Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinė, mokesčiai

QUOTE(Agniete1121 @ 2011 05 03, 18:40)
Sveikos merginos, reikia pagalbos  blush2.gif  noriu uzsisakyti si laikroduka http://www.atomic-cl...atch-ES2345.php tik bijau kad kokiu mokesciu nepriskaiciuotu, gal galit padeti? angliskai nelabai kertu gerai  blush2.gif

Nu ar sunku bent pora postu atgal paskaityt - yra parasytas atsakymas kuo aiskiausiai. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 05 03, 19:03)
Nu ar sunku bent pora postu atgal paskaityt - yra parasytas atsakymas kuo aiskiausiai.  doh.gif

blush2.gif skaiciau visa foruma,bet norejau pasitikslinti, bijau paskui apsipirkti rolleyes.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniete1121 @ 2011 05 03, 20:32)
blush2.gif skaiciau visa foruma,bet norejau pasitikslinti, bijau paskui apsipirkti  rolleyes.gif  ax.gif

Ka dar tikslintis, jei kas kelis postus tas pats kartojama - o jei netikit cia rasoma informacija, einat i muitines puslapi ir ten tikslinates ax.gif Gi kas bus, jei kiekviena taip 'tikslinsis'. Cituoju posta, kuris yra siame puslapyje (tas pats ir bent vienam kitam sio puslapio poste tik kitais zodziais parasyta).

QUOTE(zaRAza @ 2011 04 19, 17:01)
Ka cia daug galvot- UK yra Europos Sajungos salis ir muitu is UK siunciantis nera ax.gif Atrodo, jau simtus kartu apie tai rasineta, ale naujokem kazkaip vis sunkiai sekasi atsakymus rast 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites 4u.gif

Pirkau per ebay is ne privataus, o business pardavejo 5 pokelius mergaitisku kelnaiciu (kadangi kaina gera buvo tai paemiau daugiau). Laukiu laukiu ju, o ju kaip ner taip ner doh.gif nuvaziavau sian iki pasto pasitikrinti - nera. Klausiu pastininkes ar dar tiketis, o ji man sako "Tai gal muitine tikrina, neregistruota siuntini jie gali uzregistruot ir t.t." doh.gif sakau "bet cia juk ES salis, tai kokia muitine?", o ji man isputus akis aiskina, kad vistiek muitine tikrina... tai kaip ten yra isties? doh.gif
Atsakyti
Nesuprantu kaip ta muitine mokescius skaiciuoja... Pirkau prekes per ebay.com ir siunciausi is JAV. Prekes su siuntimu kainavo viso 61 dolerius (149.52Lt). Tai jeigu skaiciuojant 21 proc.PVM nuo tokios sumos-31.40Lt Man paskaiciavo mokesciu uz 45.25Lt Tai us ka dar cia man paeme?
Bet kas idomiausia, kad is pradziu gavau laiska is pasto. Nurode, kad atkeliavo mano adresu vokas be deklaracijos is JAV, kur butu nurodytas prekiu pavadinimas, siuntimo islaidos, prekiu kaina ir kt. Tai persiunciau visus paypal ir ebay dokumentus. Keista... Nes siuntejas tikrai viska visada tvarkingai siusdavo ir pildydavo tas deklaracijas visada. Ar cia savotiskas manes patikrinimas buvo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meibl: 04 gegužės 2011 - 16:05
QUOTE(Sonie @ 2011 05 04, 00:47)
tai kaip ten yra isties?  doh.gif

Yra taip, kad pastininke nesigaudo kas ir kaip.

QUOTE(Meibl @ 2011 05 04, 16:57)
Nesuprantu kaip ta muitine mokescius skaiciuoja... Pirkau prekes per ebay.com ir siunciausi is JAV. Prekes su siuntimu kainavo viso 61 dolerius (149.52Lt). Tai jeigu skaiciuojant 21 proc.PVM nuo tokios sumos-31.40Lt Man paskaiciavo mokesciu uz 45.40Lt Tai us ka dar cia man paeme?

