Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 05, 11:12)
2. Vaikui, išvykstančiam su vienu iš tėvų, kito rašytinis sutikimas nebūtinas.

Vaikui isvaziuoti atostogu sutikimas nebutinas, bet jus kalbat apie vaiko issivezima i kita sali ten gyventi- o tai keicia situacija ir puslapis kuri jus idejot neatsako klausimo apie vaiko gyvenamosios vietos keitima perkeliant ji i kita sali schmoll.gif jus isleis is salies, bet jei jusu ex kreipsis i policija, del vaiko issivezimo jus turesit bedu kai grisit 4u.gif

QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 05, 13:59)
Man dabar gerokas sokas, kad vaikai darzely iki 3 val.

kaip jau Kuzia atsake- vaikai ten 3h per diena, ne iki 3 schmoll.gif iki 3 buna kai jau pradeda eit i mokykla 4u.gif

Nelengva situacija, bet patarciau nesokt priiminet skubotu sprendimu... Visu pira- isitikinkit, kad tikrai nenorit bandyt issaugot seimos, pabukit koki menesi- du atskirai ir ziurekit kaip kas. Sakot turit darba, turit kur gyvent- tai isvaziavimas ar kazkoki kitoki pokyciai nera butini skubiai- tai ir neskubekit 4u.gif Sakot vaikas kencia be tevo- leiskit, pati skatinkit ju bendravima, jei ne del ex, tai del vaiko. Taippat neatsisakykit lengva ranka alimentu- jie ne jum- jie yra jusu vaikui. Is jusu zinuciu susidaro ispudis, kad siuo metu esat labai pasimetus ir jausmai verda auksciau visko, todel nuosirdziai patarciau leist viskam nuslugt ir apsiprast su esama padetim pries priimant tokius drastiskus sprendimus 4u.gif Taippat apgalvokit, kaip tie pokyciai paveiks vaika, jus ji issivesit ne tik nuo tevo, bet ir nuo seneliu, nuo draugu, nuo pazistamos aplinkos, todel tikrai svarbu neskubet mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2012 03 05, 16:49)
O kaip jus planuojate susirasti darba dar budama Lietuvoje? Ir kokioje srityje zadate ieskotis?

Neisivaizduoju, todel ir atejau cia pasitart/pasiguost/isgirsti ivairiu argumentu.

QUOTE(Kuzia @ 2012 03 05, 17:24)
Ne iki 3val, o 3val/diena. Tiksliau, 2.5val smile.gif

Taip as ir supratau, rasydama iki 3 val., turejau omeny kieki.

QUOTE(liomi @ 2012 03 05, 18:15)
as isvis nesuprantu - kodel reikia emigruoti i Dz Britanija? nes skiriates,nes norit jam parodyti "ka galite" (vaika be alimentu auginti) ? lyg atostogas isivaizduojate,mat nusibodo viskas.o kaip vaikas? koks jam sokas bus gyventi atskirame kambaryje,taciau name su svetimais,eiti i darzeli su angliakalbiais(prireiks laiko kalbos adaptacijai ),matyti mamos asaros (bus ju -del nostalgijos,del finansu,nevilties) ir netekti tevo.

Jokiu budu. Apie emigracija galvoju nuo 2003 metu, kai grizau is USA. Tik kaip rasiau, norejau pabaigt bakalaura, tada magistra.. O tada seima.. kuri nenorejo vaziuoti, o as norejau VISADA, tik niekada nieko konkretaus nesu dariusi.
Taip, suprantu, kad tai nera geras variantas vaiko atzvilgiu, nes dabar turi darzely nuostabias aukletojas. Ir vieni, ir kiti seneliai sutiktu paauginti, ir tetis. Bet jei as tokia mama, kuri palikciau maza vaika.. tai jau geriau nuo tilto nuslisti netycia..

QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 05, 20:07)
Nelengva situacija, bet patarciau nesokt priiminet skubotu sprendimu... Visu pira- isitikinkit, kad tikrai nenorit bandyt issaugot seimos, pabukit koki menesi- du atskirai ir ziurekit kaip kas.

Turbut, kai pasako, kad niekada nemylejo ir as ta zinojau, jau nera ka saugot..

O skubeti as neskubu.. Ir net nenoriu, kad issikraustytu, kad nereiketu vaikui buti tarp dvieju namu..

