QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 07 05, 09:51)
Gal šioje temoje rasiu atsakymą
Nemačiau,kad tokia yra
Sveiki,
aš truputį pašiauščiau su švitriniu, labai krupščiai dulkes po šveitimo nuvalyčiau ir dažyčiau. Tie ornamentai neturėtų pradingti po dažymo. Tik dažus reikia gerai paskirstyti, nepridažyti storai iš sykio. Geriau dažyti ploniau du - tris kartus (reikia nudažius palaukti kol pradžius), negu vieną kartą storai. Nes apvarva dažai, nubėga - susigadina vaizdas. Nesirinkčiau blizgių dažų, nes esu taip dažiusi seną medinę spintelę. Nepatiko, todėl šveičiau kampus su švitriniu ir nudažiau bespalviu matiniu laku. Kampus šveisdama išgavau sendinimo efektą (čia kažkuri mama buvo įdėjus savo patarimus, kaip sendinti), o matinis lakas panaikino blizgesį. Bet su šitais dalykais reikia atsargiai: kai perdažytą baltais dažais
ploštinę spintelę nulakavau tuo pačiu laku, kažkodėl dažai vietomis "suvirė", t. y., susiraukšlėjo. Teko nušveisti. Turbūt viskas nuo dažų priklauso arba dažai dar nebuvo gerai išdžiūvę
Čia mano nuomonė, o aš nesu profesionalė. Esu tik kai ką perdažius sau. Gal merginos patars ką nors išmintingiau.
Gražus pas daiktas turėtų pas Jus gautis