Turiu klausima: siunciau du siuntinius i lietuva, pati siuo metu esu jav, pripirkau dovaneliu kaledoms, nesiau viena didele deze i pasta, pasake kad deze per didele, tai padalinau staigiai i dvi, ir kas konkreciai kokioj dezej nu taip neprisimenu. paskui pastininke sako surasyti vertes, dovanas pirkau ne is internetiniu parduotuviu, o is parduotuves tiesiai, ir tas buvo kiek seniau tai neturiu jokiu cekiu. plius dar idejau savo ir kelis senesnius rubus, bei cia kelis rubus vaikiskus atidave esantys lietuviai, tai zodziu surasiau kiek kas kainavo mazdau tu daiktu kuriuos pati is tikro pirkau, tai vienas siuntinukas gavosi kad ale verte 110$, kitas kad 90$, bet aisku cia netikra ta suma, nes vista pastininke dar man pati sako rasyk didesne suma, nes jei dings siuntinys tai didesnis sancas atgauti kazkiek pinigu kiek verte surasysi, nes zodziu draude man ta siuntini...dabar ziuriu pagal numeri, rodo, kad siuntiniai abu yra Lietuvoj, raso kad Siunta ruošiama pateikti muitinei. Daugiau informacijos dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje.
Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą.
Kokius dar dokumentus? as juk neturiu kazkokiu invoisu kaip cia jus vadinat, nes pirkau pati is parduotuves, dali gavau kaip labdara o kitkas mano nesiota...ka man daryt, as parasiau laiska ten i ta skilti, surasiau kaip kas yra, ka manot ko tiketis?? (( o siuntinuko labai labai laukia namiskiai, dar ir adresas mano pacios kur as registruota esu ir pavarde mano sutampa su mama, tik kad ji iene o as -liute, nu tai kaip cia daryt, patarkit...
QUOTE(rootela @ 2012 12 18, 07:30)
Turiu klausima: siunciau du siuntinius i lietuva, pati siuo metu esu jav, pripirkau dovaneliu kaledoms
jetau... kam jus rasete tas sumas... juk is US siustis galima tik iki kokiu $27. Tokiu atveju rasoma, jog tai dovana. O dezeje net etiketes su kainomis mergaites nukerpa. Mano supratimu mokesite muitus uz abu siuntiniu. Gal klystu, gal kas susidures su tokia situacija paaiskins kitaip...
Deja, tai labai daznas atvejis, todel buna tikdvi galimybes, meluoti apie siuntinio verte arba drausti pilna suma ir moketi mokescius. gimine giminei arba prvatus asmuo privaciam gali siusti IKI 50 doleriu. iki sios sumos mokesciai nemokami, tai geriausia tiek ir uzrasyti, aisku proto ribose turetu buti siuntinukai, ne 10 vienodu daiktu ir t.t. bet jei ivertinot didesnem sumom, bijau, kad neatstos muitine ir reiks susimoketi mokescius. dar blogiau, jie gali mazdaug pagal rinkos kainas rastas internete paskaiciuoti
QUOTE(rootela @ 2012 12 18, 07:30)
Turiu klausima:
Pati esu JAV ir galiu pasakyt, kad nebeapsimoka visai siust dovaneliu i LT Viena siuntimo kainos kaip isauge, o antra muitine baisiai kabinejasi.... Jau nei vienas didesnis siuntinukas nepraeina pro muitine nesustabdytas
Dar LT gyvenant brolis man siunte dovanu - irgi del draudimo parase didesne verte, tai teko susimoket, kad atsiimciau siuntinuka.... Niekas neziuri, kad dovana, kad pavarde ta pati ir tt - ivertino daugiau nei riba ir moki.
Na pastininke nekalta del sumu, nes ji patare kaip geriau, bet gi nezino LT muitines (ir aisku visu kitu saliu muitiniu) istatymu..... O siust dovanas galima iki 160Lt vertes (neskaitant siuntimo), virsijus sia suma bus PVM.... Ir muitinei nesvarbu kas rasyta deklaracijoj, t.y. dovana ar ne, nes visi jau dovanas raso ir taip bando praslyst....
LT pasto internete kai matau, kad praso dokumentu, tai uzpildau as pati ir prikabinu word'o sokumenta, kuriam paaiskinu, kad siunciu seimynai, kas viduje ir duodu savo kontaktus, jei reikes daugiau informacijos. Kolkas visada praejo, bet ir sumu nevirsija is tikruju.... Jus kaip suprantu irgi jau uzsipildet sita dali, tai dabar belieka laukt - bent su manim niekad nesusisieke, o labai greitai visada matydavau, kad siuntinys paleistas i pasta be mokesciu (siunciau express budu).
Na jusu atveju sumos tikrai nemazos, tai tiketina, kad apmuitins - 21% PVM nuo visos sumos (iskaitant siuntima) ir dar 30Lt uz paskaiciavima (ir kaip suprantu bus 60Lt, nes 2 siuntinukai). Namiskiams teks susimoket atsiimant siuntinukus paste. Nemanau, kad eitu kazkokios teisybes ieskot siuo atveju, nes pati tiek ivertinot ir tokiom sumom remiasi muitine...
