Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 22, 16:55)
Mjoo...su ta kalba tai tikrai keblu. Visada maniau, kad anglu kalba moku na  -labai gerai. Galejau ramiai skaityti angliskas knygas, apie filmus nekalbu - nereikejo jokiu titru.
Taciau atskridau ir jau oro uoste NIEKO NESUPRATAU. Kita diena maisto parduotuve NIEKAIP nesupratau, ko is manes nori... ("Do you need a bag?") -  ir nors prasmek zemej.  doh.gif O jau nekalbu apie pokalbius telefonu... Ir ne tik, kai reikia suprasti, ka tau sako, ko klausia (o ypac jei akcentas - indiskas ir pan.), bet kai ir paciai reik skambint, klaust... Tik atsiliepia ir - galvoj tuscia, burnoj - tyla.  doh.gif  lotuliukas.gif

Zuzi_šoka, na ir man pasitaikydavo, kad maniau, jog ar aš čia angliškai nemoku, ar jie... restorane padavėjas kalbėjo lyg karštą bulvę įsidėjęs..Ir pagal akcentą, spėju, dar buvo kažkur iš Velso pusės... doh.gif kartą banke..irgi ne ką geriau buvo... na patirties su kaupu.. g.gif dabar jau gyventi galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Me4u @ 2012 01 22, 07:02)
drinks_cheers.gif Gryna šventa tiesa  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Ačiū dievui, mano jau visos tokios problemos išgaravo, bet buvo lygiai tas pats  doh.gif

QUOTE(Leimar @ 2012 01 22, 07:08)
Zuzi_šoka, na ir man pasitaikydavo, kad maniau, jog ar aš čia angliškai nemoku, ar jie... restorane padavėjas kalbėjo lyg karštą bulvę įsidėjęs..Ir pagal akcentą, spėju, dar buvo kažkur iš Velso pusės...  doh.gif  kartą banke..irgi ne ką geriau buvo... na patirties su kaupu.. g.gif  dabar jau gyventi galima biggrin.gif

Merginos, o kiek laiko Jums turejo praeiti, kad jau galetumet laisvai bendraut ir suprast? As cia virs metu, na jau drasu kalbet, bet vistiek susikaupt reikia pries skambinant kurnors.... Nes BUTINAI uzkris koks zodis... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 22, 21:14)
Merginos, o kiek laiko Jums turejo praeiti, kad jau galetumet laisvai bendraut ir suprast? As cia virs metu, na jau drasu kalbet, bet vistiek susikaupt reikia pries skambinant kurnors.... Nes BUTINAI uzkris koks zodis...  doh.gif

Suprast ir perprast gal pusės metų reikėjo. O kalbėt jau irgi panašiai pradėjau bandyt, o dabar vertėjauju kitiems lietuviams, iškviečia kartais į kokį appointmentą tai į GP, tai Local centrą, tai į mokyklas ir t.t. Bet dar nesijaučiu, kad puikiai moku. Dar yra daug vietos tobulėjimui. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Me4u: 22 sausio 2012 - 19:35
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 22, 17:14)
Merginos, o kiek laiko Jums turejo praeiti, kad jau galetumet laisvai bendraut ir suprast? As cia virs metu, na jau drasu kalbet, bet vistiek susikaupt reikia pries skambinant kurnors.... Nes BUTINAI uzkris koks zodis...  doh.gif

Na, aš ir šiaip ne taip ir seniai esu UK, na o su kalba persilaužti reikėjo..Kokių 4 mėnesių, kadangi pačioje pradžioje turėjau gerų pamokų biggrin.gif jeigu ne, tai gal ir pusės metų neužtektų smile.gif Dabar jau kaip ir viskas gerai, bet vis dar pasitaiko, kad ne viską iškart suprantu ar panašiai... Nes juk niekam neįdomu, kad esi užsienietė, nelabai čia puolasi kalbėti lėčiau ar aiškiau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Me4u @ 2012 01 22, 19:53)
Papildyta:
Na taip kalba visi, kurie tiesiogiai nesusidūrė su padėtimi. Kai nuvažiuosi, įsitikinsi, kad ne viskas rožėmis klota. Aš buvau ten, puikiai žinau.
Pirmas dalykas - nesuprasi išvis ką Granthamo angliukai kalba. Antras dalykas, kaip čia teisingai pasakė - tau tik atrodo, kad tu moki anglų kalbą. Kai atvažiuosi čia, nesugebėsi suregsti padoraus sakinio. Turės praeiti laiko, kol įkirsi buitines frazes ir išsireiškimus.
Trečia - mažam mieste emigrantų nieks nekenčia ir dauguma jų yra rasistai. Nieks tavęs į jokį kitokį darbą kaip tik fabrike ir per agentūrą neims.

