Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ersė @ 2011 03 08, 10:17)
help.gif  help.gif  help.gif  help.gif

Zodziu bus vaiko gimtadienis, patalpa absoliuciai tamsi, be langu ir sienos ir lubos tamsios ir sienos tamsios. Islaikimo ilgo negaliu, f mazo irgi nevisada, bijau kad iso irgi neisgelbes. Turiu blykste, bet nezinau kaip ja naudot tokioj patalpoj  g.gif  Fotkinsiu ne pati, bet atiduosiu sureguliuota fotika kitam zmogui, tai kaip uzstatyti blykste, i kuria puse ja nusukti, gal ta balta kortele istraukti? Kaip jus darytumet?

čia panaši situacija, kai savo kuklias vestuves daviau fotkint su sureguliuotu fotiku lotuliukas.gif aš tai dariau taip, vis dėl to nustačiau Av režimą, nes nu vieno tinkančio nustatymo neįmanoma nutatyt visom situacijom.. F4 pastačiau, ir Av režimas, blykstę ant automatinio režimo nustačiau 45 laipsniu kampu (ne visai į lubas, na bet ir nei į kaktą- tame tarpe), ir uždėjau baltą sklaidytuvą (nzn kaip tiksliai vadinasi- toks baltas plasmasiukas uzsimauna ant blykstes galvos), nu ir zinok neskaitant kompozicijos, daugumos kadrų ekspozicija buvo gera smile.gif
Atsakyti
Zirzilija, tikrai labai grazu. bigsmile.gif Tikrai tobuleji. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 03 08, 10:45)
čia panaši situacija, kai savo kuklias vestuves daviau fotkint su sureguliuotu fotiku  lotuliukas.gif  aš tai dariau taip, vis dėl to nustačiau Av režimą, nes nu vieno tinkančio nustatymo neįmanoma nutatyt visom situacijom.. F4 pastačiau, ir Av režimas, blykstę ant automatinio režimo nustačiau 45 laipsniu kampu (ne visai į lubas, na bet ir nei į kaktą- tame tarpe), ir uždėjau baltą sklaidytuvą (nzn kaip tiksliai vadinasi- toks baltas plasmasiukas uzsimauna ant blykstes galvos), nu ir zinok neskaitant kompozicijos, daugumos kadrų ekspozicija buvo gera  smile.gif

aciu, reikes taip ir bandyti daryt. Na tas zmogus nusimano apie fotografavima tik kad blykste neturi, tai vat ir galvoju kaip cia ta blykste nustatyt. Butu lubos ar bent sienos sviesios tai tada bedos nera, bet dabar kai viskas tamsu iki negaliu tai kazkaip ir nebezinau ka daryt, pati fotkint nenoriu nes jau nusibodo kad per gimtadieni ir apksritai vaikai mamos neturi nuotraukose biggrin.gif
Atsakyti
sunku nenuleist ranku. Savaitgali atsisakiau darbo pasiulymo del fotografijos, del makiazu. maniau cia mano, man visai neblogai sekasi, o pasirodo nuolat darau kazkoki suda, kuris patinka tik man... ui, sunku kazkaip snd verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 08, 11:39)
man tai grazu, tik tureklas maiso smile.gif

aciu smile.gif
tureklas ir man maiso, bet sis vaikas butinai norejo fotografuotis prie laiptu doh.gif siaip ne taip ikalbejau kad bent ant kedes atsisestu, ir buvo labai sunku ji fotografuoti, labai judrus, nepasedi net keliu akimirku ramiai, tai jam ranka reik apziureti ar gerai padeta, tai kojas reik jam sukryziuoti, nes pagal ji - taip graziau biggrin.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 03 08, 11:44)
Ir tave su.Grazus j/b, man cia viskas tvarkoj.Ir tureklas patinka.Kliuna tik akeles kadro viduri.

bandziau kirpti, bet tada gaunasi labai ispraustas i remus, gal nelabai didelis blogis, kad akytes vidury?
aciu 4u.gif
QUOTE(kristukass @ 2011 03 08, 11:46)
Zirzilija, tikrai labai grazu.  bigsmile.gif Tikrai tobuleji.  mirksiukas.gif

dekui rolleyes.gif zinai,labai stengiuosi, bet ne visada gaunasi lipt aukstyn, taip atrodo jau atsispyriau i prieki, ir tik sliukst atgal rolleyes.gif

dedu II-aja dali portretu uzduoteles
(is karto pasisakau del petneseles, norejau klonuoti, bet labai sunkiai su peties seseliu susikalbu, na o Yvete palaimino ta sleikute biggrin.gif taigi dedu su ja)

user posted image

as asmeniskai pati nesu patenkina siuo portretu, man jame kazko truksta, bet nezinau ko....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 08 kovo 2011 - 10:56
Sveikos, isigijau savo issvajotaji 50tuka!!! Galesit naujoj temoj prirasyti prie manes
Pentax 50mm f/1.4 smc-FA smile.gif rodau keleta kadru su juo, tik gal cia nelabai matosi grazus issiliejimas.. Zinokit taip neipratus as su juo, kad kai kurios nuotraukos man gavosi persviesintos ohmy.gif dar negaliu patiketi kad ji turiu!!
Pirma karta bandem kazka panasaus kaip Fashion smile.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiga: 08 kovo 2011 - 11:00
QUOTE(Zirzilja @ 2011 03 08, 10:54)
aciu smile.gif

nu su berniuku man tikrai grazus portretas. mergina tai kazko nee.. ta ranka kairej pusej man nesiziuri, nukirsta pagal mane netinkamai. cia turbut reikejo tokio formato, bet man vertikali butu graziau be tos rankos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 03 08, 11:59)

man 4 foto superine rolleyes.gif labai patinka tokios islauztos pozos
Atsakyti
QUOTE(Tiga @ 2011 03 08, 10:59)
Sveikos, isigijau savo issvajotaji 50tuka!!! Galesit naujoj temoj prirasyti prie manes
Pentax 50mm f/1.4 smc-FA smile.gif rodau keleta kadru su juo, tik gal cia nelabai matosi grazus issiliejimas.. Zinokit taip neipratus as su juo, kad kai kurios nuotraukos man gavosi persviesintos ohmy.gif dar negaliu patiketi kad ji turiu!!

trecia labiausiai. tik sviesinciau siek tiek. nu sitos foto tikrai grazesnes nei pries tai ka dedavai, kai as labai kritikavau tave biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 08, 12:03)
nu su berniuku man tikrai grazus portretas. mergina tai kazko nee.. ta ranka kairej pusej man nesiziuri, nukirsta pagal mane netinkamai. cia turbut reikejo tokio formato, bet man vertikali butu graziau be tos rankos smile.gif

turiu tik horizontalia, bet ten labai daug tuscios erdves kairej pusej smile.gif o kad ta ranka gerai butu nukirpta, tai gal reiktu sulig grutine kirpt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzilja: 08 kovo 2011 - 11:07
QUOTE(Zirzilja @ 2011 03 08, 11:04)
man 4 foto superine rolleyes.gif labai patinka tokios islauztos pozos

Man irgi labai patiko !! reikes dazniau pabandyti FASHION style:))
Papildyta:
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 08, 11:04)
trecia labiausiai. tik sviesinciau siek tiek. nu sitos foto tikrai grazesnes nei pries tai ka dedavai, kai as labai kritikavau tave biggrin.gif

Man paciai paskutine labai patinka smile.gif Nu va, reiskia yra pazanga biggrin.gif
Atsakyti
Tiga, man 4 ir 5 wub.gif
Atsakyti