Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(gotte @ 2011 03 02, 22:36)
Nu blyn... susinervinau nerealiai doh.gif

Lyginu foto ryškumą ir šarpą pas save kompe (loptopas) ir ant vyro stacionaraus kompo, kuris pajungtas ant teliko (vietoj monitoriaus), įsitižainė 1 m 7 cm aišku savo duoda, plius raiška gera ten....šarpas tai nesveikai skiriasi  doh.gif ten kur pas mane jo normaliai, na tikrai neperšarpinta, ant vyro kompo nesveikai peršarpinta, šlykščiai net  blink.gif  doh.gif

Krč...tai kaip man dabar foto tvarkyti ir kuo pasikliauti...man šokas...totalus  blink.gif  blink.gif  blink.gif  doh.gif  aišku, aš suprantu, kad ne visi jungiasi prie teliko kompus ir turi tokią raišką...nu bet blyn...kur ta riba, kaip man daryt  blink.gif

o ne per skirtingas programas perziurinejat nuotrauka? nes man per PS rodo vienaip, per FastStone dar kitaip, per windows photo viewer treciaip, o kai ikeliu tarkim i efoto isvis kazkokia nesamone biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 03 02, 23:28)
man nelabai patiko, poza netinkanti jums, atrodėt labai suskausčiusi ir jb nepatiko, nesupykit bet nešvariia atrodo, kadangi visos tos pamokeles kad ismoktumem tai siulau dar karteli pameginti, bet siunčiu 4u.gif  už pastangas

kadangi daugumos nesu mačiusi, dėl pozų parinkimo visi akmenukai į mano daržą smile.gif
o šiaip, aš labai atlaidžiai į šiuos bandymus žiūrėjau. Nes visos iki šiol siuntusios portretus tikrai nudžiugino. Postūmis į priekį matosi, o tas ir puiku. Nenorėkit didžiulio šuolio vat taip per naktį. Taip nebūna, o jei ir būna tai labai labai retai.
Dabar vėl reiktų jum kokio myto. Susitiktumėt, paplepėtumėt kaip sekėsi portretus daryti, ką pastebėjot fotografuodamos, gal kažkokių žinių ties viena ar kita foto pritrūko, gal po pirmų bandymų kilo noras žmones fotografuoti, o gal išvis pereisit prie tarkim gyvūnų fotografijos smile.gif
O.O. kažkada siūlė kurį nors ketvirtadienį susitikti. Susisiekit, klauskit ar dar galioja pasiūlymas. Dabar jau ne po dvi trys bet visos galit susitikti. Kad ir tas pat pozas pakartoti, bet manau antrąkart tikrai geriau gausis. Taip ir eisit į priekį smile.gif
Ir neužkelkit sau kartelės, čia pradžiamoksliai fotografai, leiskit sau suklysti, nebijokit klysti. Iš klaidų, savo bei kitų, mokinamės.
Papildyta:
QUOTE(gotte @ 2011 03 02, 23:36)
Nu blyn... susinervinau nerealiai doh.gif

Lyginu foto ryškumą ir šarpą pas save kompe (loptopas) ir ant vyro stacionaraus kompo, kuris pajungtas ant teliko (vietoj monitoriaus), įsitižainė 1 m 7 cm aišku savo duoda, plius raiška gera ten....šarpas tai nesveikai skiriasi  doh.gif ten kur pas mane jo normaliai, na tikrai neperšarpinta, ant vyro kompo nesveikai peršarpinta, šlykščiai net  blink.gif  doh.gif

aš per laptopą tavo foto matau persharpintas. Bet nežinau kaip kiti mano foto mato, kaip ir maža patarėja, kodėl ir kaip čia taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 02 kovo 2011 - 22:43
stashiene Pabandziau ir as pazaisti su tavo nuotraukyte blush2.gif Man labai ryskumo truko...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2011 03 02, 21:28)
kadangi prašet tai bandau rodyt kaip daryčiau aš
user posted image
šiek tike apkirpau nes tas dešinės apatinis kampas erzino , fona padariau baltesni nes atrode kaip murzinas ir akis paryškinau, man atrodo geriau, bet nebūtina sutikti smile.gif)))

labos nakties

o man cia labai veidas isdeges pavertus kompa g.gif maija geresnis variantas
Atsakyti
Truputį nuleidau garą, kai dar kelias foto tas pačias ant kompų atsidarėm...nėr taip baisu. Ten ta peršarpinta foto buvo jo tatuiruotes, kur jokio meno nelaužiau, pykšt į archyvą belen kaip prie baisaus apšvietimo, tada truputį su PS pašviesinau ir šarpo uždėjau... tai gal dėl to, kad foto prasta gavosi toks ryškus šarpo skirtumas g.gif nes kur foto normali, ta prasme stengtąsi fotografuoti ir tinkamai redaguoti, tai skirtumas matosi, bet ne toks baisus...o kad yra skitumas per skirtingus monitorius žiūrint tai čia normalu ...

