Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(*ultraviolet* @ 2011 04 13, 11:44)
5 metu vaikutis jau eis  i mokykla...o tas triju metu arba i darzeli arba derintis darba su vaiko prieziura...dauguma bent pas mus vezasi mamas tetas ir t.t. vaiku prieziurai..kitos derinasi su vyrais savo pamainas dar kitos samdo uzsenietes nelegalias aukles..daug varijantu yra bet tik vietoi manau tai galima igyvendinti 100 procentu...
As pati atsiveziau mama priziuret man maziuka tai dar mama papildomai uzsidirba ziuredama kitu lietuviu vaikucius...ir mamoms gerai ir mano mamai uz papildoma svara..

o kiek maždaug kainuotų, jei kokia močiutė iš lt priimtų ir mano mažiuką kartu? o ten kur nuo 5-erių lanko mokyklas, jau veikia popamokiniai klubai ir pan? Ir man dar įdomu, ar žymiai didesnės galimybės gauti darbą, jei mano vyras be problemų kalba angliškai? Aš pati irgi laisvai kalbu, tik su tuo baltišku akcentu, o jis švariai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Horo: 13 balandžio 2011 - 11:39
QUOTE(Horo @ 2011 04 13, 13:37)
o kiek maždaug kainuotų, jei kokia močiutė iš lt priimtų ir mano mažiuką kartu? o ten kur nuo 5-erių lanko mokyklas, jau veikia popamokiniai klubai ir pan? Ir man dar įdomu, ar žymiai didesnės galimybės gauti darbą, jei mano vyras be problemų kalba angliškai? Aš pati irgi laisvai kalbu, tik su tuo baltišku akcentu, o jis švariai.

Kaina cia nenusakomas dalykas...pas mus mazas kaimelis automatiskai pigiau didmiesciuose tokiuose kaip londonas zinau yra brangiau..kadangi mano mama ziuri kitus vaikus kartu su mano gaunasi pigiau jei ziuretu tik viena svetima butu brangiau..daug niuansu yra del ko kainos kinta...Nezinau kaip mokyklose su popamokine veikla bet ir siaip mokykla veikia ta prasme pamokos iki 3-4 kaipkur.. o del darbo tai kaip jau ir minejo kazkas yra laimes dalykas..mano vyras laisvai kalba angliskai bet jis turi viena darba as kalbu labai labai mazai bet turiu du darbus daug daugiau apmokamus...daug niuansu daug sekmes visko reik cia..cia UK..
Atsakyti
Sveikos,

Norejau pasiteirauti, gal, kuri susidurusi su tokia situacija, kad vyras ar draugas dirba techniku, t.y taiso ž.ū techniką.
Ar vertą važiuoti ir ar lengva bus rasti darbą? Kokios darbo sąlygos? g.gif

Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2011 04 13, 10:37)

