Įkraunama...
Įkraunama...

Išvažiavimas į UK

QUOTE(salem @ 2011 03 31, 13:58)
oho, kokie planai, viena nama antra nama. Bent uz nuoma ar uztenka? =))))

kanarai... =))))))))
Papildyta:
tai yra normalu, tu gali ir i rusija isvaryti, nes pripratimas yra blogiau uz prigimima. kai zmogus pripranta tai ir nesinori nieko...

Pinigai baigiasi ir grizta i UK. Elementaru.
Atsakyti
QUOTE(salem @ 2011 03 31, 13:58)
Bent uz nuoma ar uztenka? =))))

ne, neuztenka schmoll.gif vargstam cia visi valytoju darbus dirbdami, saules sviesos nematydami schmoll.gif gailimes be galo, kad isvykom unsure.gif ziurom i pasilikusiuosius LT is pazemiu, o kaip kitaip? juk jie i mus is taip aukstai zvelgia... O senatvej vaziuosim atgal i LT pasilikusiuju malones prasyt- o gal kuris pades unsure.gif akivaizdziai tokio atsakymo tikejotes- tai tikiuosi paglosciau sirdi mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 03 31, 19:34)
ne, neuztenka  schmoll.gif  vargstam cia visi valytoju darbus dirbdami, saules sviesos nematydami  schmoll.gif  gailimes be galo, kad isvykom  unsure.gif  ziurom i pasilikusiuosius LT is pazemiu, o kaip kitaip? juk jie i mus is taip aukstai zvelgia... O senatvej vaziuosim atgal i LT pasilikusiuju malones prasyt- o gal kuris pades  unsure.gif  akivaizdziai tokio atsakymo tikejotes- tai tikiuosi paglosciau sirdi  mirksiukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2011 03 31, 17:34)
ne, neuztenka  schmoll.gif  vargstam cia visi valytoju darbus dirbdami, saules sviesos nematydami  schmoll.gif  gailimes be galo, kad isvykom  unsure.gif  ziurom i pasilikusiuosius LT is pazemiu, o kaip kitaip? juk jie i mus is taip aukstai zvelgia... O senatvej vaziuosim atgal i LT pasilikusiuju malones prasyt- o gal kuris pades  unsure.gif  akivaizdziai tokio atsakymo tikejotes- tai tikiuosi paglosciau sirdi  mirksiukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Labai vargstam , tevai pensininkai is LT atsiuncia pynigu tai dar prasilaikom . I metus pora kartu atskrenta su tasem dovanu anukams , patys bilietus nusiperka , o kai atvaziuoja tai mu is lepina viska perka tai tada ir vaisiu paragaunam ir sulciu .
4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(salem @ 2011 03 31, 00:14)
na tema neuzsidaro kaip matau, tai Jus man paaiskinkit, koks modelis dirbant UK:

pvz.: susirandi darba, perki nama, o senatve lt is nuomos?

O galeciau atvirksciai paklausti? Koks modelis dirbant Lietuvoje? g.gif
Gal mes cia veltui vargstam toj UK, kad ta nama nusipirkt? Gal mes kazko nezinome ten negyvendami? Butu idomu isgirsti 4u.gif
Atsakyti
labas mamos užsienietės 4u.gif norėčiau jūsų nuomonių, todėl trumpai nupasakosiu situaciją: esu LT, dirbu ofisinį darbą, alga nevėluoja, darbo valandos labai žmogiškos, bet atlyginimas nėra stebuklingas. nebūtų dejonių, jeigu užtektų mokslams. esu baigusi paprasčiausią profesinę mokyklą ir labai pasisekė, kad gavau tokį darbelį, bet norėtųsi dar bent kolegiją pasibaigt su padoresne specialybe, o tam pinigėlių nėra. užklausiau giminaičių, esančių UK apie darbą, tai siūlo rudeniop atvykti, padės įsikurti, padės susisiekiant su agentūromis dėl darbo (kaip matot darbas nebūtų padėtas ant lėkštutės). greičiausiai darbas fabrike, nors nieko daugiau ir nesitikiu. šansų yra nemažai, kad darbą rasiu.
kaip manot, ar verta palikti čia "šiltą vietelę" ir bandyti laimę ten? išvykusi darbą prarasčiau negrįžtamai. artimieji nelabai padeda apsispręsti, taigi norėtųsi išgirsti nuomonę iš ten esančių ar žadančių vykti. ačiū rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vasara_ @ 2011 04 01, 17:53)
.
kaip manot, ar verta palikti čia "šiltą vietelę" ir bandyti laimę ten? išvykusi darbą prarasčiau negrįžtamai. artimieji nelabai padeda apsispręsti, taigi norėtųsi išgirsti nuomonę iš ten esančių ar žadančių vykti. ačiū rolleyes.gif

