Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinė, mokesčiai

QUOTE(Eimutė @ 2012 03 03, 10:15)
Gavau siuntą iš Kinijos per UPS. Aišku kartu ir sąskaitą už PVM, muitą ir dar muitinimo paslaugą. Įdomu kaip jie tą PVM skaičiuoja ir ar galima su muitininkais pasiginčyti  g.gif Galutinė suma su siuntimu 447,68 PVM 276 Lt apskaičiuotas  unsure.gif

o jums ten nėra detalizuota, kas ir už kiek.
Jie gi dar ir už išmuitinimą pasiima. Jei buvo siuntimo mokestis nuo jo irgi skaičiuoja PVM
O ginčytis visuomet galima. Jei jaučiatės teisi, galima ir į teismą keliaut.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 03 03, 10:31)
o jums ten nėra detalizuota, kas ir už kiek.
Jie gi dar ir už išmuitinimą pasiima. Jei buvo siuntimo mokestis nuo jo irgi skaičiuoja PVM
O ginčytis visuomet galima. Jei jaučiatės teisi, galima ir į teismą keliaut.

Parašyta tik PVM suma ir viskas. Nedetalizuota kaip ji apskaičiuota. O mano nurodyta visa suma su siuntimu. Už muitinimą jie irgi nekukliai 70 Lt ima, plius muitas 27 lt berods.
Atsakyti
QUOTE(Eimutė @ 2012 03 03, 11:34)
Parašyta tik PVM suma ir viskas. Nedetalizuota kaip ji apskaičiuota. O mano nurodyta visa suma su siuntimu. Už muitinimą jie irgi nekukliai 70 Lt ima, plius muitas 27 lt berods.

na tuomet žinoma užklauskit, už ką tiek.
Atsakyti
Pašto tarpininkavimo mokestis nuo kovo 1d. - 30lt vietoj buvusių 14.25lt ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Gratis @ 2012 03 06, 17:53)
Pašto tarpininkavimo mokestis nuo kovo 1d. - 30lt vietoj buvusių 14.25lt ax.gif .

Nu visai naglumo virsune doh.gif doh.gif doh.gif DVIGUBAI????
Atsakyti
QUOTE(Stichija @ 2012 03 06, 21:37)
Nu visai naglumo virsune  doh.gif  doh.gif  doh.gif  DVIGUBAI????

Mano irgi reakcija tokia buvo, nes gavau siuntinį ir pašte reikėjo sumokėti daugiau muito, nieks nesugebėjo paaiškinti kodėl, ir liepė rašyti/skambinti muitinei. Tai parašiau ir atsakė, kad nuo kovo 1 tokie įkainiai cool.gif . Per tarpininkes labiau apsimokės turbūt ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gratis: 06 kovo 2012 - 22:55
QUOTE(Gratis @ 2012 03 06, 18:53)

Laba,
ir aš va kaip tik ką tik pasiėmiau auksinį siuntinį smile.gif 5 viršyti doleriai ( beje juos iherbas man dovanojo, tik kažkodėl ant dėžės parašė visą vertę... doh.gif ) virto 47 litais.... biedna biedna ta mūsų muitinė ir paštas nelaimingas biggrin.gif Gerai, kad aš uždirbu,galiu visus remti doh.gif doh.gif
Atsakyti
Gal pasiūlytumėte muitinės tarpininką? 4u.gif
Tokia situacija, kad siuntinys guli DHL, o jų tarpiningavimo paslaugos atsieina 170Lt + dar pora dešimčių už ką nors..
Nesinorėtų mokėt daugiau už tarpininkavimą, nei verta prekė..
Atsakyti
Sveiki, pas mane situacija tokia, kad siuntinys iš (tarkim) Kinijos jau yra Lietuvos muitinėje. Patikrinau post.lt puslapyje, kur šiuo metu yra mano siuntinys ir radau parašyta:
<<<<Siunta ruošiama pateikti muitinei. Daugiau informacijos – dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje.

Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą. >>>>

Gal kam nors taip yra buvę? Ką daryti? ar tai normalu? nes aš pirmą kartą pamačiau tokią informaciją
Atsakyti
QUOTE(Sasuke @ 2012 03 13, 15:45)
Gal pasiūlytumėte muitinės tarpininką?  4u.gif
Tokia situacija, kad siuntinys guli DHL, o jų tarpiningavimo paslaugos atsieina 170Lt + dar pora dešimčių už ką nors..
Nesinorėtų mokėt daugiau už tarpininkavimą, nei verta prekė..

