Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 05, 08:41)
Sedziu darbe su asarom akyse.. Na byra musu seima, nors as to labai nenoriu, bet suvokiu, kad iki vasaros pabaigos man reikia kazka keisti.

Dėl uždraudimo išvažiuoti nežinau, bet manau, kad negali, tik tėvui turi būti užtikrinamas reguliarus matymasis su sūnum, o jis pavyzdžiui, gali sakyti, aš neturiu pinigų į UK skraidyti ir tada jūs turėtumėt skraidinti sūnų atgal pasimatymui. Čia tokia hipotetinė situacija. Dėl darželių pabandykit paskaityti darželių UK temoj.

O apskritai man atrodo, kad jums dabar sunkus periodas ir kaip ir pati sakote, norisi pabėgti nuo tos situacijos, atrodo, kad bus geriau. Pasistenkit apsvarstyti situaciją, atmetus savo psichologinę būseną. Ar jus traukia UK kaip šalis? Ar įsivaizduojate savo gyvenimą toli nuo artimųjų, draugių, mėgstamų kavinių, Lietuvos miškų, Baltijos jūros ir pan.? Pagalvokit, ar vaikui nebus psichologinės traumos didelės nesimatyti su tėvu ilgesnį laiką, jeigu jie labai artimi. Dar pasvarstykit blogiausią variantą, pavyzdžiui, kad kurį laiką neturėsit darbo, išleisit visas santaupas, po to gali tekti dirbti juodą darbą, psichologiškai sunku persilaužti. Jeigu visa tai jūsų negąsdina, o traukia šita šalis ir būsimas gyvenimas, tai gal ir verta važiuoti smile.gif

O dėl alimentų, nenusišnekėkit, juk ne jums lūpdažiams tuos pinigus vyras duotų, kad išdidumas neleistų imti, o vaikui - vaikas juk jūsų abiejų, tai ir išlaikyti turite abu.

Sėkmės apsisprendime 4u.gif Pasitarkit su protingais žmonėm iš jūsų aplinkos, jie pažvelgs į situaciją iš šono.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 05 kovo 2012 - 12:07
KAm tas išdidumas, jei jau skiriatės, tai alimentai priklauso. Ne Jums, o Jūsų vaikui.

Uždraust negali, nebent gal teismų keliu g.gif

Taip vienai su vaiku,pult į UK nesąmonė schmoll.gif Darželis-mokykla tik rugsėjį ir tai jei turėsit kur gyvent, adreso atvirtinimus. O ir darbo reikia, būstui reikės depozito.

Koks amžius vaiko? Mažiai labai greit užsimiršta. Trimetis tėčio nematęs 6 mėn, jo nepažįsta ir neprisileidžia doh.gif Tik jau vyresni klausinėja, bet ir jie susitaiko su ta mintim, kad tėčio nėra unsure.gif
Atsakyti
Jau issiaiskinau del vaiko pasiemimo kartu http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=325265

2. Vaikui, išvykstančiam su vienu iš tėvų, kito rašytinis sutikimas nebūtinas.

Cia butent kalba apie ne Sengeno salis, kokia ir yra UK.

Mano vaikas trimetis ir vakar buvau labai nustebinta jo brandzia kalba, kaip jis is manes eme telefona ir sake, duok mamyte, as teciui pasakysiu, kad jis griztu, tada tu neverksi (isejo mano prasymu, po to supratau, ka padariusi). Pietavom, tai net prase parodyti, ar maisto palikau teciui.. seke tetis turi gyventi su juo, o ne su baba.. Tai maniau sirdis plys.. todel vakare ir pasipyle asaros (iki siol nesustojo).

Atsiprasau, kad taip ne i tema su savo bedom. Nelabai noriu kam pasakoti is artimuju.. nemiela tema.

Isvaziuoti manes siuo metu niekas nevercia. Turiu darba, turiu papildoma uzsiemima, todel pajamu iki rudens tokiu neatsisakysiu.

Kas del UK - visada svajojau gyventi ne LT. Is pradziu norejau pabaigti mokslus, pabaigiau, o tada seima atsirado, o vyras niekada nenorejo isvaziuoti, todel as visada tik ausdavau tas mintis. Nebutu vaiko, as net nedvejociau. Esu nr. 1, kas bamba apie Lietuva, nors ja myliu, bet meiles neuztenka. Tiksliau Lietuva nemyli lietuviu. Gaila. Nepatinka man tas cirkas. As esu is tu, kur manau, kad busiu svetimsale, tai bent zinosiu, kodel esu nemylima, o dabar nepagarba is savo salies.