cia jau tik paciai sprest reik. Pati taip pasielgiau, nes turejau skolu LT (irgi del mokslu ir siaip), isvaziavau, nes galvojau uzsidirbsiu, grysiu ir tt. Esu metus cia, nieko neusidirbau, nes viskas iseina cia gyvenimui (nuoma, maistas ir tt), dar ir metu eigoj mama siunte man, kad butu is ko gyvena, nes darba rast sunku, jei dirbu ka per agentura, tai tik max 1-2 men, paskui vel tyla. Pvz ketvirtadieni buvo warehouse paskutine diena, nes ner uzsakymu. 5dieni buvau agenturose, tai nieko siuo metu neturi. Vel cv siuntinesiu, bet pati zinau, kad is to maza naudos smile.gif na, reikes pavaiksciuot kur kita sav su cv vel. Jobcentre irgi nieko ner skelbimu man, bo su savo anglu kalba ir be angliskos patirties i managerius nelabai galiu eit (nors LT 5 metus buvau manager).
Siaip kai pagalvoju, tai kiek as isleidau atvaziuodama cia (atsiveziau 500 svaru, kelione 400 litu, plius mama siunte 200 svaru ir bernas apie 300 man), tai buciau apsimokejusi sau tas skolas (arba bent jau kazkiek dali) ir buciau sau ramiai dirbus... Dabar grizt ner kur, nors aj, atvaziavau tai cia ir suksiuos, bet turiu vilti, kad normalu darba gi rasiu kadanors ir prasigyvensiu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytes. Atsiduriau labai nepalankioj situacijoj. Mano vyras isvaziavo preis 6 men i Dublina, 4 men. gyveno pas pazystama ir nieko nedare-tipo ieskojo darbo. Aisku, ten situacija dabar bloga, bet-kas iesko-tas randa. Po biski pradejo dirbti apsaugoje 1-2 kart.pre savaite. As jam pasiuliau i Londona kartu isvaziuoti-nes iki siol buvau vaiko prieziuros atostogose - maziuj bus greit 2 metukai. Visais budais ikalbinejau-o jis kaip bailys mazas-ant tusicios vietos nevziuosiu, be pinigu nevziuosiu-nors pinigeliu bus-is darbo atleidzia ir gaunu kompensacija-ir t.t. Rezultatas-as turiu 19 balandzio bileta i Londona, o vyras-pamojavo man ranka-ir kartu nevaziuoja-bet ir pas ji neleidzia atvaziuoti, tipo kad veliau-o kur gi veliauo, jei nuo balandzio 11 lieku be darbo su 2 vaikais. Aciu, kad tevai sutinka vaikus paziureti, kol as isitaisysiu.
