QUOTE(Sasuke @ 2012 03 13, 15:45)
Gal pasiūlytumėte muitinės tarpininką?
Tokia situacija, kad siuntinys guli DHL, o jų tarpiningavimo paslaugos atsieina 170Lt + dar pora dešimčių už ką nors..
Nesinorėtų mokėt daugiau už tarpininkavimą, nei verta prekė..
Oj buvo man istorija su DHLu... Kol dar nežinojau, kokius pinigus jie plėšia, ir apskritai to viso tarpininkavimo versliuko, įklimpau. Škia, kai siunta buvo jau LT, paskambino man DHLo vadybininkai ir pasiųlė savo paslaugas apmokant jiem 190 lt už tarpininkavimą + muitas. Atsisakiau. Pradėjau kapstyti blogus/forumus, kas kaip išsisuko. Vaikinukai gyrėsi, kad atsiemę iš DHL dokumentus nuėjo į teritorinę muitinę ir patys susitvarkė. Nusprendžiau pabandyti, sumokėjau DHL 45lt už - dėmesio! - dokumentų atidavimą man. OK. Toliau muitinė. Išsiaiškinau kur pas ką eiti, o tetulė man ten griežta forma atskaitė, kad negaliu čia nieko padaryti, kad tik tarpininkai sugeba, tik jie turi specialius kodus, kuriuos reikia pildyti deklaruojant, žodžiu prisakė visiškai kvailų blablabla (kad kvaili jau paskui supratau
) ir atsisakė toliau manęs klausyti. Buvau nusikalus juodai, tad neatlaikė nervai ginčytis toliau, nuėjau pas pirmą pasitaikiusį tarpininką (tame pačiame pastate) ir jam suplojau už tarpininkavimą 160lt. Istorijos reziume, kad jei būčiau drąsesnė, atkaklesnė ir vyras, gal ir būčiau susitvarkius be tarpininkų (inete tokių sėkmės istorijų keletas aprašyta), bet dabar visada užsakau tik per Lietuvos paštą. Va
Papildyta:
QUOTE(milasska @ 2012 03 15, 21:15)
Sveiki, pas mane situacija tokia, kad siuntinys iš (tarkim) Kinijos jau yra Lietuvos muitinėje. Patikrinau post.lt puslapyje, kur šiuo metu yra mano siuntinys ir radau parašyta:
<<<<Siunta ruošiama pateikti muitinei. Daugiau informacijos dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje.
Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą. >>>>
Gal kam nors taip yra buvę? Ką daryti? ar tai normalu? nes aš pirmą kartą pamačiau tokią informaciją
O popierinio laimės laiško iš jų dar negavote? Nes bent jau manęs tik popieriniuose laiškuose prašo pateikti dokumentus, internetiniame puslapyje dar nebuvo niekad pranešimo išmetę. Daryti tą, ką pati pakopinote savo žinutėje, parašyta aiškiau nei aiškiai, be to yra pagalbos skiltis su paaiškinimais. Tai normalu, darant prielaidą, kad muitininkai ne iš smalsumo prie siuntinio prikibo. Priežastys gali būti kelios (gal ir daugiau, tingiu galvoti
): 1) prekės kaina >75lt; 2) prekė įtariama feiku; 3) nurodyta siuntos vertė už proto ribų, t.y. akivaizdžiai neatitinka tikrovės; 4) muitinei reikia parodyti, kad intensyviai dirba (nepykit, muitininkai, aš jus labai myliu, gerai mano prekes aptikrinat)