Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(Leimar @ 2012 01 22, 20:01)
To Forget:
Na, gerai, tegul fluent ir lieka fluent, bet gyvenantys Uk (turbūt tik Londoniečiams lengviau, internacionalas... :>), tikrai žino, kad nepakanka to Fluent išmokto LT. Aš jau nekalbu apie akcentus, kurie yra skirtingi kiekvienam UK kampe, kalbu apie išsireiškimus,specifines frazes, žodžių sutrumpinimus ir t.t. ir t.t..
Žinoma, po kažkiek laiko..tai nebegąsdina.

As kaip is Kauno i Marijampole ar Mazeikius nuvaziavus nieko nesupratau ka sako, taip is Londono i Liverpuli atvaziavus vis prasiau pakartot... Labai skiriasi tie akcentai, nors tenka darbe susidurti su uzsienieciais, bet kituose UK miestuose zmones labai nesuprantamai sneka...
Atsakyti
aba diena, gal man galetumet paaiskinti. jau pribrendome prie reikalo pasiimti vaikus i UK, nes gyvenimas per dvi salys veda is proto. prasau, patarkite, nuo kokiu dokumentu reiktu man pradeti. vienas vaikas maziukas, kitas jau 10metis, kokius dokumentus man cia reiketu atvezti, kaip registruoti i mokykla, kaip i poliklinika? gal dar ka. turime pasus, gimimo liudijimus. ar vaikus reikia registruoti nuomojamam buste?
tiek daug neaiskum. kas su vaikai atvaziavo - atsakykite!!! dabar tvarkau dokumentus CB ir taxbenefits. bet dar vis negaunam. vis dokumentus siunciame. HB tvarkysim, kai atvaziuos vaikai. bet del kitko - visai nezinau, kur ziureti. Gal cia as prasau, kas parasyta jau daug, bet pavarcius, iskarto neradau. prasau, jei turetumet laiko, parasykite bent pagrindinius dalykus del vaiku atvaziavimo ir registracijos. labai jums aciu.
Atsakyti
QUOTE(tolitoli @ 2012 01 23, 13:28)
aba diena, gal man galetumet paaiskinti. jau pribrendome prie reikalo pasiimti vaikus i UK, nes gyvenimas per dvi salys veda is proto. prasau, patarkite, nuo kokiu dokumentu reiktu man pradeti. vienas vaikas maziukas, kitas jau 10metis, kokius dokumentus man cia reiketu atvezti, kaip registruoti i mokykla, kaip i poliklinika? gal dar ka. turime pasus, gimimo liudijimus. ar vaikus reikia registruoti nuomojamam buste?
tiek daug neaiskum. kas su vaikai atvaziavo - atsakykite!!! dabar tvarkau dokumentus CB ir taxbenefits. bet dar vis negaunam. vis dokumentus siunciame. HB tvarkysim, kai atvaziuos vaikai. bet del kitko - visai nezinau, kur ziureti. Gal cia as prasau, kas parasyta jau daug, bet pavarcius, iskarto neradau. prasau, jei turetumet laiko, parasykite bent pagrindinius dalykus del vaiku atvaziavimo ir registracijos. labai jums aciu.

Aš čia esu su visais savo 3 vaikais. Gaunu viską, kas priklauso. Bet pašalpų neduos, kol vaikų nebus UK, nes jie turi matyti į kokias mokyklas jie eina ir t.t. Child Tax creditai ir Child Benefit reikalauja dokumentų ir įrodymų iš mokyklų, kurias čia vaikai lanko.
Apie mokyklų paiešką ir registraciją į jas gali pažiūrėti mano svetainėje My Webpage

Į GP pas gydytojus užregistruoti reikia eiti į savo rajono artimiausią ir nešti proof of address, mažiausiai tuo adresu turi būti gyventa 3 mėnesiai. Belekokie laiškai netinka, reikia nešti bilus už mokesčius jūsų vardu arba benefitų Award laiškas iš HRMC
Atsakyti
QUOTE(Me4u @ 2012 01 23, 12:38)
Aš čia esu su visais savo 3 vaikais. Gaunu viską, kas priklauso. Bet pašalpų neduos, kol vaikų nebus UK, nes jie turi matyti į kokias mokyklas jie eina ir t.t. Child Tax creditai ir Child Benefit reikalauja dokumentų ir įrodymų iš mokyklų, kurias čia vaikai lanko.
Apie mokyklų paiešką ir registraciją į jas gali pažiūrėti mano svetainėje My Webpage