Rytoj sudėsiu foto su mažiau šarpo...pamažinsiu... g.gif iš tiesų dabar kažkoks briedas...nes nu man pačiai labai negražu, kai jo per daug, o dabar vat kas ir gavosi verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 02 kovo 2011 - 23:07
QUOTE(gotte @ 2011 03 02, 22:59)
ar tik tą žydraakės portretą, kur ir parašei pastabą dėl šarpo?  g.gif  g.gif  g.gif kaip kitos foto? g.gif nes tame protrete ir aš pati matau, kad kažkas ne taip, gal net ne vien su šarpu... bet kitos bent jau pas mane tai normalios absoliučiai .. g.gif

o kiek tu sharpo dedi? na kokie skaiciukai buna? beje, siek tiek sharpo uzdeda pats flickr. nu bet ne tiek daug biggrin.gif nes va pas tave tikrai matos, kad jo dauuuug
Atsakyti
gotte,bandyk atsispausdint,tik prasyk kad nedarytu jokiu korekciju.Su spausdintu variantu sulygink mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 02, 22:55)
oi ne. manes netraukia naktine fotografija. labiau pirkau naudot namie

brumbrumai, o kokį pirkais, jei ne paslaptis 4u.gif Internetu ar parduotuvėj ? Aš irgi iki vasaros planuoju įsigyt, nors dar ir rinktis nepradėjau doh.gif
Atsakyti
Labas rytas...pusę nakties šarpinimą sapnavau, nuotraukas kažkokias doh.gif lotuliukas.gif

Ryte pavedžiojau šunį ir sėdau prie kompo...nugis originaluose nėra to šarpo tiek ir basta... cool.gif peršasi viena išvada, kad mažindama foto aš dėjau jo papildomai, tad susidėjo nuotraukos į flickr ir gavosi sviestas-sviestuotas su tuo papildomu flickr'iniu šarpu. Nes nu kai atsiverčiu sumažintas foto, tai to šarpo ten tikrai gerokai daugiau.

Dabar sumažinau tas dideles, kur nematau tiek šarpo, įkėliau į flickr, kam įdomu, nueikit paveizėti (ČIA). Prie foto parašiau - mažiau šarpo. Būtų įdomi nuomonė. tik kas įdomiausia, kad ta foto, kur žydraakė žiūri į objektyvą tiesiai, flickre kažkokia pilkesnė g.gif ir JB ne toks gyvas...ir tos mėlynos akys ne tokios per daug ryškios, kur šarpo mažiau..nu žodž... ax.gif va kaip gali pasiekisti situacija ir į gerą ir į blogą..
Galėjau įdėjusi foto tas pirmas pati peržiūrėti, bučiau pamačius, kad kažkas ne to ir ištrynus, o dabar va kaip kokia vėpla pasirodžiau doh.gif unsure.gif

Dar mąstau, kad reikia Ievukio patarimu pasinaudoti ir atspoausdinti kelias foto, kad pažiūrėti, kaip ten realiai viskas atrodo.

QUOTE(brumbrumai @ 2011 03 02, 23:07)
o kiek tu sharpo dedi? na kokie skaiciukai buna? beje, siek tiek sharpo uzdeda pats flickr. nu bet ne tiek daug biggrin.gif nes va pas tave tikrai matos, kad jo dauuuug

Tose foto jau nebepamenu, bet šiaip stengiuos neužkelti g.gif ir pastebėjau, kad nuo nuotraukos priklauso, vienai net ir mažesnis skaičius kažkaip negražiai atrodo.

