Siandien kaip tik DELFINO turguje Klaipedoje atgabeno sviezuteliu kepeneliu!
As pasiciupau 5 kilus, dovanoms darysiu Jei gausis, pasirodysiu su rezultatais
šiandien konservavau menkių kepenėles ir norėčiau pasidalinti kitokia, nei aprašyta, patirtimi. pripildžiau 0,5 l stiklainiukus nuplautomis kepenėlėmis nepilnai, palikau kokius gerus 2 cm - 3 cm nuo viršaus laisvus, ir veltui, nes visai nepadaugėjo stiklainiuke masės po virimo dar netgi sumažėjo, aliejus išsiskyrė, bet pačios kepenėlės susitraukė.
kaip aprašyta, į stiklainiukus dėjau kelis žirnelius j. pipirų, lauro lapelį, kitą pasmulkintą, ir bėriau nepilną a.š. druskos (neįsivaizduoju, ar to pakaks, neragavau išvirusi). stiklainiukus uždengtais dangteliais kaitinau verdančiam vandeny apie 2 valandas, gal tiek ir nereikia, bet man turgaus "profai" primygtinai taip siūlė, tai nerizikavau. liko tik paragaut kada
užsukau stiklainius ir dabar galvoju, kur juos laikyt, nes tie patys "profai" sakė, kad šaldytuve
kaip aprašyta, į stiklainiukus dėjau kelis žirnelius j. pipirų, lauro lapelį, kitą pasmulkintą, ir bėriau nepilną a.š. druskos (neįsivaizduoju, ar to pakaks, neragavau išvirusi). stiklainiukus uždengtais dangteliais kaitinau verdančiam vandeny apie 2 valandas, gal tiek ir nereikia, bet man turgaus "profai" primygtinai taip siūlė, tai nerizikavau. liko tik paragaut kada
užsukau stiklainius ir dabar galvoju, kur juos laikyt, nes tie patys "profai" sakė, kad šaldytuve
QUOTE(juna @ 2009 12 13, 00:14)
ir bėriau nepilną a.š. druskos (neįsivaizduoju, ar to pakaks, neragavau išvirusi).
paragavau, viskas liuks gal druskos galima būtų dėti šiek tiek mažiau, jei kas mėgsta labai jau bedruskį maistą bet mums tiko, nors irgi sūriai nevalgom
Gal kas uzmatet Vilniuj svieziu menkiu kepeneliu?
Vakar per ltv. žiūrėjau laidą ir vienas baletmeisteris,ruošė namuose ,menkių kepeneles su daržovėmis.{paprika,baklažanas,cukinija}
Labai patiko,tik ,kad menkių kepenėlių ne visad pavyksta nusipirkti.
Labai patiko,tik ,kad menkių kepenėlių ne visad pavyksta nusipirkti.
QUOTE(Tučka @ 2010 01 22, 16:33)
Gal kas uzmatet Vilniuj svieziu menkiu kepeneliu?
As maciau pirkti jau kuri laika Karoliniskes prie Norfos iejimo zaliu saldytu uz 15Lt / 1kg.
paskaiciau receptus, taip uzsimanaiu tu menkiu kepeneliu ir as einu pirkti... tik va labai ,,skystai,, cia apie zalias menkias receptuku...
ka man is ju daryti? butinai i tuos stiklainius kist ir virti? ar galima dar kanors? vegetos mes nenaudojam, tai prieskoniai tiktu druska ir pipiras ar dar kazkokie is zoleliu galimi?
ka man is ju daryti? butinai i tuos stiklainius kist ir virti? ar galima dar kanors? vegetos mes nenaudojam, tai prieskoniai tiktu druska ir pipiras ar dar kazkokie is zoleliu galimi?
QUOTE(jurkita @ 2010 02 05, 14:38)
paskaiciau receptus, taip uzsimanaiu tu menkiu kepeneliu ir as einu pirkti... tik va labai ,,skystai,, cia apie zalias menkias receptuku...
ka man is ju daryti? butinai i tuos stiklainius kist ir virti? ar galima dar kanors? vegetos mes nenaudojam, tai prieskoniai tiktu druska ir pipiras ar dar kazkokie is zoleliu galimi?
ka man is ju daryti? butinai i tuos stiklainius kist ir virti? ar galima dar kanors? vegetos mes nenaudojam, tai prieskoniai tiktu druska ir pipiras ar dar kazkokie is zoleliu galimi?
vakar nupirkau ukininku turguje))
Vakare dali apvoliosiu miltuose ir kepsiu) o dali i stiklaini su pipiriukais ir druska(aisku be jokios vegetos) Zoleliai man atrodo netinka piprai ir druska menkem
QUOTE(Tučka @ 2010 01 22, 17:33)
Gal kas uzmatet Vilniuj svieziu menkiu kepeneliu?
Penktadieniais nuo 9 val. prie Jeruzales IKI atvaziuoja autobusiukas su ivairia sviezia zuvim, buna ir kepeneliu.
QUOTE(Mege @ 2006 03 22, 21:47)
Mėgstančioms menkių kepenėles siulau jų pasigaminimo receptą.
1kg.menkes kepenų(šviezių).
vegetos 5 šaukštai,
Suvolioti kepenėles sudėti į 0,5l stiklainius ir pasterizuoti puode 40 min.
Uzsukti dangtelius.Skanauti kada panoresite.
Tai pigiau,skaniau ir be konservantu . Na ir tikrai nesudėtinga.
skanaus
1kg.menkes kepenų(šviezių).
vegetos 5 šaukštai,
Suvolioti kepenėles sudėti į 0,5l stiklainius ir pasterizuoti puode 40 min.
Uzsukti dangtelius.Skanauti kada panoresite.
Tai pigiau,skaniau ir be konservantu . Na ir tikrai nesudėtinga.
skanaus
Receptas tikrai geras ir isbandytas, gaunas toks kaip pastetas tik as dar imaisau sluoksniais menkes ikru, bet ju buna per pus maziau, skonio taip pat priduoda, kik kazin ar verta vegeta uzmusineti kepeneliu skoni? Gal geriau ja pakeisti druska ir pipirais tiesiog. As tik pasudau ir viskas.
Jei ką domina menkių kepenėlių vakar buvo viršuliškių turgelyje prie Maximos bendradarbė papirko,šiandien troškinasi stiklainiuose
Kaune urmo bazes turguj irgi jau atsiranda - siandien pirkau