Į GP pas gydytojus užregistruoti reikia eiti į savo rajono artimiausią ir nešti proof of address, mažiausiai tuo adresu turi būti gyventa 3 mėnesiai. Belekokie laiškai netinka, reikia nešti bilus už mokesčius jūsų vardu arba benefitų Award laiškas iš HRMC

Ar tikrai i GP reikia but pragyvenus 3 menesius g.gif Kiek girdejau zmones atvaziuoja ir is karto registruojas g.gif Ar tu cia apie vaikus tik kalbi, nors ir vaikams nelogiska, tai negi jie lieka 3 menesius pakabinti ore be gydymo?

Del irodymu is mokyklu norint gauti pasalpas - o jei vaikai dar neina i mokykla del amziaus ir tarkim juos priziuri mociute - kaip tada? Juk turi buti ir kazkokiu kitu variantu?

Tiesa, dar del proof of address - as dar nesusiduriau su pasalpom, bet daugybe lietuviu pernuomoja busta is kitu lietuviu ir neturi jokiu nuomos sutarciu ar bilu saskaitu.....esu skaicius, kad tiesiog nesa busto savininko (na to, zmogaus, kurio vardu yra nuomos sutartis ir bilai) rastiska patvirtinima, kad tikrai ten gyvena. Kitose institucijose (idarbinimo agenturoj, banke, jobcentre man is viso uzteko padiktuoti adresa ir viskas, tiesa jobcentre tiesiog parodziau is banko gauta laiska mano adresu).
Atsakyti
QUOTE(Me4u @ 2012 01 22, 23:38)
Child Tax creditai ir Child Benefit reikalauja dokumentų ir įrodymų iš mokyklų, kurias čia vaikai lanko.

Jei ir nelankys is pradziu niekas (maziukas, tarkim) tai gal nereikalaus? Maniskis nelanko nieko isskyrus neoficialu kluba. Tai gaunam ir CHB ir Child TAx Credit. Tiesiog anketoje pildant atsakiau, kad mokyklos/darzelio nelanko. Aisku, cia kolkas.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 23 sausio 2012 - 11:57
QUOTE(exDaiva @ 2012 01 23, 13:56)
Ar tikrai i GP reikia but pragyvenus 3 menesius  g.gif Kiek girdejau zmones atvaziuoja ir is karto registruojas  g.gif Ar tu cia apie vaikus tik kalbi, nors ir vaikams nelogiska, tai negi jie lieka 3 menesius pakabinti ore be gydymo?

Del irodymu is mokyklu norint gauti pasalpas - o jei vaikai dar neina i mokykla del amziaus ir tarkim juos priziuri mociute - kaip tada? Juk turi buti ir kazkokiu kitu variantu?

Tiesa, dar del proof of address - as dar nesusiduriau su pasalpom, bet daugybe lietuviu pernuomoja busta is kitu lietuviu ir neturi jokiu nuomos sutarciu ar bilu saskaitu.....esu skaicius, kad tiesiog nesa busto savininko (na to, zmogaus, kurio vardu yra nuomos sutartis ir bilai) rastiska patvirtinima, kad tikrai ten gyvena. Kitose institucijose (idarbinimo agenturoj, banke, jobcentre man is viso uzteko padiktuoti adresa ir viskas, tiesa jobcentre tiesiog parodziau is banko gauta laiska mano adresu).

Su tais GP gali būti įvairiai, čia priklauso nuo pačios GP politikos, ko jie reikalauja ir t.t. Aš aprašiau standartinį variantą, ko reikėtų tikėtis. Žinoma, kad gali būti, kad pasiseka ir nereikalauja jokių ypatingų popierių. Duok dieve, kad taip visur būtų...
Kitose institucijose taip - užtenka tik padiktuoti arba parodyti kelis laiškus savo vardu gautus į nurodytą adresą.

QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 23, 13:57)
Jei ir nelankys is pradziu niekas (maziukas, tarkim) tai gal nereikalaus? Maniskis nelanko nieko isskyrus neoficialu kluba. Tai gaunam ir CHB ir Child TAx Credit. Tiesiog anketoje pildant atsakiau, kad mokyklos/darzelio nelanko. Aisku, cia kolkas.. ax.gif

Jei vaikiukai dar mažiukai, tai akivaizdu, kad jie nelanko nei mokyklų ir gal darželių, bet jei vaikas yra jau mokyklinio amžiaus, tai tikrai prašys. Mokyklinis amžius yra 4,5 - 5 metai iki 16 m.
Atsakyti
labai dekoju visiems, kas atsake! dar noriu patykslinti del skiepu paso - ar cia toks reikalingas?ir ji reiktu anglu kalba?
parasykite visi kas su vaikais cia gyvenate. kaip vaikai adaptavosi. kaip mokyklose jiems. maziukas bus kuri laika namie, su mano mama, net ji pensininke, pirmu laiku pagyvens, kol mes sutvarkysime cia viska pas mus.
Atsakyti
QUOTE(tolitoli @ 2012 01 23, 14:24)
labai dekoju visiems, kas atsake! dar noriu patykslinti del skiepu paso - ar cia toks reikalingas?ir ji reiktu anglu kalba?
parasykite visi kas su vaikais cia gyvenate. kaip vaikai adaptavosi. kaip mokyklose jiems. maziukas bus kuri laika namie, su mano mama, net ji pensininke, pirmu laiku pagyvens, kol mes sutvarkysime cia viska pas mus.

Skiepų pasus būtinai pasiimk, nes GP prašys iš karto. Skiepų pase yra ir angliškai išversta. Bent senesnėse versijose yra. GP juos nusiskanuoja ir grąžina ir kiekvieną kartą vedant vaiką skiepytis, gydytojas deda antspauduką į lietuvišką skiepų knygutę.

Mano vaikai adaptavosi gerai, bet čia priklauso nuo pačio vaiko. Visi vaikai skirtingi. Teko girdėti, kad kai kuriems buvo ir sunku ir pan, todėl sunku ką tvirtinti. Neatvažiavęs ir nepabandęs - nesižinosi. Su kalba irgi jiems dabar jokių problemų. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Me4u @ 2012 01 23, 12:30)
Skiepų pasus būtinai pasiimk, nes GP prašys iš karto. Skiepų pase yra ir angliškai išversta. Bent senesnėse versijose yra. GP juos nusiskanuoja ir grąžina ir kiekvieną kartą vedant vaiką skiepytis, gydytojas deda antspauduką į lietuvišką skiepų knygutę.

Mano vaikai adaptavosi gerai, bet čia priklauso nuo pačio vaiko. Visi vaikai skirtingi. Teko girdėti, kad kai kuriems buvo ir sunku ir pan, todėl sunku ką tvirtinti. Neatvažiavęs ir nepabandęs - nesižinosi. Su kalba irgi jiems dabar jokių problemų. Sėkmės  4u.gif

dar karteli aciu, jusu nurodytam psl. radau daug info. pergyvenu baisiai, nes ir patys pakankamai nesigaudome. bet, tikiuosi, viskas bus gera. svarbu jau vaikai kartu gyvens, nes taip kas 3 menesius lakstyti i LT, jau nebegaliu. Perdaug skausminga. Be to, jau jei cia uzsibuvom ilgiau, reikia cia ir tvarkyti savo gyvenima..
Atsakyti
QUOTE(tolitoli @ 2012 01 23, 14:45)
dar karteli aciu, jusu nurodytam psl. radau daug info. pergyvenu baisiai, nes ir patys pakankamai nesigaudome. bet, tikiuosi, viskas bus gera. svarbu jau vaikai kartu gyvens, nes taip kas 3 menesius lakstyti i LT, jau nebegaliu. Perdaug skausminga. Be to, jau jei cia uzsibuvom ilgiau, reikia cia ir tvarkyti savo gyvenima..

Nėra už ką smile.gif Viskas bus gerai, pamatysit. 4u.gif
Linkiu stiprybės ir kantrybės tvarkantis dokumentus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ką, situacija tokia. Vyras pirmadienį išskrenda. Ieškoti laimės svetur. Ir neramu ir noris, kad greičiau, kad aiškiau būtų kas kaip. Sėkmės jam.
Atsakyti
Sveikos, gal kuri galetu papasakoti ar yra kokie koledzai mokytis anglu kalbos ir ar jie yra finansuojami jei ne tai gal zinot kokios kainos, mane domina Londonas (geriausia vakaru) Aciu 4u.gif
Atsakyti