Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 05, 15:35)
tai va, kad atsakymo nera smile.gif visi ziauriai skirtingi smile.gif kad ir siandien kazkiuko mugej, eini, ziuri, visikas kicas ar koks dekupazas, kuris man labai retai grazus, o ziurek, visi aikscioja aplink..

o jei apie save, tai man pvz si labai labai patinka. is esmes net nzn kodel, bet patinka smile.gif

user posted image

Dažniausiai kičas patinka žmonėms smile.gif

Man faina šita Tavo foto smile.gif

Va manoji išbrokuota smile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 05 kovo 2011 - 23:18
Ačiū, kad neišsityčiojot iš tų orchidėjų, ko tikėjaus, o dar ir vieno kito gero žodžio sulaukiau doh.gif biggrin.gif Gal geriau dažniau dėti, ir pastabų sulauki, ir gero žodžio sulauki. Pvz aš turiu problemą, nors dar nesu visa galva pasinėrus į tai, bet turiu gal tik vieną kadrą, kurio nemesčiau. Na, gal du. Niekas nepatinka. Dažniausiai pelnytai - nufotografuoji ir matai klaidas - fonas, apšvietimas, užtinęs veidas biggrin.gif ir pan. cool.gif Baisiausias variantas dėl fono... mano namai tokie ryškūs, tiek daug detalių... Dar nesusitvarkau su paderinimu nuotraukoje.
QUOTE(o la la la @ 2011 03 05, 20:20)
Rita Gude, kaip man grazu orchidejos!Pati penkias turiu ir taip dziaugiuos kai jos zydi...
Del nuotrauku... kaip ziedai isdestyti kadre labiau patinka antrojoje, fonas ir spalvu minkstumas labiau pirmojoje. Antrojoje kiek demesi blasko fono juoda deme.
Taip, tai mano žiauri klaida - aš tai žinau kas ten - širmos gėlės žiedo viduriuko apvadai, ir man taip ten natūraliai jau ta širma (nors ją derinau prie orcidėjos), kad tos baisiai juodos dėmės išryškėjusios net nepastebėjau doh.gif Va tai tau, įgudimo kaip reik smile.gif Dėkoju smile.gif Būtinai kitą kartą atkreipsiu dėmesį į tokias detales...
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2011 03 05, 23:15)
Priminė norą pastoti biggrin.gif hihihi.gif

O man patinka ateivis, ypač toje nuotraukoje kur daug erdvės palikta viršuje.

Kojytės
palinkusios nuo hamako man labai labai smile.gif

Žiūriu labai daug juodos-baltos mėgėjų. O man patinka spalvos. Nors ir juoda-balta patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 05 kovo 2011 - 23:36
Sveikos(-i) smile.gif
Atitrūkau kažkaip nuo skyrelio, bet ir tempais toookiais veiksmas vyksta, kad spėt labai ir sunku daros biggrin.gif
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 05, 13:35)
o jei apie save, tai man pvz si labai labai patinka. is esmes net nzn kodel, bet patinka smile.gif

Ir man ši patinka thumbup.gif

QUOTE(Alabama @ 2011 03 05, 21:12)

ooooo labai nais kadras-toks paslaptingas kažkuom-liuks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 06, 00:00)
O tu cia pasarpinai?

Siek tiek. Bet cia skonio reikalas. Grazu ir svelnus tavo variantas.

QUOTE(Alabama @ 2011 03 06, 01:12)

Darbas tikrai vertas tokiu vertinimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 03 06, 01:15)

Pati ideja gera ir nuotaika pagauta svajinga - mieguista, bet poza atrodo nepatogi, nenaturali, kompozicijos atzvilgiu konkuruoja del demesio patrauklios kojytes (kad ir ne fokuse) ir rankos (fokuse), ta zvilgsnio konkurencija dar sustiprina koju ir ranku sunerimo atkatojimas.

Dabar kaip tik studijuoju knyga apie kompozicija, joje rasoma, kad kompozicijos esme yra pasirinkti svarbu objekta savo nuotraukoje ir ji akcentuoti kuo stipriau (vieta kadre, spalva, kontrasrtu, sviesa ir pan.), o salutinius objektus (fona, antraeiles detakes ir pan.) panaudoti tam akcentui sustiprinti (pvz. fonas pasirenkamas neutralus arba isplaunamas, arba jo linijos, faktura dar labiau pabrezia pagr. objekta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 06 kovo 2011 - 00:57
Kokią knygą skaitai?
Va įdomu pasidarė, o jei akcentuojama ne rankos, kojos, o suraitymas? g.gif Ar dėl geros kompozicijos jos turėtų būti kadruojamos kitaip, ar fokuso bėda, kad priekyje? Va jei kojose būtų? g.gif
O jei duoti nuotraukai pavadinimą pvz Sraigtas. Tada kita linkme nukryptų žiūrovas. Ar ne?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 06 kovo 2011 - 01:18
QUOTE(airv @ 2011 03 06, 01:11)
Va jei kojose būtų?  g.gif

Aš savo subjektyvia nuomone sakau, kad būtų žyyymiai geriau.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 05, 23:12)

labai labai sveikinu, patiko ir man ši nuotrauka wink.gif ir brumbrumai nuotrauka man labai.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2011 03 06, 03:11)
Kokią knygą skaitai?
Va įdomu pasidarė, o jei akcentuojama ne rankos, kojos, o suraitymas?  g.gif Ar dėl geros kompozicijos jos turėtų būti kadruojamos kitaip, ar fokuso bėda, kad priekyje? Va jei kojose būtų?  g.gif
O jei duoti nuotraukai pavadinimą pvz Sraigtas. Tada kita linkme nukryptų žiūrovas. Ar ne?