Šiaip klausei, kiek duoda pašalpų. Dokumentai tvarkosi labai ilgai, kartais vilkinami specialiai. Jei toks atvejis akivaizdus, reikia rašyti complaintą. Child benefitas: už pirmą arba vienintelį šeimos vaiką moka 20.30 svarų/ sav. už kitus vaikus moka po 13.40 sv./ sav.
Child Tax Credit gali pasiskaityti mano svetainėje, todėl čia nesikartosiu My Webpage

nesupratot manes:) as angliskai tik pasisveikint moku:d tikrai nesitikiu aukso kalnu,as kalbejau,apie kitus,vienas angliskai kalba kaip lietuviskai,tai patikekit,darbo pasiulymu netruksta ir tam paciam Granthame;)
Atsakyti
Kalbant apie kalbos igudzius, manau, kad betkoki pradmenys padeda. Zinoma mokymasis desimtukais nebutinai reiskia fluent atvykus cia, bet tam zmogui bus lengviau persilauzt, negu tam kuris visai kalbos nesimoke ar kuris nusirasinedamas tuos desimtukus susirinko.
Taip pat cia dalinates kiek kuriai uztruko persilauzt, bet tas perzilauzimas persilauzimui nelygus, kai kam persilauzimas skaitosi, kad gali nueje i parde ar kur paskambine susikalbet (kad ir su klaidom, bet galet susikalbet). Kitam persilauzimas reiksia kalbet taisiklingai su visais laikais ir artikeliais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 01 22, 08:55)

Taip pat cia dalinates kiek kuriai uztruko persilauzt, bet tas perzilauzimas persilauzimui nelygus, kai kam persilauzimas skaitosi, kad gali nueje i parde ar kur paskambine susikalbet (kad ir su klaidom, bet galet susikalbet). Kitam persilauzimas reiksia kalbet taisiklingai su visais laikais ir artikeliais  ax.gif

Va va butent.. Man labai rupi taisyklingai, vaizdziai sneket, nes labai ilgai jauciausi kaip de**le kokia, kalbedama trumpais, glaustais sakiniais, o noredavosie TIEEEK pasakyt.... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 01 22, 18:55)
Kalbant apie kalbos igudzius, manau, kad betkoki pradmenys padeda. Zinoma mokymasis desimtukais nebutinai reiskia fluent atvykus cia, bet tam zmogui bus lengviau persilauzt, negu tam kuris visai kalbos nesimoke ar kuris nusirasinedamas tuos desimtukus susirinko.
Taip pat cia dalinates kiek kuriai uztruko persilauzt, bet tas perzilauzimas persilauzimui nelygus, kai kam persilauzimas skaitosi, kad gali nueje i parde ar kur paskambine susikalbet (kad ir su klaidom, bet galet susikalbet). Kitam persilauzimas reiksia kalbet taisiklingai su visais laikais ir artikeliais  ax.gif

-Astreja-, tikrai taip, pradmenys visuomet pradeda, nesvarbu kokioje srityje. Dėl taisyklingumo... Laikų naudojimas, artikeliai, spellingas ir t.t.. Dažnai šiuo aspektu užsieniečiai anglų kalbą moka geriau (savaimes suprantama, čia apie tuos, kurie tikrai gerai moka anglų kalbą), tačiau prasilaužimo reikia, kaip jau minėjome, akcentas, tarimas (dažnai jis skiriasi regionuose), specifinės frazės ir išsireiškimai..O ne retai ir tame, kad esi užsienietis..
Na, čia galima filosofuot ir filosofuot... Yra daug niuansų, daug skirtinų situacijų ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 22, 18:59)
Va va butent.. Man labai rupi taisyklingai, vaizdziai sneket, nes labai ilgai jauciausi kaip de**le kokia, kalbedama trumpais, glaustais sakiniais, o noredavosie TIEEEK pasakyt.... lotuliukas.gif

