Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(vienintelė @ 2011 02 28, 11:35)
joreta, rarity, paprasta, bizyte
dėkui visoms už nuomone, gaila kad susivariau eilini karta ir neišgavau spalvos kokios norėjau smile.gif

Tik jau nereikia savęs smerkti tongue.gif Gerai susitvarkei 4u.gif Čia auto? tikrai tu gražuolė - fotografuokis, bandyk. Vienaip, kitaip bandyk ir nesureikšmink per daug pastabų - kiekviena turime savo matymą, požiūrį ir t.t. svarbiausia daryti "iš dūšios" ir taip, kaip tau patinka. Obejektyviai pakomentuoti galima techninius dalykus - ryškumą, fokuso nebuvimą..., o visa kita yra autoriaus mintys, fantazijos, požiūris... o visos pastabos yra tik išsakančio asmens subjektyvi nuomonė. Įsiklausyk į pastabas, pažiūrėk ar jos tau tinka, priimk arba atmesk, bet galutinis sprendimas, ką daryti su savo foto visada turi būti tavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 02 28, 11:52)
Įsiklausyk į pastabas, pažiūrėk ar jos tau tinka, priimk arba atmesk, bet galutinis sprendimas, ką daryti su savo foto visada turi būti tavo  4u.gif

auksiniai žodžiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tiga, bet juk tos orchidėjos foto, ne kokios vestuvės, krikštynos, kad žutbūt reikia nuklonuoti, gelbėti kadrą, nes nepakartojamas momentas, atsakomybė prieš užsakovą ir t.t.. Ta foto neverta klonavimo, nes ja super paprastai galima pakartoti. Kad tas žiedas gali maišyti, sutinku. Bet kad todėl reikia jį klonuoti, tai nea.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 28 vasario 2011 - 12:24
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 28, 11:38)
man labai patiko, ir manau, kad nereikia karpyti.. tos pagalvės, laiptai, labai gerai žiūrisi, ir mano manymu netrukdo.. apkarpysi- bus tradicinis, nieko nesakantis portretas..

dėl spalvų, gal kiek per sodrios, norėtųsi švelniau, na kad tas veidukas ne toks geltonas būtų  4u.gif

šiaip labai patiko man šis portretukas wink.gif

dėkui, smagu kad patiko

QUOTE(Tiga @ 2011 02 28, 11:43)

Man kiek grazesnis apkapytas variantas. spalvos patinka, tinka aplinkai, bet ne veidui. jis toks murzinokas atrodo tada...smile.gif

dėkui už nuomone

QUOTE(Forgete @ 2011 02 28, 11:44)
vienintele kokia tu grazi  wub.gif  man patiko tavo portretas, pritariu svajonei, netrukdo man nei laiptai nei pagalves.

dėkui blush2.gif

QUOTE(rarity @ 2011 02 28, 11:52)
Tik jau nereikia savęs smerkti tongue.gif Gerai susitvarkei  4u.gif  Čia auto? tikrai tu gražuolė - fotografuokis, bandyk. Vienaip, kitaip bandyk ir nesureikšmink per daug pastabų - kiekviena turime savo matymą, požiūrį ir t.t. svarbiausia daryti "iš dūšios" ir taip, kaip tau patinka. Obejektyviai pakomentuoti galima techninius dalykus - ryškumą, fokuso nebuvimą..., o visa kita yra autoriaus mintys, fantazijos, požiūris... o visos pastabos yra tik išsakančio asmens subjektyvi nuomonė. Įsiklausyk į pastabas, pažiūrėk ar jos tau tinka, priimk arba atmesk, bet galutinis sprendimas, ką daryti su savo foto visada turi būti tavo  4u.gif

dėkui, nesureikšminu, tik visad norisi kad mano matymas sutaptu su daugeliu smile.gif kol dar esi tam kely kai mokaisi negali skayt čia mno stilius ri man dzin ka api tai mano kiti.

Visad ydomu išgirsti kitų nuomone, tad visoms ačiū už ją
Atsakyti
vienintele, tikra grazuole wub.gif o as vos vos susvelninciau ta geltona atspalvi, o daugiau turbut nieko nekeisciau smile.gif tokia jauki ir silta tu man tarp tu pagalviu, namu aplinkoj wink.gif labai miela foto wink.gif
Atsakyti
tiesa, kuri čia tortą su traukinukais darė g.gif noriu dar kart pažiūrėt, bet nepamenu kuri darė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 02 28, 10:23)
Savaitgali pagaliau ir man nuskilo rasti laiko ir truputi pažaisti su fotoaparatu smile.gif
dedu ir laukiu kritikos, nuomonių

man gražus ir apkirptas, ir neapkirptas variantas drinks_cheers.gif spalva per geltona veiduko...o šiaip mielas auto ax.gif

QUOTE(Tiga @ 2011 02 28, 11:43)
Tikiuosi nesupyksi, pabandziau nuimti viena zieda smile.gif

Nepykstu, visai įdomu pažiūrėti kitų variantus...

