Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinė, mokesčiai

QUOTE(Nińa_del_viento @ 2012 08 09, 23:20)
Parsisiunčiau 123Lt vertės prekę (su siuntimu is JAV), gavau iš pašto pranešimą, kad siunta bus pateikta muitinei. Nusiunčiau reikalingus dokumentus (užpildžiau post.lt formą), bet po to, pamačiau, kad paštas už reikiamų dokumentų įforminimą paims 30Lt  unsure.gif
Kaip pati galėčiau dėklaruoti muitinei? Ar užteks tik išsiųsti reikalingą info, ar reikės važiuoti?

Kad mokėt nė už ką 30 lt, pirmais pasiskambinkit į muitinę. Ar tikrai neimanoma pačiai deklaruot. Aš save lyg šiol keikiu, kodėl iš pašto gauto laiško neperskaičiau iki galo doh.gif Su visais tais mokesčiais man prekė gavosi brangesnė nei būčiau pirkusi LT doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2012 08 10, 09:56)
Kad mokėt nė už ką 30 lt, pirmais pasiskambinkit į muitinę. Ar tikrai neimanoma pačiai deklaruot. Aš save lyg šiol keikiu, kodėl iš pašto gauto laiško neperskaičiau iki galo  doh.gif  Su visais tais mokesčiais man prekė gavosi brangesnė nei būčiau pirkusi LT  doh.gif

Neįmanoma. Duoną valgyti visi nori, todėl plėšia už tarpininkavimą. Labai pasisekė, kad 30lt kaina, o ne kaip kurjerių tarnybų ir paprastų muitinės tarpininkų įkainiai, kurie siekia apie 200lt. Buvau vieną kartą muitinėje, bandžiau pati deklaruoti, tai gavau labai nevienareikšmišką užuominą, kad nieko be tarpininkų man neleis padaryti. Mafija.
Beje, atrodo, uzdarbis.lt vienas vaikinas pasakojo, kaip pavyko pačiam užsideklaruoti, bet vargų ir nervų apturėjo pakankamai. Man nueiti jo takais nepavyko, matyt, į moteris mūsų biurokratai dar blogiau reaguoja, nei į iniciatyvius vyrus.
Atsakyti
QUOTE(wgs @ 2012 08 10, 10:02)
Neįmanoma. Duoną valgyti visi nori, todėl plėšia už tarpininkavimą. Labai pasisekė, kad 30lt kaina, o ne kaip kurjerių tarnybų ir paprastų muitinės tarpininkų įkainiai, kurie siekia apie 200lt. Buvau vieną kartą muitinėje, bandžiau pati deklaruoti, tai gavau labai nevienareikšmišką užuominą, kad nieko be tarpininkų man neleis padaryti. Mafija.
Beje, atrodo, uzdarbis.lt vienas vaikinas pasakojo, kaip pavyko pačiam užsideklaruoti, bet vargų ir nervų apturėjo pakankamai. Man nueiti jo takais nepavyko, matyt, į moteris mūsų biurokratai dar blogiau reaguoja, nei į iniciatyvius vyrus.

o neuztenka deklarantams laisko su dokumentais issiusti? siaubas kazkoks

atejo mano siuntinukas, tik kaip idomiai. pilna suma 14dolciu, o ant saskaitos raso tik 7dol biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(audryta @ 2012 08 10, 11:01)
o neuztenka deklarantams laisko su dokumentais issiusti? siaubas kazkoks

atejo mano siuntinukas, tik kaip idomiai. pilna suma 14dolciu, o ant saskaitos raso tik 7dol  biggrin.gif

Atsiprašau, gal suklaidinau kažkiek ar pati ne iki galo perskaičiau jūsų žinutes. Jei siųsta paprastu paštu, tai jie prisiima tarpininkavimo paslaugas sau by default, todėl užtenka nusiųsti reikiamus dokumentus deklarantui ir jie sutvarko viską, atsiimant prekę reikia sumokėti muitą pašte (seniai mokėjau, anksčiau taip buvo smile.gif)
rašo jie belenką iš lempos smile.gif Dėl to kartais net nemuitinamoms prekėms deklarantai reikalauja dokumentų, nes jiems pasirodo įtartinai maža nurodyta kaina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wgs @ 2012 08 10, 12:41)
Atsiprašau, gal suklaidinau kažkiek ar pati ne iki galo perskaičiau jūsų žinutes. Jei siųsta paprastu paštu, tai jie prisiima tarpininkavimo paslaugas sau by default, todėl užtenka nusiųsti reikiamus dokumentus deklarantui ir jie sutvarko viską, atsiimant prekę reikia sumokėti muitą pašte (seniai mokėjau, anksčiau taip buvo smile.gif)
rašo jie belenką iš lempos smile.gif Dėl to kartais net nemuitinamoms prekėms deklarantai reikalauja dokumentų, nes jiems pasirodo įtartinai maža nurodyta kaina smile.gif

