Įkraunama...
Įkraunama...

Įžymybių vaikų vardai II

QUOTE(l'eau @ 2012 02 21, 13:43)
va ir išlenda 'popsinis' išprusimas kai bartalomėjaus (Iš graikiško vardo Βαρθολομαιος (Barfolomajos), kuris yra aramėjų vardo, reiškiančio „Talmajaus sūnus". Hebrajiškai Talmaj reiškia „raukšlėtas, išvagotas", vienas dvylikos apaštalų) trumpinys asocijuojas su simpsonais ir šunimis biggrin.gif man asmeniškai gražus vardas, geriau nei Perkūnas kas be ko smile.gif

Manyčiau tai ne išprusimo, o asociacjų reikalas. Pasąmonė nebūtinai susieja žodį su tiesiogine jo reikšme.
Atsakyti
asociacijos priklauso nuo išprusimo šiaip jau smile.gif
Atsakyti
bet gi ir simpsonu barto pilnas vardas bartalomiejus, tai koks skirtumas vistiek taspats vardas, o man tai isvis keista kai vardus dar su kazkuo bando lyginti, as i varda ziuriu kaip i varda bet ne personaza, ar kaimynu suni, kieme turim suni sima, tai ka dabar jau suniskas vardas? man tai ne, juk daugumai vardu galima rast po personaza tik vieni daugiau zinomi, kiti maziau.
mam Bartas grazus vardas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 02 21, 13:54)
asociacijos priklauso nuo išprusimo šiaip jau smile.gif

Tuomet aš visiškai neišprususi smile.gif
Nors paanalizaus asociacijas galima padaryti išvadą, kad kad pasąmonė viską mato, viską girdi, viską jaučia, tačiau į sąmonę paduoda tik svarbius pojūčius. Visai realu, kad mano sąmonė šį vardą sieja tik su tuo, ką matydavau kasdien n metų. Ir tuomet išprusimas nebevaidina jokio vaidmens.
Atsakyti
arba neperskaitėt žodžio 'popsinis' priešais išprusimas arba šiaip užsiciklinot ties tuo išprusimu irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 21 vasario 2012 - 13:31
QUOTE(l'eau @ 2012 02 21, 14:31)
arba neperskaitėt žodžio 'popsinis' priešais išprusimas arba šiaip užsiciklinot ties tuo išprusimu irnesakyk.gif

Man įdomi pozicija dėl išprusimo ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 02 21, 12:43)
va ir išlenda 'popsinis' išprusimas kai bartalomėjaus (Iš graikiško vardo Βαρθολομαιος (Barfolomajos), kuris yra aramėjų vardo, reiškiančio „Talmajaus sūnus". Hebrajiškai Talmaj reiškia „raukšlėtas, išvagotas", vienas dvylikos apaštalų) trumpinys asocijuojas su simpsonais ir šunimis biggrin.gif man asmeniškai gražus vardas, geriau nei Perkūnas kas be ko smile.gif

Kažkada kai tyrinėjausi šio vardo kilmę, kažkur buvau atkapsčiusi, kad tolmaj reiškia vagą, tą griovy suartoje žemėje ax.gif

O šunis Bartais dažnai vadina, spėju, dėl vardo fonosemantinių savybių.. nesąmoningai tikimasi, kad tuomet jie bus veržlūs, greiti, sumanūs ir aktyvūs... na ir šaukti patogu, kai "r" raidė yra bei vardas trumpas. Nors mano pirmoji asociacija buvo susijusi su keliautoju (matyt, mokykloje labai stengiausi įsiminti) ax.gif
Atsakyti
būtų PErkūnu pavadinę, tada sakytų arklio/žirgo vardas irnesakyk.gif

jei reiktų rinktis etimologinį vardą, man Skalvis labiau patiktų, bet tada su kalviu turbūt asocijuotųsi daugumai. o kas ten dar y - Nadruvis (irgi visai liuks), Jotvingis, Notangas...
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2012 02 21, 15:43)

Barto Simpsono pilnas vardas ir yra Bartalomejus mirksiukas.gif

Man Bartas nera grazus vardas, bet graziau nei Perkunas. Be to, Bartas nera siejamas su jokiomis savybemis, o isgirde varda Perkunas iskart isivaizduosime labai verzlu, aktyvu, karstakosi vyra. O jeigu vaikutis, pavadintas Perkunu, isaugtu letas, nedrasus?
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 21, 14:17)
Man Bartas nera grazus vardas, bet graziau nei Perkunas. Be to, Bartas nera siejamas su jokiomis savybemis, o isgirde varda Perkunas iskart isivaizduosime labai verzlu, aktyvu, karstakosi vyra. O jeigu vaikutis, pavadintas Perkunu, isaugtu letas, nedrasus?

aš tai neįsivaizduoju to Perkūno nei kaip karštakošio,nei kažkokio aktyvuolio, o šiaip Perkūnas perkūnišku gali būt vidumi. Dėl nedrąsumo tai vaikai šiiap sau neišauga kokie ten nedrąsus ir pan-visa šitą suteikia tėvai,tai nemanau,kad augindami Perkūna,tėvai jį užaugintų kokį ten kuklutį.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2012 02 22, 14:03)
aš tai neįsivaizduoju to Perkūno nei kaip karštakošio,nei kažkokio aktyvuolio, o šiaip Perkūnas perkūnišku gali būt vidumi. Dėl nedrąsumo tai vaikai šiiap sau neišauga kokie ten nedrąsus ir pan-visa šitą suteikia tėvai,tai nemanau,kad augindami Perkūna,tėvai jį užaugintų kokį ten kuklutį.

Nesupratau nori pasakyt ,kad nedrasuma suteikia tevai ? doh.gif nesutinku schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(kaleva @ 2012 02 22, 14:02)
Nesupratau nori pasakyt ,kad nedrasuma suteikia tevai ?  doh.gif  nesutinku  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
man tai normaliai tas Bartas skamba ir vardo kilme nebloga
Perkunui daugiau pretenziju tureciau gal smile.gif
Atsakyti