Analizuoju Kuzminos. Fotografijos meno pradmenys (tavo foto pritaikiau sk. Prasminis kompozicinis centras, p. 50) ir sia internetine medziaga

As pasidalinau tik savo ispudziais, gal jie ir klaidingi... Gal kiti kitaip interpretuoja...

Mano akimis ziurint, dvieju demesio centru konkurencija atsiranda del ju atskirimo tamsia sukneles deme, jei kojas ir rankas komponuoti taip, kad jie neatsiskirtu, o papildytu vienas kita, gal ziuretusi kitaip... Cia arba mergina nurengti tongue.gif arba rankas ir kojas susieti i bendra piesini (kazkaip taip, taip, taip, ar taip). Reikia paeksperimentuoti...

Bet cia tik mano pamastymai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 06 kovo 2011 - 10:57
QUOTE(o la la la @ 2011 03 06, 10:52)
Fotografijos meno pradmenys

notworthy.gif Kaip Tau ačiū už šią nuorodą.. Mano kompozicija siaubinga, tai man LABAI reik bet kokios info kaip pasitobulint...

Gavau tėvų leidimą, tai akimirkai noriu su Jumis pasižiaugti- kokį tobulą kūrinį fotkinau..
Čia kur rašiau, kad tėvai ir trys sūnūs smile.gif Meldžiaus kad tik nors kas gautųsi, o va gavosi gana neblogai.. Ir vaikai- nuostabaus grožio smile.gif Vakar visą vakarą grožėjausitais jų vaikais smile.gif Ir šeima nuostabi ir vaikai ir bendravimas.. Aj, negaliu smile.gif Bloge vėliau įmesiu daugiau foto, o čia įkeliu trumpam papuošt temą smile.gif

Aj ir klausimas iškart- kai kas pastebėjo, jog akytės kaip netikros, bet aš tikrai nedariau su akimis nieko- niekada nedarau su žmonių veidais nieko, palieku tokius, kokie jie yra, viena ką tvarkau- šviesas, spalvas, ir išimtiniais atvejais, jei iškyla koks spuogas- nuklonuoju, bet daugiau nieko nieko nedarau... Nenoriu, kad tėvai, pamatę kad ir šią foto manytų kad įdėjau netikras akis vaikui, ar Jums taip neatrodo? g.gif

user posted image

Jei kas galit, pakomentuokit kas taip, netaip, keistina... Ir dėl tų akyčių, ar atrodo stiklinės? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 05, 23:12)

QUOTE(dosa @ 2011 03 05, 23:48)
ooooo labai nais kadras-toks paslaptingas kažkuom-liuks  smile.gif

QUOTE(o la la la @ 2011 03 06, 00:36)

Darbas tikrai vertas tokiu vertinimu 4u.gif

QUOTE(je t'aime @ 2011 03 06, 09:31)
labai labai sveikinu, patiko ir man ši nuotrauka wink.gif ir brumbrumai nuotrauka man labai.

ACIU, mergaites.Neisivaizduojant, kaip dziugu matyti savo nuotrauka taip uzkilus.Ir taip norejau pasidalinti su JUMIS wub.gif sio dziaugsmu.Man labai svarbus jusu komentarai wub.gif heart.gif oro_buckis.gif
QUOTE(o la la la @ 2011 03 06, 10:52)

Uz sita labai didelis aciu.
As kazkada cia dejau nuorodas knygu apie kompozicija ir nemazai, bet rusu kalba. ax.gif

QUOTE(Laukine25 @ 2011 03 06, 11:06)

Man normalios akytes.Pabandyk pasukti nuotrauka 90 laipsniu kampu.Ir paklonuok jei iseina tuos pagalves ar kazko kisancius kampukus:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 06, 11:19)
Ir paklonuok jei iseina tuos pagalves ar kazko kisancius kampukus:)

Aha, Alabama, sveikinu ir aš smile.gif Kai pati kūdroj nesu, tai kažkaip ir nepastebiu kai Jūsų foto ten atsiduria smile.gif

Nemokėsiu gražiai nuklonuot... Vis dar pamenu kaip brumbrumas to arklio vadžias nuėmė, tai man čia aukštasis pilotažas.. Aš jei ką nuimu, man vistiek dėmės lieka.. gal netaip klonuoju? Su tuo path tool aš nuiminėju. Bet švariai man vistiek neišeina.. doh.gif
Atsakyti