Zuzi_šokas, tikrai taip..Aš visuomet stengiuosi taisyklingai kalbėti, jei tik kas neaišku, išsiaiškinu, kad kitą kartą žinočiau smile.gif Na, o dėl vaizdingumo..Anglų kalba pati iš savęs nėra vaizdinga... smile.gif
Atsakyti
Na tarkim, aš fluent manau yra tada, kai tau šnekant galvoti nereikia. Ir mintyse iš LT neverti į anglų, ir tik tada sakai. Taip visada lieka slengas, specifinės fražės, akcentas, bet tai greitai perprantama.
Plius dar pastebėjau, kad labai skiriasi kalbos lygis tų, kurie atvažiavo nemokėdami, ir čia išmoko šnekamają kalbą, nors ir šneka laisvai, bet pati kalba ir jos struktūra, lieka skurdoka. Su rašymu, iš vis didelės problemos, su laikais
Visai kas kita, kas atvažiavo rimtai mokiniąsi kalbą, skaitę knygas ir pan.
Taisyklingumas dažnai pakankamai sąlyginis dalykas, lietuviškai irgi retas kuris šneka, visiškai taisyklingai.
Tarkim darbe kelių anglų klausiau koks skirtuma starp someone ir somebody, nes kažkodėl jie naudoja tik someone, anyone. Nei vienas nesugebėjo atsakyt, absoliučiai nieko. Sako ir tiek, nežino kodėl. Išsilavinę anglai biggrin.gif
Atsakyti
Kokios skirtingos patirtys :-) As susiduriau su tuo, kad per menkai vertinau savo anglu kalba. Fluent tikrai nelaikiau, maniau na kad siek tiek moku, visgi nuo kietos anglu kalbos destytojos mustro universitete oi kiek laiko praejo....ir vat gyvai suprantu praktiskai viska...sunkiau telefonu, kai nematau artikuliacijos, ypac kaip sakot kai koks imigrantas kalba....del to, kad niekas nesivargina kartoti, jei nesuprantu - nesutinku....dar ne sykio per 3 menesius su tuo nesusiduriau...kartais net nesmagu, kai zmogus is paskutiniuju bando visa man kazka pasakyti, o as vistiek nepagaunu esmes....kalbeti sunkiau - truksta zodyno.....nors net keli vietiniai anglai sake, kad kalbu gerai...gal pataikavo :-) del kalbines sandaros - mane stebina vietine suniveliuota kalba, esu ismokyta klasikines anglu kalbos, todel pati pastebiu, kai vietiniai kalba be pagalbiniu zodeliu, uz ka gaudavom dvejetus tarybiniais laikais universitete.

Del diskriminacijos irgi negaliu nieko pasakyti, kolkas nesusiduriau....kad tik i fabrikus priima nenuostabu - ne koju neapsilus, kalbos neivaldzius ner ko noreti, kad kas pultu gera pozicija siulyti. Siaip esu optimistiska ir geranoriska - gal todel nematau visu tu baubu, kuriais gasdina pries isvaziuojant. Be to jau sunkiai beisivaizduoju koki nors zemes kampeli, kuriame buciau dar labiau nereikalinga nei lietuvai.
Atsakyti
QUOTE(exDaiva @ 2012 01 22, 23:01)
Be to jau sunkiai beisivaizduoju koki nors zemes kampeli, kuriame buciau dar labiau nereikalinga nei lietuvai.

Labai liudnai nuskambejo verysad.gif verysad.gif
Atsakyti

QUOTE(Zuzi_šoka @ 2012 01 22, 21:14)

mes su seima sia dar nepilnas menuo ir tebesu toj fazej, kai parduotuvej klausia ar reik maisiuko, o as ziuriu perkrepitu veidu doh.gif ir as ne is tur, kurios lietuvoje galejo pasakyt gerai mokancios anglu kalba... schmoll.gif bet su laiku gal persilausiu unsure.gif
Atsakyti