Nepamirskit, kad dar pridedamas 14-15Lt (nepamenu tikslios sumos) fiksuotas mokestis uz ta varga skaiciuojant jums mokescius.....
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 05 04, 16:05)
Nepamirskit, kad dar pridedamas 14-15Lt (nepamenu tikslios sumos) fiksuotas mokestis uz ta varga skaiciuojant jums mokescius.....

nu tie ju tarifai tokie, kad net neatsirinksi kas ir kaip... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonie @ 2011 05 04, 00:47)
sakau "bet cia juk ES salis, tai kokia muitine?", o ji man isputus akis aiskina, kad vistiek muitine tikrina... tai kaip ten yra isties?  doh.gif

Nu maza ka, gal ir tikrina (tik tiek, kad nei muitu, nei PVM nededa), jei koks itartinas pasirodo. Kazkas juk vistiek tikrina, ar nesiunti pvz pistoleto ar narkotiku is ES salies i ES. Gal tik ta tarnyba ne muitine vadinasi g.gif ES muitu nera, sienu nera, bet juk muitines masinos pilna teise turi sustabdyt tave kad ir LT ir patikrint arba nors sienos su Lenkija nera, taciau lenku pasienio pareigunai (ar tiesiog policija g.gif iskart pravaziavus siena) vistiek stabde ax.gif
Atsakyti
O galėtumėt man truputuką padėt? 4u.gif

Draugė iš JAV atsiuntė siuntinuką 2,1 kg, su dovanėlėmis, nežinau, kas ten tiksliai yra, bet pranešimo lapelyje nurodyta, kad "muitas ir kt. mokesčiai" 90.25lt! blink.gif Blyn, kažkaip daugokai, sakyčiau... Draugė sako, kad ji jau už siuntimą sumokėjo 42 dol. ir nė viena dovanėlė neturi kainos. Kažin, ar atsižvelgiama į tai?
Ar gali būti, kad čia tiesiog neteisingai paskaičiavo mokesčius? Ar vis dėlto nieko nepadarysi ir teks susimokėt?
Jei įmanoma ką nors padaryti, gal kokį muitinės kontaktą galėtumėt į AŽ įmest? Kaaaaip aš būčiau dėkinga... 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(voveraite1302 @ 2011 05 11, 08:40)
O galėtumėt man truputuką padėt?  4u.gif

Draugė iš JAV atsiuntė siuntinuką 2,1 kg, su dovanėlėmis, nežinau, kas ten tiksliai yra, bet pranešimo lapelyje nurodyta, kad "muitas ir kt. mokesčiai" 90.25lt!  blink.gif  Blyn, kažkaip daugokai, sakyčiau...  Draugė sako, kad ji jau už siuntimą sumokėjo 42 dol. ir nė viena dovanėlė neturi kainos. Kažin, ar atsižvelgiama į tai?
Ar gali būti, kad čia tiesiog neteisingai paskaičiavo mokesčius? Ar vis dėlto nieko nepadarysi ir teks susimokėt?
Jei įmanoma ką nors padaryti, gal kokį muitinės kontaktą galėtumėt į AŽ įmest? Kaaaaip aš būčiau dėkinga...  4u.gif  4u.gif  4u.gif

O ka drauge nurode toje muitines deklaracijoj, kur dar JAV paste pildo? Ta prasme ten reikia parasyt kas viduj, kokia verte, tai jei ivertino ta nemazai, jei dar siuntima tuos $42 pridejo muitine ir gavosi 160Lt bendroj sumoj (kadangi cia siunta is fizinio asmens siunciama fiziniam neatlygintinai, tai riba del PVM yra 160Lt), tai gali but, kad taip ir gavosi. Muitine paskaiciavo pagal ta nurodyta suma (nemanau, kad butu atidarineje siuntinuka ziuret kas viduje), o PVM skaiciuojasi nuo bendros sumos, o ne nuo virsytos, o dar yra tas fiksuotas 14Lt mokestis uz dokumentu tvarkyma....

Beje, dabar dar paskaiciau karta jusu situacija, tai jau pranesima is pasto gavot? Tada man rodos belieka rasyt prasyma perskaiciuot muita, siuntinukas griztu atgal i muitine ir beliktu laukt....

