Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinė, mokesčiai

QUOTE(zaRAza @ 2011 09 19, 16:50)
Kazin, ar nera kaip apgint vartotojo teisiu, jei siuntos neismuitina visa savaite? Skambinau siandien paklaust, kaip reikalai su mano siunta, sake, kad ismuitinimas paprastai uztrunka savaite. Tai kokia prasme moket daugiau uz siuntima, kad butu express, jei musu pastas ji pas save laiko savaite? Pastas pas mus kaip ir monopoline tarnyba, todel panasu, kad daro ka nori doh.gif Reiktu koki strapsniuka i spauda parasyt doh.gif

drinks_cheers.gif
va, kaip mintys sutampa biggrin.gif. Šiandien visą dieną neramu buvo, ieškojau, kam čia pasiskųst - užkniso laukti begalybę. Jau norėjau vartotojų teisių apsaugos tarnybai klausimą užduot, bet kažkaip nesusiformulavo... ax.gif
Atsakyti
Mane irgi nervuoja jie.

Netiko mano dokumentai. Bet apie tai informavo tik telefonu. O man reikia oficialaus rasto, pagal kokius norminius aktus jie turi teise mane varyti i banka paimti israsa. Toks jausmas, kad del to ir skambina, nes nelabai gali oficialu laiska rasyti... Tyla.. Jau menuo pas juos siunta. Grazins siuntejui? Apmokestins pagal savo tarifus? Kuris variantas?

Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 09 20, 08:20)
Mane irgi nervuoja jie.

Netiko mano dokumentai. Bet apie tai informavo tik telefonu. O man reikia oficialaus rasto, pagal kokius norminius aktus jie turi teise mane varyti i banka paimti israsa. Toks jausmas, kad del to ir skambina, nes nelabai gali oficialu laiska rasyti... Tyla.. Jau menuo pas juos siunta. Grazins siuntejui? Apmokestins pagal savo tarifus? Kuris variantas?

Su tais banko israsais nesamone gaunasi, nes jie dar kazkur keliasdesimt Lt kainuoja doh.gif

O del siuntos, tai priklausomai nuo to ka pazymejes siuntejas ant muitines deklaracijos lapelio (t.y. ten kur surasyta kas ir kokia verte) - galima pazymet, kad nepristatyta siunta graizntu atgal, kad sunaikintu ir pan. Na ir siaip neaisku ka pati muitine nuspres - siust atgal, siust jums skaiciuodami pagal pateiktus dokumentus mokescius ar nieko nepaskaiciuos. Bet jei menuo jau, tai siulyciau ir paciai pradet ieskot kur kas, nes berods tik menesi ir laiko siuntas. O jau paskui gali jums paciai but problemu su pinigeliu uz siuntinuka atgavimu...
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2011 09 20, 08:20)
Mane irgi nervuoja jie.

Po kiek laiko nuo nusiuntimo informavo, kad netinka dokumentai? Savuosius nusiunciau pries savaite, galvoju, jei neskambina, viskas ok. Jus informavo tik po menesio? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 09 20, 17:30)
Su tais banko israsais nesamone gaunasi, nes jie dar kazkur keliasdesimt Lt kainuoja doh.gif

O del siuntos, tai priklausomai nuo to ka pazymejes siuntejas ant muitines deklaracijos lapelio (t.y. ten kur surasyta kas ir kokia verte) - galima pazymet, kad nepristatyta siunta graizntu atgal, kad sunaikintu ir pan. Na ir siaip neaisku ka pati muitine nuspres - siust atgal, siust jums skaiciuodami pagal pateiktus dokumentus mokescius ar nieko nepaskaiciuos. Bet jei menuo jau, tai siulyciau ir paciai pradet ieskot kur kas, nes berods tik menesi ir laiko siuntas. O jau paskui gali jums paciai but problemu su pinigeliu uz siuntinuka atgavimu...

Kai manęs muitinė prašė banko išrašo aš tiesiog internetiniame banko puslapyje savo sąskaitoje atsidariau langą (išrašas arba rezervuota) ir paspaudziau printscreen mygtuką; perkėliau ant word dokumento ir išsiunčiau muitinei, paklausdama ar nereikia banko spaudų.
Kitą dieną gavau atsakymą, kad viskas ok ir prekė persiųsta į paštą (muitų mokėti nereikėjo).

Papildyta:
QUOTE(zaRAza @ 2011 09 21, 11:24)
Po kiek laiko nuo nusiuntimo informavo, kad netinka dokumentai? Savuosius nusiunciau pries savaite, galvoju, jei neskambina, viskas ok. Jus informavo tik po menesio? blink.gif

Man pranešė per dvi darbo dienas, kad netiko iš ebay ir paypal siųsti dokumentai (rašydama el. paštu laišką subject skiltyje nurodžiau muitinės nurodytą numerį, nes girdėjau, kad to nepadarius, t.y. nurodžius pačiame laiške el. laiškas gali paklysti ir klaidžioti ilgai), manęs paprašė išrašo iš banko (kokį perdaviau parašyta aukščiau); problema buvo, nes pirkau prekę iš Izraelio su nuolaida (70 proc.), o įvedus prekės kodą ebay randama prekės kaina be nuolaidos.
Atsakyti
QUOTE(Muzika mano siela @ 2011 09 21, 13:18)
Kai manęs muitinė prašė banko išrašo aš tiesiog internetiniame banko puslapyje savo sąskaitoje atsidariau langą (išrašas arba rezervuota) ir paspaudziau printscreen mygtuką; perkėliau ant word dokumento ir išsiunčiau muitinei, paklausdama ar nereikia banko spaudų.
Kitą dieną gavau atsakymą, kad viskas ok ir prekė persiųsta į paštą (muitų mokėti nereikėjo).

