QUOTE(vasara_ @ 2011 04 01, 17:53)
labas mamos užsienietės
norėčiau jūsų nuomonių, todėl trumpai nupasakosiu situaciją: esu LT, dirbu ofisinį darbą, alga nevėluoja, darbo valandos labai žmogiškos, bet atlyginimas nėra stebuklingas. nebūtų dejonių, jeigu užtektų mokslams. esu baigusi paprasčiausią profesinę mokyklą ir labai pasisekė, kad gavau tokį darbelį, bet norėtųsi dar bent kolegiją pasibaigt su padoresne specialybe, o tam pinigėlių nėra. užklausiau giminaičių, esančių UK apie darbą, tai siūlo rudeniop atvykti, padės įsikurti, padės susisiekiant su agentūromis dėl darbo (kaip matot darbas nebūtų padėtas ant lėkštutės). greičiausiai darbas fabrike, nors nieko daugiau ir nesitikiu. šansų yra nemažai, kad darbą rasiu.
kaip manot, ar verta palikti čia "šiltą vietelę" ir bandyti laimę ten? išvykusi darbą prarasčiau negrįžtamai. artimieji nelabai padeda apsispręsti, taigi norėtųsi išgirsti nuomonę iš ten esančių ar žadančių vykti. ačiū
As asmeniskai esu laiminga kad pries penkis menesius isvaziavau pas drauge savaitei ir nebegrizau, draugas viska mete LT ir po savaites atvaziavo pas mane su marsrutke
gavau darba party time bet taip isejo kad dirba po 40val per savaite ir daugiau, draugas po savaites susirado darba, po 3 savaiciu gavau kontrakta, dabar kad ir nebutu darbo vistiek pinigus moketu
dar nei karto nei man nei draugui nebuvo taip kad sedetume be darbo namie, atvirksciai praso kad padirbtume virsvalandzius
esu labai patenkinta savo sprendimu ir tikrai nesigailiu, ypac po atostogu LT pries pora savaiciu, ten gyvent nebeimanoma..
Cia kaip kam pasiseka, manau daug kas priklauso nuo to i koki miesta vaziuosit.
Beja mano anglu zinios buvo prastos, net nesuprasdavau be zodino ka reikia pildyt anketoj del darbo.. Jau patyliu apie tai kaip susisneket su zmonem, net saskaitos negaledavau papildyt..
o dabar ir kalba pramokau ir gyvenimu dziaugtis galiu