o muitnej tikrina siuntiniu turinį?
QUOTE(julyte2 @ 2012 04 18, 12:14)
o muitnej tikrina siuntiniu turinį?
kiekvieno tikrai ne.
Na aš labai žalia su tuo išmuitinimu, iš viso niekada nesu pildžius jokių deklaracijų ir dabar nieko nesuprantu.
Taigi, yra pranešimas post.lt sekimo sistemoje:
Siunta ruošiama pateikti muitinei. Daugiau informacijos dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje.
Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą.
Daiktas siunčiamas iš JAV, pirkau ebay aukcione už ~40 $, siuntimas dar tiek pat.
1. Tai čia jau skaitosi komercinė siunta? Nes mokėjau pardavėjui. Siunta nebuvo žymėta kaip gift.
2. Bendros vertės langelis - tai čia jau būtų 80 $? Ai, turbūt dar reikia paklaust pardavėjo, ar ten oficialiai užpildė tą deklaraciją, nes įmanoma ir be deklaracijos siųst, tada jau man pačiai ir reikia pildyt, nu čia iš post.lt aprašymo supratau taip:
Prie siuntos nepridėti pirkimo / pardavimo dokumentai.
Klaidingai arba visiškai neužpildytos muitinės deklaracijos CN 22 ir CN 23 formos. Kaip teisingai užpildyti muitinės deklaraciją, galite paskaityti, paspaudę ant Jums reikiamos formos čia. Muitinės deklaracijos teisingu užpildymu bei jos priklijavimu prie siuntos privalo pasirūpinti siuntėjas.
Ir pan. Juk čia neužtenka tik vertės lapelyje paskrebent, ten tokiam lipduke and siuntinio... Deklaracija gi kažkoks baltas popieriaus lapas?
O jei užpildė, tai tiesiog palaukt pranešimo iš pašto? Ar vis tiek apsimoka pačiai man juos nusiųst dabar per internetą, ir greičiau bus? Gal jie ten dar ruošiasi skaičiuot 21 proc. kelias dienas...
Taigi, yra pranešimas post.lt sekimo sistemoje:
Siunta ruošiama pateikti muitinei. Daugiau informacijos dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje.
Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą.
Daiktas siunčiamas iš JAV, pirkau ebay aukcione už ~40 $, siuntimas dar tiek pat.
1. Tai čia jau skaitosi komercinė siunta? Nes mokėjau pardavėjui. Siunta nebuvo žymėta kaip gift.
2. Bendros vertės langelis - tai čia jau būtų 80 $? Ai, turbūt dar reikia paklaust pardavėjo, ar ten oficialiai užpildė tą deklaraciją, nes įmanoma ir be deklaracijos siųst, tada jau man pačiai ir reikia pildyt, nu čia iš post.lt aprašymo supratau taip:
Prie siuntos nepridėti pirkimo / pardavimo dokumentai.
Klaidingai arba visiškai neužpildytos muitinės deklaracijos CN 22 ir CN 23 formos. Kaip teisingai užpildyti muitinės deklaraciją, galite paskaityti, paspaudę ant Jums reikiamos formos čia. Muitinės deklaracijos teisingu užpildymu bei jos priklijavimu prie siuntos privalo pasirūpinti siuntėjas.
Ir pan. Juk čia neužtenka tik vertės lapelyje paskrebent, ten tokiam lipduke and siuntinio... Deklaracija gi kažkoks baltas popieriaus lapas?
O jei užpildė, tai tiesiog palaukt pranešimo iš pašto? Ar vis tiek apsimoka pačiai man juos nusiųst dabar per internetą, ir greičiau bus? Gal jie ten dar ruošiasi skaičiuot 21 proc. kelias dienas...
QUOTE(Gil @ 2012 04 19, 17:28)
....
Paraset gana nerisliai, nes neiskirta kur jusu klausimai, kur nukopijuota is pasto puslapio, tia nezinau ar tiksliai pakomentuosiu.
