Sukūriau nają, jei nieks nesupyks
Papildyta:
http://www.supermama...howtopic=700892
Senos temos nuoroda
sudygusius daigelius atsargiai su šakute išimti, (aišku stengtis kad su daigeliu būtų ir žemės gumulėlis) ir perkelti į kitą dėžutę.
Bet nereikia laukti tikrų lapelių?
Papildyta:
Man garbė
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 02 27, 17:57)
Šaunu, tu tikriausiai būsi pirmas vyras, kuris per visą pomidorinių plepalų gyvavimo istoriją sukūrė naują temą
Man garbė
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 02 27, 18:58)
sudygusius daigelius atsargiai su šakute išimti, (aišku stengtis kad su daigeliu būtų ir žemės gumulėlis) ir perkelti į kitą dėžutę.
Reiktų . Bet man su šakute, taip žiauriai skamba. Labai paprasta ir su pirščiukais
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 27, 18:04)
Reiktų . Bet man su šakute, taip žiauriai skamba. Labai paprasta ir su pirščiukais
Nu kažką galvosiu...
Sveiki, pomidorų mėgėjai
Ar jau pasėjot pamidoriukus? Žiūrėjau pagal kalendorių, kad tinkamos dienos vasario 27, kovo 6;7.
Beje praeitais metais sodinau dviejų rušių pomidorus: betalux ir dar kožkokius, net nepamenu. Tai betalux O tie kiti, tik į ūgį išstypo, ir daugiau nieko
Šiemet vėl betalux nusipirkau sėklų ir specialiai šiltnamiams vienus. Tikiuosi bus derlius , nes šeimyna padidėjo, ir kas met vis daugiau ir daugiau tenka prisimarinuoti, o ir iš parduotuvės kažkaip mažiau perkam visokių gėrybių, kai namie skaniau ir, kaip dabar madinga, ekologiškiau.
Ar jau pasėjot pamidoriukus? Žiūrėjau pagal kalendorių, kad tinkamos dienos vasario 27, kovo 6;7.
Beje praeitais metais sodinau dviejų rušių pomidorus: betalux ir dar kožkokius, net nepamenu. Tai betalux O tie kiti, tik į ūgį išstypo, ir daugiau nieko
Šiemet vėl betalux nusipirkau sėklų ir specialiai šiltnamiams vienus. Tikiuosi bus derlius , nes šeimyna padidėjo, ir kas met vis daugiau ir daugiau tenka prisimarinuoti, o ir iš parduotuvės kažkaip mažiau perkam visokių gėrybių, kai namie skaniau ir, kaip dabar madinga, ekologiškiau.
QUOTE(šneider @ 2011 02 27, 18:20)
Sveiki, pomidorų mėgėjai
Bent aš dar sėti neskubu . Nusimačiau kovo 9 diena šitam dideliam darbeliui...Betalux ir aš turiu sėklų O kaip jie, kokio ūgio? Nes pirmi metai man aplamai pomidorų veikloje
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 02 27, 18:03)
Jei reikalas rimtas, nebūtina, nieko tiems daigeliams neatsitiks. O su šakute labai patogu, nes mažesnė tikimybė, kad šakneles pažeisi. Jei tai darytum su peiliu, nupjautum, jei su pirštais, tai nutraukt gali šakneles. Su šakute saugiausia, nesvarbu kaip tai "žiauriai" beskambėtų.
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 02 27, 19:13)
Nu kažką galvosiu...
Nėr čia ką galvoti, kaip užaugs pats pamatysi, kad labai paprasta. Juk ne buožgalviai, kad tarp pirštų pabėgtų .
Su pirštais nereikia traukti, o pakišti po šaknelėmis ir niekas nenusitraukia
Pagaliau pas mane jau sudygo 8 betaliux'ai, sėti vasario 16d.
Na kaip laukiu didžiosios sėjos, o tada tai net žemelė dulkės kambariuose
QUOTE(Ex @ 2011 02 27, 18:25)
Jei reikalas rimtas, nebūtina, nieko tiems daigeliams neatsitiks. O su šakute labai patogu, nes mažesnė tikimybė, kad šakneles pažeisi. Jei tai darytum su peiliu, nupjautum, jei su pirštais, tai nutraukt gali šakneles. Su šakute saugiausia, nesvarbu kaip tai "žiauriai" beskambėtų.
Bet tada sodinti iškart ten, kur jie ir augs iki šiltnamio, ar dar kurnors kitur?
Papildyta:
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 27, 18:30)
Nėr čia ką galvoti, kaip užaugs pats pamatysi, kad labai paprasta. Juk ne buožgalviai, kad tarp pirštų pabėgtų .
Na jūs sakot-jūs žinot! O ką taip anksti betalux`us sodinot? Aš ir sėklų turiu, bet laukiu kovo 9, nes būtent tada suplanavau visus pomidorus pasėti...Ar geriau betalux ankščiau sodint?
Papildyta:
Bėje, papasakokit man apie betalux,prašau
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 02 27, 18:24)
Bent aš dar sėti neskubu . Nusimačiau kovo 9 diena šitam dideliam darbeliui...Betalux ir aš turiu sėklų O kaip jie, kokio ūgio? Nes pirmi metai man aplamai pomidorų veikloje
Jie neaukšti, ir pamidoriukai nedideli, man tiek jų suderėjo, kad šakelės lūždavo.
http://www.verdetera...011-metams.html
čia kalendorius, kada palanku ką sėti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 27, 18:30)
Jei tankiai daigeliai sudygę ir dar tarp jų yra nesudygusių, tai kam tą žemę "kedent" pirštais ir verst viską? Su šakute iš abiejų sudygusio daigelio pusių pajudinus, labai gražiai ir saugiai išsiima, nenukenčia šalia esantys silpnesni daigiukai.
Papildyta:
QUOTE(jokubas1995 @ 2011 02 27, 18:36)
Bet tada sodinti iškart ten, kur jie ir augs iki šiltnamio, ar dar kurnors kitur?
Manau, kad tokiems mažiems daigeliams didelė talpa nėra gerai, joje ilgai drėgmė laikosi, gali daigeliai nukentėti šlapiai stovėdami. Nebijok persodinti, pomidorai mėgsta pikiavimą.