Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Pagaliau prisėdu pakomentuoti.
Žiūrėdama į rezultatus, matau, kad kelias klaidas dariau ir pati smile.gif Visų pirma suporavau bandydama išskirti jau susibendravusias, pasunkindama užduotį, bet žiūriu neblogai pasunkinau. Neapmąsčiau, kad pirmąkart susipažinus juk gali būti sunku fotografuotis, sunku ištraukti emociją, parodyti kitą žmogų. Pamenu savo draugę, kurią fotografavo ir Akasha, jaukinausi apie porą metų, kol vieną kartą sakiau bingo. Čia ji. O vat daviau užduotį, nepagalvodama, kad galima susidurti su ta pat problema. Minusas man smile.gif
Kitas minusas, daviau foto pavyzdžius net nemačiusi modelio. Tik kelias per susitikimą galėjau pamatyti, tai kas jas fotografuos bandžiau taikyti tinkančias pozas ir t.t. Vat tos Rarity pirmoj nuotraukoje užkliuvusios raukšlės, mano klaidos rezultatas. Užduotis atlikta gerai, tik kad nematydama modelio, parinkau netinkamai.
Įdomu šiaip stebėti. Nes iki šiol bent jau visos vistiek įnešė kažko savo. O to ir tikėjausi.

Rarity, pradėsiu nuo tos foto su gėle. Fainai sumąstei. Pati matyt būčiau banaliai ramunės žiedą pasirinkusi, o tu fainai pasirinkai. Smulkmena, bet auskaro toje nuotraukoje jau nebereikėjo. Nes ir jis dėmesį patraukia, o užtenka tos šakelės. Šitą foto pabandžiau labai žiauriai karpyti. Kvadratą dariau, kirpdama viršaus, dešinės ir apačios. Nu kaip man gražiai žiūrisi: labai užspausta, netradiciškai, bet labai labai fainai.
Pirmoji, nepaisant raukšlių ant kaklo man graži. Nežinau ar norisi kontrastingesnės ar ne. Gražiai ir taip ir taip. Jei nori paeksperimentuoti su kadravimu, tai pabandyk kvadratą, nuimdama dešinę pusę. Visai gražiai atrodo. Neperšu, tiesa, nes ir taip gražiai. Dvejoju dėl akių, matyt traukčiau jas dar kiek į dešinę, todėl jei nori gali pabandyti, tiesiog pažiūrėjimui kaip atrodys, nuimti vieną cm iš viršaus ir vieną iš dešinės.
Antra gražiai. Saulė gražiai petuką apšvietė, kaip drabužis atrodo. Šiuo atveju man patinka.
Ketvirta taip pat gražiai.
Paskutinės, kur įkėlei, gražiai rankos sudėtos. Jei visos kitos jaučiasi, kad namų aplinkoje, šioji labiau į tas studijines panaši. O kitokios dvasios į nuotrauką įneštum nuvaliusi lūpų dažus ir kaip nors kitaip surišdama plaukus. Nors ir taip žinoma gerai.
Šiaip šaunuolė, greitai ir neblogai susitvarkei smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 27 vasario 2011 - 20:22
QUOTE(Yvette @ 2011 02 27, 20:19)
Šiaip šaunuolė, greitai ir neblogai susitvarkei  smile.gif

Ačiū bigsmile.gif laukiau tavęs, kaip maža laukdavau mamos iš kur nors sugrįžtant ir parnešant man lauktuvių 4u.gif
Karpymų foto turiu visokių. Tik tą su gėle einu pabandyt apkirpt kaip sakei wink.gif

Panašiai?

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rarity: 27 vasario 2011 - 20:50
QUOTE(rarity @ 2011 02 27, 21:41)
Ačiū  bigsmile.gif  laukiau tavęs, kaip maža laukdavau mamos iš kur nors sugrįžtant ir parnešant man lauktuvių  4u.gif

kaip pritariu drinks_cheers.gif thumbup.gif labai faini portretukai! thumbup.gif bus baisu savo "sedevrus" krauti hihihi.gif

Yvette, dekui uz komentara gelytem!

Akasha, SU!
Atsakyti
Ir aš saulytę šiandien gaudžiau.. Kritikai..

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2011 02 27, 21:41)

Panašiai?

tą pirmą žinok aš negailestingai visą sieną kirpau ir dar vos viršaus, čiau tavo dabar keltą variantą karpant.
Antrą fainai apkirpai. Aš ir kitaip bandžiau. Visą kairę pusę ėmiau, kirpau ir viršaus. Tai išeitų maždau ties kaklu kirpti. O horizontalus variantas tai visą dešinę pusę paliekant o kairės nuimant ir viršaus. Sunku paaiškinti.
Atsakyti
Paprasta, man labai šilta šviesu ir gražu 4u.gif thumbup.gif wub.gif Daugiau nekokia aš dar kritikė
Bet žinokit kaip užsikabinau, noriu dar pafotografuoti žmones...dar dar dar... mokytis... ir pati papozuoti savo gražesnių foto turėti, o tai paskutiniu metu tik katyčių kruvos foto bigsmile.gif Kaip čia laiko ištaikyti ir draugių pozavimui prisikviesti g.gif
Atsakyti
Labas vakaras.

Ilgai masčiau ar dėt šitą foto į viešumą. Ir dabar vis dar dvejoju. Pamenat kaip sakiau, kad padariau savo auto ir liko tik vienintelė foto su fokusu ir nukirsta galva. Tai vat tą ir bandau rodyti. Nežinau ar čia bėgt kaip stručiui galvą sugrūst po sniegu.....??
Dedu tik nuorodą, nes ilgai viešumoj šitos foto nelaikysiu.

http://www.flickr.co...N03/5483181054/

Tik netylėkit. Kuo greičiau pasakysit kad nieko gero, tuo greičiau ištrinsiu ir daugiau nebeeksperimentuosiu. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Refresh: 27 vasario 2011 - 21:56
Refresh, man patinka, jei dar siena lygi būtų, nors dabar atrodai kaip fėja wub.gif , gražiai man ta linija nueina...
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 02 27, 22:46)
Tik netylėkit. Kuo greičiau pasakysit kad nieko gero, tuo greičiau ištrinsiu ir daugiau nebeeksperimentuosiu. biggrin.gif

aš tyliu, nes nenoriu įžeisti komentaru. Toliau eksperimentuoti reikia, bet būtent šita foto, sunkiai pataisoma. Kaip darei foto?
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 02 27, 21:59)
aš tyliu, nes nenoriu įžeisti komentaru.  Toliau eksperimentuoti reikia, bet būtent šita foto, sunkiai pataisoma. Kaip darei foto?

O kas negerai? Ranka, poza, ar viskas negerai..... Nu sakykit Dievaži smile.gif
Kaip foto dariau? Ta prasme fotkinaus kaip? Nelabai supratau klausimą.
Atsakyti
QUOTE(Refresh @ 2011 02 27, 21:46)

jei neeksperimentuosi, tai kaip ismoksi? biggrin.gif gi mes visi ekperimentuojam wink.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 02 27, 22:07)
jei neeksperimentuosi, tai kaip ismoksi? biggrin.gif gi mes visi ekperimentuojam wink.gif

Nu žinau :]
Bandau žiūrėt į viską su humoru. Ir stengtis nepergyvent dėl nesėkmių.

Tad visokių komentarų laukiu.
Atsakyti