Taip, skaitosi komercine siunta, nes uz ja mokejot.
Bendra verte yra daikto/daiktu verte, tai butu ~$40 (siuntimas nesiskaito siuo atveju nebent nurodyta, kad su siuntimu verte). O kai ksaiciuos muitine skaiciukus, tai jau pliusuosis ir siuntimas, t.y. jei nevirsija 75Lt, tai nieko, jei virsija, tai daikto verte+siuntimas eina.
Pardavejas deklaracija uzpilde tikrai - be jos paste neleistu issiust tarptautinio siuntinuko. Priklausomai nuo siuntos svorio (ir kartais siuntimo budo) yra paprastesnis arba sudetingesnis lapelis. Paprastam rasosi siuntejo ir gavejo adresai, kas viduje, data parasas, bet ta adresu dalis nusiplesia ir lieka siuntejui, tai ant siuntos lieka tik kas viduje, data, parasas. Sudetingesnej vel tie patys, plius ka daryt nepristacius siuntos (sunaikint, grazint siuntejui ir pan) ir gal dar kazkas. Bet is esmes esme ta pati lapeliu.
Ten, kur rasot, kad klaidingai gali but uzpildyta deklaracija, tai gali but del to, kad pvz perkat akiu tus,a o raso 'cosmetics' ar pan - nu tiesiog neaisku kas viduje. Man rodos taip. Nes tikrai tikrai uztenka to elemtaraus uzrasymo kas, kokai verte ir viskas ant siuntinuko - pati n siuntus/siunciu ir niekad niekam neuzkliuvo toks parasymas. Juk tai oficiali deklaracijos forma!
Del ko jums sulaikytas, tai tiesiog kyla itarimu muitinei del siuntos vertes, t.y. galvoja, kad gali but apmokestinama. Todel nori sutikrint ir tiek. Internetu manau greiciau butu viska pildyt. aspauskit ant tos nuorodos, reikes ivest kas pildo, kas siuntinyje, kokia verte ir prikabint dokumenta. Tai prikabinkit apmokejimo print screen'a ir siuskit.
QUOTE(zaRAza @ 2012 04 16, 20:40)
Nera ka cia ir suprast Nepatikrina muitine visu siuntiniu 100proc., uzkliuva kai kurie, tai ir tenka moket. Nezinau pagal kokius kriterijus jie atrinkineja prie ko prisikabint, o prie ko ne Gal pagal svori nusprendzia, gal pagal gabaritus, gal ant voko verte nemaza pazymeta... kas cia juos supaisys...
absoličiai visi siuntiniai iš užsienio yra skanuojami kaip oro uoste (ten kur tašytes dedam ) tai vat ir užkliuva tie kur muitininkams atrodo brangi preke, o jeigu net kažko nemates, nežino tai praslys ir "tukstantiniai"siuntiniai
QUOTE(shopingas @ 2012 04 20, 05:41)
Komentaras geras, kažkaip jau per vėlai susimąsčiau, kad visai neaiškiai atrodo, kur mano tekstas, o kur iš pašto.
Pardavėjas, visai gali būti, užrašė vertę labai suapvalinęs, tai nusiunčiau jiems printscreenus, nu gal nebus nieko labai blogo, kad nesutaps su ta suma. Galės dar patys susitikrint pagal prekės kodą ebay, kad nieko nebandau apgauti.
O dėl pavadinimo, irgi visai gali būti, kad nesuprato, parašiau lietuviškai.
QUOTE(shopingas @ 2012 03 18, 02:20)
Nueini post.lt i siuntu paieska, tau ismeta rezultatus ir matai, kad rodunios kelyje yra, tai ten salia ir buna parasyta, kad reikia pateikt papildomus dokumentus ir buna aktyvi nuoroda, tai ja paspaudus atsidaro kitas langa,s ten uzpildai ir viskas.
