Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Laukine25 @ 2011 03 04, 22:46)
Ir dar- dėl augimo ir tobulėjimo.. Aš pradedu pastebėt, kad tos nuotraukos kurios gražios kitiems, man šiaip sau.. O kurios patinka man- šiaip sau kitiems. Nežinau ką galvot.. Kažkoks keistas man metas šiuo metu.

drinks_cheers.gif aš galvojau tik man vienai čia taip ax.gif bet pasirodo, kad ne smile.gif

QUOTE(Maggie @ 2011 03 05, 13:53)
man spalvota patiko, ir jb patiko. retai kada taip buna, kai du variantai man patinka. viskas ok, kvadratas geriau, nes man labai kliuna plaukai, ar tai ishdege, ar sulipe, ar shlapi, iskarto ten zhvilgsnis nukeliauja. tad apkirpus, zymiai geriau atrodo. paslpatinga tokia foto, i like.

aciuks.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 03 05, 15:19)
pagaliau gavau savo pulteli tai šiandien džiaugiausi ir negaliu atsidžiaugti smile.gif))
viena foto jį betestuojant

paslaptinga tokia foto smile.gif tik tas juodas kampas mano akiai maišo blush2.gif

Alabama, man tai dar labai toli iki tokių portretų ax.gif

Na, bandau atsiskaityti dar kartelį su ND5 (natūralus apšvietimas). Šį kartą mano akiai tai lyg ir gerai gavosi ax.gif

user posted image

Išbandžiau ir servetėlę, ir popierinį rankšluostį, ir stiklainio dangtelį, ir patį fotografuojama daiktą, ir baltą lapą doh.gif nu geltonavo custom padaryta foto nors tu ką huh.gif tada nufotografau lubas ir vaizdas iš kart pagerėjo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 05 kovo 2011 - 18:08
QUOTE(O-RE-AR @ 2011 03 05, 18:01)
Cia man  tongue.gif
Tik kad kiekviena laboratorija skirtingai daro,tai uztat ir susirupinau,koks turi but dydis.Nes ta pacia foto 2 laboratorijos skirtingai apkarpe  doh.gif
Aciu dar karta uz paaiskinima 4u.gif

santykiu tai viwnodu visur daro. tik va kai tu atnesi kitokiu santykiu, tai ir padaro skirtingai: vieni italpina tavo foto i ta 2x3 rema ir atsiranda taip balti krastai (kuriuos nukerpa arba ne), arba nukerpa tavo foto, kad atitiktu 2x3 santykiu. tai kd isvengt bedu, galima paciai pries nesant pasidaryt visas foto 2x3 arba nest visas skirtingos formos, bet pasakyt, kad italpintu. gi yra ant tu uzakymu lapu (net ir netu darant) langelis, kuri galima pazymet, kad foto italpintu
Atsakyti
Neatsiprašinėkit, jei kokia foto pasirodo be ryšio, nesuprantama. Aš taip pat neatsiprašinėju kaskart komentuodama.
Gražūs pamąstymai, apie tai, kad patiems patinka kitokios foto nei kitiems. Vat jums nepatiko marsiečio serija, o aš prisipažinsiu man nepatinka mano Phantom foto, o kiek čia buvo aikčiojančių dėl jos. Dabar žiūriu ir be ryšio ji man, tik netrinu nes yra į mėgiamas įsikėlusių.
Fotokūdroj dalyvavau konkurse autoportretų. Vienas buvo labai gerai įvertintas, o man jis be ryšio, pažaidimas, nieko rimto. O žmonėms patiko. Bet užtat džiaugiuosi, kad komisijai patiko kitas, tas kuris ir man pačiai labai mielas.
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 05, 17:17)
santykiu tai viwnodu visur daro. tik va kai tu atnesi kitokiu santykiu, tai ir padaro skirtingai: vieni italpina tavo foto i ta 2x3 rema ir atsiranda taip balti krastai (kuriuos nukerpa arba ne), arba nukerpa tavo foto, kad atitiktu 2x3 santykiu. tai kd isvengt bedu, galima paciai pries nesant pasidaryt visas foto 2x3 arba nest visas skirtingos formos, bet pasakyt, kad italpintu. gi yra ant tu uzakymu lapu (net ir netu darant) langelis, kuri galima pazymet, kad foto italpintu

