QUOTE(japoniuke1 @ 2012 12 14, 02:55)
Sveikutes
, perskaičiau visa temą, bet neaiškumas tame, kad nežinau kokį siuntimo būdą pasirinkti, kad susimokėti kuo mažesnius muitus ir už deklaravimo paslaugas. Žodžiu,
taip - noriu siųstis sau, asmeniškai ( tačiau jeigu pavyks, gal ir periodiškai
) paltą iš kiniečių, jo suma viršina 120$, tai čia kaip dieną aišku, kad PVM susimokesiu, paštui, su muitine taipogi gal reikalus teks tvarkyti
, nors kiek gilinausi į jūsų postus, tai gal ir nereikes, nes suma neviršija 150eur???
Na jūs gal man padesite susivokti, nes norečiau siųstis greituoju exspres paštu FEDEX, DHL ar UPSu (kurio kaina bus mažiausia) , bet juk negaliu vien del to, kad siuntimo suma bus pripliusuota prie prekes sumos, taip? Na ir tuomet kaina išauga, PVM padideja , plius muitas prisideda.
Merginos, kokia išeitis- siųstis paprastu? Ar....per tarpininkes? Ir jeigu paprastu, tai ar tik PVM teks moketi? Labai labai dekui, jeigu kuri pades išnarplioti šį "rebusą"
Kad labai neatidziai skaitet - muitu klausimai pries pora postu ryskiai pacituoti. PVM mokesit virsijus 75Lt, muita virsijus 150EUR, tai jusu atveju turbut galios tik PVM + 30Lt pastui. PVM ir muita mokat muitinei, ne pastui, bet sumokat paste atsiimdama siunta (kaip ir tuos 30Lt).
Jei siusites per bet kuria siuntu tarnyba (t.y. Fedex, dhl ir tt) is muitinimas bus nebe 30Lt, o virs 100Lt. Kiek tiksliai nepasakysiu, nes turbut kiekviena tarnyba savo ikainius turi, o gal ir nuo sumos priklauso - pries duag metu man uz $100 siuntinuka prase 100-150Lt (telefonu net tiksliai nesugebejo ivardint sumos).
Todel patarciau siustis tik per paprasta pasta, nes kitaip paltukas isikainuos dvigubai. BET sakyciau labai gerai issistudijuokit pardaveja ir preke - esu pirkus ivairiu rubu, iskaitant paltuka, is kinieciu, tai vos pora tinkamu, o visi kiti baisiai nesamoningais ismatavimais, man zemaugei (1,67m ugio) trumpi, rankoves trumpos ir tunikos iki puses slaunies vos tedengia uzpakaliuka.
P.S. tarpininkes siuo atveju neaktualu - jos nupirkt gali, bet vistiek eitu jusu vardu ir eitu is Kinijos, t.y. tarpininkes UK ar USA perka tose salyse ir pirma pacios gauna, o tada persiuncia i LT, o Kinijoj nei vienos SM'o tarpininkes nezinau