Problema tame, kad as neikaip nerandu kambario-2 savaites liko-o busto neturiu-prasiau 4 pazystamus, kad paklaustu pas draugus-kas nuomoja kambariuka-ir nepatikesit-is visu pusiu tylaaaa. As neprasau pas save priimti-nemegstu ant sprando sedeti, ne is tu zmoniu..bet toks jausmas-kad prasiciau-pinigines pagalbos ir t.t...Pas mane prasidejo isterika uzvakar-kai eilini karta skype parasiau - o man pasake sorry, busy dabar rytoj smile.gif Kaip man buta surasti? Oro uoste su lagaminais tampitis-pagal laikrasti ieskoti? Per interneta ziuriu kas dien, bet nelabai isivaizduoju rajonu atstumus iki centro, kokie rajonai nepavojingi.. Gal galit padeti? Gal kas nuomoja kambariuka nebrangiai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Boginia @ 2011 04 03, 08:11)
Sveikos, mamytes. Atsiduriau labai nepalankioj situacijoj. Mano vyras isvaziavo preis 6 men i Dublina, 4 men. gyveno pas pazystama ir nieko nedare-tipo ieskojo darbo. Aisku, ten situacija dabar bloga, bet-kas iesko-tas randa. Po biski pradejo dirbti apsaugoje 1-2 kart.pre savaite. As jam pasiuliau i Londona kartu isvaziuoti-nes iki siol buvau vaiko prieziuros atostogose - maziuj bus greit 2 metukai. Visais budais ikalbinejau-o jis kaip bailys mazas-ant tusicios vietos nevziuosiu, be pinigu nevziuosiu-nors pinigeliu bus-is darbo atleidzia ir gaunu kompensacija-ir t.t. Rezultatas-as turiu 19 balandzio bileta i Londona, o vyras-pamojavo man ranka-ir kartu nevaziuoja-bet ir pas ji neleidzia atvaziuoti, tipo kad veliau-o kur gi veliauo, jei nuo balandzio 11 lieku be darbo su 2 vaikais. Aciu, kad tevai sutinka vaikus paziureti, kol as isitaisysiu.
Problema tame, kad as neikaip nerandu kambario-2 savaites liko-o busto neturiu-prasiau 4 pazystamus, kad paklaustu pas draugus-kas nuomoja kambariuka-ir nepatikesit-is visu pusiu tylaaaa. As neprasau pas save priimti-nemegstu ant sprando sedeti, ne is tu zmoniu..bet toks jausmas-kad prasiciau-pinigines pagalbos ir t.t...Pas mane prasidejo isterika uzvakar-kai eilini karta skype parasiau - o man pasake sorry, busy dabar rytoj smile.gif Kaip man buta surasti? Oro uoste su lagaminais tampitis-pagal laikrasti ieskoti? Per interneta ziuriu kas dien, bet nelabai isivaizduoju rajonu atstumus iki centro, kokie rajonai nepavojingi.. Gal galit padeti? Gal kas nuomoja kambariuka nebrangiai?  4u.gif