As tik pradejau mastyti - gal dabar tas laikas.. Nes viena, kaip minejau, is savo atlyginimo ir kitu pajamu - bustui nesutaupysiu. Mes jo neturime.
Atsakyti
O kokia jusu specialybe? Siaip labai sudetinga susirasti darba neatvaziavus i sali...
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2012 03 05, 22:06)
O kokia jusu specialybe? Siaip labai sudetinga susirasti darba neatvaziavus i sali...

Teise.. nesieju su ja ateities. Dabar dirbu kainodaros srity. As padirbus eiciau mokytis grafinio arba interjero dizaino, bent jau tokia svajone cool.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 06, 07:17)
Teise.. nesieju su ja ateities. Dabar dirbu kainodaros srity. As padirbus eiciau mokytis grafinio arba interjero dizaino, bent jau tokia svajone cool.gif  blush2.gif

Esu baigus daile 6metai grafikos,keramikos specialybiu diplomai,taippat darbo patirtis virs 10metu pradedant nuokeramikosmokytojos,ikonu ''aprasymu'',antikvariniu daiktu (baldai,paveikslai,meno dirbiniai)ivertinimu ir ju istorija,darbas meno galerijose,konsultavimas juvelyriniu papuosalu kurybai ,interjero dizainas ir t.t.viskas kas susija su menu.Taciau cia atvykus i mano CV niekas nekreipia demesio,nes turi buti patirtis dirbant UK,tai kiek ieskojau darbo drabuziu parduotuvese ,viesbuciu tvarkytoja,tai gavau pasiulyma tik seneliu namuose valyti WC ir plauti ju bidonus.Buciau sutikusi,taciau drbas tik kelias val.ir ne kiekviena diena,tai man atlyginimas butu isejas kelionei.Zinomayra daug pavyzdziu,kai kazkas randa darba pagal specialybe,bet man kol kas nepasiseke.Skambinant i agenturas del naktinio darbo gamykloje(skambinu du kart per savaite),tai nuo gruodzio menesio vis atsako,kad kol kas tylu,jokiu pasiulymu.Pavasary darbai ''atgis'',bet juk reikia gyventi ir ziema irrudeni.Tikrai labai rimtai viskakiek imanoma apsvarstykite ir tikiuosi kuri mamyte parasys apie savo sekminga pradzia,kas jums ''duos''daugiau optimizmo ir vilties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 05, 11:12)
Jau issiaiskinau del vaiko pasiemimo kartu http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=325265

2. Vaikui, išvykstančiam su vienu iš tėvų, kito rašytinis sutikimas nebūtinas.

Cia butent kalba apie ne Sengeno salis, kokia ir yra UK.

Mano vaikas trimetis ir vakar buvau labai nustebinta jo brandzia kalba, kaip jis is manes eme telefona ir sake, duok mamyte, as teciui pasakysiu, kad jis griztu, tada tu neverksi (isejo mano prasymu, po to supratau, ka padariusi). Pietavom, tai net prase parodyti, ar maisto palikau teciui.. seke tetis turi gyventi su juo, o ne su baba.. Tai maniau sirdis plys.. todel vakare ir pasipyle asaros (iki siol nesustojo).

Atsiprasau, kad taip ne i tema su savo bedom. Nelabai noriu kam pasakoti is artimuju.. nemiela tema.

Isvaziuoti manes siuo metu niekas nevercia. Turiu darba, turiu papildoma uzsiemima, todel pajamu iki rudens tokiu neatsisakysiu.

Kas del UK - visada svajojau gyventi ne LT. Is pradziu norejau pabaigti mokslus, pabaigiau, o tada seima atsirado, o vyras niekada nenorejo isvaziuoti, todel as visada tik ausdavau tas mintis. Nebutu vaiko, as net nedvejociau. Esu nr. 1, kas bamba apie Lietuva, nors ja myliu, bet meiles neuztenka. Tiksliau Lietuva nemyli lietuviu. Gaila. Nepatinka man tas cirkas. As esu is tu, kur manau, kad busiu svetimsale, tai bent zinosiu, kodel esu nemylima, o dabar nepagarba is savo salies.

Blogiausiu atveju (nelabai isivaizduoju), bet palikciau kazkiek laiko vaika pas tetis, senelius. Tecio tevams jis vienintelis anukas.. Labai lauktas, mylimas.. (net per daug).