Ir dar pasigirsiu, kad jau fotkinu i Yvettes padovanotą juostą rolleyes.gif ...tik nešvaistau kadrų, įdomu, kada baigsiu ją...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 03 kovo 2011 - 09:07
QUOTE(Yvette @ 2011 03 02, 22:43)
kadangi daugumos nesu mačiusi, dėl pozų parinkimo visi akmenukai į mano daržą  smile.gif
o šiaip, aš labai atlaidžiai į šiuos bandymus žiūrėjau. Nes visos iki šiol siuntusios portretus tikrai nudžiugino. Postūmis į priekį matosi, o tas ir puiku. Nenorėkit didžiulio šuolio vat taip per naktį. Taip nebūna, o jei ir būna tai labai labai retai.
Dabar vėl reiktų jum kokio myto. Susitiktumėt, paplepėtumėt kaip sekėsi portretus daryti, ką pastebėjot fotografuodamos, gal kažkokių žinių ties viena ar kita foto pritrūko, gal po pirmų bandymų kilo noras žmones fotografuoti, o gal išvis pereisit prie tarkim gyvūnų fotografijos  smile.gif
O.O. kažkada siūlė kurį nors ketvirtadienį susitikti. Susisiekit, klauskit ar dar galioja pasiūlymas. Dabar jau ne po dvi trys bet visos galit susitikti. Kad ir tas pat pozas pakartoti, bet manau antrąkart tikrai geriau gausis. Taip ir eisit į priekį  smile.gif
Ir neužkelkit sau kartelės, čia pradžiamoksliai fotografai, leiskit sau suklysti, nebijokit klysti. Iš klaidų, savo bei kitų, mokinamės.
Papildyta:

aš per laptopą tavo foto matau persharpintas. Bet nežinau kaip kiti mano foto mato, kaip ir maža patarėja, kodėl ir kaip čia taip.

o aš kaip tik ne akmenuka metu o galiu pasakyt kad smagu kad tiek daug laiko skiri užduotim sugalvot, (nelenga nemačius žmonių tai padaryt) pas mus šiaip būdinga tik sau naudos gaut, todėl thumbup.gif kad stengiesi dėl kitų, aš irgi matau skirtuma kaip fotografavo ir kaip fotografuoja dabar, tik norisi paskyti kas užkliuva blush2.gif
tuo pačiu gal ir aš galiu jungtis su portretais mes jau susikalbėjom su agrastuke, sakyk nepervėlu gauti kokia užduoti?

QUOTE(eurikaite @ 2011 03 02, 22:50)
o man cia labai veidas isdeges  pavertus kompa g.gif  maija geresnis variantas

aš tarp jos ir savo skirtumo nematau, man vienodai tada isdege veidai smile.gif))
na gerai persiprašau gal visgi padeges mano smile.gif)) (rytine kava visgi labaiu pabudina akis smile.gif )

QUOTE(gotte @ 2011 03 03, 08:53)
Labas rytas...pusę nakties šarpinimą sapnavau, nuotraukas kažkokias  doh.gif  lotuliukas.gif

ui užjaučiu dėl parpinimo košmarų smile.gif))) užbėgau pas tave pažiūrėt nuotrauku ir tikrai mažiau šarpo ten, man geriau žiūrisi, nors galutinis apdirbimas vis dar nelabai patinka, dar reiktu padirbėt su vertimu i jb.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vienintelė: 03 kovo 2011 - 09:28
QUOTE(mamagute @ 2011 03 03, 08:35)
brumbrumai, o kokį pirkais, jei ne paslaptis 4u.gif Internetu ar parduotuvėj ? Aš  irgi iki vasaros planuoju įsigyt, nors dar ir rinktis nepradėjau doh.gif

as per daug nesirinkau. iskart labai matosi ar stabilus ar ne. Pirkau Vilbroj, sita http://www.vilbrafot...d=126&pid=12523. Tik nera specifikacijos cia surasyta. Norejau, kad butu mano aukscio, svarbiausia stabilus. O galva is esmes paprasta, vartosi i visas puses ir tiek. Galva gal 80 lt, nedaug. yra ten ir mandru, bet man nereikia tu navarotu.
Atsakyti
Gotte, tikiuosi, kad patiks juosta.

Vienintele, jei su Agrastuke sutarėt susitikti, tai tiesiog atlik tą pačią užduotį. Nepamenu kokią jai siunčiau, bet galit viena kitai pozuoti ir tiek.

Brumbrumai, visai geras tavo stovas. Man kelis metus paprastesnis tarnauja ir tikrai nesiskundžiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 03 kovo 2011 - 09:51