Gal ateis labiau patyrusiu ir patars ka daryt. Pabandykit per paieska temoj paieskot muitines nr ar per google - zinau, kad sunku jiems prisiskambint, bet gal ka patars...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shopingas: 11 gegužės 2011 - 15:03
Ačiū.
Reikės paklaust, kiek draugė įvertino.
Skambinau į paštą. Paprašiau muitinės telefono numerio. Kažkokį davė. Bet ten nieko gero nepasakė. Pasakė, kad į tą sumą, ko gero, įskaičiuoti pašto mokesčiai, siuntimas neturėtų būti priskaičiuojamas, nes čia ne komercinis siuntinukas. Na ir visa kita, kas liko - muitinė pridėjo. Patarė nueiti, pažiūrėti, kokie ten mokesčiai ir už ką priskaičiuoti, o tada dar neimti siuntinėlio, rašyti prašymą muitinės viršininko vardu, kad perskaičiuotų ir laukti, kaip jūs ir sakot...
Vienu žodžiu. Kažkokia nesąmonė. Neturi pinigų - nepriimk ir dovanų. unsure.gif Ir kaip tam žmogui, kuris siunčia, jaustis. Sumoka tiek daug už siuntimą, nuperka dovanėles, o tau - oplia, ir reikia susimokėti už jas. Ir dar, kad tie pinigai bent siuntėjui grįžtų biggrin.gif Kvaila tvarka.

QUOTE(shopingas @ 2011 05 11, 16:01)
O ka drauge nurode toje muitines deklaracijoj, kur dar JAV paste pildo? Ta prasme ten reikia parasyt kas viduj, kokia verte, tai jei ivertino ta nemazai, jei dar siuntima tuos $42 pridejo muitine ir gavosi 160Lt bendroj sumoj (kadangi cia siunta is fizinio asmens siunciama fiziniam neatlygintinai, tai riba del PVM yra 160Lt), tai gali but, kad taip ir gavosi. Muitine paskaiciavo pagal ta nurodyta suma (nemanau, kad butu atidarineje siuntinuka ziuret kas viduje), o PVM skaiciuojasi nuo bendros sumos, o ne nuo virsytos, o dar yra tas fiksuotas 14Lt mokestis uz dokumentu tvarkyma....

Beje, dabar dar paskaiciau karta jusu situacija, tai jau pranesima is pasto gavot? Tada man rodos belieka rasyt prasyma perskaiciuot muita, siuntinukas griztu atgal i muitine ir beliktu laukt....

Gal ateis labiau patyrusiu ir patars ka daryt. Pabandykit per paieska temoj paieskot muitines nr ar per google - zinau, kad sunku jiems prisiskambint, bet gal ka patars...

Atsakyti
QUOTE(Meibl @ 2011 05 04, 16:57)
Nesuprantu kaip ta muitine mokescius skaiciuoja... Pirkau prekes per ebay.com ir siunciausi is JAV. Prekes su siuntimu kainavo viso 61 dolerius (149.52Lt). Tai jeigu skaiciuojant 21 proc.PVM nuo tokios sumos-31.40Lt Man paskaiciavo mokesciu uz 45.25Lt Tai us ka dar cia man paeme?
Bet kas idomiausia, kad is pradziu gavau laiska is pasto. Nurode, kad atkeliavo mano adresu vokas be deklaracijos is JAV, kur butu nurodytas prekiu pavadinimas, siuntimo islaidos, prekiu kaina ir kt. Tai persiunciau visus paypal ir ebay dokumentus. Keista... Nes siuntejas tikrai viska visada tvarkingai siusdavo ir pildydavo tas deklaracijas visada. Ar cia savotiskas manes patikrinimas buvo?

QUOTE(shopingas @ 2011 05 04, 17:05)

Man tas pats.Dvi savaites laukiu siuntinio is Vokietijos.Tik ka dabar skambinau i pasta ir pastininke man pasake ta pati.Kad eina per muitine ir muitina.Tai cia pas mus pastininkes is medzio iskrite ar eilinis bananu salies sindromas? g.gif
Parasiau ebay pardavejui emaila,kad parsytu siuntinio registracijos numeri ir ziuresiu kas cia kaip doh.gif
Atsakyti