Kazkodel iskart apie ta su visais antspaudais pagalvojau - kazkuri forumiete rase, kad muitinei taip paprastai siustas neitiko. Nu bet cia turbut iseitis, o ne taisykle.
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2011 09 21, 11:24)

Nu va, atejo man i pasta vel del to pacio siuntinio. Neparaso, kad netinkami, nieko, lygiai tas pats laiskas. Idomiai dirba chebryte.. cool.gif

Mane informavo greitai telefonu, bet nurodyti telefonu, kad eiti i banka - neuzskaitau schmoll.gif O naujame laiske - ne mur mur... nebezinau, ka cia daryti...

bet i banka oficialaus ju rasto - jau tikrai neisiu. Gal nusiusiu paprasta print skryna.
Atsakyti
Norėjau paklausti kaip elgtis tokiu atveju:
Siuntinio vertė 30 dolerių, ir pagal dabartinį dolerio kursą tai biški viršina 75 Lt ribas. Bet va už siuntinį sumokėta, o pasirodo vienos prekės neįdėjo ir už ją pinigus pervedė į parduotuvės sąskaitos balansą. Tai dabar to siuntinio vertė ju beliko 20 dolerių, bet išrašuose visur rodo, kad sumokėta 30 $, kaip man dabar rodyt, kad siuntinio vertė mažesnė???
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 09 30, 16:47)
Norėjau paklausti kaip elgtis tokiu atveju:
Siuntinio vertė 30 dolerių, ir pagal dabartinį dolerio kursą tai biški viršina 75 Lt ribas. Bet va už siuntinį sumokėta, o pasirodo vienos prekės neįdėjo ir už ją pinigus pervedė į parduotuvės sąskaitos balansą. Tai dabar to siuntinio vertė ju beliko 20 dolerių, bet išrašuose visur rodo, kad sumokėta 30 $, kaip man dabar rodyt, kad siuntinio vertė mažesnė???

Visa tokia litanija parasyti jiems, prideti visus tai patvirtinancius parduotuves laiskus, to balanso (nors nezinau, kas tai) kopija ir pan. Ir siusti jiems faksu, arba reg. laisku.

Atsakyti
Gal kas galt mane paprotint. Vyras pirko iš Amerikos per ebay ausines.
Su atsiuntimu per pay pal sumokėta 334 Litai
Kai vyras pirko, nieko neatsis pausdino, sumokėjo ir tiek. dabar deklarantas užkniso. Niusiunčiau aš jam banko išrašą, nusiunčiau kažkokį Transaction history iš Pay pal, kur matosi visa sumokėta suma. Tiesa, dar daviau nuorodą kaip tas pirktas daiktas atrodo,
Gavau vėl laišką tokį:

Sveiki,
prašome pateikti sąskaitą, kurioje matytųsi įsigytos prekės pilnas pavadinimas, item, kaina transporto išlaidos. Nuorodos nepakanka ir paypal atsiųstas dokumentas nėra detalus išrašas, o tik nurodo pinigų nuskaičiavimą. Atsiųskite detalų paypal išrašą.
Pagarbiai,
Deklarantai,
Tarptautinio pašto skyrius

Kaip man atsisiųsti tą detalų išraša, jei viskas senai pasibaigęs. O gal eina. Iš karto dėkoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 30 rugsėjo 2011 - 22:18
QUOTE(Molė @ 2011 09 30, 23:16)
Kaip man atsisiųsti tą detalų išraša, jei viskas senai pasibaigęs. O gal eina. Iš karto dėkoju 4u.gif

Nesvarbu kada pirkta, paypal'e islieka visos operacijos. O jus tik operaciju sarasa atidarius siuntet ar ir pacia operacija isskleidet? Jei isskleidet (t.y. ant jos paspaudet), tai ten visa informacija ir yra kas, kiek ir uz ka.
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 10 01, 02:09)
Nesvarbu kada pirkta, paypal'e islieka visos operacijos. O jus tik operaciju sarasa atidarius siuntet ar ir pacia operacija isskleidet? Jei isskleidet (t.y. ant jos paspaudet), tai ten visa informacija ir yra kas, kiek ir uz ka.

Ačiū labai, bandysiu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(shopingas @ 2011 10 01, 02:09)

Visa pinigu suma buvo paprasciausiai pervesti pardavejui per PayPal, nes pardavejas buvo isstates bloga ebay saskaita. Taigi, jokios saskaitos,kur matytusi, kad moku uz si daikta ir atsiuntima greiciausiai neturiu. Kaip dabar muitinei reikia pateikti reikalingus duomenis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Molė: 01 spalio 2011 - 08:17