Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinė, mokesčiai

QUOTE(egi @ 2011 10 10, 23:21)
na baikt nepulkit taip, tikrai pas visus buna visko smile.gif , ir nesu as koks baubas paprasciausiai taip atsitiko ir viskas, zinau net kad ir pasiemusi preke ja tureciau grazinti , tai jei as sumokeciau mokescius ir paskui grazinciau preke pardavejui tai ir mokescius man turetu muitine grazinti, turbut taip ir reikes daryti nors popierizmo tikriausiai nemazai bus...(tai  dovana zmogui kurio salia jau nera, issiskyre keliai...)

O tai jus jau gavot kazkoki laiskeli, kad moket pvm reikes ar tik mastot kas butu jeigu butu? g.gif Pirkot is parduotuves ar privataus asmens (na pvz ebay)? Klausiu, nes jei parduotuve, tai vienokios grazinimo salygos, jei asmuo, tai su juo reiketu derint kaip kas. O siuntinukas registruotas ar paprastas (pagal kaina sprendziu, kad paprastas)?

Siuntinukas gali ir neuzkliut muitinei (ypac jei siuntejas nurode mazesne verte ant siuntinio), tai tada ateis siuntinukas be jokio mokesciu jums tiesiai i pasta. Jei visgi uzkliutu ir muitine prasytu pateikt apmokejimo dokumentus, o jus ju nepateiktumet, tai arba praleistu be mokesciu, arba pagal save apmokestintu. Na dar variantas, kad gali nieko neprasyt ir iskart paskaiciuot kiek moket. Abejais atvejais turetumet paste atsiimant siuntinuka apmoket.

Jei pasiimsit siuntinuka, sumokat pvm, tai grazinant preke/-es atgal siuntejui niekas jums negrazina sumoketu pvm ir kitu moeksciu muitinei. Ka jus darot su prekem ne muitines reikalas - apsimokat, kad gavot ir viskas, o toliau jau jusu reikalas. Tokiu atveju siuntima atgal parduotuvei velgi pati apmoketumet, o jums grazintu tik prekiu verte.

Jei nemokesit, pastas issius siunta atgal siuntejui, o jau tada priklausomai nuo siuntejo taisykliu ka atgausit ka ne. Siuntimo iki jusu niekas negrazins, greiciausiai atgausit visa suma uz prekes. Bet velgi nuo parduotuves priklauso - kai kas dar paima kazkoki % uz tai, kad prekes vel turi sudet i sandelius ir pan (t.y. restocking fee).

Ir aisku nepamirskit terminu - kai kur tik menesi visam tam reikalui turit.
Atsakyti
Atėjau su tokiu klausimu: Jeigu aš periodiškai (kas mėnesį arba net kas dvi savaites) iš JAV juridinio asmens atsisiuntinėsiu po tokį pat siuntinuką, kurio vertė mažesnė nei 75 lt, ar prie manęs neprisikabins, kad taip bandau išvengti mokesčių ir vistiek lieps apmokėti mokesčius? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė Fėja @ 2011 10 12, 20:55)
Atėjau su tokiu klausimu: Jeigu aš periodiškai (kas mėnesį arba net kas dvi savaites) iš JAV juridinio asmens atsisiuntinėsiu po tokį pat siuntinuką, kurio vertė mažesnė nei 75 lt, ar prie manęs neprisikabins, kad taip bandau išvengti mokesčių ir vistiek lieps apmokėti mokesčius?  g.gif

siunčiuosi kas kelias savaites siuntinukus su detalėmis papuošaliukams iš to paties pardavėjo ( tiesa iš Kinijos ) jau vos ne metus laiko, spec darau iki 75lt, kol kas neprikibo, kad reikėtų mokėti mokesčius. Periodiškai užprašo atsiųsti dokumentus, bet pamato kad siuntinio vertė neviršija 75lt - ir viskas nekimba mirksiukas.gif
tik nervuoja, kai užlaiko muitinėje, tai kokios 3sav praeina doh.gif , kol atsiunčia į paštą ir jau galiu eiti atsiimti siuntinuko
Atsakyti
QUOTE(Sidabrinė Fėja @ 2011 10 12, 20:55)
Atėjau su tokiu klausimu: Jeigu aš periodiškai (kas mėnesį arba net kas dvi savaites) iš JAV juridinio asmens atsisiuntinėsiu po tokį pat siuntinuką, kurio vertė mažesnė nei 75 lt, ar prie manęs neprisikabins, kad taip bandau išvengti mokesčių ir vistiek lieps apmokėti mokesčius?  g.gif

neturėtų prisikabint
Atsakyti
QUOTE(J@lanta @ 2011 10 12, 21:09)

QUOTE(keistuole @ 2011 10 12, 21:09)

Ačiū už nuraminimą 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas nors is JAV pirkote papuosalus is brangiuju metalu ir akmenu (aukso, deimantu) ? Nusiziurejau keleta prekiu (esu maciusi gyvai), bet kiek zinau muitine gali sustabdyti

Atsakyti
QUOTE(stirnuke @ 2011 10 15, 19:04)
Gal kas nors is JAV pirkote papuosalus is brangiuju metalu ir akmenu (aukso, deimantu) ? Nusiziurejau keleta prekiu (esu maciusi gyvai), bet kiek zinau muitine gali sustabdyti

Tokius daiktus pirkciau tik per tarpininkes.
Atsakyti
Merginos is Ioffer uzsisakiau rankine už su chipingu 47 $, tai ar man apmokestins PVM, esu visiskai zalia siuose reikaluose doh.gif ?
Atsakyti
Didelė tikimybė,kad taip.
Atsakyti
QUOTE(Doly @ 2011 10 18, 16:13)
Merginos is Ioffer uzsisakiau rankine už su chipingu 47 $, tai ar man apmokestins PVM, esu visiskai zalia siuose reikaluose doh.gif ?

Jei bus nurodyta vertė didesnė nei 75 Lt, muitinė gali paskaičiuoti PVM ax.gif
Atsakyti
O iš Kinijos siunčiantis yra kokie muito ar kt. mokesčiai, t.y. ar yra koks skirtumas už 30 dol. ar už 200 dol. siųstis?
Atsakyti
QUOTE(Mane @ 2011 10 20, 23:37)
O iš Kinijos siunčiantis yra kokie muito ar kt. mokesčiai, t.y. ar yra koks skirtumas už 30 dol. ar už 200 dol. siųstis?

Tai aišku yra skirtumas. Neapmokestinamos siuntos iš EU. Iš kitus siuntos vertė nurodo ant pakuotės neturi viršyti 75 Lt
Atsakyti