Oj buvo man istorija su DHLu... Kol dar nežinojau, kokius pinigus jie plėšia, ir apskritai to viso tarpininkavimo versliuko, įklimpau. Škia, kai siunta buvo jau LT, paskambino man DHLo vadybininkai ir pasiųlė savo paslaugas apmokant jiem 190 lt už tarpininkavimą + muitas. Atsisakiau. Pradėjau kapstyti blogus/forumus, kas kaip išsisuko. Vaikinukai gyrėsi, kad atsiemę iš DHL dokumentus nuėjo į teritorinę muitinę ir patys susitvarkė. Nusprendžiau pabandyti, sumokėjau DHL 45lt už - dėmesio! - dokumentų atidavimą man. OK. Toliau muitinė. Išsiaiškinau kur pas ką eiti, o tetulė man ten griežta forma atskaitė, kad negaliu čia nieko padaryti, kad tik tarpininkai sugeba, tik jie turi specialius kodus, kuriuos reikia pildyti deklaruojant, žodžiu prisakė visiškai kvailų blablabla (kad kvaili jau paskui supratau biggrin.gif) ir atsisakė toliau manęs klausyti. Buvau nusikalus juodai, tad neatlaikė nervai ginčytis toliau, nuėjau pas pirmą pasitaikiusį tarpininką (tame pačiame pastate) ir jam suplojau už tarpininkavimą 160lt. Istorijos reziume, kad jei būčiau drąsesnė, atkaklesnė ir vyras, gal ir būčiau susitvarkius be tarpininkų (inete tokių sėkmės istorijų keletas aprašyta), bet dabar visada užsakau tik per Lietuvos paštą. Va smile.gif

Papildyta:
QUOTE(milasska @ 2012 03 15, 21:15)
Sveiki, pas mane situacija tokia, kad siuntinys iš (tarkim) Kinijos jau yra Lietuvos muitinėje. Patikrinau post.lt puslapyje, kur šiuo metu yra mano siuntinys ir radau parašyta:
<<<<Siunta ruošiama pateikti muitinei. Daugiau informacijos – dažniausiai užduodamų klausimų skiltyje.

Reikia pateikti papildomus dokumentus, kad siunta būtų išmuitinta. Norėdami pateikti dokumentus Lietuvos pašto deklarantams internetu, prašome užpildyti šią formą. >>>>

Gal kam nors taip yra buvę? Ką daryti? ar tai normalu? nes aš pirmą kartą pamačiau tokią informaciją

O popierinio laimės laiško iš jų dar negavote? Nes bent jau manęs tik popieriniuose laiškuose prašo pateikti dokumentus, internetiniame puslapyje dar nebuvo niekad pranešimo išmetę. Daryti tą, ką pati pakopinote savo žinutėje, parašyta aiškiau nei aiškiai, be to yra pagalbos skiltis su paaiškinimais. Tai normalu, darant prielaidą, kad muitininkai ne iš smalsumo prie siuntinio prikibo. Priežastys gali būti kelios (gal ir daugiau, tingiu galvoti biggrin.gif): 1) prekės kaina >75lt; 2) prekė įtariama feiku; 3) nurodyta siuntos vertė už proto ribų, t.y. akivaizdžiai neatitinka tikrovės; 4) muitinei reikia parodyti, kad intensyviai dirba (nepykit, muitininkai, aš jus labai myliu, gerai mano prekes aptikrinat) wink.gif
Atsakyti
QUOTE(wgs @ 2012 03 15, 22:24)
O popierinio laimės laiško iš jų dar negavote? Nes bent jau manęs tik popieriniuose laiškuose prašo pateikti dokumentus, internetiniame puslapyje dar nebuvo niekad pranešimo išmetę. Daryti tą, ką pati pakopinote savo žinutėje, parašyta aiškiau nei aiškiai, be to yra pagalbos skiltis su paaiškinimais. Tai normalu, darant prielaidą, kad muitininkai ne iš smalsumo prie siuntinio prikibo.

paskutiniu metu ir iš smalsumo prikimba. Tiesiog, jei jų akim pasirodo per didelis paketas kaip už 75 lt, ar šiaip gal yra koks planas, kiek reikia išsiųst laiškų biggrin.gif
Bet tuomet nusiuntus reikiamą dokumentą iškart ir paleidžia be mokesčių.

Paskaičiau jūsiškę istoriją su DHL, tai man labai panašiai buvo. Tie 45 Lt atseit už saugojimą kokiam tai terminale, nes matyt atsiėmėt ne tą pačią dieną, kai gavo DHL.
Aš tik muitinės tarpininką radau pigiau ir dar kaip paskui pasiaiškinau su muitinės teta, tai pavieniams fiziniams asmenims jos kaip ir pačios gali užpildyti, bet tingi ir neturi laiko užsiimt.
O to deklaracija su wordu padaryta, tai kažkaip nieko ten sudėtingo, ale reik gi kad ir visokie muitinės tarpininkai turėtų darbo. Tuos kodus ir man atrodo muitinės psl galima rast.
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 03 16, 08:52)

Paskaičiau jūsiškę istoriją su DHL, tai man labai panašiai buvo. Tie 45 Lt atseit už saugojimą kokiam tai terminale, nes matyt atsiėmėt ne tą pačią dieną, kai gavo DHL.
Aš tik muitinės tarpininką radau pigiau ir dar kaip paskui pasiaiškinau su muitinės teta, tai pavieniams fiziniams asmenims jos kaip ir pačios gali užpildyti, bet tingi ir neturi laiko užsiimt.
O to deklaracija su wordu padaryta, tai kažkaip nieko ten sudėtingo, ale reik gi kad ir visokie muitinės tarpininkai turėtų darbo. Tuos kodus ir man atrodo muitinės psl galima rast.

Taigi va, kad tetulės su tarpininkais labai susidraugavusios, galbūt net gauna iš jų kažkiek už tai, kad kvailiem klientam nepalieka kitos išeities. Aš pastebėjau, kai gavau dokumentus iš tarpininko, kad ten apskritai nieko sudėtingo nėra. Bet versliukas klęsti wink.gif
Atsakyti