Įkraunama...
Įkraunama...

Muitinė, mokesčiai

reikia Jūsų patarimų mirksiukas.gif , kadangi dvi dienas neina prisiskambinti muitinei skambinant nuolatos ( tiesą pasakius per 5metus tik kelis kartus pavyko )

gavau penktadienį pranešimą iš muitinės, jog reikia pristatyti vieno siuntinuko ( nurodytas registracijos numeris bei gavimo data ) dokumentus.
einu į savo Ebay sąskaitą 'ištraukti' invoice bei paypall apmokėjimą ( kelis kartus taip dariau ir viskas buvo ok, siuntiniai buvo siųsti iš Jav, tai siuntėjas iškart buvo įvedęs tą tracking number ). bet va štai bėdelė. - šiuo metu laukiu 6 siuntinukų iš Kinijos ir nė prie vieno siuntinio nenurodytas tas tracking number
tai nežinau kuris dabar siuntinukas yra muitinėje ir kurio siuntinuko reikia dokumentų g.gif
visiems pardavėjams išsiunčiau penktadienį vos tik gavusi tą pranešimą iš muitinės po kelias žinutes, jog parašytų tų siuntinių tracking number, bet nė vienas neatsiliepė iki šiol doh.gif

hmm ką man daryti ? ar 'ištraukti' visų siuntimių tuos invoice bei paypall apmokėjimo sąskaitas ir nusiųsti jiems email'u ir lai jie patys atsirenka kuris tinka pagal tai kas tame siuntinyje??
p.s. nė vieno siuntinuko suma neviršyja 75lt, didžiausia suma berods buvo 65lt
siuntinukai pirkti iš ne to paties pardavėjo, visi skirtingi

dėkui už bet kokius patarimus 4u.gif

Atsakyti
aš tokiu atveju paskambinu į tą Rodūnios pl. kontorą ir išsiplūstu biggrin.gif. Sakau, tai jūs man pasakykit, kas per siuntinys ir kas jame yra, tada kalbėsim toliau, nes aš laukiu ne to vienintelio siuntinio, tai kažin kaip jūs įsivaizduojat aš turiu atrinkti? blink.gif.

Arba rašykit tą patį tekstą nurodytu el.paštu.
Atsakyti
QUOTE(mimuliuke @ 2011 07 07, 16:52)
sveikos merginos pirma syki ir mano siuntinuka uzlaike muitineje  verysad.gif  verysad.gif sakykit kokio muito man tiketis o gal isvis nebus jo ax.gif  na jei sumoketa fiziniui asmaniui 33.48 doleriai cia siu siuntimo islaidom o preke mano kainavo 24 doleriai, na idomu man ar reiks moket ar ne? siunciauis is izraelio 4u.gif

vakar atsiemiau paste savop siuntinuka, bet nustebau tikejausi sumoketi PVM +15 lt pastui uz deklaravima bet zinokiit nieko moket nereikejo thumbup.gif ant mano siuntinuko muitines lapas buvo priklijuotas su anspaudu BE MOKESCIU !!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zaRAza @ 2011 07 10, 22:15)
Ooo prisiskambinote net antra karta 4u.gif Ant pastininkes nera ko pykt. Tai, kad sulaikyta dar nereiskia, kad kazkas tooookio nutiko, nereikia to sulaikyta susiet su kazkuo labai blogu, sulaike dokumentu patikrinimui, o ne kontabandos ieskojimui mirksiukas.gif

Man muitininkė kai tik paskambinau toookį moralą atskaitė, jog jei sulaikyta (kaip sakė man, nors buvo tiesiog užlaikyta patikrinimui, kaip ji sakė tai labai skirtingi dalykai), tai vežiau kontrabandą, padirbtus rūbus ir visą kitą. Po to jau kai išsiaiškino, jog nieko blogo su ja nėra tai jau normaliau šnekėjo mirksiukas.gif blush2.gif beje, iš muitinės laiškas, nuo oro uosto iki fabijoniškių mikrorajono ėjo savaitę doh.gif nu siaubas, atėjo kai jau viską išsiaiškinau doh.gif
Atsakyti
mergaites,o jums pask metu nesuletejo siiuntiniai is usa.. as saviskio laukiu 3sav blink.gif siunciu per fizini asmeni.. sakyciau muitinei sulaike, bet negavau dar nieko.. sakyciau dingo, bet guodzia tas, kad kitai mergaitei ta pacia diena, tik min skirtumu buvo issiustair irgi dar negauna.. gal sakau kai vasara tingi dirbt ir leciau vyksta viskas.. doh.gif o neregistruota siunta neatseksi.. belieka tik laukt.. doh.gif doh.gif
Atsakyti
gal kas man pades, nesu dar taip pirkusi / noriu siustis is jav i uk drabuzelius ir batus (cia is vienos parduotuves) 4u.gif

