ 2011 05 27, 20:23)
Na, o as susiduriau su dar greiciausiai cia neaprasytu atveju  unsure.gif  Siunciausi is kinu vaistinius preparatus, na bet tikrai ne simtais  g.gif  Tai muitine atsiunte laiska pasirasyti sutikima del produktu utilizavimo ir visu su tuo susijusiu islaidu apmokejimu  verysad.gif Net neisivaizduoju kiek tai gali kainuoti ir kas bus jei as i toki laiska nieko neatsakysiu(laiskas buvo registruotas).

Čia jau ne kaina apsprendžia... to, ką siuntėtės, draudimai, vadinasi negalima tokių "reikalų" siųstis pagal įstatymus, remiantis teisine baze, nusižengėt įstatymui, geriau atsakykit, greičiau išsispręsit, vis tiek neliks užmirštas klausimas, bent jau aš taip manau g.gif
Atsakyti
Valiooooooooooooo raso, kad mano siuntinys paste!!!!!!!!!! valioooooooooo bigsmile.gif
Atsakyti
Reikia konsultacijos...

Užsisakiau dar lapkričio mėn. kvepalus iš JAV. Suma buvo truputį didesnė nei 75 lt. Ir tyla, kuri tęsėsi iki balandžio. Galvojau, kad mišios jau mano siuntinukui. Gavau laiškelį, kad siuntinys sulaikytas muitinėj. Nusiunčiau invoisą, bet atrašė, kad reikalingas apmokėjimo kvitas ir pan. Tada supykus spjoviau, galvojau, kad te pasiima jį sau cool.gif Ir praeitą savaitč gaunu pranešimą atsiimti siuntinį pašte, o ant dėžės prilipintame lape parašyta kažkieno ranka - klientas nieko nepateiks. Skaičiuoti nuo CN. Ir parašas.

Kaip čia tatai suprast? Nuo ko ką skaičiuos? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agotukas: 06 birželio 2011 - 13:01
QUOTE(Agotukas @ 2011 06 06, 13:00)
Reikia konsultacijos...

Užsisakiau dar lapkričio mėn. kvepalus iš JAV. Suma buvo truputį didesnė nei 75 lt.  Ir tyla, kuri tęsėsi iki balandžio. Galvojau, kad mišios jau mano siuntinukui. Gavau laiškelį, kad siuntinys sulaikytas muitinėj. Nusiunčiau invoisą, bet atrašė, kad reikalingas apmokėjimo kvitas ir pan. Tada supykus spjoviau, galvojau, kad te pasiima jį sau  cool.gif Ir praeitą savaitč gaunu pranešimą atsiimti siuntinį pašte, o ant dėžės prilipintame lape parašyta kažkieno ranka - klientas nieko nepateiks. Skaičiuoti nuo CN. Ir parašas.

Kaip čia tatai suprast? Nuo ko ką skaičiuos?  blink.gif

Manau, kad skaičiuos nuo rinkos kainos..
Atsakyti
QUOTE(liepsnelee @ 2011 06 06, 15:19)
Manau, kad skaičiuos nuo rinkos kainos..

Bet prekę jau turiu blink.gif Tai nuo ko nuskaičiuos? unsure.gif
Atsakyti