QUOTE(AUSRONE @ 2011 03 03, 07:30)
Nu bet ir nesimiega berniukams naktimis
Miegas ir dar kaip miegas, tik pas mus 2 val skirtumas
QUOTE(aaagnex @ 2011 03 03, 07:37)
Kiek aš suprantu, tai tas kryžminimmasis pasireiškia tuo, kad surinktos sėklos jau nebus tokios grynaveislės kap buvo
Kiek aš domėjausi pernai, o ir su tėvu konnsultavausi, nes jis mokėsi miškininkystę, tai neblogai biologiją išmano, tai pirmais metais nieko neatsitinka, o vat pasilikus pomidoriuką kitiems metams sėkloms, įmanoma, kad jis išaugs ne toks kokio tikiesi, bet čia tik tikimybė - nebūtinai taip turi būt
Kai ziedas apsidulkina kitos veisles pomidoro ziedadulkem, tada ir isauga belenkoks pomidoras, bet kas be ko visam augalui tai itakos neturi ir visi kiti pomidorai auga kaip turi buti. Bet jei sukryzminta pomidora pasilikti seklai tai kitais metais nereikia tiketis normaliu pomidoru, vienos ar kitos veisles. Taip kaip ir susikryzminus japonui ir negrui
is vaiko nei negras nei japonas, o anukai isvis neaiskus
QUOTE(vobla @ 2011 03 03, 07:56)
tai, kad dauguma pomidoru veisliu savidulkes
, o dar kai siltnamy okia dregme- ner kur toms ziedadulkems skleistis. jau trecius metus prisirenku savu seklu ir veisles nekinta. nebent siemet bus kitokie, nu bet nesitiki
Tai savidulkes dar nereiskia, kad joms isvis nereikia dulkinimo. Savidulkiai augina moteriskus ir vyriskus ziedus ir vyriski ziedai apdulkine moteriskuosius juos padaro vaisingais. Kai pomidoras augina vien moteriskuosius ziedus tada jam nereikia isvis jokio apdulkinimo, visi ziedai buna vaisingi. Dar buna, kad augalai gali buti apdulkinti tik nuo kito augalo (nepamenu kaip jie vadinasi ir nezinau ar taip buna su pomidorais, bet zinau, kad buna su obelim, riesutais, vysniom, slyvom ir t.t.)
Taigi jei jusu veisles augina vien moteriskuosius ziedus tai susikryzminimo galimybes nebelieka.
Pas mane susikryzmino tik vienas Alicante buves arciausiai gardeners delight ir salia duru, kur vejukas papurtydavo pastaruosius ir tikriausiai paskleisdavo ziedadulkes.
Favoritai nepastebejau, kad butu susikryzmine.
Mano siltnamis nera standartinis ar iprastinis, todel ir klimatas jame kitos, nera daug dregmes, o kai saule pasviecia tai oras iskart issauseja