QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 05, 11:12)
Jau issiaiskinau del vaiko pasiemimo kartu
http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=325265
2. Vaikui, išvykstančiam su vienu iš tėvų, kito rašytinis sutikimas nebūtinas.
Cia butent kalba apie ne Sengeno salis, kokia ir yra UK.
Mano vaikas trimetis ir vakar buvau labai nustebinta jo brandzia kalba, kaip jis is manes eme telefona ir sake, duok mamyte, as teciui pasakysiu, kad jis griztu, tada tu neverksi (isejo mano prasymu, po to supratau, ka padariusi). Pietavom, tai net prase parodyti, ar maisto palikau teciui.. seke tetis turi gyventi su juo, o ne su baba.. Tai maniau sirdis plys.. todel vakare ir pasipyle asaros (iki siol nesustojo).
Atsiprasau, kad taip ne i tema su savo bedom. Nelabai noriu kam pasakoti is artimuju.. nemiela tema.
Isvaziuoti manes siuo metu niekas nevercia. Turiu darba, turiu papildoma uzsiemima, todel pajamu iki rudens tokiu neatsisakysiu.
Kas del UK - visada svajojau gyventi ne LT. Is pradziu norejau pabaigti mokslus, pabaigiau, o tada seima atsirado, o vyras niekada nenorejo isvaziuoti, todel as visada tik ausdavau tas mintis. Nebutu vaiko, as net nedvejociau. Esu nr. 1, kas bamba apie Lietuva, nors ja myliu, bet meiles neuztenka. Tiksliau Lietuva nemyli lietuviu. Gaila. Nepatinka man tas cirkas. As esu is tu, kur manau, kad busiu svetimsale, tai bent zinosiu, kodel esu nemylima, o dabar nepagarba is savo salies.
Blogiausiu atveju (nelabai isivaizduoju), bet palikciau kazkiek laiko vaika pas tetis, senelius. Tecio tevams jis vienintelis anukas.. Labai lauktas, mylimas.. (net per daug).
Pries isvaziuodama noriu jau buti darba susiradus. Net neisivaizduoju, kiek tai realu. Santaupu turiu, bet isleisti kazkaip nesinori... Be pajamu save isivaizduot galiu max pora menesiu.. (ne todel, kad pritruktu is ko gyventi).
Pabandysiu atsakyti i kai kuriuos jusu klausimus :
1.Norint isvaziuoti gyventi i kita saly ir su savimi pasiimti vaika pastoviam gyvenimui, tevo sutikimas yra butinas, jis tuo atveju nereikalingas, jeu esate issikyrus ir vaikas priteistas gyventi su jumis.
2. Darba susirasti per atstuma su vidutinem anglu kalbos ziniomis, neimanoma, nebent turite draugu ir jums garantuos darbo vieta. Jusu teises diplomas UK negalios, nebet studijavote tarpatautine europos teise anglu kalba ir tai UK yra per daug prikepta teisininku, savi studentai neranda darbu
. Is teisininkes teks tapti valytoja, vireja, kepeja ar dezuciu pakuotoja
ir nemazai reikes ideti pastangu, kad rastumete padoru ir gerai apmokama darba.
3. Studijuoti dizaina imanoma, bet tam reikia nemazai lesu ir daug laiko.
4. Atvaziavus darbo paieskos gali uztrukti nemazai laiko, ir tai surasite tik nekvalifikuota darba uz minimuma, is kurio reikes susimoketi uz gyvenama vieta, vaiko prieziura, valgi, ir t.t. Pasalbu galesite prasyti tik po metu.
5. Gyvenama vieta susirasti padorioje vietoje ir gyventi vienai su vaiku is jusu algos bus neimanoma, jei vilioja gyvenima su kruva zmoniu apsiurusiame rajone, tada pirmyn.
6. Iskart su vaiku vaziuoti i svetima sali, neturint kas padeda yra utopija
7. vaiku prieziura, darzelai, aukles UK kainuoja nemazus pinigus ir tik nuo 4 metu vaikai pradeda mokytis visa diena nuo 9 val iki 3.15 (vaikuciui turi sueiti 4 metai iki rugsejo 1 dienos, jei veliau, tada eina i mokyklele visai dienai nuo 5 metu)
8. Transporto islaidos gana brangios, o atstumai nemazi, masina islaikyti kainuoja nemazai. Gyvenant mazesniame meitelyje yra paprasciau, bet didmiesciuose tai daug laiko ir pinigu reikia skirti susisiekimo priemonems.
Pavarstykite viska gerai ir pati nuspreskite ar labai jau norite vaziuoti i svetima sali laimes ieskoti, vienas dalykas yra kada esi vienas be vaiku, arba turi antra puse, bet vienai mamai su vaiku cia nepyragai
As jusu negasdinu, bet parasiau kokia yra realybe