P.S. zemiau esantis postas apie ta pati
Buvo man - jau rasiau savo situacija. Eikit ant tos nuorodos ir uzsipildykit viska. Cia tas pats, kas gavus laiska is muitinesp ildyt, tik viskas greiciau bus.
P.S. zemiau esantis postas apie ta pati
Buvo man - jau rasiau savo situacija. Eikit ant tos nuorodos ir uzsipildykit viska. Cia tas pats, kas gavus laiska is muitinesp ildyt, tik viskas greiciau bus.
o kokius ten dokumentus prisegti reikia?? man irgi taip pirma karta nezinau kaip elgtis
QUOTE(matrioshkyte @ 2012 04 23, 10:21)
o kokius ten dokumentus prisegti reikia?? man irgi taip pirma karta nezinau kaip elgtis
failus, geriausia jpg formate, kur matosi, kad jus uzsakovas, kokia preke ir kiek mokejote , jei pirkot per ebeju - atsidarot order details - copy paste ir viskas, tas pats su paypalu, gi visa tema apie tai, nepatingekit paskaityt
QUOTE(Stichija @ 2012 04 23, 11:29)
failus, geriausia jpg formate, kur matosi, kad jus uzsakovas, kokia preke ir kiek mokejote , jei pirkot per ebeju - atsidarot order details - copy paste ir viskas, tas pats su paypalu, gi visa tema apie tai, nepatingekit paskaityt
ne as pirkau ne per parduotuve, per zmogu asmeniskai, jis uzrase gift ant siuntinio ir kita verte pinigu nei mokejau:) mokejimas tik paypale, jei parasysiu toj deklaracijoj kad tai dovana vistiek muitas bus? aciuuu
QUOTE(matrioshkyte @ 2012 04 23, 11:53)
ne as pirkau ne per parduotuve, per zmogu asmeniskai, jis uzrase gift ant siuntinio ir kita verte pinigu nei mokejau:) mokejimas tik paypale, jei parasysiu toj deklaracijoj kad tai dovana vistiek muitas bus? aciuuu
Na bus muitas, pvm ar ne, priklausys nuo sumos.
O tas 'gift' tokiu atveju nieko nereiskia, nebent tikrai yra dovana ir jus nieko nemokejot - tuoemt taip ir rasot muitinei. O jei mokejot, tai siunciant prikabinta mokejimo irodyma, t.y. parodot kiek mokejot.
QUOTE(shopingas @ 2012 04 23, 12:42)
Na bus muitas, pvm ar ne, priklausys nuo sumos.
O tas 'gift' tokiu atveju nieko nereiskia, nebent tikrai yra dovana ir jus nieko nemokejot - tuoemt taip ir rasot muitinei. O jei mokejot, tai siunciant prikabinta mokejimo irodyma, t.y. parodot kiek mokejot.
na mokejau mokejau 80dol bet sakau gal kaip nuslept tai galima? jie gali patikrinti ir pamatyti mano mokejima paypale? cia gal kvaili klausimai tiesiog as su tuo nesusidurus... aciuu
QUOTE(matrioshkyte @ 2012 04 23, 11:46)
na mokejau mokejau 80dol bet sakau gal kaip nuslept tai galima? jie gali patikrinti ir pamatyti mano mokejima paypale? cia gal kvaili klausimai tiesiog as su tuo nesusidurus... aciuu
na as tokiu atveju uzsispyrus bandyciau irodineti, kad tai dovana, bet tik tuo atveju, jei buciau garantuota, kad ant voko parasyta gift ir i vidu neidejo saskaitos, nes amerikonai nesupranta musu bedu ir sugeba prie gift ieti ir saskaita , bet jei esat garantuota, kad nera invoiso, kad tikrai uzrase gift , net jei zinot siuntejo varda pavarde - tada supildykit dokumentus, kad tai dovana, o paypalo jusu niekas nesutikrins, gi gal uz jus is vis koks dedes tetos vyro seserers brolio draugo draugas sumokejo, cia jau galu niekaip neatkapstys