Tai suprantu,kad visokiu dydziu buna foto,bet as kalbejau butent apie ta pacia foto,tik viena buvo daroma lietuvoje(tai ten nureze galus,o tame tarpe ir zmones doh.gif ),o kita ta pacia uzsakiau foto.com,tai gavau tokia,kaip ir maciau pas save kompe ax.gif
Atsakyti
QUOTE(O-RE-AR @ 2011 03 05, 18:30)
Tai suprantu,kad visokiu dydziu buna foto,bet as kalbejau butent  apie ta pacia foto,tik viena buvo daroma lietuvoje(tai ten nureze galus,o tame tarpe ir zmones doh.gif ),o kita  ta pacia uzsakiau foto.com,tai gavau tokia,kaip ir maciau pas save kompe ax.gif

na tai as ir sakau, kad ta pacia foto (kuri pvz yra 3x4 santykiu) gali padaryt skirtingai skirtingose fotolaboratorijose. tiesiog reik pasakyt ir pazymet ko tu nori smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 03 04, 23:49)
Trečias dublis. Man pačiai šitas labiausiai patinka.

man visi Marsiecio serijos kadrai thumbup.gif

QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 05, 16:35)
o jei apie save, tai man pvz si labai labai patinka. is esmes net nzn kodel, bet patinka smile.gif

o kas nors sake, ka nors apie ja blogai? jeigu taip, idomu ka?
man sioji irgi patinka, rolleyes.gif
Atsakyti
Rita Gude, kaip man grazu orchidejos!Pati penkias turiu ir taip dziaugiuos kai jos zydi...
Del nuotrauku... kaip ziedai isdestyti kadre labiau patinka antrojoje, fonas ir spalvu minkstumas labiau pirmojoje. Antrojoje kiek demesi blasko fono juoda deme.

Mustachio,dukros drauges portretukas zavus kukliai nuleistomis mergaites akytemis, spalviniu sprendimu. Tik, kad tos akytes labiau akcentuotusi (pagal trecdaliu taisykle), kirpciau kiek virsugalvio r sono...

Yvette, trecias dublis - idomus ieskojimai smile.gif

Noreciau papildyti brumbrumai del nuotrauku apkarpymo... Jei karpote foto spaudai, taip pat atkreipkite demesi i rezoliucija pikseliais, jie turetu buti ne mazesni nei:

Nuotraukos formatas Rezoliucija ne
mazesne nei

9 x 13 cm 1000 x 1400
10 x 15 cm 1200 x 1800
13 x 18 cm 1500 x 2100
15 x 21 cm 1800 x 2400
20 x 30 cm 2400 x 3500

kitaip kencia nuotraukos kokybe.

brumbrumai, o kojyciu foto kabina nes ji su paslaptimi... dailiai sudetos, dailios kojytes... Naturaliai kyla klausimas kam jos priklauso, koks istorijos tesinys...

Maggie, del Lightroom scenu...
Sakysim fotografavai serija foto tomis paciomis apsvietimo salygomis, ir po to programa tvarkai jas. Viena sutvarkai kaip nori(sviesumas, WB, kontrastai, ryskumas, spalvos ir pan.), tada jei nori siuos sutvarkymus gali nukopijuoti (mygtuku "Previous" Develop skilty) kitoms tos serijos nuotraukoms. Greita ir patogu. Tikiuosi dabar aiskiau parasiau.

vieninte, super slapukiskas sypseniukas pagautas smile.gif . Man atrodo, tokiai kompozicijai geriau tiktu kvadratas, kad akis nebutu paciame kadro centre.

Alabama, grazu, man ypac antra patinka wub.gif . Gal kiek daugiau sviesumo veide noretusi. g.gif

*monikute*, atrodo puikiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o la la la: 05 kovo 2011 - 20:26
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 05, 16:35)
o jei apie save, tai man pvz si labai labai patinka. is esmes net nzn kodel, bet patinka smile.gif

O man labai labai patinka šita nuotrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 03 05, 18:06)

Aciu:*

QUOTE(o la la la @ 2011 03 05, 20:20)
Alabama, grazu, man ypac antra patinka wub.gif . Gal kiek daugiau sviesumo veide noretusi. g.gif

Aga, as bandziau pasviesint, bet tada ima nosyte degt.Aciu:)
LABAI noretusi dar kritikos:)
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 03 05, 22:50)
Aga, as bandziau pasviesint, bet tada ima nosyte degt.Aciu:)

Pazaidziau truputuka. Sviesinau ne keldama exposure, o kiek keldama fill light, lyg nosyte nepadege ax.gif :
user posted image
Atsakyti
QUOTE(o la la la @ 2011 03 05, 21:05)

O tu cia pasarpinai?
Atsakyti
http://fotokudra.lt/

clap_1.gif
Atsakyti