Kokiam rajone ieskaisi? As pati nenuomuoju , bet galiu skelbimus paziureti , jei ka gero rasciau paskambiciau ar tau numeri duociau ?
Atsakyti
QUOTE(vasara_ @ 2011 04 01, 17:53)
labas mamos užsienietės 4u.gif norėčiau jūsų nuomonių, todėl trumpai nupasakosiu situaciją: esu LT, dirbu ofisinį darbą, alga nevėluoja, darbo valandos labai žmogiškos, bet atlyginimas nėra stebuklingas. nebūtų dejonių, jeigu užtektų mokslams. esu baigusi paprasčiausią profesinę mokyklą ir labai pasisekė, kad gavau tokį darbelį, bet norėtųsi dar bent kolegiją pasibaigt su padoresne specialybe, o tam pinigėlių nėra. užklausiau giminaičių, esančių UK apie darbą, tai siūlo rudeniop atvykti, padės įsikurti, padės susisiekiant su agentūromis dėl darbo (kaip matot darbas nebūtų padėtas ant lėkštutės). greičiausiai darbas fabrike, nors nieko daugiau ir nesitikiu. šansų yra nemažai, kad darbą rasiu.

As asmeniskai esu laiminga kad pries penkis menesius isvaziavau pas drauge savaitei ir nebegrizau, draugas viska mete LT ir po savaites atvaziavo pas mane su marsrutke 4u.gif gavau darba party time bet taip isejo kad dirba po 40val per savaite ir daugiau, draugas po savaites susirado darba, po 3 savaiciu gavau kontrakta, dabar kad ir nebutu darbo vistiek pinigus moketu ax.gif dar nei karto nei man nei draugui nebuvo taip kad sedetume be darbo namie, atvirksciai praso kad padirbtume virsvalandzius 4u.gif esu labai patenkinta savo sprendimu ir tikrai nesigailiu, ypac po atostogu LT pries pora savaiciu, ten gyvent nebeimanoma.. schmoll.gif
Cia kaip kam pasiseka, manau daug kas priklauso nuo to i koki miesta vaziuosit.
Beja mano anglu zinios buvo prastos, net nesuprasdavau be zodino ka reikia pildyt anketoj del darbo.. Jau patyliu apie tai kaip susisneket su zmonem, net saskaitos negaledavau papildyt.. blush2.gif o dabar ir kalba pramokau ir gyvenimu dziaugtis galiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(velniukste22 @ 2011 04 03, 15:35)
As asmeniskai esu laiminga kad pries penkis menesius isvaziavau pas drauge savaitei ir nebegrizau, draugas viska mete LT ir po savaites atvaziavo pas mane su marsrutke  4u.gif gavau darba party time bet taip isejo kad dirba po 40val per savaite ir daugiau, draugas po savaites susirado darba, po 3 savaiciu gavau kontrakta, dabar kad ir nebutu darbo vistiek pinigus moketu  ax.gif dar nei karto nei man nei draugui nebuvo taip kad sedetume be darbo namie, atvirksciai praso kad padirbtume virsvalandzius  4u.gif  esu labai patenkinta savo sprendimu ir tikrai nesigailiu, ypac po atostogu LT pries pora savaiciu, ten gyvent nebeimanoma..  schmoll.gif
Beja mano anglu zinios buvo prastos, net nesuprasdavau be zodino ka reikia pildyt anketoj del darbo.. Jau patyliu apie tai kaip susisneket su zmonem, net saskaitos negaledavau papildyt..  blush2.gif o dabar ir kalba pramokau ir gyvenimu dziaugtis galiu  4u.gif

Va pritariu thumbup.gif thumbup.gif .
Ilgai galojau ka tai merginai patarti , bet ....
Manau priklauso nuo uzsispyrimo ir noro .
Vienos atvaziuoja ir po n... Metu kalbos neismoksta nes joms neidomu ir nereikalinga .
O tu kad ir minimum mokejei , bet kaip suprantu uzsispyrima turejai ! 4u.gif 4u.gif
Saunuole!!!
O
Atsakyti
QUOTE(velniukste22 @ 2011 04 03, 16:35)
As asmeniskai esu laiminga kad pries penkis menesius isvaziavau pas drauge savaitei ir nebegrizau, draugas viska mete LT ir po savaites atvaziavo pas mane su marsrutke  4u.gif gavau darba party time bet taip isejo kad dirba po 40val per savaite ir daugiau, draugas po savaites susirado darba, po 3 savaiciu gavau kontrakta, dabar kad ir nebutu darbo vistiek pinigus moketu  ax.gif dar nei karto nei man nei draugui nebuvo taip kad sedetume be darbo namie, atvirksciai praso kad padirbtume virsvalandzius  4u.gif  esu labai patenkinta savo sprendimu ir tikrai nesigailiu, ypac po atostogu LT pries pora savaiciu, ten gyvent nebeimanoma..  schmoll.gif
Beja mano anglu zinios buvo prastos, net nesuprasdavau be zodino ka reikia pildyt anketoj del darbo.. Jau patyliu apie tai kaip susisneket su zmonem, net saskaitos negaledavau papildyt..  blush2.gif o dabar ir kalba pramokau ir gyvenimu dziaugtis galiu  4u.gif

o kaip tu isidarbinai be kalbos, ir koki darba dirbi? nes as moku tik pradmenys bet jauciu net nesuprasciau ka sako, noriu isvaziuoti bet fabrike sake net anglu ziniu reikia
Atsakyti