O as manau, kad butu imanoma parodyti, jog siuntinio verte yra mazesne, negu nurodyta deklaracijoje. Del cekiu, manau galit nesunkiai susiorganizuoti pati, paieskokit gal pas save kokiu cekiu rasit ir nuskanuokit paaiskinkit, kad siuntinio verte irasei didesne nei yra, kad apsidrausti dingimo atveju. Daugeli daiktu nurodykit, kad jie yra used (aisku konkreciai isvardinat kuris daiktas yra used) ir juos neivertinat jokia verte, jei ten dejot kokius saldainius, tai irgi galit parasyti, kad vertes neturi, arba irasyti koki 1 doleri. Jeigu jus pati sakote, kad siuntinio verte yra mazesne, nei nurodete ant dezuciu, tai manau nesunkiai realia verte ir irodysit, o neapmokestina 160Lt, o virs tos sumos skaiciuojamas 21%PVM ir 2.5% muitas,
Turejau ne karta patirties su muitine, visokiom aplinkybem karta man siunta buvo ivertinta deklaracijoje 400$, nors realiai verte buvo mazesne, paaiskinau, pateikiau dokumentus ir muito nemokejau.
Turejau ne karta patirties su muitine, visokiom aplinkybem karta man siunta buvo ivertinta deklaracijoje 400$, nors realiai verte buvo mazesne, paaiskinau, pateikiau dokumentus ir muito nemokejau.
QUOTE(vilimex @ 2012 12 20, 10:32)
O as manau, kad butu imanoma parodyti, jog siuntinio verte yra mazesne, negu nurodyta deklaracijoje. Del cekiu, manau galit nesunkiai susiorganizuoti pati, paieskokit gal pas save kokiu cekiu rasit ir nuskanuokit paaiskinkit, kad siuntinio verte irasei didesne nei yra, kad apsidrausti dingimo atveju. Daugeli daiktu nurodykit, kad jie yra used (aisku konkreciai isvardinat kuris daiktas yra used) ir juos neivertinat jokia verte, jei ten dejot kokius saldainius, tai irgi galit parasyti, kad vertes neturi, arba irasyti koki 1 doleri. Jeigu jus pati sakote, kad siuntinio verte yra mazesne, nei nurodete ant dezuciu, tai manau nesunkiai realia verte ir irodysit, o neapmokestina 160Lt, o virs tos sumos skaiciuojamas 21%PVM ir 2.5% muitas,
Na muito nededa nuo 160Lt, tik PVM, o muitas virsijus 514Lt.
Nezinau kiek realiai tokiu situaciju jums teko, kad didesnes vertes siuntinius irodyt esancius mazesnes vertes, bet man rodos muitine sunkiai patiki, ypac dabar kai kiekviena centa ispest nori. Kiek pati susiduriau, tai niekam neidomu kaip realiai yra, nes deklaracija ant siuntos yra.
Nebent kilus neaiskumams muitine gali atidaryt ir pagal save nustatyt verte.... Nors centais tevirsija siuntos ribas ir muitine nesicackina ir apmokestina,,,,
Susiduriau su tokia situacija...
Siunciausi pudra is www.strawberrynet.com ir prekes sulaike muitineje. Kaip pasinagrinejau, parduotuves bustine Honkonge, o siuntinys atkeliavo is Svedijos, o si juk ES. Tai ar gali taikyti man PVM? siuntinys juk is ES.
Kiap su akcizais ES? taikomi? Gal tikrina mane, ar ne kvepalus siunciu.
Teiksiu dokumentus po kaledu, bus matyt, ar priskaiciuos....
Siunciausi pudra is www.strawberrynet.com ir prekes sulaike muitineje. Kaip pasinagrinejau, parduotuves bustine Honkonge, o siuntinys atkeliavo is Svedijos, o si juk ES. Tai ar gali taikyti man PVM? siuntinys juk is ES.
QUOTE(kapuchina @ 2012 12 25, 23:34)
Susiduriau su tokia situacija...
Nepamenu kaip ten su braskem yra, bet sitaip gali muitine elgtis, nes pirkot is HongKong - kazkaip gaunasi, kad vistik pardavejas ne ES (zinau, kad neaiskiai parasiau - braskiu tema paskaitykit, ten bus parasyta kaip ir kodel tiksliai).
O braskes grazina sumoketus mokescius, tereikia jiems nuskanuot pasto dokumentus ir sugrazins.
Laba manau, kad atsakymas yra forume jau atsakytas, bet jei galima noriu paklausti dar karta pirkau preke is ebay ir ja reikia deklaruoti kaip man suzinoti siuntejo varda pavarde?
Ir ar siuntejas neturejo kazka panasaus uzpildyti?
aciu uz atsakyma
aciu uz atsakyma
QUOTE(Alatejaa @ 2012 12 28, 13:43)
Laba manau, kad atsakymas yra forume jau atsakytas, bet jei galima noriu paklausti dar karta pirkau preke is ebay ir ja reikia deklaruoti kaip man suzinoti siuntejo varda pavarde?
aciu uz atsakyma
aciu uz atsakyma
Apmokėjimo dokumente neįvardintas pinigų gavėjas?
QUOTE(Jofky @ 2012 12 28, 13:47)
Apmokėjimo dokumente neįvardintas pinigų gavėjas?
ati tik tas trumpinys. kaip matau nezinau nieko kur cia ka ziureti paypal paciam gal matyti?
Busiu dekinga uz uzuominas kaip sita reikaliuka sutvarkyti
O man idomu dabar pasidare, jeigu muitine taip viska stebi ir tikrina.Tai kaip JAV tarpininkes siuncia savo dezes. JOs gi atskrenda daznai ir nemazos. Ne gi tarpininkes visad uzraso,kad tai dovana ir praeina?
Ir is viso ar moka tos tarpininkes kokius nors mokescius? tikriausiai turi jos kokia individualia imone arba individualia veikla? Nes nemanau,kad darbuojasi nelegaliai
Ir is viso ar moka tos tarpininkes kokius nors mokescius? tikriausiai turi jos kokia individualia imone arba individualia veikla? Nes nemanau,kad darbuojasi nelegaliai