Įkraunama...
Įkraunama...

Baldų restauravimas - 2 tema

Sveiki,
gal kam teko restauruoti fotelį, kurio sėdimoje dalyje yra spyruoklės?Ir ar būna kur pirkti spyruoklių baldams?
Ačiū.
Atsakyti
Gal kas galite parekomenduoti patikimus restauratorius Kaune, kurie galetu atrestauruoti senovini svetaines stala ir kedes?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
4u.gif
gal kam teko atnaujinti/restauruot sena vaikiska lovyte ax.gif nusveitem sena laka,na panasu kad kazkoks gudruolis net to pirmo lako sluoksnio nenusveites uztepliojo nauju laku,nes dabar sveiciant tai ir smarve ir dulkiu visas debesis doh.gif (mes lovyte paveldejom pries 2 metus bet ja nesinaudojom,o dabar va reik ax.gif ) nusveitus visa geri,pamatem lovyte is raudonmedzio masyvo (bandom taip spet),tad dazyt nesinori,o kuo padengti taip ir nesugalvojam,nes vistik vaikas ir ciupines ir bandys dantis pasigalasti,tai kas gi tiktu,nes palikt tik medi kazkaip gal ir nera labau jau gerai,nors regis nera jokiu atplaiseliu,bet maza kas,o ir dulkes jauciu labai jau greit kibtu prie nieko nepadengto medzio... g.gif
impregnuot? su kuo?
alyvuot?
o gal vistik yra koks nekenksmingas lakas?
Atsakyti
QUOTE(Serra do Mar @ 2012 04 04, 21:16)
:
gal kam teko atnaujinti/restauruot sena vaikiska lovyte
impregnuot? su kuo?
alyvuot?
o gal vistik yra koks nekenksmingas lakas?

Gal pirmoje temoje yra kokios nors informacijos apie tai?
Mums meistras restauravo stalą ir, kadangi, nenorėjom lakuoto, stalą vaškavo. Labai skanus kvapas kambaryje buvo wub.gif, kai stalą pasistatėm. Dabar tai jau nebesijaučia, išsivadėjo. Vaškas, meistras, sakė, natūralus. Tai gal ir lovytei tiktų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 05 balandžio 2012 - 07:44
Del lovytes, mes lakavome kazkokiu vandeniniu laku ir viskas buvo liuks, kai isdziuvo jokio kvapo neliko, dziuvo ilgai, nes ziema buvo...Vaikas pagrauze tik vienoje vietoje, be to buvo apsaugos...
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2012 04 05, 08:44)
Mums meistras restauravo stalą ir, kadangi, nenorėjom lakuoto, stalą vaškavo. Labai skanus kvapas kambaryje buvo  wub.gif, kai stalą pasistatėm. Dabar tai jau nebesijaučia, išsivadėjo. Vaškas, meistras, sakė, natūralus. Tai gal ir lovytei tiktų?

Taip, būtent natūralus bičių vaškas. drinks_cheers.gif Mūsų lovytė kaip tik taip restauruota namų sąlygomis ne specialistų, tik pati aš to proceso nemačiau, tad nepakonsultuosiu. Žinau tiek, kad nuobodžiausias etapas - švariai nušveisti lako likučius (senas lakas sako dar gi ir nuodingas, tai ne vien dėl grožio būtina švariai), o paskui reikia vašką tirpinti tokiu a la fenu / šildytuvu ir tuojau pat įtrinti. Jau ketveri metai po šios procedūros - atrodo normaliai, dulkes drąsiai valau drėgnu skudurėliu.
Atsakyti

Mums suluzo kedziu sedimoji dalis po medziaga, gal kas gali patarti kas galetu sutvarkyti Klaipedoje g.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Jei as cia ne i tema, tai atsiprasau ax.gif Bet ieskau gero meistro/-u, kas galetu restauruoti kelis baldus Vilniuje ax.gif
Gal galite numesti kokiu kontaktu, nuorodu, patarimu?..
Atsakyti
Mums irgi reiktų restauruoti(pakeisti poroloną ir gobeleną) lovą C formos. Kažin , gal kas galėtų rekomenduoti patikimus ir nebrangius meistrus Vilniuje?
Atsakyti
[quote=Serra do Mar,2012 04 04, 22:16]
4u.gif
gal kam teko atnaujinti/restauruot sena vaikiska lovyte


Mes lovyte labai svariai nusveite, paprastu aliejumi istepem. Atlaike 2 metus kuo puikiausiai.
Atsakyti
Sveiki,
Ar galima gražiai namų sąlygomis nubeicuoti ir nulakuoti klijuoto uosio palanges? Aš kažkaip nusiteikus buvau tai pati daryti, nes noriu pritaikyti prie grindų dangos, bet jų kol kas neturim. O palanges reikia jau dėti. Tik vieni gamintojai sako, kad namuose ten teplionė daugiau gausis, jei gražiai tai reikia purkšti. Aš tokio darbo nesu dariusi niekada, bet galvoju neturi būti sunku g.gif
P.S. gal nelabai į temą čia palangė, bet manau susiję ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Auruma: 02 gegužės 2012 - 12:44
Laba diena, isipainiojau i kvaila situacija (pati kalta ). Turejau baisiai apsepusi ir nudeveta tarpukario bufeta (beveik rimuojasi ). Na, buvo ir skiles, ir apejes kazkokiais sluoksniais riebalu, purvo. Sugalvojau, kad reiketu ji restauruoti ir atidaviau vienam meistrui. meistras balda atnaujino, viskas ok, bet...padariau klaida su spalva, na gal ivyko nesusisnekejimas, o gal ir as rimtai i tai nepaziurejau, bet dabar yra kaip yra- bufetas, ypac pasvietus saulei, gryn raudonmedzio spalvos Pradzioj buvo nieko, nu bet dabar erzina iki negalejimo Klausimas ka daryti-gal galima kazkaip savarankiskai ta spalva pakeist?
Atsakyti