Pries isvaziuodama noriu jau buti darba susiradus. Net neisivaizduoju, kiek tai realu. Santaupu turiu, bet isleisti kazkaip nesinori... Be pajamu save isivaizduot galiu max pora menesiu.. (ne todel, kad pritruktu is ko gyventi).

Pabandysiu atsakyti i kai kuriuos jusu klausimus :
1.Norint isvaziuoti gyventi i kita saly ir su savimi pasiimti vaika pastoviam gyvenimui, tevo sutikimas yra butinas, jis tuo atveju nereikalingas, jeu esate issikyrus ir vaikas priteistas gyventi su jumis.
2. Darba susirasti per atstuma su vidutinem anglu kalbos ziniomis, neimanoma, nebent turite draugu ir jums garantuos darbo vieta. Jusu teises diplomas UK negalios, nebet studijavote tarpatautine europos teise anglu kalba ir tai UK yra per daug prikepta teisininku, savi studentai neranda darbu verysad.gif . Is teisininkes teks tapti valytoja, vireja, kepeja ar dezuciu pakuotoja verysad.gif ir nemazai reikes ideti pastangu, kad rastumete padoru ir gerai apmokama darba.
3. Studijuoti dizaina imanoma, bet tam reikia nemazai lesu ir daug laiko.
4. Atvaziavus darbo paieskos gali uztrukti nemazai laiko, ir tai surasite tik nekvalifikuota darba uz minimuma, is kurio reikes susimoketi uz gyvenama vieta, vaiko prieziura, valgi, ir t.t. Pasalbu galesite prasyti tik po metu.
5. Gyvenama vieta susirasti padorioje vietoje ir gyventi vienai su vaiku is jusu algos bus neimanoma, jei vilioja gyvenima su kruva zmoniu apsiurusiame rajone, tada pirmyn.
6. Iskart su vaiku vaziuoti i svetima sali, neturint kas padeda yra utopija verysad.gif
7. vaiku prieziura, darzelai, aukles UK kainuoja nemazus pinigus ir tik nuo 4 metu vaikai pradeda mokytis visa diena nuo 9 val iki 3.15 (vaikuciui turi sueiti 4 metai iki rugsejo 1 dienos, jei veliau, tada eina i mokyklele visai dienai nuo 5 metu)
8. Transporto islaidos gana brangios, o atstumai nemazi, masina islaikyti kainuoja nemazai. Gyvenant mazesniame meitelyje yra paprasciau, bet didmiesciuose tai daug laiko ir pinigu reikia skirti susisiekimo priemonems.

Pavarstykite viska gerai ir pati nuspreskite ar labai jau norite vaziuoti i svetima sali laimes ieskoti, vienas dalykas yra kada esi vienas be vaiku, arba turi antra puse, bet vienai mamai su vaiku cia nepyragai verysad.gif

As jusu negasdinu, bet parasiau kokia yra realybe cool.gif

Atsakyti
QUOTE(mitiene @ 2012 03 06, 11:14)
Esu baigus daile 6metai grafikos,keramikos specialybiu diplomai,taippat darbo patirtis virs 10metu pradedant

Na as rasiau, kad as noreciau pirmiausiai mokytis.
O jusu situacija idomi, kad sudetinga susirasti darba, kai tokia tarptautine specialybe unsure.gif
Tikiuos neuzilgo ir Jusu laimingo finalo 4u.gif

