labukas.radau daug ideju apie menkiu kepeneles,bet ar nezinot kuri nors ka galima daryti is vegeliu kepeneliu?labai laukiu atsakymo.
QUOTE(GalBut @ 2007 12 13, 18:02)
Eina vėgėlės?...vyras jau partempė?...šiaip vėgėlė menkinių šeimos...ar menkės,ar vėgėlės kepenai...1prie 1...
atrodo eina...jau trecia karta nuo jurbarko gryzta.delto ir ieskau receptu,nes as jas is vis pirma karta matau kaip zuvi.
Labai skanu ant keptos duonos (nors aš mėgstu ir ant batono) užtepti tokį jovaliuką: menkių kepenėlės, virti kiaušiniai, smulkintas česnakas, galima patarkuoti fermentinio sūrio ir su mašyt su majonezu . Viskas turi būt susmulkinta, dar galima užspausti citrinos sulčių, ir tikrai labai skaniai gaunasi
dar galeciau papasakoti kaip gaminu ikrus is yvairiu zuvu,tikrai labai skanus gaunasi.radau zveju zurnale,dariau is stintu ikru ir vegeliu.aisku jei ka nors sudomintu
sos!!!!pasakykit kas galit kaip atrodo kepeneles istroskintos stiklainyje???viriau tikrai ilgai,pagal visas taisykles.siandien atsidarau-jos is isores vienodos spalvos,o kai isimu-tie sonai kur susiglaude-ruzavi.atrodo kvapas normalus,bet dariau pirma karta,nezinau ar taip turi but ar ne?gelbekit!!!
QUOTE(umede @ 2008 01 04, 17:17)
sos!!!!pasakykit kas galit kaip atrodo kepeneles istroskintos stiklainyje???viriau tikrai ilgai,pagal visas taisykles.siandien atsidarau-jos is isores vienodos spalvos,o kai isimu-tie sonai kur susiglaude-ruzavi.atrodo kvapas normalus,bet dariau pirma karta,nezinau ar taip turi but ar ne?gelbekit!!!
Viskas gerai su tom spalvom...į storumą!...
QUOTE(Mege @ 2006 03 22, 22:47)
Mėgstančioms menkių kepenėles siulau jų pasigaminimo receptą.
1kg.menkes kepenų(šviezių).
vegetos 5 šaukštai,
Suvolioti kepenėles sudėti į 0,5l stiklainius ir pasterizuoti puode 40 min.
Uzsukti dangtelius.Skanauti kada panoresite.
Tai pigiau,skaniau ir be konservantu . Na ir tikrai nesudėtinga.
skanaus
1kg.menkes kepenų(šviezių).
vegetos 5 šaukštai,
Suvolioti kepenėles sudėti į 0,5l stiklainius ir pasterizuoti puode 40 min.
Uzsukti dangtelius.Skanauti kada panoresite.
Tai pigiau,skaniau ir be konservantu . Na ir tikrai nesudėtinga.
skanaus
Ačiū už šitą receptą labai ilgai jo ieškojau. Labai mėgstu menkių kepenėles.
QUOTE(umede @ 2007 12 17, 21:37)
dar galeciau papasakoti kaip gaminu ikrus is yvairiu zuvu,tikrai labai skanus gaunasi.radau zveju zurnale,dariau is stintu ikru ir vegeliu.aisku jei ka nors sudomintu
mane visai sudomino, nes turiu namuose žveją
QUOTE(*grazuolyte* @ 2008 01 07, 21:24)
mane visai sudomino, nes turiu namuose žveją
o darykit taip-kaip vyras isdoroja zuvis-tegul palieka isemes visus ikrus,tada astriu peiliu juos isnagrineji nuo tu maiseliu,poto imi druskos,prisotini ja vandens puodeli,ar puoda,nu kiek tau reikia,,uzvirini ir neatsalusi pili ant tu ikru dubenyje,kelias min. maisai sakute kol ant jos aplimpa maiseliu liekanos.nupili ta ssysti.verdam nauja toki pati,ir vel pilam ant tu ikru,vel maisom,ir nuiminejam tas pleveles,nupilam vandeni,ir dar rankom is ikru isrenkam tuos pleveliu gumuliukus,vel imame vandens ir trecia karta paruosiam ta tirpala-uzpilam karsta ant ikru maisom,jau turi but sviesus ir skaidresnios nei ankstesni,tada imam sieteli ir pilam tuos ikrus tenai,laikom 15 min,kad nusausetuas juos varvinau ant pjaustymo lenteles ispylus,ir pakreipus,kad vanduo nuteketu..dabar ikrus pasudai,ten rasoma litrui-tai galima tik is akies isivaizduot,as darau pagal skoni-litrui ikru pili i stiklaini du saukstus aliejaus,supili ikrus,kad butu 90%stiklainio,ant ikru uzpili sauksteli druskos ir sakute gerai ismaisom,uzpilam aliejausplona sluoksni,uzdengiam ir pastatom i saldytuva,ryte jau galima valgyt-tepam ant batono sviesto-dedam ikru-ir skanaus....nu ir prirasiau..o viskas aprasyta zurnale zvejys ir zuvis 2nr 2007metu,o as isbandziau su stintu ir vegeliu ikrais.man patiko,jei ko nesuprasit-klauskit-atsakysiu,gal ka netiksliai uzrasiau
Labas vakaras visosm mes lb megstam menkiu kepeneles tik niekur as ju svieziu nerandu pirkt, gal galit isduot slaptas vieteles cia lyg ir buvo rasytas, kad urme kaune galiam ju rasti, bet kai nuejau ir paklausiau, tai pardavejos pasiziurejo kaip i isprotejusia blondine