Viskas priklauso kokiam rajone vyras apsistos . Jei ten kur daug lietuviu , tai galima ieskoti ir kooperuotis su mamom del mazesnio , del vyresnio 5 metu mokykla nuo 9 iki 3-4 ( skirtingai priklauso nuo mokyklos ) ,
Kas liecia del mociuciu is lt , jei turi savo tai viskas kaip ir ciki , bet jei imsi svetima moteriskia , duodu kelis pvz, o tau spresti:
1) susirandi moterelia , nuperki bilietus, duodi kambari , moki pinigus . Atvaziuoja apsisniukstineja po keliu menesiu sako atsiprasau ,bet as iseinu.....( taip ir noretusi tiesei i lektuva pasodinti ) , bet .......
2 ) kitos susigyvena , tai ir valgyti padaro ir kambarius tvarko , viena priziuri mazesni , kita vyresni i mokykla nuveda .
Kas liecia del darbu g.gif g.gif MB sneka , bet ... Kaip sako su pagalvojimais . As kaip ir be problemu . Bet jo alga 2-3 kartus didesne . Taip , kad priklauso nuo specialybes . Tik zinau jei atvaziavai dirbti mokytoja , tai ir ieskok ir lauk , o ne kol surasiu nueisiu i kokia gamykla ,cia is draugu patirties , nes taip ir liko gamykloje .
Sekmes!!!!
Atsakyti
Geras patarimas. Nereikia tershti savo CV neiashkiais darbais. Paskui ish tos dalies darbdaviai labiausiai ir klausineja, nes tai taip vadinama 'anglishka' patirtis, o kad tai visai nesusije, tai dzin
Atsakyti
O man keisti tokie pamastymai NEIK I GAMYKLAS..
1. iskylantis klausimas o is ko tada gyvent kol lauksi savo svajoniu darbo g.gif
2.mano pamastymas kad darbo galima ieskotis ir dirbant gamyklose...
3.dar neesu girdejus kad darbas terstu CV kad ir koks jis bebutu..kaip zmones sako darbas puosia zmogu..
4. del pasilikimo gamyklose tiesiog zmogaus budas nebesiekti daugiau o tenkintis tuo ka turi...as dirbau pakavime nors tai su mano specialybe ar darbo patirtim neturejo nieko bendro bet tai buvo man labai gera anglu kalbos mokykla..ir niekada nesigailesiu kad pradejau nuo to ko pradejau....tad kekviena situacija turi savo puses wink.gif
Atsakyti
teisingai,kiekvienam savo
Atsakyti
labukas merginos ,gal kas zinote kiek su lietuviska masina galima vazineti uk? ir kiek valandu i savaite galima dirbti uk,kad nenuimti pasalpa?aciu uz atsakymus,iki
Atsakyti
Pashalpoms yra atskiras skyrelis. Shiaip iki 16val buvo. Del lt mashinos, tai vien lt draudimas dazniausiai pasibaigia galiojes uzsieny po 30-45dienu. O visa kita, tai anglu policininku reikalas. Gerai prisikabinus, nepaleidzia jau
Atsakyti
QUOTE(deivi @ 2011 04 15, 09:10)
labukas merginos ,gal kas zinote kiek su lietuviska masina galima vazineti uk? ir kiek valandu i savaite galima dirbti uk,kad nenuimti pasalpa?aciu uz atsakymus,iki

Galit paskaityti cia http://www.direct.go...cle/DG_10014623 . Kiek suprantu puse metu galite vazinetis. 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimuku blush2.gif :

1. Ar Londono pozeminiai traukiniai rodo tiek is vidaus tiek is issores kuria linija ir kuria kryptimi vaziuoja? ..Tik siandien pastebejau kad jie linijomis o ne numeriais zymimi ir uzmetus aki i intereneta radau kad atseit galima klaidingai juos ten suprasti... g.gif
2. Gal kas ka papasakotu apie Bow rajona..? blush2.gif
3. Ar idarbinimo agenturos konsultuoja naujus imigrantus darbu ir karjeros klausimais?
4. Kokie vietiniai laikrasciai naudingiausi darbo paieskai?

...visoms nepagailejusioms patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2011 04 15, 12:37)
Turiu klausimuku  blush2.gif :

1. Ar Londono pozeminiai traukiniai rodo tiek is vidaus tiek is issores kuria linija ir kuria kryptimi vaziuoja? ..Tik siandien pastebejau kad jie linijomis o ne numeriais zymimi ir uzmetus aki i intereneta radau kad atseit galima klaidingai juos ten suprasti... g.gif
2. Gal kas ka papasakotu apie Bow rajona..? blush2.gif
3. Ar idarbinimo agenturos konsultuoja naujus imigrantus darbu ir karjeros klausimais?
4. Kokie vietiniai laikrasciai naudingiausi darbo paieskai?

...visoms nepagailejusioms patarimu  4u.gif

1. Linijos turi savo spalva ir pavadinima, kiekvienos linijos traukiniuose yra nuspalvinti tureklai (kur rankom laikytis) tos linijos spalva. O kad zinot kuria kryptim vaziuoja, buna nurodyta pagal pasaulio puses (southbound, eastbound ir t.t.). Prie kiekvieno traukinio 'stoteles' nurodytos visos stoteles i kurias vaziuoja. Londono metro sistema is ties yra labai intuityvi ir paprasta. Svarbiausia SKAITYTI kas kur parasyta ir bus viskas aisku smile.gif

2. Nieko nezinau apie rytus.

3. Kiek as buvau agenturu, man sake, kad jie be patirties UK ir be dokumentu nepriima...

4. Laikrasciuose tai nelabai buna daug skelbimu. Geriausia gumtree.com, jobcentre, caterer ir kitiuose darbo tinklapiuose ieskoti.
Atsakyti