QUOTE(Flaurencija @ 2012 03 06, 12:47)
Pabandysiu atsakyti i kai kuriuos jusu klausimus :
1.Norint isvaziuoti gyventi i kita saly ir su savimi pasiimti vaika pastoviam gyvenimui, tevo sutikimas yra butinas, jis tuo atveju nereikalingas, jeu esate issikyrus ir vaikas priteistas gyventi su jumis.
2. Darba susirasti per atstuma su vidutinem anglu kalbos ziniomis, neimanoma, nebent turite draugu ir jums garantuos darbo vieta. Jusu teises diplomas UK negalios, nebet studijavote tarpatautine europos teise anglu kalba ir tai UK yra per daug prikepta teisininku, savi studentai neranda darbu  verysad.gif . Is teisininkes teks tapti valytoja, vireja, kepeja ar dezuciu pakuotoja  verysad.gif ir nemazai reikes ideti pastangu, kad rastumete padoru ir gerai apmokama darba.
3. Studijuoti dizaina imanoma, bet tam reikia nemazai lesu ir daug laiko.
4. Atvaziavus darbo paieskos gali uztrukti nemazai laiko, ir tai surasite tik nekvalifikuota darba uz minimuma, is kurio reikes susimoketi uz gyvenama vieta, vaiko prieziura, valgi, ir t.t. Pasalbu galesite prasyti tik po metu.
5. Gyvenama vieta susirasti padorioje vietoje ir gyventi vienai su vaiku is jusu algos bus neimanoma, jei vilioja gyvenima su kruva zmoniu apsiurusiame rajone, tada pirmyn.
6. Iskart su vaiku vaziuoti i svetima sali, neturint kas padeda yra utopija  verysad.gif 
7. vaiku prieziura, darzelai, aukles UK kainuoja nemazus pinigus ir tik nuo 4 metu vaikai pradeda mokytis visa diena nuo 9 val iki 3.15 (vaikuciui turi sueiti 4 metai iki rugsejo 1 dienos, jei veliau, tada eina i mokyklele visai dienai nuo 5 metu)
8. Transporto islaidos gana brangios, o atstumai nemazi, masina islaikyti kainuoja nemazai. Gyvenant mazesniame meitelyje yra paprasciau, bet didmiesciuose tai daug laiko ir pinigu reikia skirti susisiekimo priemonems.

Pavarstykite viska gerai ir pati nuspreskite ar labai jau norite vaziuoti i svetima sali laimes ieskoti, vienas dalykas yra kada esi vienas be vaiku, arba turi antra puse, bet vienai mamai su vaiku cia nepyragai  verysad.gif

As jusu negasdinu, bet parasiau kokia yra realybe  cool.gif

1. Na tai tada juolabiau nebeda, nebent suzinojes nesiskirs lotuliukas.gif
2. Del teises nei dejau, nei dedu vilciu, nes musu diplomas nieko vertas, nes skiriasi ne tai, kad anglosaksu ir kontinentu sistemos, bet dar ir kiekvienos saliu baize bla bla.. Cia tik parasiau, nes paklause.
Suprantu, kad dirbciau bele ka. Man svarbu gerai ismokti kalba ir islaikyti save ir maziuka. Bet jau kaip suprantu - mano situacijoj ypatingai sunku.
7. Va sitas mane labiausiai ir nuliudino, kad mama su vaiku viena - ne koks derinys.

Bet zinau viena - likusi viena LT irgi ne uz ka nenoriu pasilikti, man geriau sunkumai, bet su viltim rolleyes.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif ar man dirbanciai vienai seimoje (vyras ir du vaikai) pilna darbo diena, gaunant minimuma + WTC IR CTC, nepriklausi HB IR CT? nes kai tik gavau pirma laiska su paskaiciavimais is tax creditu, pristaciau ji HB tai iskart nueme viska g.gif
Atsakyti
Gal galit parekomenduoti, kokį rinktis interneto tiekėją. 4u.gif Vyras išvyko į UK, išsinuomavo kambarį, bet ten nėra interneto ax.gif
Atsakyti
na tai vyrui ir reikia ziurinetis ir su visu namu tartis. ar cia tu jam advokatausi?! g.gif pilna ivairiu pasiulymu, pagal vieta, greiti, duomenu kieki reik ziuret. zodziu, vietoj geriau viskas sprendzias
Atsakyti
mes pvz turim Virgin interneta ir kabeline ir kol kas patenkinti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(whitey @ 2012 03 11, 03:12)
na tai vyrui ir reikia ziurinetis ir su visu namu tartis. ar cia tu jam advokatausi?! g.gif pilna ivairiu pasiulymu, pagal vieta, greiti, duomenu kieki reik ziuret. zodziu, vietoj geriau viskas sprendzias

Na o kam tas pamokslavimas, nei Jus ta seima pazystate, nei ka... doh.gif

Del interneto - mes naudojam "3" - esam patenkinti, nes uz bevei 30svaru i menesi gaunam neribota interneta, telefono linija, nemokamus neribotus skambucius i Lietuva (i laidinius telefonus.) 4u.gif
Atsakyti