Blogiausiu atveju (nelabai isivaizduoju), bet palikciau kazkiek laiko vaika pas tetis, senelius. Tecio tevams jis vienintelis anukas.. Labai lauktas, mylimas.. (net per daug).

Pries isvaziuodama noriu jau buti darba susiradus. Net neisivaizduoju, kiek tai realu. Santaupu turiu, bet isleisti kazkaip nesinori... Be pajamu save isivaizduot galiu max pora menesiu.. (ne todel, kad pritruktu is ko gyventi).

Atsakyti
nu jo sunki situacija,kazkiek pazistama,vienas dalykas,ko nedaryciau,tai tikrai patarciau nepalikti vaiko vieno Lt,jei jau tikrai ketini isvaziuoti,suprantu,kad cia sunku bus iskart,bet juk tu ir nevaziuosi cia i nezinia,gal turi kazkokiu draugu pas ka vaziuosi ir gyvensi laikinai.gal yra cia kas gales pabuti su tavo vaiku kol tu dirbsi,aisku pirma turi but garantuota kad bus tau darbas is kart.jei vaikui 3 metai tai eis i darzeli,nebutinai nuo rugsejo,tik tiek,kad darzeli buna tik po 3val i diena.kitas dalykas,tevas tikrai niekaip nesukliudys jo issivezti,aisku nebent jis prisiteistu jog vaikas turi gyvent su juo,o jei tu ji paliktum viena,tai padaryti jam butu visai nesunku.dar lb nelb suprantu jus vede ar ne?o alimentu tikrai reikia ir tuo paciu turite prisiteisti,kad vaiko gyvenama vieta yra su jumis.o gal jum vertetu atskirai pagyventi ir lietuvoj,arba isvaziuot gyvent i kita miesta.
Atsakyti
Kol kas neturiu kur vaziuoti unsure.gif
Man dabar gerokas sokas, kad vaikai darzely iki 3 val. Tai kaip mamos dirba? Tenka keliaut i kita tema pasisemt ziniu g.gif
Vede mes...
Atsakyti
taip ir dirba kazkas priziuri vaika,dirba tris val arba sedi namie.aisku galima ir ilgiau laikyti darzeli,bet jau bus mokamos tos val,o kiek tai nzn.o tai jus ruosiates skirtis dokumentaliai?
Atsakyti
QUOTE(indrenear @ 2012 03 05, 16:04)
taip ir dirba kazkas priziuri vaika,dirba tris val arba sedi namie.aisku galima ir ilgiau laikyti darzeli,bet jau bus mokamos tos val,o kiek tai nzn.o tai jus ruosiates skirtis dokumentaliai?

Na taip, o ka tai keicia?

Pagalvojau, kad man turbut stogas nuvaziuos viska vienai daryti svetimoj saly.. O dar nevairuoju (nors teises turiu, bet turiu dar didesne vairavimo baime).

Cia jau mano emigracija baigta? lotuliukas.gif Juokas per asaras..
Atsakyti
vienai sunku,bet manau viskas imanoma,jei noro yra.ir gerai butu,jei pradziai kazkas padetu isivaziuot.arba turit laukt dar metus ir tada vaikui bus 4metai ir jis jau eis i mokykla,o ten bus ilgiau,net iki 15.20val lotuliukas.gif bet irgi ne kas,jei reikia dirbt ilgai.
Atsakyti
O kaip jus planuojate susirasti darba dar budama Lietuvoje? Ir kokioje srityje zadate ieskotis?
Atsakyti
QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 05, 12:59)

Man dabar gerokas sokas, kad vaikai darzely iki 3 val.

Ne iki 3val, o 3val/diena. Tiksliau, 2.5val smile.gif
Atsakyti
nu pas mus tai lygiai 3val buna smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apkabinu ir bučiuoju @ 2012 03 05, 12:59)
Kol kas neturiu kur vaziuoti unsure.gif

as isvis nesuprantu - kodel reikia emigruoti i Dz Britanija? nes skiriates,nes norit jam parodyti "ka galite" (vaika be alimentu auginti) ? lyg atostogas isivaizduojate,mat nusibodo viskas.o kaip vaikas? koks jam sokas bus gyventi atskirame kambaryje,taciau name su svetimais,eiti i darzeli su angliakalbiais(prireiks laiko kalbos adaptacijai ),matyti mamos asaros (bus ju -del nostalgijos,del finansu,nevilties) ir netekti tevo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liomi: 05 kovo 2012 - 17:16