taigi yra tokia situacija noriu pirkti is jav, suma su siuntimu i uk gaunasi 200doleriu, tikriausiai gaunasi automatiskai muitas - gal zinote kiek jis yra?
...........
svoris kazkur butu kokia gal 7kg. - as nelabai susigaudau su tuo muitu, ka cia kaip skaiciuoti.

tai gal kas gali padeti, na pvz muitas kiek mazdaug gali buti: 100lt. / 150lt? / 200lt? (prekes rubai ir vieni batai) BENT MAZDAUG KAD ZINOTI doh.gif
Atsakyti
QUOTE(13vysnia @ 2011 07 19, 11:45)
taigi yra tokia situacija noriu pirkti is jav, suma su siuntimu i uk gaunasi 200doleriu, tikriausiai gaunasi automatiskai muitas - gal zinote kiek jis yra?

Svoris itakos neturi muitui, bet man rodos dar priklauso nuo to, kokie rubai - bet galiu del sitos dalies ir klyst. Siaip muitines puslapyje tikrai bus visa informacija, tai tikslius muitu % galit pasieiskot, bet nera labai dideli atrodo.

Prie viso to, nuo visos sumos teks moket PVM (21%) ir ismuitinimo mokesti, kuris priklausys kaip ta firma siuncia, t.y. jei per paprasta pasta, tai 14Lt, jei per koki FedEx, UPS, DHL ar pan., tai ismuitinimas gali kokie 100-150Lt kainuot.
Atsakyti
tai taip iseina, tas PVM visoje europoje 21% yra vienodas?
Atsakyti
QUOTE(shopingas @ 2011 07 19, 15:58)
Svoris itakos neturi muitui, bet man rodos dar priklauso nuo to, kokie rubai - bet galiu del sitos dalies ir klyst. Siaip muitines puslapyje tikrai bus visa informacija, tai tikslius muitu % galit pasieiskot, bet nera labai dideli atrodo.

Prie viso to, nuo visos sumos teks moket PVM (21%) ir ismuitinimo mokesti, kuris priklausys kaip ta firma siuncia, t.y. jei per paprasta pasta, tai 14Lt, jei per koki FedEx, UPS, DHL ar pan., tai ismuitinimas gali kokie 100-150Lt kainuot.

Cia klause apie siuntima is JAV i UK, o ne i LT smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pikciurna_ @ 2011 07 20, 14:32)
Cia klause apie siuntima is JAV i UK, o ne i LT  smile.gif

Praleidau sita vieta blush2.gif Va cia UK puslapiukas muitu - MUITAI

Jei trumpai, tai VAT (t.y. PVM) mokamas nuo 18 svaru ir mokama kazkur 17,5%,
Atsakyti
tai tas 17,5% yra mokamas ir paskaiciuojamas nuo sumos kuria man reiks moketi (200usd)? tai cia grubiai iseitu apie 36usd? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(13vysnia @ 2011 07 20, 16:14)
tai tas 17,5% yra mokamas ir paskaiciuojamas nuo sumos kuria man reiks moketi (200usd)? tai cia grubiai iseitu apie 36usd?  4u.gif

Taip, VAT mokamas nuo visos sumos, po to dar muitas (jei virsija muito ribas) keli procentai ir turbut dokumentu tvarkymo mokestis kazkoks yra (man teke JAV karta apsimoket, nes parduotuve blogai nurode ka siuncia, o siunte per FedEx, tai juokingiausia, kad tie mokesciai gerokai mazesni buvo uz dokumentu tvarkyma).
Atsakyti