neatsiprasinekit, man tiesiog idomu pasidare tai uzklausiau smile.gif
Atsakyti
Labas,
Merginos padėkite man išsiaiškinti tokį niuansą 4u.gif sąskaitos apmokėjimo išrašą iš PayPal ištrauksiu, tai tada iš kur man paimti sąskaitą faktūrą (Invoice)???? blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lika84 @ 2012 08 12, 11:01)
Labas,
Merginos padėkite man išsiaiškinti tokį niuansą  4u.gif  sąskaitos apmokėjimo išrašą iš PayPal ištrauksiu, tai tada iš kur man paimti sąskaitą faktūrą (Invoice)????  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Emaile turetu but kai po laimejimo ateina prasymas apmoket preke. Arba ebay atsidarykit laimeta preke ir ten bus kazkas su 'invoice details'.
Atsakyti
Gal kas esate iskinijos siunte per EMS arba TNT kurjerius? Ar daug kainuoja tarpininkavimas uz ismuitinima? Siuntejas nesutinka per pasta siusti, tik per kurjerius kazkodel..
Atsakyti
QUOTE(mango @ 2012 08 18, 13:10)
Gal kas esate iskinijos siunte per EMS arba TNT kurjerius? Ar daug kainuoja tarpininkavimas uz ismuitinima? Siuntejas nesutinka per pasta siusti, tik per kurjerius kazkodel..

EMS tai greitasis pastas - siuncia per paprasta pasta, t.y. jo kurjeriai uzsiima siuntinuku. Siuntini LT i namus atveza is pasto, o visi dokumentu tvarkymai eina taip pat kaip paprastai pastu. Nors del Kinijos gali but kitaip, nes daznai jie raso, kad EMS siuncia, o gaunu kaip ir kitus - nei labai greiciau, nei labai kitokiu pristatymu (bent cia JAV).

TNT manau butu kaip ir visokie kitokie kurjeriai, o tada jau ju paslaugos ne 30Lt kaip pasto, o nuo kokio 100Lt...
Atsakyti
Prieš mėnesį užsisakiau ausines, mokėjau 20 usd, bet muitinė sustabdė ir pareikalavo sąskaitos. Ilgai ten truko su jais, bet kai parėjo ausinės pamačiau, kad ant dėžės buvo deklaracija, su kaina ir pažymėta, kad dovana. Tai kodėl jie sustabdė?

PS. Kaina deklaracijoje buvo parašyta 20 usd
Atsakyti
QUOTE(Salt @ 2012 08 19, 17:38)
Prieš mėnesį užsisakiau ausines, mokėjau 20 usd, bet muitinė sustabdė ir pareikalavo sąskaitos. Ilgai ten truko su jais, bet kai parėjo ausinės pamačiau, kad ant dėžės buvo deklaracija, su kaina ir pažymėta, kad dovana. Tai kodėl jie sustabdė?

gaudė, o gal kinas (ar kas ten jums siuntė) meluoja smile.gif
o gal būtumėte atsiuntę sąskaitą su kokiu 30 usd - vat ir tada papildytumėte vargšą LT biudžetą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Salt @ 2012 08 19, 15:38)

galbūt ausinės gerai žinomos firmos, Lietuvoje kainuoja brangiau, nei nurodyta ant pakuotės, tai norėjo/turėjo įsitikinti, kad nemeluoja siuntėjas smile.gif

žymėjimas "dovana" įtakos, mano žiniomis, nelabai daro.. jau kai norės patikrint, tai tikrins nepriklausomai nuo to, ar tai dovana, ar charity, ar kt. smile.gif
Atsakyti