Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuviniai žiedai, 14 tema

QUOTE(Angeliocikas @ 2011 08 27, 23:20)
Idomi butu statistika biggrin.gif kurios ant desines kurios ant kaires nesioja? biggrin.gif

Pirma karta isgirdau realiai, siiap idomu buvo filmuose, ypac usa ant kaires nesioja g.gif

cia vos ne visu laiku didziausia mano dilema, kazkada su draugem gincijausi, sake ant kaires, bet poto pradejau stebet eilinius zmones-kone visi jie ant desines nesioja doh.gif
pasirodo reikia ant KAIRES drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MissR: 28 rugpjūčio 2011 - 18:55
QUOTE(MissR @ 2011 08 28, 18:55)
cia vos ne visu laiku didziausia mano dilema, kazkada su draugem gincijausi, sake ant kaires, bet poto pradejau stebet eilinius zmones-kone visi jie ant desines nesioja  doh.gif
pasirodo reikia ant KAIRES  drinks_cheers.gif

Kur si taisykle aprasyta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 08 28, 20:03)
Kur si taisykle aprasyta?  g.gif

aha, man irgi idomu g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliukas28 @ 2011 08 28, 20:07)
aha, man irgi idomu  g.gif

man atrodo kad cia
Lietuviai iki įsigalėjus Sovietų Sąjungai taip pat nešiojo žiedus ant kairės rankos. Tai mums per prievartą primesta tradicija, nešioti ant dešinės, kuri labai prigijo. Mes taip pat planuojam dėvėti ant kairės (žinoma ir arčiau širdies) wub.gif

ar as ne taip supratau? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MissR @ 2011 08 28, 20:06)
man atrodo kad cia

ar as ne taip supratau?  lotuliukas.gif

Kai visos zinios tik ir remiasi "visagaliu" SM, tai taip ir gaunasi.

My Webpage
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 08 28, 20:08)

My Webpage

Sis straipsnis arba su klaidom, arba nelogiskas:
"Tradicija mūvėti vestuvinį žiedą ant dešinės rankos bevardžio piršto, atėjo iš senovės Egipto. Tačiau romėnai <...> todėl vestuvinis žiedas turi būti mūvimas tik ant dešinės rankos. Vienos tautos pasirinko egiptietiškąjį principą, kitos pasekė romėnais"

????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bailarina: 28 rugpjūčio 2011 - 20:15
QUOTE(Bailarina @ 2011 08 28, 20:14)

Sis straipsnis arba su klaidom, arba nelogiskas:
"Tradicija mūvėti vestuvinį žiedą ant dešinės rankos bevardžio piršto, atėjo iš senovės Egipto. Tačiau romėnai <...> todėl vestuvinis žiedas turi būti mūvimas tik ant dešinės rankos. Vienos tautos pasirinko egiptietiškąjį principą, kitos pasekė romėnais"

????

Taip, jame įvelta klaida, nes kitame analogiškame straipsnyje rašoma, kad ant kairės.

My Webpage

Norėdama įkelti trumpesnįjį variantą, įkėliau su kalidom. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 08 28, 20:21)
Taip, jame įvelta klaida, nes kitame analogiškame straipsnyje rašoma, kad ant kairės.

My Webpage

Norėdama įkelti trumpesnįjį variantą, įkėliau su kalidom.  doh.gif

Dekoju, idomu smile.gif

Is esmes, mes gyvenam tokiais laikais, kai beveik viskas yra priimtina ir nesmerktina. Kai vedybos siais laikais vis labiau nukrypsta nuo tradiciju, o jaunosios sugeba perzengti estetikos ir netgi morales ribas, toks dalykas, kaip vestuvinio ziedo nesiojimas ant kaires ar desines rankos yra maziausiai diskusiju verta tema smile.gif Nesiokit, kad ir ant nykscio, jei jums taip grazu ir patogu smile.gif Esu maciusi, kaip moterys susikabina abu ziedus ant grandineles ir juos taip nesioja, nes dirba su guminemis pirstinemis, chemija ir tt. Svarbiausia, kad jiems taip gerai smile.gif Mes su busimu vyru irgi darysim taip, kaip mums patogiau smile.gif
Atsakyti
As irgi pritariu šiai nuomonei. Koks skirtumas, galų gale kas nustato, kaip reikia? Kiti apskritai tatuiruotes vietoje žiedų darosi. Mes dėjomės taip, kaip nesiojo tėvai ir seneliai - ant dešinės rankos.
Atsakyti
QUOTE(Bailarina @ 2011 08 28, 21:32)
Dekoju, idomu smile.gif

Is esmes, mes gyvenam tokiais laikais, kai beveik viskas yra priimtina ir nesmerktina. Kai vedybos siais laikais vis labiau nukrypsta nuo tradiciju, o jaunosios sugeba perzengti estetikos ir netgi morales ribas, toks dalykas, kaip vestuvinio ziedo nesiojimas ant kaires ar desines rankos yra maziausiai diskusiju verta tema smile.gif Nesiokit, kad ir ant nykscio, jei jums taip grazu ir patogu smile.gif Esu maciusi, kaip moterys susikabina abu ziedus ant grandineles ir juos taip nesioja, nes dirba su guminemis pirstinemis, chemija ir tt. Svarbiausia, kad jiems taip gerai smile.gif Mes su busimu vyru irgi darysim taip, kaip mums patogiau smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2011 08 28, 21:08)

My Webpage

Tai kad cia ne SM, o "apie vestuves .lt" smile.gif Ir nebutina jame ieskoti, galima wikipedioj pasiskaityti mirksiukas.gif http://en.wikipedia....iki/Ring_finger
o cia paaiskinama, kodel pas ortodoksus yra tradicija zieda muveti ant desines rankos http://www.antiochian.org/1286
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo popelka: 29 rugpjūčio 2011 - 07:49
QUOTE(ptashka @ 2011 08 28, 20:03)
Kur si taisykle aprasyta?  g.gif

Tokių taisyklių nėra, tiesiog kiekvienas renkasi kaip jiems patogiau ir kokias tradicijas puoselėti. Mes nenorim toliau tęsti sovietmečiu primestų tradicijų, todėl nešiosim ant kairės bigsmile.gif

QUOTE(ptashka @ 2011 08 28, 21:40)
As irgi pritariu šiai nuomonei. Koks skirtumas, galų gale kas nustato, kaip reikia? Kiti apskritai tatuiruotes vietoje žiedų darosi.

drinks_cheers.gif Kiekvienas renkasi kas jam geriausia
Atsakyti