Na čia labai panašus į kitus, bet putpelių kiaušiniai vis kitokį skonį priduoda...
Menkių kepenėlių užkandis
1 dėž. Konserv. Menkių kepenėlių, 6 virti putpelių kiaušiniai, 3 mandarinai, poras.
Kepenėles sutrinti šakute, kiaušinius ir svogūnus kuo smulkiau sukapoti, dėti prie kepenėlių. Apšlakstyti aliejumi, kuriame buvo kepenėlės, išmaišyti ir valgyti su juoda duona, arba tiesiog užtepti ant duonos. Puošti susmulkintais žaliais svogūnų laiškais. ARBA: Menkių kepenėles sudedame į lėkštės vidurį. Aplink jas suberiame susmulkintus kiaušinių baltymus, mandarinų skilteles, kiaušinių trynius ir papuošiame poru arba svogūnu.
Taip pat menkių kepenėlės labai skanu ir su pupelėmis:
Dėžutė menkių kepenėlių
Dėžutė konservuotų baltųjų karališkų pupelių (na tokios didelės)
Smulkiai pjaustytas svogūniukas
Pipirai ir truputis druskos.
Bent jau man tai nerealiai skanu
Dėžutė menkių kepenėlių
Dėžutė konservuotų baltųjų karališkų pupelių (na tokios didelės)
Smulkiai pjaustytas svogūniukas
Pipirai ir truputis druskos.
Bent jau man tai nerealiai skanu
Sveikutes mamytes
Paskutiniu metu pasisedejimu metu pamegom valgyti menkiu kepeneles esu girdejusi , kad jas pasiruosti galiam ir namu salygomis(taprasme jas "zalias" paciai apdoroti), tik vat beda, kad esu tik kazka , kazkur girdejus, o tiksliai nieko Gal galite padeti man situo klausimu? busiu lb dekinga
Paskutiniu metu pasisedejimu metu pamegom valgyti menkiu kepeneles esu girdejusi , kad jas pasiruosti galiam ir namu salygomis(taprasme jas "zalias" paciai apdoroti), tik vat beda, kad esu tik kazka , kazkur girdejus, o tiksliai nieko Gal galite padeti man situo klausimu? busiu lb dekinga
net geda na, nebuciau blondine , atidariau nauja tema, o apsirodo tokia jai yra na, bet svarbiausia, kad susizojau kaip man jas paruosti
QUOTE(Tučka @ 2006 04 11, 10:18)
o as pasidariau siandien menkiu kepeneliu. Pirkau kilograma, tai isejo 1 litras gatavu kepeneliu. Tikrai labai skanu Ir daugiau padarytu nepirksiu, o darysiu visada pati
Tučka, o tai tu darydama dėjai tuos 5 šaukštus vegetos ar dėjai mažiau druskos? Darysiu ir aš, bet nžn kaip čia su ta vegeta ar nebus per sūru
QUOTE(Elvita @ 2007 08 16, 10:51)
Tučka, o tai tu darydama dėjai tuos 5 šaukštus vegetos ar dėjai mažiau druskos? Darysiu ir aš, bet nžn kaip čia su ta vegeta ar nebus per sūru
Druskos visai nedejau, tik vegeta Galima ir siek tiek maziau deti vegetos, reikia tik siek tiek paragauti zaliu kepeneliu, kad nenusudyt
Sveikos Supermamytės,
gal galite pasidalinti įdėjomis kaip skaniai pagaminti menkės kepenėles
gal galite pasidalinti įdėjomis kaip skaniai pagaminti menkės kepenėles
As tai sumustinius darau su jom,kepeneles virtas kiausinis ir majonezas.
QUOTE(laurencija000 @ 2007 10 14, 22:34)
Sveikos Supermamytės,
gal galite pasidalinti įdėjomis kaip skaniai pagaminti menkės kepenėles
gal galite pasidalinti įdėjomis kaip skaniai pagaminti menkės kepenėles
Čia iš šviežių kepenėlių, ką tik iš menkės
o gal zinot, kur kaune galima menkiu kepeneliu nusipirkti, esu ragavus vienos pazistamos tai super, labai noreciau pasidaryti pati, smagu, kad radau recepteliu
QUOTE(gania @ 2007 10 17, 20:52)
o gal zinot, kur kaune galima menkiu kepeneliu nusipirkti, esu ragavus vienos pazistamos tai super, labai noreciau pasidaryti pati, smagu, kad radau recepteliu
Ju nebuna visus metus, nes buna menkiu gaudymo sezonai
O aš paspusseserę ragavau mikrobanginėje pagamintų menkės kepenėlių.Labai patiko.O daroma viskas taip:pridedama į 0,5l stiklainį 2/3 menkės kepenėlių,užpilama truputį vandens,įdedami 2 lauro lapai,druska ir pipirai pagal skonį.Kaitinti 20min.Tikrai labai skaniai gaunasi.Šiandien ir pati dariau.