Kai žiedas dingsta, nežinau net ar geriau, per ryškus tada tas kotas kažkoks... g.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 02 28, 11:48)
Antras orchidėjų privalumas, žydi ilgokai. Tad galima eksperimentuoti n kartų. Visaip. Sukinėti, ieškoti formų, asociacijų.

Žinok aš taip ir dariau, čia gal trečia ar net ketvirta orchidėjų sesija...man rodos geriausiai vykusi, nes kitose trūko kokybės...bandžiau juodam fone fotografuoti anksčiau...
Ir šiaip dar turėjau kelias idėjas su jomis...bet bijau, kad pati pavargsiu su jom...tiesiog atsibos..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 28 vasario 2011 - 14:08
QUOTE(gotte @ 2011 02 28, 00:32)
Liabu

O šiandien dedu kritikai ...gal ir nėra gėlės tas objektas kurį norėčiau nuolat fotografuoti, bet kompozicijos, spalvų ir kt. dalykų pasimokymui "pajamiau"... norėjau pasižaisti su popietine saule namie  ax.gif Man pačiai trečia labiausiai patinka.

user posted image

man šita fainuolė thumbup.gif , tiesiog matosi vaizdas:' drugelis-žmogelis nešasi savo 'rankose' mažulytį savo vaikeliuką...'
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 28, 12:51)
tiesa, kuri čia tortą su traukinukais darė  g.gif  noriu dar kart pažiūrėt, bet nepamenu kuri darė  doh.gif

Pupeliukas pas pazengusias bigsmile.gif http://www.supermama...?...1616&st=204

as irgi paskui dariau, tik nuotraukom laiko nebuvo, greitai tik nutraukiau pries nesant i stala, mano flickr yra blush2.gif

Idomus potretu bandymai bigsmile.gif

Orchideja manau geriausia perfotografuoti nei vargti su klonavimais mirksiukas.gif

Vis tik nusipirkau Sigma 24-70 2.8 skaiciau, kad sunkus, nu bet nesitikejau, kad toooks sunkus ir garsus blink.gif tongue.gif reik pasipraktikuoti, atpratau nuo zoomo blush2.gif ketvirtadieni jau naudosiu unsure.gif ir instrukcijos ar patarimu paieskosiu blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 02 28, 15:06)
Pupeliukas pas pazengusias  bigsmile.gif http://www.supermama...?...1616&st=204

as irgi paskui dariau, tik nuotraukom laiko nebuvo, greitai tik nutraukiau pries nesant i stala, mano flickr yra  blush2.gif

Idomus potretu bandymai  bigsmile.gif

Orchideja manau geriausia perfotografuoti nei vargti su klonavimais  mirksiukas.gif
Vis tik nusipirkau Sigma 24-70 2.8 skaiciau, kad sunkus, nu bet nesitikejau, kad toooks sunkus ir garsus  blink.gif tongue.gif reik pasipraktikuoti, atpratau nuo zoomo  blush2.gif ketvirtadieni jau naudosiu  unsure.gif ir instrukcijos ar patarimu paieskosiu  blush2.gif  ax.gif

ačiū wink.gif fainai gavosi, ir aš kada bandysiu smile.gif

o dėl to sigmos, aš pusę metų tokį objektyvą pardavinėjau, nu man jis žiauriai nepatiko, tai atsikratyt norėjau lotuliukas.gif neseniai už 900 lt pardaviau, ir džiaugiuosi, kad jo nebeturiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 02 28, 14:28)
ačiū wink.gif  fainai gavosi, ir aš kada bandysiu  smile.gif

o dėl to sigmos, aš pusę metų tokį objektyvą pardavinėjau, nu man jis žiauriai nepatiko, tai atsikratyt norėjau  lotuliukas.gif neseniai už 900 lt pardaviau, ir džiaugiuosi, kad jo nebeturiu  lotuliukas.gif

4u.gif

O kodel nepatiko? unsure.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 02 28, 15:31)
4u.gif

O kodel nepatiko?  unsure.gif  ax.gif

sunkus, blenda per maža, nes objektyvas skirtas FF matricai, ir šiaip- kokybė nuotraukų netenkino.. kadangi turėjau 50-tuką, tai su ta sigma net nefotkinau, nes kokybė ryškiai skirėsi.. tai geriau jau kojom su 50-tuku zoomint ir turėt geresnę kokybę bei šviesesnį objektyvą, nei fotkint su 24-70mm F2.8, bet čia tik mano tokie įspūdžiai, tau gal patiks wink.gif
Atsakyti